Connect with us

EVENIMENT

Cum să te pregătești DUPĂ Revelion. Câteva sfaturi pentru a scăpa de MAHMUREALĂ rapid, pe cale NATURALĂ

Publicat


daniel uvegard polmryrb4hu unsplash

Dacă vorbim de Revelion, de multe ori ajungem să vorbim și despre mahmureală. Românii iubesc să petreacă, iar când consumă mai mult alcool decât pot duce, ajung să regrete a doua zi, când se confruntă cu starea de rău. Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de mahmureală.

„Oricât de neplăcut ar fi, majoritatea mahmurelilor trec singure, deși pot dura până la 24 de ore. Dacă alegi să bei alcool, consumul responsabil te poate ajuta să eviți astfel de stări”, se arată pe king.ro.

Dar dacă varianta cea mai eficientă, prezentată mai sus, nu ți se aplică de data asta, mai există metode prin care poți combate mahmureala.

Hidratarea e pe primul loc

Deși poate suna banal, consumul de apă sau orice altă băutură naturală poate scurta starea de rău, ca urmare a hidratării de care organismul are nevoie mai mult ca niciodată în a doua zi după o beție.

„Cantitatea de apă pe care trebuie să o bei de obicei depinde de cât de mult ai băut cu o seară înainte. Ca regulă, umpleți o sticlă mare de apă și luați o înghițitură la fiecare câteva minute. Continuați să beți într-un ritm constant toată ziua și în ziua următoare. Puteți încerca, de asemenea, să beți un fresh, o băutură sport (cu electroliți) sau un ceai din plante”, informează king.ro.

Alimente ușoare și suplimente

O altă recomandare este ca persoana mahmură să mănânce alimente bogate în carbohidrați, întrucât vor ajuta la reglarea glicemiei și a problemelor stomacale. Atenție însă, orice exces va înrăutăți situația. Totul trebuie mâncat lent, iar dacă există grețuri, pâinea prăjită, covrigeii, biscuiții și bananele sunt cele mai bune soluții.

Din rândul mâncărurilor calde, supele precum cele cu tăiței sau găluște vor aduce confortul fizic de care mahmurul are nevoie. Nu se exclud nici alte feluri de mâncare mai ușoare, precum cartofii fierți, orezul sau pieptul de pui fiert, pastele și alte asemenea.

Dieta se poate completa cu vitamine și suplimente alimentare, precum ginsengul roșu, perele coreene și ghimbirul, despre care se spune că sunt eficiente în tratarea unor simptome ale mahmurelii.

„Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea grețurilor și a răului de mare. Face minuni și în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apă în care se vor pune 10-12 bucățele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lăsa să fiarba 10 minute, se va strecura, se va adăuga sucul de la o portocală, jumătate de lămâie și 1/2 ceașcă de miere de albine”, indică sfatulmedicului.ro.

Mierea și lămâia sunt alte două ingrediente nelipsite în tratarea mahmurelii. Un amestec cu apă caldă din cele două va echilibra flora și va îmbogăți organismul cu zaharurile pe care le-a pierdut cu o seară înainte, de la consumul excesiv de alcool.

Odihnă, dar și mișcare

Conform king.ro, simptomele de mahmureală sunt adesea mai grave din cauza lipsei de somn. De aceea, un pui de somn în timpul zilei e binevenit. De multe ori, mahmureala dispare la trezire.

Totuși, somnul poate reprezenta o problemă dacă persoana se confruntă cu dureri de cap sau aciditate. În cazul acesta, un antiinflamator și un medicament antiacid ar putea fi de ajutor.

„Aspirina sau ibuprofenul sunt recomandate peste paracetamol, deoarece paracetamolul poate agrava efectele toxice ale alcoolului în ficat”, se mai arată pe king.ro.

Pe de altă parte, medlife.ro încurajează și mișcarea.

„Ideal e să dansezi, de exemplu, dacă bei la o petrecere, ca prevenție, sau să încerci, dacă e posibil, să parcurgi pe jos o mare parte din drumul de întoarcere către casă.

Pentru a doua zi, când mahmureala s-a instalat deja, poți încerca o plimbare în aer liber ca leac antimahmureală sau, dacă practici jogging și te simți în stare, te vei simți mult mai bine după aceea, deoarece mișcarea contribuie la secreția endorfinelor și eliminarea toxinelor din corp”, se arată pe site.

Așadar, cu o alimentație și hidratare corespunzătoare, însoțite de mișcare – atât cât se poate – și odihnă, simptomele ar trebui să dispară. Consultă-te cu medicul dacă starea nu se îmbunătățește.

sursa foto: unsplash

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

CFR Cluj a mai „promovat” un jucător de la Academie

Publicat

david avram

CFR Cluj a mai „promovat” un jucător de la propria Academie. Este vorba de fundașul David Avram, în vârstă de 17 ani, care a semnat primul său contract de profesionist cu gruparea din Gruia.

„Un nou fotbalist profesionist în Familia CFR!

Vă anunțăm cu entuziasm că David Avram, născut în anul 2008, fundaș experimentat al Academiei noastre și jucător talentat al Grupei U17, a semnat primul său contract de fotbalist profesionist cu CFR Cluj.

CFR Cluj a mai „promovat” un jucător de la Academie

Practicând fotbalul de ani, David este un exemplu de muncă și dedicare, cu rezultate deosebite la învățătură, reușind să îmbine armonios educația și pasiunea pentru sport! Venit la Academia noastră în 2019, fundașul a avut parte de evoluții deosebite, remarcându-se prin calitățile sale defensive

Îți urăm mult succes, David, și cât mai multe reușite alături de echipa noastră”, scrie pe  pagina de Facebook a clubului.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe Horea, în Cluj-Napoca. Două mașini s-au tamponat. Bărbat de 80 de ani, dus la SPITAL

Publicat

smurd

Un accident rutier a avut loc, marți dimineața, pe str. Horea din Cluj-Napoca. Două mașini s-au tamponat. Un bărbat de 80 de ani a fost dus la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Horea din Cluj-Napoca. Mai exact, este vorba despre o tamponare între două autoturisme.

ACCIDENT pe Horea, în Cluj-Napoca. Două mașini s-au tamponat. Bărbat de 80 de ani, dus la SPITAL

Nu au existat victime încarcerate, însă un bărbat de aproximativ 80 de ani nu a putut ieși singur afară dintr-un autoturism. Acesta acuza dureri la coloană, iar forțele noastre l-au extras în siguranță, pentru a nu-i agrava posibilele leziuni.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SAJ, la misiune luând parte două autospeciale cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Prefectura Cluj: Importul cărnii, laptelui și furajelor din Ungaria și Germania, INTERZIS din cauza FEBREI aftoase

Publicat

febra aftoasa

În contextul depistării focarelor de febră aftoasă în Ungaria și Germania, Maria Forna, prefectul județului Cluj a convocat de îndată Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor. Acesta s-a reunit, marți dimineață și a emis Hotărârea nr. 13/18.03.2025 privind aprobarea Planului de măsuri privind prevenirea apariției febrei aftoase pe teritoriul județului, astfel următoarele măsuri importante pentru protejarea sănătății animalelor din județ.

febra aftoasa

Plan de măsuri

1. Interzicerea intrării în țară a transporturilor de animale, carne, lapte, furaje, îngrășăminte naturale și material seminal provenind din aceste țări, pe toată perioada de alertă epidemiologică.

Prefectura Cluj: Importul cărnii, laptelui și furajelor din Ungaria și Germania, INTERZIS din cauza FEBREI aftoase

Febra aftoasă este o boală virală gravă și extrem de contagioasă, care afectează bovinele, porcinele, ovinele și caprinele. Printre simptomele specifice se numără:
– Febră;
– Vezicule pline cu lichid apărute în zona bucală și la nivelul membrelor;
– Lipsa poftei de mâncare (inapetență și anorexie);
– Apatie, abatere, uscăciunea nasului.

Transmiterea bolii se realizează în principal prin contact direct cu animalele infectate. Este important de menționat că boala NU prezintă risc pentru om.

Solicităm tuturor cetățenilor să anunțe imediat medicul veterinar din localitate sau Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Județeană (DSVSA) în cazul oricărei suspiciuni de febră aftoasă.

Vă mulțumim pentru sprijinul și colaborarea dumneavoastră în prevenirea răspândirii acestei boli! Protejarea sănătății animalelor este o prioritate!

Mai multe detalii puteți consulta accesând acest link.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferul care a condus o mașină fără anvelope la Cluj, internat la Psihiatrie. Bărbatul din Mureș a primit și AMENDĂ

Publicat

fara roti

Polițiștii clujeni l-au interceptat în trafic pe bărbatul care, luni, conducea o mașină care nu avea anvelope, în apropiere de localitatea Gârbău.

Bărbatul are 37 de ani, este din județul Mureș, și a fost amendat și pentru că nu a putut prezenta un certificat de înmatriculare. De asemenea, el a fost internat în spital.

Șoferul, amendat cu peste 1.600 de lei

Polițiștii Secției 8 Rurală Huedin au fost sesizați, luni, cu privire la faptul că un autovehicul este condus în afara localității Gârbău, prezentând defecțiuni tehnice semnificative, respectiv lipsa anvelopelor.

Echipajul de poliție a interceptat autoturismul pe DJ108C, constatând că la volan se afla un bărbat de 37 de ani, din județul Mureș. Acesta a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative.

Bărbatul, internat involuntar la Psihiatrie

Pentru deficiențele tehnice majore constatate și pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, respectiv certificatul de înmatriculare, polițiștii i-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.620 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare în lipsă.

Având în vedere circumstanțele, bărbatul a fost internat involuntar la o unitate medicală pentru investigații de specialitate. De asemenea, sunt efectuate demersurile necesare privind verificarea îndeplinirii condițiilor medicale pentru menținerea dreptului de a conduce autovehicule

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate