Connect with us

EDUCATIE

Cum se eliberează la Florești adeverințele de transport gratuit pentru elevi

Publicat


img 20210917 191444

Primăria Florești informează că adeverințele pentru abonamentul gratuit pentru elevi se vor elibera la Registratura Primăriei și mâine, sâmbătă, 𝟭𝟴.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟭, între orele 𝟭𝟬:𝟬𝟬 și 𝟭𝟰:𝟬𝟬.

Adeverința se eliberează pe loc, pe baza 𝗰𝗮𝗿𝗻𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗲𝗹𝗲𝘃 𝘃𝗶𝘇𝗮𝘁 𝗹𝗮 𝘇𝗶 și a 𝗯𝘂𝗹𝗲𝘁𝗶𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 elevului (sau a părintelui, după caz – original și copie), pentru a stabili dovada domiciliului pe raza UAT Florești.

Adeverințele se eliberează și ONLINE la adresa 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲𝗰𝘁𝗽@𝗳𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝗰𝗹𝘂𝗷.𝗿𝗼. Cei interesați trebuie să trimită o copie scanată după carnetul de elev vizat la zi și după buletin (al elevului sau părintelui, după caz). Adeverința se transmite tot online, la adresa de pe care s-a făcut solicitarea.

Atenție!‼️ Pentru elevii cu vârsta sub 14 ani este necesară și prezentarea certificatului de naștere al copilului. (original și copie)‼️

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, în concert la Cluj Arena

Publicat

De

david garrett 1 3 septembrie 2022

Celebrul violonist David Garrett revine pe scenele din România, la începutul lunii septembrie, pentru două reprezentații aleconcertului fabulos „Alive”.

Concertele fac parte din cadrul turneului mondial cu același nume și vor avea loc pe 1 septembrie, pentru prima dată la BTArena din Cluj-Napoca și pe 3 septembrie la Sala Palatului din Capitală, de la ora 20:00.

Toți cei prezenți se vor putea bucura timp de două ore de un veritabil maraton muzical. Cu tehnica sa fenomenală, sunetele viorii pătrund în inimile spectatorilor încă de la primele acorduri.

Pornind de la interpretările melodiilor celebre „What a Wonderful World”, „Imagine” sau „Beauty and the Beast” și continuând cu imnurilerock „Enter Sandman” sau „Paint it Black” până la hiturile pop-dance menite să ridice publicul în picioare, precum „Happy”, „Hit the Road Jack”, „Thriller”, „Bella Ciao” sau „Stayin’ Alive” cei prezenți vor fi martorii unei demonstrații unice de virtuozitate, în caretalentul și creativitatea nu au limite.

david garrett © christoph köstlin 5 141

Compoziții celebre

De asemenea, ca în toate concertele celebrului artist, muzica clasică și reinterpretările sale inovatoare vor ocupa rolul principal. Compoziții veritabile precum „Confutatis” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Dansul Cavalerilor” de Sergei Prokofiev sau „Simfonia nr. 7” de Ludwig van Beethoven sunt doar câteva dintre momentele artistice care vor completa atmosfera unor seri de neuitat.

Biletele sunt disponibile online pe Eventim.ro și Entertix.ro, precum și la casa de bilete a Sălii Palatului din București, la prețuri ce diferă în funcție de categoria de loc.

Record omologat de Guinness World Records

David Garrett este cel mai rapid violonist din lume, înregistrat în Guinness World Records pentru interpretarea „Flight of the Bumblebee” de Nikolai Rimski-Korsakov în 66,56 secunde, iar mai târziu în 65,26 secunde. În concertele crossover și de muzică clasică, David Garrett cântă pe două viori extrem de valoroase.

Este vorba de vioara „Prince Doria” Guarneri del Gesù (1734), primită de la Gregg Alf și Sota Nakazawa prin Fundația Museo del Violino din Cremona și de vioara “A. Busch” Stradivarius(1716), una dintre vedetele muzicii clasice din întreaga lume.

Este admirat de milioane de fani din întreaga lume, succesul acestuia fiind contorizat, pe scurt, prin milioane de bilete vândute în întreaga lume, peste 4,5 milioane de discuri vândute, 25 de discuri de aur și 17 de platină, distincții obținute în Hong Kong, Singapore, Taiwan, Germania, Austria, Mexic sau Brazilia.

Admirator al lui Enescu

David Garrett are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al marelui muzician și compozitor George Enescu. Talentul violonistului David Garrett a fost șlefuit de profesoara sa, Ida Haendel,una dintre elevele marelui compozitor și muzician George Enescu.

Prin intermediul acesteia, David Garrett l-a descoperit pe George Enescu, i-a studiat repertoriul și a inclus în programul concertelor sale și interpretări ale compozițiilor muzicale semnate de George Enescu.Apreciat ca fiind „Un Paganini printre vedetele pop și un Jimi Hendrix printre violoniști”, David Garrett este „Violonistul Diavolului” al epocii noastre, un superstar internațional care estompează orice barieră dintre Mozart și Metallica.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Alexandra Stan va cânta la Zilele comunei Apahida. Nu lipsesc Bașardăii de la Cluj. Cât costă PARANGHELIA

Publicat

De

apahida

Celebra cântăreață Alexandra Stan va cânta săptămâna viitoare la cea de-a IX-a ediție a Zilelor Comunei Apahida, alături de alți artiști de muzică ușoară și popular.

”Vă invităm, cu mic cu mare, la ediția a IX-a a Zilelor Comunei Apahida
În perioada 20 – 21 august 2022, pe platoul Sălii de Sport din Apahida, vom avea activități pentru toată lumea, multe surprize, muzică și voie bună.
Vă așteptăm cu drag!”, a anunțat primarul Grigore Fati.

Cât costă paranghelia

Pe scenă vor mai urca alți invitați, mai cunoscuți sau nu, printre care Andrada & City Dust, La La Love, Alexandra Lăcătuș, Marius Ciprian Pop și Ceterașii de la Cluj, Ionuț Fulea, Ciprian Picovici și Bașardăii de la Cluj, Sergiu Sotelecan, Maria Golban Șomlea, Maria Marcu.

Finanțarea Zilelor comunei Apahida este asigurată de la bugetul local, suma fiind de 194.000 de lei, aici fiind incluse și costurile pentru manifestarea Fiii satului Pata care a avut loc în luna iulie.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. UNTOLD, văzut de o adolescentă. „O scăpare din realitate. Wau! Vibe-ul, artiştii, cei care erau în acelaşi film cu mine”

Publicat

De

sara untold 1 prima

Untold 2022. Peste 360.000 de participanţi din peste 100 de ţări. Adică, aproape o dublare a numărului de locuitori ai oraşului Cluj-Napoca. Aşa s-a dus iar imaginea Clujului şi a României în lume. Peste 50 de milioane de euro intraţi în oraş, zice primarul Emil Boc. E bine? E rău?

A fost şi mult zgomot, deranjant pentru unii. Probabil, au fost şi alte neajunsuri. Dar a fost şi multă distracţie, bine-venită pentru alţii. Cum să împaci pe toată lumea? Cum să pui lucrurile în balanţă?

Dar analizele -pro şi contra- le vor face alţii. De data aceasta vom trece Untold-ul doar prin ochii unei adolescente de aproape 16 ani. O percepţie subiectivă.

Vibe-ul, artiştii, cei care erau în acelaşi film cu mine

sara untold 2 prima

VEZI ŞI:

Profesor universitar despre UNTOLD: Asta e ceea ce contează. Am fost ca experiment sociologic, neavând vârsta segmentului vizat

Sara A. a fost acum a doua oară la Untold, prima dată anul trecut. Data trecută a testat mai degrabă festivalul, n-a stat prea mult. La ediţia din acest an a fost mai perseverentă. Şi mai organizată.

Programul zilnic, de pe la 18 la 6 dimineaţa. 12 ore zilnic, cât o zi şi jumătate de lucru. A fost obositor, dar zice că a meritat din plin. Ba a şi răcit sâmbătă, dar deşi nu se simţea prea bine, n-a vrut nici în ruptul capului să rateze ultima zi, duminică. Dacă era vorba de şcoală, cursuri, poate că ar fi fost mult mai indulgentă cu sine.

sara untold 2

„Am răcit, dar n-am vrut să ratez ultima zi a festivalului şi am mers aşa. Am diversificat anul acesta, am mers la foarte multe chestii, am încercat să văd tot, să încerc tot, să văd ce are Untold-ul de oferit.

Cel mai mult mi-au plăcut nişte artişti din România, Ian, Azteca şi Nane, care sunt pe vibe-ul generaţiei noastre şi toată lumea îi ascultă. Am mers chiar dacă mă durea gâtul şi am cântat cât am putut pe piesele lor”, povesteşte Sara.

VEZI ŞI:

Video. UNTOLD prin ochi de adolescentă. „Mi-am dat delirul. Faci ce vrei, fără să fii judecat. Eşti prieten cu toată lumea”

Poate că un adult ar fi stat în patul lui, ca să-şi revină din răceala pe care o fi pescuit-o de undeva. Dar la vârsta de 16 ani ai altă energie şi altă viziune. Poate că unii vă mai amintiţi cum eraţi şi ce simţeaţi la 16 ani.

Ce i-a plăcut Sarei la Untold?

sara untold 3

„Vibe-ul, artiştii, tot, oamenii care erau pe acelaşi fim cu mine. Alţii erau în alt film, dar agresivi nu am prea văzut. Cei care erau mai beţi erau doar mai agitaţi. Oamenii au fost de treabă, dar şi ciudaţi.

Cei ciudaţi veneau, se băgau în seamă, vorbeau prostii, întrebau dacă vrem să ne drogăm cu ei. Am zis „nu” şi am plecat de lângă ei, fără mare tam-tam. Cei de treabă veneau, dansau cu tine, cântau, ca şi cum ne ştiam de o viaţă. Erau români, dar şi străini.

Şi prietenilor mei le-a plăcut, a fost o experienţă faină pentru ei”, mai spune Sara.

O scăpare din realitate

Şi ce crezi că-i adună pe oameni acolo?

„Cei care organizează Untold ştiu ce le place tinerilor, genul de muzică pe care o ascultă. Dar era foarte diversificată muzica. Cam pentru orice gen îţi place era un loc unde să te duci, era un loc şi pentru tine unde să te simţi bine. Erau activităţi interesante.

sara untold 4

Sute de oameni care ascultă acelaşi gen cu tine şi se simt bine împreună cu tine, cu lumini în jurul tău, te simţi ca şi cum nu eşti pe această planetă. În viaţa de zi cu zi nu ai aceste posibilităţi.

Am fost cu 7-8 prieteni, dar m-am întâlnit acolo cu mai mulţi. Mi-am făcut şi prieteni noi, şi din Cluj, şi din alte oraşe, şi din străinătate. Erau şi oameni în vârstă. Se comportau şi ei la fel, veneau cu cei mai tineri şi se comportau la fel ca ei”, a observat Sara.

Wau!

sara untold 1

Ai încerca o definiţie comună pentru Untold şi participanţi?

„Wau! O scăpare din realitate pentru patru zile”, a spus Sara, fără să stea pe gânduri.

Dar o privire critică, mai obiectivă, cu lucrurile pozitive şi negative pe care le-ai observat?

„Mi-a plăcut mult că am avut ce muzică îmi doream. Cel mai mult am stat în vreo două locuri, pentru că acolo îmi plăcea mai mult muzica.

Nu cred că era vreo piesă pe care să nu o ştiu. Mi-a mai plăcut că au organizat tot felul de activităţi. Dădeau lucruri gratis, de exemplu câte un tricou sau o borsetă pentru diferite chestii. Dacă, de exemplu, reciclai trei doze primeai o borsetă sau ceva de genul. Mi se pare foarte smart chestia asta şi e de like.

Nu au prea fost chestii care să nu-mi placă. Atât doar, aglomeraţia, poate. În Polivalentă, de exemplu, care e spaţiu închis, dacă se aduna foarte multă lume se făcea extrem de cald şi nu puteai să mai stai acolo. Dar a fost ok.

M-am distrat patru zile cât pentru mult timp, până la anul”, a conchis Sara, cu gândul mărturist că poate ar face o pauză de două-trei luni, dar că, după asta, ar merge la un nou Untold, dacă ar mai fi unul între timp…

Citește mai departe

EVENIMENT

15 AUGUST, zi LIBERĂ. Programul transportului în comun la Cluj-Napoca pentru LUNI

Publicat

De

ctp

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, una dintre cele mai importante pentru creștinii ortodocși, este zi liberă în acest an.

Luni 15 august, este zi liberă legală în România. În această zi se celebrează Adormirea Maici Domnului și zeci de mii de credincioși sunt așteptați la Cluj, la mănăstrirea Nicula, care poartă hramul Sfintei Maria.

Duminică, 14 august, va avea loc tradiționalul pelerinaj către biserica unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Pelerinii vor pleca pe jos, din parcul central al orașului Gherla, până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii de la Nicula

Programul transportului în comun în 15 august

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță publicul călător că, în data de 15 august 2022, transportul public în municipiul Cluj-Napoca și în Zona Metropolitană Cluj se va desfășura între orele 6:00-23:00, conform programului de transport pentru zilele de duminică.

answear.ro

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate