Connect with us

ACTUALITATE

Consultații gratis din partea unei absolvente de psihologie din Cluj: „Vreau să ajut oamenii să treacă peste această perioadă”

Publicat


Roxana Pavel este persoana care a avut un parcurs destul de greu și neașteptat în viață, dar care, spune ea „mi-a simplificat calea spre marea mea pasiune: psihologia”. A absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației în cadrul UBB. Trăiește în Cluj-Napoca de la 19 ani și după 8 ani de studiu va ajunge să obțină atestatul de liberă practică pentru Psihologie Clinică și Psihologia Muncii și Organizațională. „Astăzi știu ce îmi place cel mai mult să fac și vreau să aprofundez în această direcție. Sunt fericită că am ajuns în acest punct.”

Roxana oferă consultații psihologice online, gratis, în contextul pandemiei și situației stării de urgență. Situația în care ne aflăm este una neașteptată, deloc ușoară și poate ridica multe semne de întrebare și să creeze probleme de natură psihică. Astfel, Roxana vrea să ajute oamenii să depășească cursiv și fără probleme aceste săptămâni. A acceptat să răspundă la câteva întrebări pe care probabil toți ni le punem.

1. Cum putem să ne ocupăm/umplem timpul în carantină?

Până să ajungem să ne ocupăm timpul în carantină, primul pas este să ne gândim la rutina pe care am avut-o înainte de această perioadă. În sfârșit un moment bun de reflecție asupra vieții. Majoritatea am automatizat multe comportamente de care ne dăm seama că ne lipsesc abia acum, când nu le mai putem face. După aceea, vedem ce am păstrat în această perioadă de pandemie.

Un următor pas este să analizăm beneficiile pe care le aduceau acele comportamente de care suntem acum privați temporar. Un exemplu pentru a se înțelege cele scrise ar fi faptul că după orele de muncă, savuram cu prietenii o cafea într-un local. Ce consecințe avea această activitate? Socializare/faptul că te vedeai cu prietenii sau consumul unei cafele, adică plăcerea gustului în sine. Răspunsul tău este însăși punctul de pornire pentru programul de carantină. Mergând pe exemplul anterior, în carantină, dacă un beneficiu era că socializai/ stabilești cu prietenii ora la care să aveți un video call pe facebook, skype și așa mai departe. Dacă beneficiul era efectiv consumul de cafea, produsul poate fi preparat în casă/comandat.

În perioada aceasta este important să ne facem rutine mai ales dacă nu avem activitate constantă cum ar fi un job. Chiar dacă nu reușiți să vă planificați o săptămână, puteți stabili activitățile pentru ziua următoare din seara precedentă.

Acum avem posibilitatea mai mult ca niciodată să rezolvăm probleme pe care le-am ignorat din cauza lipsei timpului. Prin intermediul online putem să ne descoperim noi talente.

Activitatea fizică este importantă. Introduceți în rutina de zi cu zi exerciții fizice pentru a vă menține sănătoși atât fizic, cât și psihic. Ceva „de speriat”, poate un lucru esențial, este să realizăm o introspecție a vieții. Să vedem unde am ajuns față de ce ne-am propus și să analizăm ce putem face mai departe. Se pot fixa noi obiective la care să lucrăm în timpul sau după ce trece această pandemie.

2. Cum tratăm emoțiile care ne copleșesc?

Primul pas este acceptarea lor. Este esențial să vedem în ce contexte se manifestă, care este stimulul activator. Punctul intermediat este ceea ce gândim în acel context. Un exemplu în acest sens ar fi știrile pe care le vedem în fiecare zi cu privire la pandemie (stimulul activator-contextul). Până să ajungem la emoții de frică sau anxietate mai facem ceva. Începem să ne spunem: „Este groaznic ce se întâmplă! Nu mai suport să stau în casă! Dacă mă îmbolnăvesc? Dacă se îmbolnăvesc cei dragi mie? Uite câte țări sunt afectate”

Un tip de gândire util ar fi: „Este foarte neplăcut ce se întâmplă, dar pot face față. Nu îmi place să stau în casă, dar uite câte zile am rezistat…totuși pot. Există posibilitatea de a fi contaminat? Am aceste dovezi? Cu ce mă ajută pe mine să mă gândesc dacă vor fi alții contaminați? Pot să schimb cu ceva dacă se întâmplă acest lucru?”

Important este să deții controlul propriului corp. Cum faci acest lucru? Prin acceptarea emoțiilor și a gândurilor. Fuga de ele nu ne rezolvă problemele. Concentrați-vă pe propriul corp și trăiți prezentul. Concentrați-vă pe ceea ce faceți în acel moment. Fiți implicat 100%. Viitorul este incert, iar trecutul nu mai poate fi schimbat. De multe ori se spune că trăim viitorul, dar uităm să trăim prezentul.

3. Dacă avem anxietate și senzații de claustrofobie, cum ne descurcăm acum?

Frica și anxietatea sunt normale în această perioadă provocatoare și incertă. Emoțiile negative funcționale sunt bune. Nu este de dorit să eliminăm frica. Aceasta ne ajută să supraviețuim, să ne ferim de pericole. Când se tratează anxietatea, nu se dorește eliminare ei, ci reducerea intensității.

Claustrofobia se referă la anxietatea de spații închise și înguste (metrou, lift).

Dacă cele două vă afectează atât de tare încât nu vă puteți desfășura activitățile de zi cu zi apelați la un specialist. Sunt tehnici specifice de intervenție.

4. Este făcut omul să stea în casă?

Depinde pe cine întrebi. Dacă vei întreba un introvertit, adică o persoană care este mai retrasă social, îi place să facă lucrurile de unul singur îți va spune că nu are nicio problemă să stea în mare parte izolat. Dacă întrebi un extrovertit căruia îi place să fie în centrul atenției, să exploreze mediul înconjurător s-ar putea să îți spună că este cel mai rău lucru.

5. Cum putem să ne stăpânim sentimentele pe care le trăim acum în perioada de carantină?

Un rol important îl joacă suportul social, nu doar în această perioadă. Literatura de specialitate arată că dacă avem relații de calitate ne ajută să trecem mai ușor peste probleme. Faptul că avem cui să împărtășim ceea ce ni se întâmplă și cui să cerem ajutorul la nevoie ne ajută.

O întrebare la care să se gândească cititorii: Puteți să dați cel puțin un exemplu de situație, eveniment care poate să fie mai rău decât această carantină?

6. Sunt oameni care au tendințe suicidale, în această perioadă există posibilitatea să se amplifice aceste dorințe/gânduri?

Faptul în sine că este pandemie nu determină comportamente suicidale. Există factori de risc de care trebuie să ținem cont cum ar fi: prezența unor tulburări mentale, tentative anterioare, consum de alcool sau alte substanțe, pierderea locului de muncă sau pierderi financiare, boală și durere cronică sau istoric familial. Acești factori de risc cresc șansa să se întâmple, NU determină acest lucru. Un alt rol important îl joacă lipsa de speranță, incapacitatea de a mai tolera situația și deficite în rezolvarea de probleme.

7. De ce consideri că această pandemie creează atâtea stări diferite și abordează emoții maxime?

Oamenii sunt diferiți prin urmare și modul în care se raportează la actuala situație este diferit. Modul în care gândim și acționăm ne face să ne simțim într-un fel sau altul. Mintea umană este obișnuită cu automatisme și acum a apărut un eveniment major care unora dintre noi ne creează dificultăți în reorganizarea vieții și adaptarea la noul context. De aceea m-am hotărât să ajut oamenii, să ofer consultații psihologice gratuit. Această perioadă nu presupune obligatoriu să dezvolți vreo tulburare mentală, dar poate accentua unele simptome preexistente sau poate ai nevoie doar să povestești ce simți, prin ce treci sau nu știi cum să îți reconfigurezi noul stil de viață.

 

Un interviu realizat de Karla Fanea



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Fosta șefă a Casei Unirea, clujeanca Mariana Cotoi, arestată pentru abuz în serviciu. Prejudiciu – 45 de milioane de lei

Publicat

cotoi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de joi, 10 octombrie, față de Mariana Cotoi, fost director general al Societății Naționale „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” S.A., pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată. Ulterior, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

De asemenea, au mai fost reținute trei persoane fără calitate specială, administratori ai unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

Exercitare cu rea credință a mandatului

Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie – decembrie 2023, inculpata Mariana Cotoi, prin încălcarea dispozițiilor legale, nu ar fi realizat o bună gestiune financiară pentru asigurarea legalității, regularității, economicității, eficacității și eficienței în derularea operațiunilor, exercitându-și cu rea-credință mandatul de director general, contrar intereselor societății și în lipsa oricărei prudențe și diligențe specifice unui bun administrator în ceea ce privește încheierea contractelor și derularea operațiunilor dintre S.N. „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” SA, pe de o parte, și mai multe societăți comerciale, pe de altă parte.

Prejudiciu 45 de milioane de lei

”Astfel, inculpata Cotoi Mariana ar fi folosit „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” S.A. ca un intermediar între societăți care acționau ca vânzător/cumpărător, creând astfel un circuit financiar care s-a dovedit a fi fictiv și care ar fi condus la prejudicierea societății comerciale de stat, iar prin aceste demersuri, inculpata ar fi păgubit Casa Unirea S.A. cu aproximativ 45.000.000 lei.
Cu titlu de exemplu, o societate comercială ar fi lansat o ofertă prin intermediul Casei Unirea SA pentru cumpărarea unei cantități de 116.250 bidoane ulei floarea soarelui 1L, ofertă acceptată de societatea comercială administrată de inculpatul M.V.A. care s-a oferit să vândă de 23.250 sticle de ulei floarea soarelui 1L.
La data de 14.08.2023 inculpata Cotoi Mariana ar fi aprobat tranzacțiile, ocazie cu care ar fi indicat să se practice un adaos comercial de 4%.
Astfel inculpatul M.V.A. ar fi emis două facturi către „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” S.A. în valoare totală de 315.315 lei și având ca obiect cantitatea de 23.250 sticle de ulei floarea soarelui 1L, precum și avizele de însoțire a mărfurilor, deși societatea furnizoare nu deținea aceste mărfuri și nu efectuase livrările ce au făcut obiectul celor două avize de însoțire a mărfurilor.
Ulterior, deși niciun reprezentant al Casei Unirea nu ar fi recepționat mărfurile și nici măcar nu le-a văzut pentru a se asigura cu privire la realitatea operațiunii, inculpata Cotoi Mariana ar fi confirmat operațiunile prin semnarea celor două facturi și a avizelor de însoțire a mărfurilor aferente, și chiar ar fi emis două declarații de conformitate privind salubritatea produselor”, precizează procurorii DNA care efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Cine este Mariana Cotoi

Mariana Cotoi (fostă Maier) a fost membră a PSD Cluj și a fost numită în fruntea Casei Unirea în anul 2022 de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Cotoi este absolventă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, iar printre funcțiile deținute s-au numărat și cea de secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în Guvernul Ludovic Orban.

Aceasta a mai lucrat ca director în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Cluj, la Direcția de Agricultură și Alimentațue Cluj, dar și în consultanță.

Cotoi declara anul trecut că societatea pe care o conducea intenţina să cumpere un abator și o fabrică de pro­cesare, dar și să des­chidă un magazin în care se vor comercializa produse agroalimentare româneşti.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea SA este o companie naţională înfiinţată în ianuarie 2019 cu un capital social capital social de 93 de milioane de lei (circa 19 milioane euro), din bugetul de stat, cu scopul de a va­lo­rifica producţiile agricole primare.

De asemenea, Cotoi a lucrat și la firma Ben&Ben controlată de omul de afaceri clujean Ioan Bene, cercetat și el într-un dosar de corupție.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. Fată de 13 ani, lovită de o mașină pe o stradă din Turda. Care este starea ei de sănătate

Publicat

turda

O fată de 13 ani a fost lovită, joi, de o mașină, pe Calea Victoriei din Turda, anunță ISU Cluj.

Aceasta a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la spital.

”La o primă evaluare, victima era conștientă, dar prezenta multiple traumatisme”, au spus pompierii.

Poliția Cluj despre accident

Polițiștii au precizat că accidetul fost înregistrat pe strada Calea Victoriei din municipiul Turda iar din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că, un bărbat, de 46 de ani, care circula cu autoturismul înspre municipiul Câmpia Turzii, ar fi accidentat o minoră de 13 ani, aflată în traversarea părții carosabile prin loc neamenajat.

”În urma impactului, minora a necesitat îngrijiri medicale de specialitate.

Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor”, au precizat polițiștii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Cluj, în topul numărului de SPECTATORI în actualul sezon al Superligii

Publicat

galerie u

Universitatea Cluj este în Top 3 la numărul de spectatori prezenți pe stadion în actualul sezon al Superligii. Celelalte două echipe sunt Universitatea Craiova și Rapid București.

Potrivit paginii oficiale de Facebook a Superligii, 19.940 de spectatori a fost cel mai mare număr de fani înregistrați pe stadion la un meci din actualul sezon. Acesta a fost atins la partida Universitatea Craiova-Rapid.

Universitatea Cluj, în topul numărului de SPECTATORI în actualul sezon al Superligii

Pe locul doi în top se află Universitatea Cluj-Dinamo, urmărit din tribune de 18.067 de spectatori.

Locul trei este ocupat de meciul Rapid-Universitatea Cluj, cu 12.691 de suporteri.

Au mai fost peste 12.000 de spectatori la partidele CFR Cluj-Universitatea Cluj, Rapid-CFR Cluj, Rapid-Dinamo și Universitatea Cluj-Universitatea Craiova.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean ARESTAT pentru șantaj și violență. A obținut 12.000 de euro sub amenințarea publicării unor imagini intime

Publicat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus arestarea preventivă a unui bărbat din Cluj acuzat de șantaj, violarea vieții private, lovire și fals informatic. A amenințat cu publicarea unor imagini intime, obținând astfel 12.000 de euro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat din Cluj, acuzat de șantaj în formă continuată, violarea vieții private, lovire și fals informatic.

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a solicitat în data de 09.10.2024 Judecătoriei Cluj-Napoca, arestarea preventivă a unei persoane, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 09.10.2024 până la data de 07.11.2024, propunerea fiind admisă.

Față de inculpat, în cursul zilei de 08.10.2024, s-a dispus prin ordonanță punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj în formă continuată (20 acte materiale), violarea vieții private în formă continuată (10 acte materiale), lovire sau alte violente și fals informatic”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

A șantajat cu publicarea unor imagini compromițătoare

Faptele s-au desfășurat între mai 2024 și 6 octombrie 2024, în mod repetat, inculpatul constrângând persoana vătămată prin amenințări și cerând sume de bani pentru a nu publica imagini compromițătoare. Valoarea totală a banilor oferiți de persoana vătămată sub amențare se ridică la aproximativ 12.000 de euro.

„În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut, în esență, faptul că inculpatul, în perioada mai 2024 – 06.10.2024, în mod repetat si în baza aceleasi rezolutii infracționale, în cel puțin 20 de ocazii, a constrâns-o pe persoana vătămată prin amenințări cu publicarea mai multor imagini compromițătoare (intime) cu persoana vătămată, precum si cu exercitarea de acțiuni păgubitoare împotriva ei, să îi remită diferite sume de bani, în scopul obținerii în mod injust a unui folos patrimonial, precum si să îndeplinească diferite solicitări făcute cu scopul nepatrimonial al menținerii unui control asupra persoanei vătămate (precum pornirea locației telefonului mobil, ștergerea conversatiilor cu acesta, pornirea funcției videocall pentru verificarea persoanei vătămate), ca urmare a constrângerilor exercitate persoana vătămată îndeplinind atât solicitările adresate, cât si operatiunile de transfer a sumelor de bani solicitate, fie în conturile unor persoane indicate de inculpat, fie prin remiterea lor direct acestuia, achitând astfel aprox. 12.000 euro”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul, acuzat că a filmat fără drept victima în ipostaze intime

De asemenea, inculpatul a realizat și distribuit fără drept imagini intime cu persoana vătămată către persoane cunoscute acesteia, provocându-i suferință psihică și afectându-i imaginea publică.

„Totodată inculpatul, în perioada mai 2024-06.10.2024, în mod repetat si în baza aceleași rezoluții infracționale, în două ocazii, respectiv în jurul datelor de 02.05.2024 și 14.07.2024, a efectuat, fără drept, înregistrări si fotografii în care persoana vătămată manifesta comportamente sexuale explicite sau apărea in ipostaze nud, în timp ce aceasta se afla fie la locuința personală din mun. Cluj-Napoca, fie în interiorul camerei de hotel la care era cazată de pe raza mun. Târgu Mures, după care a transmis, în alte 8 ocazii, prin intermediul aplicațiilor de socializare, respectivele imagini cu caracter intim privind pe persoana vătămată către mai multe persoane cunoscute acesteia, de natură să provoace acesteia o suferință psihică si să aducă atingere imaginii sale prin prisma profesiei pe care o ocupă”, transmite Parchetul.

A distribuit fotografii indecente pe rețelele de socializare

Într-un alt incident, acesta a agresat-o fizic pe persoana vătămată în Târgu Mureș, provocându-i urme vizibile.

„De asemenea, s-a mai reținut că același inculpat, în data de 13.09.2024, în timp ce se afla cu persoana vătămată pe raza mun. Târgu Mures, a agresat-o fizic pe aceasta, prin lovirea si prinderea acesteia de mâini, lăsându-i urme vizibile, iar în perioada mai 2024 – 06.10.2024, inculpatul a creat și utilizat diferite conturi pe rețelele de socializare, folosind datele și fotografiile reale ale persoanei vătămate si a distribui fotografii cu aceasta în ipostaze indecente, fără dreptul acesteia si fără ca respectivele conturi să provină de la titularul real, în scopul lezării imaginii persoanei vătămate de natură a produce un prejudiciu moral acesteia”, potrivit comunicatului trimis presei.

Precizăm că inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o eventuală condamnare definitivă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax