Connect with us

EVENIMENT

David trebuie să meargă la un SPITAL din Barcelona pentru TRATAMENT. Face TERAPII de la 8 luni. Află cum îi poți fi ALĂTURI

Publicat


275429428 2203805136423851 4189359958820839717 n

David este un băiat de 5 ani care s-a născut prin cezariană de urgență, după ce s-a constatat că ritmul lui cardiac era deficitar. Lipsa de oxigen a produs leziuni cerebrale, iar de atunci, mama sa, Olimpia, merge cu el la diverse terapii pentru a-i îmbunătăți starea de sănătate. În prezent, are nevoie de 35.000 de euro pentru ca Spitalul din Barcelona să preia cazul, astfel încât copilul ei să se poată deplasa, vorbi și mânca. Donațiile se pot face în conturile listate la sfârșit.

„Medicii au spus că cel mai probabil nu o să vadă fiindcă nu reacționa la nimic, nici la lumină. Acum vede foarte bine, facem terapii de când avea 8 luni.

Mergem la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere care l-a ajutat mult, alături de vitaminele și stimulentele recomandate. Cine îi citește primele interpretări de la oftalmolog nu ar crede că a fost în acea stare, ținând cont de rezultate.

Până la 3 luni a avut sondă gastrică pentru că nu putea înghiți singur, dar a făcut progrese, a început să mănânce alimente din ce în ce mai măricele, precum boabele de orez, cușcuș și sunt extrem de încântată.

Și pe partea de motricitate sunt surprinși de evoluție, deși am fost mult mai optimistă la început, credeam că vom fi ca niște super-eroi și că vom recupera mult mai repede dar tot sunt progrese și acolo”, povestește Olimpia pentru Cluj24.

Care sunt avantajele medicale în străinătate

În Spania, David va beneficia de intervenții la picioare, ochi, terapii specifice pentru deglutiție, precum și de kinetoterapie zilnică pentru mobilitate și spasticitate.

„Are o spasticitate destul de mare la piciorușe, de aceea nu își poate găsi stabilitatea ușor. Mai trebuie să lucrăm la echilibru și musculatură, însă cea mai mare problemă e spasticitatea.

Ei ne promit că o vor îmbunătăți, ceea ce ar aduce mai multe beneficii, atât pentru mâini, cât și pentru mobilitatea corpului.

Pe partea de oftalmologie au propus o operație pentru strabism. El acum privește cu capul într-o parte ca să poată fixa imaginea, deci intervenția i-ar corecta inclusiv postura.

Au mai propus orteze metalice care vin până în șolduri, sunt ca un schelet exterior care îl ajută să se mențină drept. Orteze similare există și în România, dar sunt doar pentru glezne și doar pentru perioada de noapte.

În plus, practică terapii care stimulează înghițitul și mobilitatea limbii, astfel încât să poată și să vorbească”, explică mama băiatului.

Când vor ajunge în Barcelona, specialiștii vor reface investigațiile, verificând dacă diagnosticul e corect.

„Neurologul ne-a spus că ar fi accident vascular, niște leziuni la nivel cerebral, iar neurochirurgul i-a pus diagnosticul de paralizie cerebrală, ceea ce e total diferit. Suntem foarte curioși și ce vor spune cei din Spania fiindcă sunt specializați în domeniu, cred că ar evalua corect situația”, precizează Olimpia.

Potrivit spuselor sale, spitalul are colaborări foarte bune cu medicii din diverse ramuri și comunică eficient, motiv pentru care familia are încredere că asistența medicală primită acolo îl va ajuta semnificativ pe David.

Spitalul din Barcelona l-a ales

Decizia de a depune actele în Spania a venit de la sine.

„Spitalul din Barcelona ne-a ales, mai degrabă. Noi știam că pe viitor va trebui să apelăm în străinătate, dat fiind că părerile de aici erau foarte împărțite.

Soacra mea a avut o intervenție acolo și merge periodic. A întâlnit o femeie extraordinară care deține Asociația Diaspora și care a i-a recomandat să mă pună în contact cu ea.

M-a îndrumat cum să traduc actele și să le trimit la spital. Nu face strângeri de fonduri, dar mediatizează cazurile.

Neurologul băiatului ne-a sugerat mai demult această opțiune, printre altele, deoarece rezultatele de acolo sunt foarte bune la astfel de diagnostice”, relatează mama copilului.

Cea care deține asociația i-a spus că poate lăsa cazul deschis până familia reușește să strângă banii necesari, iar Olimpia are încredere în specialiștii spanioli, dat fiind că și la un nivel mai mic în România, băiatul a făcut deja progrese.

Eforturile mamei de până acum

Pentru a-i asigura un trai cât mai bun lui David, mama a mers cu el la mai multe tipuri de terapii.

A făcut kineto clasic, Vojta, Masgutova, gimnastică senzorială, logopedie, intervenție timpurie pentru vedere, ședințe de oxigenare hiperbarică, terapie cranio-sacrală, dar cele pe care le continuă în mod regulat sunt kinetoterapia și terapia senzorială.

„Mergem luni, marți, miercuri și sâmbătă. Joi și vineri e înscris la o grădiniță malteză unde cei care au grijă de copii sunt terapeuți și, pe lângă jocuri, fac și terapii individuale. Transportul dus-întors ne este asigurat”, menționează Olimpia.

May be an image of 1 person, child, standing and bicycle

Cât cheltuie un părinte pentru tratament

În rest, costurile sunt suportate de ea și diferă de la o perioadă la alta.

„Anul trecut făceam Vojta și Masgutova cu plată, restul erau de stat. Acestea ajungeau la aproximativ 1100 de lei pe lună, sumă în care mai intră și transportul.

De multe ori merg cu taxiul fiindcă e prea mare să reușesc să îl duc prin mijloacele de transport în comun. De jumătate de an am înlocuit Vojta cu o terapie în Zorilor, Dana Tair ni s-a recomandat, am înțeles că e foarte bună, iar costurile sunt de 800 de lei terapia”, spune aceasta.

Prețul pentru transport ajunge la 650 de lei pe lună, aproximativ.

„La toate acestea se mai adaugă toate utilajele speciale pentru el, precum premergătorul, verticalizatorul, un marsupiu în care să îl pot duce la greutatea sa actuală, dar și jucării senzoriale care se folosesc la centrele prin care am mai fost dar cu care lucrăm și acasă”, completează Olimpia.

În funcție de etapa în care este fiul său, încearcă să găsească noi lucruri care l-ar mai putea ajuta, astfel că se adaptează constant la nevoile băiatului.

May be an image of person, baby and text that says "WAKE UP"

În tot acest timp, de când a publicat cazul lui David, a contactat diverse asociații, iar cei de la Salvați O Inimă i-au răspuns. Acum pregătește dosarul pentru ca ONG-ul să deschidă o campanie pentru el și speră să reușească să ducă totul la bun sfârșit zilele acestea.

„Familia și prietenii au reacționat și ne-au ajutat fiecare cu cât au putut. Am ajuns la suma de aproximativ 13500 euro, însă cam asta a fost puterea noastră, a anturajului nostru.

De acum va fi tot mai greu dacă nu reușim să facem situația lui mai cunoscută”, conchide Olimpia.

Scopul vieții sale este să își ajute copilul să fie independent, să aibă o viață cât mai normală.

Cei care vor să îi fie alături, pot dona într-unul dintre conturile bancare de mai jos:

Banca Transilvania, beneficiar Salagean David Andrei:

  • Cont lei: RO47BTRLRONCRT0637004601
  • Cont euro: RO94BTRLEURCRT0637004601

Revolut:

  • Lei: RO58 BREL 0005 5139 4932 0100
  • Euro: LT15 3250 0060 3324 5860

Paypal: paypal.me/OSalagean

BT Pay: 0756 211 316

Cont Asociația Meraki: RO45BTRLRONCRT0544962501

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

May be an image of 1 person, child, sitting and indoor

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un clujean conduce o organizaţie mondială. Adrian Crivii a fost ales preşedintele WAVO

Publicat

De

img 20220701 wa0012

Vineri, la Berlin, clujeanul Adrian Crivii a preluat functia de Președinte Executiv al Organizației Mondiale a Evaluatorilor (WAVO) pentru mandatul 2022-2024.

La Berlin a avut loc Conferinta națională a celei mai importante organizații de consultanță financiară din Germania .HypZert .

Asociații din 38 de țări

Cu aceasta ocazie a avut loc și Conferința IVSC -WAVO cele mai reprezentative organizatii ale Evaluatorilor care reunesc peste 350. 000 de membri a 150 de Asociații din 38 de țări.

Potrivit lui Adrian Crivii, Anevar (Asociația Evaluatorilor din România) are o prezență apreciată în cele 2 organizații.

 

Vine criză mare în lume. Dolarul pierde supremaţia. Războiul din Ucraina e un pretext. Clujeanul Adrian Crivii, preşedinte WAVO

Citește mai departe

CULTURA

Se apropie Electric Castle. Plimbări cu balonul cu aer cald, sesiuni de yoga, ateliere de origami și mandala

Publicat

De

elec

Electric Castle se pregătește de debutul celei de-a 8-a ediții, iar cele 100 de ore de muzică live oferite de artiști veniți din 24 de țări sunt completate de alte zeci de ore de distracție prin surprizele pregătite de organizatori.

Domeniul Banffy din Bonțida simte deja vibrația pregătirilor pentru festival, cele peste 40 de hectare de teren care vor fi acoperite de scene, camping, zone de relaxare fiind împânzite de echipele de logistică.

Totul pentru ca, începând din 13 iulie, publicul să se bucure de o nouă ediție spectaculoase de Electric Castle, cu nume precum Twenty One Pilots, Gorillaz, Peggy Gou, Disclosure sau Editors aflați în cap de afiș.

O călătorie cu balonul, lectura celui mai recent best seller în hamac, o discuție cu oameni ce provoacă status quo-ul sau un film bun vizionat înaintea concertului mult așteptat – lista activităților de zi la Electric Castle este atât de diversă încât alegerile vor fi greu de făcut.

Emilia Șercan vine la EC

EC Talks by E.ON îi are ca invitați, anul acesta, pe Răzvan Exarhu, Emilia Șercan, Mona Dîrțu și Cristian Lupșa pregătiți să dezbată alături de public teme precum pacea între generații sau relațiile între genuri. Sunt programate și sesiuni de masterclass cu antropologul Radu Umbreș, artista Alina Pash, Matt Black – fondatorul casei de producție Nija Tune, trupa Balkan Taksim, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” și cunoscutul psiholog Daniel David.

Cele mai spectaculoase poze din festival sunt gata să fie surprinse din baloanele cu aer cald sau din deja emblematica Royal Wheel by Lidl, asta între două reprize de giant jenga, board games sau o competiție de bumping cars.

Pentru cei ce caută mai degrabă o stare zen există sesiuni de yoga, ateliere de string art, origami și mandala, și o generoasă bibliotecă atent selectată. Participanții pot chiar încerca să refacă scena din „E.T.” cu ajutorul Flying Bikes, bicicletele ce pot zbura prin simpla pedalare.

Electric Castle este, oficial, primul festival din Upside Down, iar lucuri deloc obișnuite sunt pregătite să se întâmple. „Stranger Things” ajunge la castel iar experiențele AR și zona Arcade pot fi copleșitoare.

Super petrecere

Orice festival ar trebui să aibă cel puțin o super petrecere, iar anul acesta, chiar în prima seară, participanții sunt invitați la TikTok Party by BT.

În 13 iulie, scena Hangar va găzdui o petrecere realizată în parteneriat cu TikTok România, la care DJ Yoda va mixa hit-urile devenite virale în ultimii ani pe această rețea de socializare.

Line-upul muzical este completat și de unul de lifestyle, iar Electric Castle conturează în Bonțida experiența unui Anti-Mall. Aici vor putea fi găsite branduri de fashion precum Retro Future, Ototo, Koja Concept sau Not For The Fake.

Delicii culinare

Oferta gastronomică rămâne la fel de generoasă ca la fiecare ediție și acoperă toate gusturile, de la mâncarea preferată la festival, burgers, la preparate asiatice, grecești sau mexicane. Nu lipsește zona de grill pentru cei care preferă să fie proprii chefs.

Ultimele bilete pentru ediția a 8-a sunt disponibile pe www.electriccastle.ro, fără a exista însă opțiunea de cazare în camping.

Toate cele 25.000 de locuri puse la dispoziție în EC Village s-au epuizat deja, la fel și locurile din zona destinată rulotelor.

 

 

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

DROGAT și fără drept de a conduce în România, prins la VOLAN pe strada Dorobanților. Tânărul din Florești a ajuns în AREST

Publicat

De

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Florești, cercetat pentru că a condus o mașină sub influența drogurilor și s-a urcat la volan deși nu are permis valabil în România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Rutier Cluj au depistat în data de 30 iunie un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Florești, care se deplasa cu autoturismul pe strada Dorobanților din Cluj-Napoca, deși nu deținea permis de conducere.

Nu avea carnet de șofer valabil și era drogat

Tânărul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, potrivit Inspectoratului de Poliție Cluj. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, cercetările în acest caz fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițișii au precizat că bărbatul este deținătorul unui permis de conducere provizoriu, eliberat de autorități străine, dar nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României.

Vineri a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a tras la sorți ȚINTARUL SuperLigii de fotbal. Când va fi DERBY-ul clujean

Publicat

fotbal 2

Vineri a avut loc tragerea la sorți care stabilește țintarul SuperLigii de fotbal 2022-2023. derby-ul local dintre „U” și CFR va avea loc în ultima etapă.

Cum arată programul etapei 2021-2022

Etapa 1:

Petrolul – FC Voluntari
FC Argeș – UTA Arad
Universitatea Craiova – Sepsi
FCSB – U Cluj
CFR Cluj – Rapid
Farul – FCU Craiova 1948
Hermannstadt – CS Mioveni
Botoșani – Chindia

Citește și: Meciuri tari în prima etapă a SuperLigii de fotbal: FCSB-„U” Cluj și CFR Cluj-Rapid

Etapa 2:

UTA Arad – Petrolul
Sepsi – FC Argeş
Universitatea Cluj – Universitatea Craiova
FC Rapid – FCSB
U Craiova 1948 – CFR Cluj
CS Mioveni – Farul Constanţa
Chindia Târgovişte – Hermannstadt
FC Voluntari – FC Botoşani

Etapa 3:

Petrolul – Sepsi
FC Argeş – Universitatea Cluj
Universitatea Craiova – FC Rapid
FCSB – U Craiova 1948
CFR Cluj – CS Mioveni
Farul Constanţa – Chindia Târgovişte
Hermannstadt – FC Botoşani
FC Voluntari – UTA Arad

Etapa 4:

Universitatea Cluj – Petrolul
FC Rapid – FC Argeş
U Craiova 1948 – Universitatea Craiova
CS Mioveni – FCSB
Chindia Târgovişte – CFR Cluj
FC Botoşani – Farul Constanţa
Sepsi – UTA Arad
Hermannstadt – FC Voluntari

Etapa 5:

Petrolul – FC Rapid
FC Argeş – U Craiova 1948
Universitatea Craiova – CS Mioveni
FCSB – Chindia Târgovişte
CFR Cluj – FC Botoşani
UTA Arad – Universitatea Cluj
Farul Constanţa – Hermannstadt
FC Voluntari – Sepsi

Etapa 6:

U Craiova 1948 – Petrolul
CS Mioveni – FC Argeş
Chindia Târgovişte – Universitatea Craiova
FC Botoşani – FCSB
FC Rapid – UTA Arad
Hermannstadt – CFR Cluj
Universitatea Cluj – Sepsi
Farul Constanţa – FC Voluntari

Etapa 7:

Petrolul – CS Mioveni
FC Argeş – Chindia Târgovişte
Universitatea Craiova – FC Botoşani
UTA Arad – U Craiova 1948
FCSB – Hermannstadt
Sepsi – FC Rapid
CFR Cluj – Farul Constanţa
FC Voluntari – Universitatea Cluj

Etapa 8:

Chindia Târgovişte – Petrolul
FC Botoşani – FC Argeş
CS Mioveni – UTA Arad
Hermannstadt – Universitatea Craiova
U Craiova 1948 – Sepsi
Farul Constanţa – FCSB
FC Rapid – Universitatea Cluj
CFR Cluj – FC Voluntari

Etapa 9:

Petrolul – FC Botoşani
UTA Arad – Chindia Târgovişte
FC Argeş – Hermannstadt
Sepsi – CS Mioveni
Universitatea Craiova – Farul Constanţa
Universitatea Cluj – U Craiova 1948
FCSB – CFR Cluj
FC Voluntari – FC Rapid

Etapa 10:

Hermannstadt – Petrolul
FC Botoşani – UTA Arad
Chindia Târgovişte – Sepsi
Farul Constanţa – FC Argeş
CS Mioveni – Universitatea Cluj
CFR Cluj – Universitatea Craiova
U Craiova 1948 – FC Rapid
FCSB – FC Voluntari

Etapa 11:

Petrolul – Farul Constanţa
UTA Arad – Hermannstadt
Sepsi – FC Botoşani
Universitatea Cluj – Chindia Târgovişte
FC Argeş – CFR Cluj
FC Rapid – CS Mioveni
Universitatea Craiova – FCSB
FC Voluntari – U Craiova 1948

Etapa 12:

CFR Cluj – Petrolul
Farul Constanţa – UTA Arad
Hermannstadt – Sepsi
FC Botoşani – Universitatea Cluj
Chindia Târgovişte – FC Rapid
FCSB – FC Argeş
CS Mioveni – U Craiova 1948
Universitatea Craiova – FC Voluntari

Etapa 13:

Petrolul – FCSB
UTA Arad – CFR Cluj
Sepsi – Farul Constanţa
Universitatea Cluj – Hermannstadt
FC Rapid – FC Botoşani
U Craiova 1948 – Chindia Târgovişte
FC Argeş – Universitatea Craiova
FC Voluntari – CS Mioveni

Etapa 14:

Universitatea Craiova – Petrolul
FCSB – UTA Arad
CFR Cluj – Sepsi
Farul Constanţa – Universitatea Cluj
Hermannstadt – FC Rapid
FC Botoşani – U Craiova 1948
Chindia Târgovişte – CS Mioveni
FC Argeş – FC Voluntari

Etapa 15:

Petrolul – FC Argeş
UTA Arad – Universitatea Craiova
Sepsi – FCSB
Universitatea Cluj – CFR Cluj
FC Rapid – Farul Constanţa
U Craiova 1948 – Hermannstadt
CS Mioveni – FC Botoşani
FC Voluntari – Chindia Târgovişte

Sursa: GSP

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate