ECONOMIE
COMANDAMENT de iarnă al Protecţiei consumatorilor înfiinţat special pentru zona Cluj-Băile Felix

Începând de luni, 19 decembrie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) înfiinţează Comandamentul de iarnă care, în premieră în acest an, va acoperi zone destinate vacanţei de sezon din 6 zone ale ţării, printre care și Cluj-Băile Felix.
Potrivit unui comunicat al ANPC, transmis AGERPRES, cele 6 zone acoperite de Comandament sunt Valea Prahovei, Braşov, Bucovina, Maramureş, Băile Herculane – Rânca şi Cluj – Băile Felix.
„De-a lungul anilor în care s-au desfăşurat comandamente, s-a creat falsa impresie că acestea trebuie să debuteze cu o perioadă de consiliere.
„Acest comunicat este un avertisment transmis public”
Nimic mai fals! Înţeleg să consiliem şi să îndrumăm operatorii economici noi pe piaţă sau pe cei pe la care nu am mai trecut de-a lungul activităţii desfăşurate de aceştia. Acolo unde, în schimb, constatările ne vor arăta abateri de la bunul simţ comercial, se vor aplica sancţiuni în funcţie de gravitatea celor constatate.
A nu-ţi respecta consumatorul ce îţi trece pragul pentru că invoci necunoaşterea legii nu poate fi o scuză şi nici o justificare. Românii au ales alte destinaţii de vacanţă pentru că, în timp, serviciile puse pe piaţă de către unii dintre operatorii economici au lăsat sau lasă de dorit. Consider acest comunicat un avertisment transmis public. Cumpăraţi produse de calitate, faceţi curăţenie, înlocuiţi saltele şi cearceafuri, acolo unde este nevoie, şi trataţi turiştii ca pe membrii familiei voastre”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Comandamentul de iarnă 2022 se va afla sub coordonarea directă a preşedintelui ANPC, a vicepreşedinţilor Mihai Culeafă şi Sebastian Hotca şi a directorului general Paul Anghel.
Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023, perioada în care structura va fi activă, să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turişti şi iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.
Sursa: Agerpres
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Cu puțin efort și mai multă mobilizare, UMB, cei care „gestionează” construcția Autostrăzii Transilvania, ar putea livra încă 27 km până la finele anului 2025. Asta ar însemna o intensificare a lucrărilor între Topa Mică și Zimbor.
„Așa cum v-am explicat de la începutul primăverii, dacă UMB alocă suficiente forțe și dacă autoritățile rezolvă birocrația necesară în nodul Poarta Sălajului (Românași) și la conexiunea provizorie A3-DN1F la sud de Topa Mică, atunci spre sfârșit de 2025 putem circula pe aproximativ 27 kilometri ai Autostrăzii A3 între aceste două localități.
FOTO. Autostrada Transilvania: Cu puțin EFORT, UMB poate termina încă 27 km în 2025
Obiectivul explicat în paragraful anterior este încă posibil, dar UMB trebuie să-și aducă mult mai multe forțe între Topa Mică și Zimbor. Ceea ce momentan nu face, din păcate.
Rămâne de văzut dacă atât UMB cât și CNAIR se vor mobiliza corespunzător, în teren și birocratic, ca să inaugureze spre final de 2025 pe Autostrada Transilvania doar 12 (Poarta Sălajului-Zimbor) sau 27 kilometri de la Poarta Sălajului până la sud de Topa Mică, cu o descărcare temporară în acest punct.
Cele două tronsoane Nădășelu-Zimbor (30,06 km) și Zimbor-Poarta Sălajului (12,24 km) finanțate prin PNRR au devenit o rușine nu doar pentru CNAIR, ci și pentru UMB: contractele au fost semnate în 28.12.2020 și 01.07.2020, au ordine de începere din 25.01.2021, respectiv 31.05.2021 și ambele prevăd câte 12 luni de proiectare plus alte 24 de execuție”, scrie pe Facebook Asociația Pro Infrastructură.

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit luni seară la un accident rutier petrecut pe raza localității Tritenii de Jos.
”La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, unde au găsit un autoturism avariat ieșit în afara părții carosabile, fără persoane încarcerate în acesta.
Un bărbat a primit primul ajutor calificat la locul accidentului, ulterior fiind transportat la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare”, au spus pompierii ISU Cluj.
Conform primei evaluări bărbatul era conștient și cooperant.

Cotă redusă
EVENIMENT
VIDEO. Incendiu la o gospodărie în Jucu Herghelie. Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Jucu și a Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins patru anexe dintr-o gospodărie situată în localitatea Jucu Herghelie, comuna Jucu, în care erau depozitate materiale diverse.
”La fața locului au ajuns două autospeciale pentru stingerea incendiilor care au acționat mai bine de o oră pentru localizarea și stingerea focarelor, fiind împiedicată extinderea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.
O ambulanță SMURD a fost dislocată preventiv la locul accidentului, din fericire nu au fost persoane care să solicite consult medical”, arată ISU Cluj.