Connect with us

EVENIMENT

Conducerea CFR Cluj: Suntem mândri de tot ceea ce am realizat până acum. Intrare liberă la barajul pentru Conference League

Publicat


baraj

Conducerea clubului CFR Cluj a transmis un mesaj la finalul campionatului și a spus că echipa ocupă locul 3 pe podiumul Superligii, poziție care îi asigură prezența la barajul pentru participarea în Conference League. Pentru meciul de baraj cu FC U Craiova 1948, intrarea este liberă.

”În urma meciurilor, s-a stabilit podiumul acestui sezon! După 62 de meciuri în toate competițiile, dintre care 30 de victorii, echipa noastră încheie acest sezon al Superligii pe locul 3, poziție care ne asigură prezența la barajul pentru participarea în Conference League!

Suntem mândri de tot ceea ce am realizat până în acest moment, în ciuda tuturor greutăților și a încercărilor din acest sezon! Am fost protagoniștii unor momente unice, cu rezultate remarcabile, obținând inclusiv o calificare istorică în primăvara europeană, în care ne-am duelat, de la egal la egal, cu Lazio

Chiar dacă dezamăgirea, în contextul în care nu am câștigat campionatul și în acest an, este o parte naturală a jocului, asta nu ne reprezintă! Ceea ce ne definește însă este modul în care răspundem la obstacole, cum învățăm din greșeli și cum evoluăm ca echipă!

Munca familiei CFR

Suntem mândri și, în același timp, recunoscători pentru toată munca pe care întreaga familie CFR a depus-o până acum! Când spunem „familie” ne referim la absolut toată lumea care ne-a susținut, a muncit și a fost alături de noi indiferent de situație, în frunte cu finanțatorul nostru, jucătorii, întreaga conducere tehnică și administrativă, toți colegii noștri care muncesc zi de zi pentru binele clubului, dar și suporterii, cei care au trăit alături de noi cele mai intense emoții!

Chiar dacă play-off-ul se încheie aici, lupta pentru Europa continuă! Ne așteaptă meciul de baraj contra FC U Craiova 1948, partida care ne poate asigura prezența în Conference League! Intrarea tuturor spectatorilor va fi liberă la acest meci”, a anunțat conducerea CFR Cluj.

Sursa foto: Fotbal Club CFR Cluj – FacebookDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca a învins Rapidul fără drept de apel. 79 – 56

Publicat

De

u bt cluj

U-Banca Transilvania a jucat joi primul meci al sezonului în Liga Națională de Baschet masculin. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a întâlnit-o pe Rapid București acasă, în BT Arena din Cluj-Napoca.

U-BT Cluj -Napoca a stat în weekend-ul trecut, astfel că disputa de azi a contat pentru etapa cu numărul II a Ligii Naționale.

Tot azi, U-BT a anunțat un record, și anume vânzarea a nu mai puțin de 2.196 de abonamente.

U-BT a reușit o victorie clară împotriva echipei Rapid București – 79 – 56.

Cel mai bun jucător al U-BT a fost Emi Cățe, care a reușit 19 puncte și 7 recuperări.

Bryce Jones și Karel Guzman au reușit fiecare câte 14 puncte, iar Andrija Stipanovic 12 puncte.

Foto: Facebook/ U-BT Cluj-Napoca

Citește mai departe

ECONOMIE

Conducte de gaze naturale, alimentare cu energie electrică, extinderea reţelelor de fibră optică în Cluj şi-n alte 4 judeţe

Publicat

De

conducte gaze transgaz
Guvernul a aprobat, joi, hotărârile pentru realizarea unor conducte de transport gaze naturale în mai multe judeţe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, transmite Agerpres.
„Un set de hotărâri de Guvern au avut în vedere pregătirea unor proiecte de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. Este vorba despre realizarea unor conducte de transport gaze naturale în judeţele Mehedinţi şi Timiş, respectiv pentru realizarea unor conducte de gaze naturale, alimentare cu energie electrică, extinderea reţelelor de fibră optică în judeţele Dolj, Olt, Cluj, Sălaj şi Bihor”, a precizat Constantin, după şedinţa de Guvern.
El a menţionat că deciziile luate sunt premergătoare demarării proiectelor care vor fi dezvoltate de S.C. Transgaz, în scopul „extinderii reţelelor de gaze şi a creşterii accesului la energie şi comunicaţii pentru cetăţeni, grădiniţe, şcoli, unităţi sanitare, instituţii publice şi societăţi economice”.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Partida Romilor ”Pro Europa” rupe legăturile cu autoritățile locale din Gilău. ”PNL sabotează romii”

Publicat

gilau cl 1

Partida Romilor ”Pro Europa” rupe legăturile cu autoritățile locale din comuna Gilău și acuză consilierii PNL că sabotează romii. De asemenea, va fi sesizat președintele Consiliului Județean Cluj.

Conflictul a pornit de la refuzul PNL de a numi, în ședința Consiliului Local Gilău, pe consilierul local Aurel Roșianu în Consiliul de Administrație al școlii din comună, în condițiile în care unitatea de învățământ se confruntă cu probleme cauzate de elevii de etnie romă, iar prezența unui consilier rom ar fi avut rolul de a le atenua.

”Președintele de ședință Ioan Gheorghe Creț, de la PNL, a propus în CA al școlii o colegă de-a sa de la liberali, pe Ioana Abrudan, și a mai fost numit Harasztosi Pal, de la UDMR, în detrimentul comunității rome. Inclusiv inspectoarea pentru romi de la ISJ Cluj a susținut numirea consilierului local din partea romilor, dar PNL nu a vrut să audă.

Suntem profund nemulțumiți și, drept urmare, Partida Romilor rupe legăturile cu PNL la nivelul autorităților locale din Gilău, a Primăriei. Comunitatea romă este folosita de catre partidele politice din Gilău doar în campania electorala și la alegeri, iar drepturile romilor din comună sunt puse sub preș de către o parte din consilierii locali ai Consiliul Local Gilau, cât și de către compartimentele din cadrul Primăriei Gilău. PNL sabotează romii din Gilău”, a spus președintele organizației de tineret a Partidei Romilor ”Pro Europa” Cluj, Dragoș Roșianu.

gilau cl 2â

Acesta susține că la ultimele alegeri locale a curs cu lapte și miere, iar acum ”curge aroganță, discriminare și nepăsare fata de romii din Gilău de catre o parte din Consiliul Local Gilău, for decizional cu privire la treburile comunei”.

Fără mită electorală

”În alegerile locale din 2020, membrii partidelor politice au dezorientat și influențat prin promisiuni și sume de banii tinerii romii din comunitatea romă și pe tinerii din echipa de fotbal a romilor din Gilău, pentru a vota candidații pentru Consiliul Local.

Acum eu vin și trag un semnal de alarma despre faptul că cine se va mai apropia de comunitatea romă să le ofere oamenilor sume de bani ori promisiuni deșarte, indiferent de partidul politic, promit că voi recurge la depunerea plângerilor penale.

Dacă cineva își pune întrebarea cum a ajuns un anume partid sa aibă atâtea voturi este prin simplu fapt că a mituit comunitatea romă. Romii sunt folosiți doar în alegeri, dar, gata, vrem drepturi egale, suntem sătui de promisiuni”, a precizat Dragoș Roșianu.

Acesta susține că Aurel Roșianu, consilier local în cadrul CL al comunei Gilău din partea Partidei Romilor ”Pro-Europa”, ține în permanență legătura cu părinții elevilor și cu mediatorul școlar din cadrul școlii cu scopul de a oferi sprijin elevilor de etnie romă de la școala din comună, conform cadrului legal în vigoare, atât ca presedinte judetean al Partidei Romilor ”Pro Europa”, cât și ca și consilier local.

”Ținând cont de aceasta relație formată de-a lungul anilor dintre Aurel Roșianu și părinții romi, acestea din urmă l-au rugat și îl susțin în continuare ca să fie reprezentantul lor în cadrul Consiliul de Administrație al școlii, deoarece a sprijinit foarte multe familii în rezolvarea problemelor din comunitatea romă”, a conchis liderul organizației de tineret a Partidei Romilor Cluj.

Numărul elevilor romi de la școala din Gilău se apropie de 250.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Victorie pentru „U” Cluj în Cupa României. A învins Steaua București cu 3-1

Publicat

De

u cluj facebook u cluj

CSA Steaua București și „U” Cluj s-au întâlnit joi în primul meci al grupei B a Cupei României.

Universitatea Cluj a reușit o victorie importantă și merge mai departe în Cupa României. Ilie a înscris două din golurile Universității.

Echipele de start:

CSA STEAUA: I. Pop – D. Maftei, Vîrtej, Walace, Beța, Ad. Ilie (cpt.) – Sierra, Mancuso, D. Matei – Chipirliu, Chunchukov
Rezerve: H. Iancu – Bărbulescu, Enceanu, Boiciuc, Raicu, Dobrescu, Buziuc, Topuzov, C. Avram
Antrenor: Daniel Oprița

U CLUJ: Iliev – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Nistor, Bic, Doukoure, Chipciu (cpt.) – F. Ilie, Popadiuc
Rezerve: Gorcea – Oancea, Pițian, Miron, V. Gheorghe, Hofman, Fossati, D. Popa, Silaghi
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Steaua” (București)
Arbitru: Vlad Baban; A1: Mihăiță Necula; A2: Ioan Alexandru Corb.

„Șepcile roșii” au început meciul în forță.

Primul gol al partidei a fost înscris de „U” Cluj. După o pasă a lui Nistor, Alexandru Chipciu a înscris în poarta adversă, în minutul 26.

În minutul 34, Filip Ilie înscrie și el în poarta Stelei. A fost 2-0 pentru Universitatea Cluj, scor cu care s-a și încheiat prima repriză.

Ilie a înscris din nou, în minutul 53 al partidei și a dus scorul la 3-0 pentru „U” Cluj.

Steaua a reușit să reducă din diferență în minutul 65 prin Alexandru Boiciuc.

Foto: Facebook/ FC Universitatea Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax