EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj): Deac e un PROFESIONIST fantastic, dar uneori exagerează

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a oferit detalii despre modul în care Ciprian Deac, la 36 de ani, se pregătește după accidentare.
Deac a lipsit din garnitura campioanei CFR Cluj la meciul cu Farul, scor 3-0, primul din 2023. „Decarul” a fost accidentat, dar a revenit rapid la capacitate maximă. Inclusiv Dan Petrescu e de părere că mijlocașul în vârstă de 36 de ani exagerează uneori cu pregătirea fizică.
„A fost accidentat. Nici nu a făcut deplasarea la Ovidiu, a avut o săptămână în care s-a antrenat separat. Săptămâna asta s-a pregătit cu echipa.
Înainte să se accidenteze, venea la stadion la ora 8 și pleca la 16, cred că 4 ore stătea în sală. Acum, din cauza accidentării, vine la ora 7 dimineața și pleacă la 5 după-amiaza. Stă 7 ore în sală, pe teren se pregătește singur.
Nu ai cum să îl oprești, ăsta e Ciprian Deac! Până se va lăsa de fotbal e un profesionist fantastic. E clar, și exagerează câteodată, e prea mult. Are o anumită vârstă, poate și de asta a venit accidentarea”, a spus Dan Petrescu într-o conferință de presă.
Sursa: GSP
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Peste 5.000 de persoane participă astăzi la marșul Cluj Pride 2025, cel mai important eveniment public al comunității LGBTQ+ din Transilvania. Participanții au pornit în marș din Piața Unirii, urmând traseul strada Regele Ferdinand – strada Horea – strada Barițiu – strada Petru Maior, cu întoarcere în Piața Unirii.
Participanții afișează bannere colorate și un imens steag curcubeu, scandând lozinci precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Iubirea e un drept, nu un privilegiu” sau „Vrem egalitate”.
Marșul este punctul culminant al unei săptămâni de evenimente dedicate vizibilității și drepturilor persoanelor LGBTQ+, desfășurate între 9 și 15 iunie.
Organizatorii și participanții cer recunoașterea legală a parteneriatelor civile între persoane de același sex.
Evenimentul se desfășoară pașnic, iar până acum nu au fost semnalate incidente.
EVENIMENT
Accident cu trei mașini, între Săcel și Filea de Sus, județul Cluj. Trei femei au ajuns la spital

Un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme a avut loc în această după-amiază, la intersecția drumurilor 107R și 107M, între localitățile Săcel și Filea de Sus din județul Cluj.
„Pompierii din cadrul Gărzilor Băișoara și Gilău au intervenit în această după-amiază la un accident rutier petrecut la intersecția drumurilor 107R cu 107M, respectiv între localitățile Săcel și Filea de Sus.
La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD, unde au găsit trei autoturisme avariate, fără persoane încarcerate în acestea.
Trei persoane au fost consultate de către echipajele SMURD, respectiv trei femei cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Ulterior acestea au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Conform primelor evaluări acestea erau conștiente și cooperante”, a transmis ISU Cluj.

În aceeași zi în care mii de persoane s-au adunat în Piața Unirii la Cluj Pride, câțiva clujeni participă în Piața Avram Iancu la cea de-a opta ediție a Mitingului pentru Familie, organizat de Asociația Comunitatea Identitară România.
Evenimentul, programat pentru ora 14:00, a fost anunțat ca o manifestare publică în sprijinul „valorilor creștine, familiei tradiționale și moralității în societatea românească.” Organizatorii au transmis că vor „să susțină firescul și credința” și să se opună a ceea ce numesc „forțele răului care uzurpă simbolul dragostei lui Dumnezeu”.
În timp ce în Piața Unirii, se desfășoară marșul Cluj Pride, cu peste 3.000 de participanți, mitingul pentru familie din Piața Avram Iancu a pus accent pe rugăciune, citate biblice și apeluri la conservarea valorilor tradiționale.
„Familia este biserica de acasă”, au transmis organizatorii, citându-l pe Sfântul Ioan Gură de Aur.
Deși cele două manifestații au avut loc simultan și în proximitate, până acum nu s-au înregistrat incidente.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. A început Cluj Pride 2025. Peste 3.000 de oameni au ieșit în stradă pentru drepturi egale pentru comunitatea LGBTQ+

Mii de persoane s-au strâns sâmbătă în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a opt-a ediții Cluj Pride.
Cluj Pride, punctul culminant al unei săptămâni întregi de evenimente culturale și sociale dedicate comunității LGBTQ+, a început în Piața Unirii și va continua cu un marș pe traseul Ferdinand – Barițiu – Petru Maior, cu revenire în centrul orașului. Organizatorii estimează că la ediția din acest an vor participa în jur de 4.000 de persoane.
„Drepturile noastre nu mai pot fi amânate”
„Cluj Pride a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție și ca în fiecare an, suntem aici, pe străzile Clujului, pentru a cere drepturi egale pentru comunitatea LGBT din România, care în continuare este invizibilă din punct de vedere legal, în ceea ce privește relațiile pe care le avem și discriminarea cu care ne întâlnim în fiecare zi”, a declarat Sonia Manases, președinta Asociației Pride.
Clujul, un spațiu sigur pentru comunitatea LGBTQ+
Pentru mulți tineri, Clujul rămâne un loc de refugiu și auto-descoperire.
„Ne cunoaștem de aproape doi ani și jumătate, suntem împreună de atunci, stăm împreună. Trăim aici în Cluj, care e unul dintre cele mai sigure locuri în care să trăiești ca persoană queer, ceea ce nu se poate spune și despre locurile de unde am venit noi, ca studente. Eu vin dintr-un oraș mic din Bistrița-Năsăud, unde e multă stigmă și frică. Eu când eram acolo la liceu, mă gândeam numai la faptul că o să vin la facultate într-un oraș mare, în care o să pot să mă descopăr și să găsesc oameni ca mine”, mărturisesc Ana și Carmen, două participante la marș.
Alegerile, moment tensionat pentru comunitatea LGBTQ+
Totuși, nu lipsesc episoadele de tensiune.
„Mai ales în ultima perioadă, cu alegerile, a fost un fiasco, un haos total. Se simțea tensiunea pe stradă, ca persoană din comunitate, trebuia să fii mult mai vigilent, simțeai mult mai multe priviri urâte decât de obicei. Am avut și interacțiuni mai neplăcute, dar nu fizice. Am auzit și de niște băieți care au participat la un marș și care au fost hărțuiți în centrul Clujului. Tensiunea din pragul alegerilor se simțea peste tot”, spun cele două.
Cluj Pride 2025 continuă până pe 15 iunie, cu proiecții de filme, expoziții, dezbateri și petreceri tematice dedicate celebrării diversității și solidarității.
UPDATE
Organizatorii marșului au desfășurat un steag curcubeu în Piata Unirii.
Urmează ca organizatorii și invitații la eveniment să ia cuvântul de pe scena din Piața Unirii.
UPDATE 2
Participanții la Cluj Pride 2025 au cerut legalizarea parteneriatului civil în România, subliniind că evenimentul este, în primul rând, un protest civic pentru egalitate.
„Clujul este și al nostru”, au declarat organizatorii de pe scenă, mulțumind Primăriei și adresând o invitație directă primarului să li se alăture.
Pe scena Cluj Pride a urcat și consulul onorific al Olandei la Cluj, Wouters Rejers, care a pledat pentru o lume fără genuri, o lume liberă, în care diversitatea este un motiv de sărbătoare.