Connect with us

EVENIMENT

Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu: PSD promovează un NAȚIONALISM sănătos

Publicat


Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu, consideră că partidul pe care îl reprezintă promovează un naționalism sănătos.

Prezent la o emisiune la B1TV, în care s-a discutat despre ce ar fi fost AUR și USR PLUS dacă PMP ar fi intrat în Parlament și cum ar fi arătat scena politică românească, deputatul clujean s-a referit la naționalismul promovat de PSD.

”Cred că nouă ne-a fost teamă să spunem mai răspicat care este misiunea noastră în acest sens și cred că faptul că nu <<fluturăm steaguri>> nu înseamnă că nu suntem profund implicați în ceea ce înseamnă națiune și un naționalism sănătos.

De altfel, PSD a avut întotdeauna și are în continuare o importantă componentă conservatoare. (…) Ca medic aș spune că trebuie să facem o distincție esențială între naționalism și virușii mentali care duc lucrurile în zona periculosului și am avut în istoria României astfel de exemple.

Pe de altă parte, nu trebuie să cădem nici în naționalismul comunist, dar nici într-un internaționalism stupid”, a spus deputatul social-democrat clujean.

 

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Rata de infectare la Cluj-Napoca a ajuns la 1,64, tot mai aproape de scenariul VERDE. În 10 comune nu este niciun caz de Covid

Publicat

De

Rata de infectare a ajuns în județul Cluj la 1,54 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. În Cluj-Napoca, aceasta nu a coborât încă sub 1,5, iar orașul rămâne în scenariul galben.

1,64 este rata de infectare în Cluj-Napoca, calculată la 14 zile. În întreg județul Cluj doar în două comune se mai întregistrau peste 4 cazuri la mia de locuitori. Este vorba de Pălatca – 5,23 și Chinteni – 4,57 de cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, în 10 comune din județ nu se înregistra în data de 9 mai, niciun caz de Covid-19.

Este vorba de Beliș, Borșa, Buza, Geaca, Jichișu de Jos, Mărișel, Panticeu, Recea Cristur, Unguraș și Vad.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 500.000 de teste realizate la nivelul județului Cluj până în prezent

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) – 380;

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 1.324;

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 148;

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 134/ 28.500 lei;

– Persoane verificate – 1.324;

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– Rata incidenței pe județul Cluj : 1,54;

– În ultimele 24 de ore, 26 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 383 din care 105 diagnostic grupe de risc, 1 test efectuat la cerere și 277 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 496.440 de teste, la nivelul județului Cluj;

– 83 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 2.289 din care 1.747 din județul Cluj;

Total decedați 948 din care 599 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 762 de pacienți, din care 688 din județul Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Numărul deceselor din cauza Covid-19 se apropie de 30.000 în întreaga țară

Publicat

Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 153 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 29.034 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 09.05.2021 (10:00) – 10.05.2021 (10:00) au fost raportate 68 de decese (34 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 27 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.525. Dintre acestea, 962 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.518.122 de  teste RT-PCR și 970.067 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.992 de teste RT-PCR (3.244 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.748 la cerere) și 4.751 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 18.035 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.631 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.097 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 150 de persoane.

Citește mai departe

EVENIMENT

Biserica reformată va construi un cămin de vârstnici în Gheorgheni

Publicat

De

Eparhia Reformată din Ardeal va ridica în cartierul Gheorgheni un cămin pentru vârstnici, pe locul unei clădiri de pe strada Zambilei, care va fi demolată.

Se propune, în prima fază, demolarea integrală a construcției de la numărul 5-7, o casă compusă din subsol (pivniță) și parter (2 camere, bucătărie, cămară, baie, antreu), unde momentan funcționează un cabinet medical.

Se dorește aici construirea unui nou corp de clădire cu trei etaje, care va fi alipit de un altul aparținând tot Eparhiei, unde funcționează astăzi un alt cămin, ”Fratele bun”.

Cele două corpuri vor fi legate prin circulaţii la fiecare nivel.

Accesul pietonal se realizează direct din strada Zambilei, iar în privința accesului auto se propun 4 locuri de parcare.

Proiectul va fi dezbătut, marti, in Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a Primăriei Cluj-Napoca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate