Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Cluj va vota renunțarea la chiriile din Parcurile Industriale Tetarom

Publicat


Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, a dispus identificarea și analizarea, în regim de urgență, a tuturor măsurilor care ar putea fi luate în vederea susținerii mediului de afaceri găzduit de Parcurile Industriale Tetarom.

În prezent, Parcurile Industriale Tetarom administrate de Consiliul Județean prin intermediul societății sale de profil, găzduiesc cca. 13.000 de angajați, respectiv peste 100 de societăți comerciale.

În contextul stării de urgență, urmează a fi înaintate către conducerea Tetarom S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar, o serie de propuneri, precum:

– suspendarea plății chiriei pe perioada stării de urgență, respectiv reeșalonarea acesteia;

– alte măsuri de reducere temporară a costurilor/locație.

În cel mai scurt timp, Consiliul Județean Cluj împreună cu conducerea Tetarom S.A. vor implementa aceste măsuri, în funcție de evoluția situației.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Întâlnire maraton a premierului Florin Cîțu cu primarii din Cluj. A ajuns și ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros

Publicat

De

Premierul Florin Cîțu participă vineri de la ora 16 la o întâlnire maraton cu primarii din județul Cluj și din zona metropolitană, accesul în sala de la Grand Hotel Italia având loc pe serii de persoane pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID. 

Premierul le-a explicat primarilor despre măsurile luate de autorități pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare dar și despre faptul că economia României a înregistrat rezultate bune în ultima perioadă iar veniturile încasate la bugetul de stat sunt mai mari decât estimările.

De asemenea, edilii au prezentat proiectele locale și au întrebat despre posibilitățile de finanțare ale acestora.

La întâlnire participă Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România, secretarul general adjunct al Guvernului, fostul prefect de Cluj, Mircea Abrudean,  președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, dar și ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, în timp ce ministrul de Interne, Lucian Bode a avut la Prefectura Cluj o întâlnire cu reprezentanții structurilor din subordine – Poliție, ISU, Jandarmerie.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak: Se poate înființa un Complex Sportiv Național la Cluj-Napoca

Publicat

De

Prefectul Clujului, Tasnádi István-Szilárd, s-a întâlnit vineri la Prefectură cu ministrul Tineretului și Sportului. Novák Károly Eduárd.
Potrivit Prefecturii clujene, sSporturile competiționale din România au nevoie de reforme, iar județul Cluj și sportivii de aici vor fi mari câștigători ai acestei schimbări.
”În ultimul deceniu, ministrul și-a dovedit deja valoarea ca sportiv de performanță aducând țara în topul clasamentelor. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea alocării a unui buget pentru posturile vacante, înființarea unui Complex Sportiv Național la Cluj-Napoca și alocarea de fonduri pentru Corpul C din Complexul pentru cazarea sportivilor, situat pe Str. Nicolae Cristea, care se află într-o stare avansată de degradare.
De asemenea, s-a evidențiat necesitatea modificării Ordinului de ministru 2.345/2010 care se referă la închirierea bazelor sportive, tarifele rămânând la nivelul anului 2010 iar costurile cu utilitățile au crescut”, arată Prefectura.
Ministrul Novak a spus că este sigur că reformele planificate vor servi atât intereselor țării, cât și pe cele ale sportivilor deopotrivă, ”iar în viitor vom reuși să câștigăm mult mai multe medalii la competițiile mondiale”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Locuitorii comunei Țaga vor beneficia, în curând, de gaze naturale

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de extindere a rețelei de gaze naturale în cele patru sate aparținătoare ale comunei Țaga: Sântioana, Sântejude, Sântejude-Vale și Năsal.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că introducerea gazului în comuna Țaga va spori, în mod cert, atractivitatea investițională și turistică a zonei, ”cunoscută atât pentru salba de lacuri piscicole cât și pentru brânzeturile tradiționale fabricate aici”.

Proiectul prevede extinderea rețelei de gaze naturale existente în reședința de comună, Țaga, atât înspre est, în satul Năsal, cât și pe direcția nord-vest în localitățile Sântioana, Sântejude și Sântejude-Vale. Noul sistem de distribuție a gazelor naturale se va întinde, astfel, pe o lungime de aproape 37 de km și va cuprinde racorduri la toți consumatorii care și-au exprimat dorința.

Valoarea, peste 21 de milioane de lei

În valoare totală de 21,5 milioane de lei, investiția va fi realizată de Primăria comunei Țaga, atât din fonduri europene cât și cu finanțare de la bugetul local.

Introducerea gazelor naturale în comuna Țaga va spori considerabil gradul de confort și nivelul de trai al locuitorilor din cele patru sate și va crea, totodată, posibilitatea diversificării activităților comerciale precum și a atragerii de noi investiții.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Patru spitale clujene vor fi dotate cu peste 120 de noi echipamente medicale moderne. Valoarea, 10 milioane de lei

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziția a nu mai puțin de 127 de noi echipamente medicale ultramoderne. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că utilitatea noilor echipamente de înaltă tehnologie este cu atât mai mare cu cât solicitările de investigații sunt mai numeroase în această perioadă a pandemiei.

”Pentru a asigura un act medical de cea mai bună calitate, personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19 trebuie să dispună de infrastructura și aparaturile necesare”, a spus Tișe.

Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.

Ce tipuri de echipamente sunt

Valoarea celor 127 de echipamente medicale ultraperformante este de 9.666.465 de lei, cu TVA inclus. Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un aparat mobil de radiologie și un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor.

De asemenea, au mai fost achiziționate trei echipamente de oxigenoterapie, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, personalizat, 27 de dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă, un videolaringoscop cu set de intubație dificilă, două compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă, un videolaringoscop cu monitor atașat și lame sterilizabile, ș.a.m.d.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate