Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Cum înșela oamenii țeparul cu apartamente Traian Onuc. Ce au descoperit procurorii clujeni

Publicat


foto perchezitii 2

Traian Onuc, (nume purtat anterior Floarea Ianson Traian), un cunoscut țepar de apartamente, a fost arestat pentru 30 de zile de Judecătoria Cluj-Napoca pentru înșelăciune în formă continuată, alături de un complice, Pavel Jașcău.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au arătat că au deschis un dosar penal pe numele lui Onuc și a doi apropiați, unul dintre ei, Jașcău, fiind, de asemenea, arestat.

”S-a reținut că acțiunile celor doi suspecți, (Onuc și Jașcău – n.a.), care în perioada ianuarie-martie 2021, în baza unei rezoluții infracționale unice, au indus și menținut în eroare două persoane vătămate, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase că se va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție într-un imobil situat pe str. Miko Imre din municipiul Cluj-Napoca, deși nu exista nicio intenție, și nici mijloace materiale, de a se finaliza lucrarea și de a se transfera dreptul de proprietate.

Citește și VIDEO FOTO Țepari din imobiliare, arestați de polițiștii clujeni. Unul dintre ei a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro

În acest scop s-au folosit de înscrisuri false intitulate antecontracte de vânzare-cumpărare, un suspect folosind și nume false, respectiv P.A și A., precum și calități mincinoase de inginer sau șef de echipă, împrejurări în care persoanele vătămate au fost amăgite și astfel au transferat sumele de 16.000 de euro și 54.000 de euro în contul bancar deschis de către complice, cont pe care era împuternicit primul suspect, care ulterior a și retras sumele de bani”, arată procurorii.

O altă victimă

De asemenea, în perioada ianuarie-februarie 2022, au indus și menținut în eroare o persoana vătămată, prezentându-i ca adevărate împrejurările mincinoase că se va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție din același imobil situat pe str. Miko Imre, deși nu exista nicio intenție, și nici mijloace materiale, de a se finaliza lucrarea și de a se transfera dreptul de proprietate.

Și în acesta caz, Onuc a folosit înscrisul fals intitulat antecontract de vânzare-cumpărare, folosind și un nume fals și calitatea mincinoasă de constructor, motiv pentru care persoana vătămată a fost amăgită și în data de 01.02.2022 i-a remis suma de 5.000 de euro.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a propus, marți, arestarea preventivă pe 30 de zile a lui Traian Onuc și a unuia dintre cei doi complici, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a admis propunerea.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Cum să stingi o tigaie cu ulei uitată pe foc. Trucul POMPIERILOR

Publicat

tigaie

De multe ori se întâmplă diverse incidente în bucătărie care pot avea efecte grave asupra apartamentului sau casei. De exemplu, putem uita pe foc o tigaie cu ulei, iar de aici flăcările se pot extinde și pot duce la un dezastru.

Pompierii ne arată un truc simplu prin care putem stinge în siguranță o tigaie cu ulei uitată pe foc.

Urmăriți filmulețul video pentru a știi cum să procedați astfel încât să nu se producă vreun incendiu și să nu mai fie nevoie de intervenția pompierilor.

Sursa. ISU Constanța

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Sportiv de 16 ani de la CSS Viitorul Cluj-Napoca, locul I la Cupa Primăverii Napocensis la ȘAH

Publicat

De

sah 1

Sportivul Raul Ferențiu de la CSS Viitorul Cluj-Napoca a ocupat primul loc la Cupa Primăverii Napocensis la șah, desfășurată în perioada 24-26 martie la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”. 

Acesta și-a învins toți adversarii și s-a clasat pe primul loc după 7 runde.

La concurs au participat 52 de șahiști din România și unul din Ungaria.

Raul Ferențiu are un rating ELO de 1641.

El a mai participat la turnee de șah în România, dar și în străinătate și a câștigat o mulțime de cupe, diplome și medalii.

Sportivul de 16 ani este elev în clasa a X-a la Liceul ”Onisifor Ghibu” și practică șahul de la 6 ani.

Săptămâna trecută, Raul a mai câștigat un turneu de șah desfășurat tot la Cluj-Napoca, Memorialul ”Mircea Rădulescu”.

sah 2

sah 3

sah 4

clasament

Citește mai departe

Uncategorized

Cod GALBEN de vânt în județul Cluj. Rafalele vor depăși 90 de km/h

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmi, duminică, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă luni în zone din 27 de judeţe ale țării, anunță Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în 27 martie, între orele 6:00 – 23:00, local şi temporar în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, Dobrogea şi în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55 – 65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1.700 de metri), rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Judeţele atenţionate de meteorologi, unele parţial, iar altele total sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş şi Vâlcea.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Două ACCIDENTE rutiere în județul Cluj. Polițiștii au stabilit cauzele

Publicat

politisti trafic

Două accidente rutiere au avut loc duminică după-amiază în județul Cluj, anunță ISU.

Primul a avut pe strada Axente Sever din Turda, iar cel de-al doilea în satul Cheia, la iesirea spre Mihai Viteazu.

”Ambele evenimente rutiere au fost soldate cu pagube materiale, produse pe fondul neacordării de prioritate, respectiv ieșire de pe un drum secundar. Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative”, au precizat polițiștii de la IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax