Connect with us

ACTUALITATE

Deputatul USRPLUS Cluj Viorel Băltărețu va inspecta lucrările la podul peste Arieș din Turda

Publicat


Deputatul USRPLUS Cluj Viorel Băltărețu a fost prezent joi la Turda pentru a vedea stadiul lucrărilor la cele două străzi ce vor reprezenta traseul alternativ de tranzit odată ce podul peste Arieș va fi închis.

Strada Armatei ce se află pe teritoriul comunei Mihai Viteazu a fost reasfaltată integral de DRDP Cluj. Astăzi s-a trasat marcajul central și s-a finalizat și acostamentul drumului.

Strada 22 Decembrie 1989 este ceva mai complicată:

– sensul giratoriu dinspre Autostrada este in continuare la o fază intermediară și cred că ar fi putut fi pregătit mai bine pentru trafic.

-Capătul de strada dinspre Dedeman era la ora 12:00 pregătit pentru asfaltarea finală și cred că până la această oră este deja terminat.

”Am semne de întrebare legate de intrarea în giratoriu în noua configurație realizată,  în special pentru tirurile mari și mai ales lungi. Și anume de faptul că riscă să intre pe sensul celălalt atunci când virează pe breteaua de intrare în sens. Sper totuși să mă înșel eu. Zilele următoare vom vedea care e realitatea”, a spus deputatul.

Solicitări la constructor

Acesta i-a solicitat constructorului să meargă de-a lungul străzii și să acopere șanțul transversal din asfalt de la mijlocul străzii și temporar gurile de canal ce sunt momentan sub nivelul asfaltului (motivul pentru care sunt așa am înțeles că este lipsa unei dispoziții de șantier date de proiectant către constructor.

”Sunt uimit totuși că nu se întreabă nimeni dacă e normal să ne rupem mașinile în astfel de găuri în stradă, chiar dacă explicația tehnică și birocratică există din partea constructului și decizia se afla poate in alta parte.

Aș apela la simțul răspunderii și respectul față de cei ce merg pe acest drum. Se pot găsi cu siguranță soluții de rezolvare, totul este să se dorească. Vineri voi vedea dacă a fost dat curs solicitării mele sau nu”, a explicat Băltărețu.

Echipaje de poliție să dirijeze traficul

Potrivit acestuia, având în vedere că traficul în sensul giratoriu de la Dedeman va creste semnificativ din și înspre strada 22 Decembrie , consider că este necesar ca în zilele următoare să existe un echipaj de poliție acolo care să dirijeze circulația și să o fluidizeze.

”Solicit pe această cale domnului primar Cristian Matei să aloce un echipaj de Poliție sau să solicite unul Poliției Turda. Zilele următoare, după ce se va observa care este situația de trafic în zonă, sunt convins că se vor găsi soluțiile cele mai bune pentru fluidizare. Poate chiar o schimbare a priorității in acel giratoriu”, a precizat Viorel Băltărețu.

”De vineri dimineață constructorul va începe să lucreze la dezafectarea carosabilului și pregătirea pentru demontarea podului. Vineri la ora 8,30 voi fi la podul peste Arieș sa văd ce și cum.lucreaza constructorul. Apoi pe traseul drumului de ocolire sa vad cum se circulă și dacă autoritățile locale au trimis echipaje de poliție pentru fluidizarea traficului”, a menționat acesta.

 

Citește și Se ÎNCHIDE podul peste Arieș la Turda. Traficul este deviat


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Cristi Balaj, pe aceeași lungime de undă cu Edi Iordănescu: A fost penalty la Camora

Publicat

După meciul disputat duminică seara între U Craiova și CFR Cluj, încheiat 0-0, antrenorul Edi Iordănescu s-a declarat nemulțumit de faptul că Ovidiu Hațegan a refuzat un penalty clujenilor.

Fostul arbitru Cristi Balaj este de aceeași părere cu Iordănescu însă îi acordă lui Hațegan circumstanțe atenuante, acesta fiind mascat de poziția jucătorilor.

„Dacă exista VAR, ar fi fost chemat sigur. Și ar fi dat penalty, pentru că ținerea nu e un marcaj permis în careu. Nici eu, dacă aș fi fost în teren, nu aș fi văzut această ținere. Hațegan nu are cum să vadă prin apărător. Nici tușierul. Pentru asemenea faze a apărut VAR”, a declarat fostul arbitru.

”Din păcate dacă e un lucru care m-a supărat un pic în seara asta, în ciuda faptului că niciodată nu aș putea să contest valoarea brigăzii din seara asta, o brigadă europeană cu un central valoros… neinspirați.

Am văzut reluările. Penalty clar. Camora rămâne fără șort pe el. De discutat ofsaidul. M-am uitat de 20 de ori să văd dacă a fost. Dacă a fost și a văzut milimetric, de acord. Nu mă deranjează nici asta”, a declarat Edi Iordănescu la finalul partidei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMÂNIA, Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 15.04.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Turda, str.Zidarilor, str. Ion Neculce, str. Chimiştilor, str. Arieşului, str. Nicolae Teclu
Intervalul orar: 09:00-10:00

Data întreruperii: 15.04.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Turda, str.Zidarilor, str. Ion Neculce, str. Chimiştilor, str. Arieşului, str. Nicolae Teclu
Intervalul orar: 16:00-17:00

Data întreruperii: 19.04.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Cămăraşu, localitatea Năoiu, str. Principală, str. Valea Gecii, str. 1 Decembrie 1918, str. Câmpului, str. Corlate, localitatea Cămăraşu, str. Izvorului, str. Sub Pădure, str. Transilvania, str. 8 Aprilie, str. Principală, str. Câmpului, localitatea Sâmboleni, str. Principală, str. Bisericii. Comuna Geaca, localitatea Geaca, str. Principală, str. Liliacului. Comuna Mociu, localitatea Roşieni, str. Principală, localitatea Zorenii de Vale, str. Principală.Comuna Cătina, localitatea Hodaie, str. Principală
Intervalul orar: 09:00-15:00

Data întreruperii: 20.04.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Sânmărtin, localitatea Sâmboieni, str. Principală, localitatea Ceaba, str. Principală, localitatea Cutca, str. Principală, localitatea Sânmărtin, str. Principală
Intervalul orar: 09:00-15:00

Data întreruperii: 20.04.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Cluj-Napoca, zona fosta CAP Unirea
Intervalul orar: 09:00-17:00

Citește mai departe

ACTUALITATE

Valeriu Gheorghiță explică de ce platforma de programare vaccin nu arată timpul de așteptare

Publicat

De

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, explică de ce platforma de vaccinare nu arată încă timpul de așteptare.

Data la care platforma de vaccinare urma să arate timpul de așteptare era 10 aprilie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Întrebat la Digi24, care este motivul, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că în aceste zile s-a lucrat foarte mult la operaționalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare: 144 cu vaccin de la Pfizer și 30 cu serul AstraZeneca.

„Sunt lucruri care de la sine scad timpul de așteptare pe listă. De pildă, în ultimele 24 de ore pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări și peste 70.000 de persoane programate.. Tocmai de aceea prioritate a fost în momentul de față operaționalizarea acestor centre noi”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În următoarele două – trei zile va fi disponibil și timpul de așteptare și ritmul de vaccinare, a adăugat acesta.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a adăugat că nu există centre care se închid, ci doar unele, puține, care schimbă tipul de vaccin.

La nivel național sunt în acest moment 1.151 de centre.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

India suspendă exportul medicamentului Remdesivir pentru bolnavii de COVID

Publicat

De

Autorităţile indiene au anunţat duminică suspendarea licenţelor de export pentru antiviralul Remdesivir, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în ţară, care a atins niveluri record cu peste 152.000 de infectări confirmate într-o singură zi, informează AFP şi EFE.

În prezent, ”există 1,1 milioane de cazuri de COVID active şi acestea sunt în continuă creştere. Acest lucru a condus la o creştere bruscă a cererii de Remdesivir injectabil utilizat în tratamentul pacienţilor cu COVID. Există posibilitatea unei noi creşteri a acestei cereri în următoarele zile”, a explicat Ministerul indian al Sănătăţii într-un comunicat.

„În lumina celor de mai sus, Guvernul Indiei a interzis exportul de Remdesivir injectabil şi a ingredientelor sale farmaceutice active până când situaţia se îmbunătăţeşte”, comunică ministerul.

Cu cele 152.879 de noi infecţii confirmate duminică în India, bilanţul total este de 13,35 milioane de cazuri, cel mai mare după Statele Unite şi Brazilia. Totalul deceselor este de 169.275, conform datelor Ministerului Sănătăţii.

Medicamentul produs de americani

Remdesivir a fost unul dintre primele medicamente care au avut efect în scurtarea perioadei de recuperare pentru unii pacienţi cu COVID-19.

Gigantul farmaceutic american Gilead Sciences Inc care produce Remdesivir a semnat anul trecut acorduri de acordare a licenţelor cu companii de medicamente generice din India, Pakistan şi Egipt, care le vor permite să fabrice medicamentul pentru distribuţie în 127 de ţări, majoritatea cu venituri mici.

Remdesivir este produs în India de şapte companii şi are o capacitate instalată de aproximativ 3,8 milioane de unităţi pe lună, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate