Connect with us

EVENIMENT

Colectă de ÎNCĂLȚĂMINTE la Cluj, pentru COPIII fără posibilități. Când și unde se poate DONA

Publicat


311653732 134969755965669 8860121096589143121 n

Sâmbăta aceasta, între orele 9 și 17, Asociația Mamprenoare derulează cea de-a patra ediție a campaniei „Încalță un copil”, inițiată de Mirela Retegan și Fundația Zurli, cu scopul de a oferi încălțăminte copiilor mai puțin norocoși din România. Astfel, clujenii sunt așteptați în mai multe locații din oraș pentru a dona pantofi și ghete care vor ajunge la cei mici. Se pot trimite și donații în cont – în edițiile anterioare s-au mobilizat mii de oameni din țară și străinătate, datorită cărora s-au strâns 25.000 de perechi de încălțăminte.

„Pentru al patrulea an consecutiv, Fundația Zurli și Mirela Retegan, organizatorii campaniei <<Încalță un copil>>, își propun să încalțe încă 10.000 de copii care, în prag de iarnă, nu au ce pune în picioare.

Românii sunt invitați să cumpere și să doneze o pereche de încălțări noi pentru copiii care, în toiul iernii, poartă în picioare cârpeli de la frați sau de la părinți. Persoane fizice, juridice, companii mici și mari sunt invitate să se alăture acestui demers prin care an de an, Fundația Zurli ajunge acolo unde oamenii nu își imaginează că există copii care au nevoie să fi văzuți și ajutați”, se arată în descrierea evenimentului.

Clujeni, haideți să donați

Clujenii pot duce încălțăminte în următoarele locații din oraș:

  • Mănăștur: Silma Optic – Strada Câmpului 7
  • Gheorgheni/Mărăști: Four Reasons Academy and Beauty Salon – Viva City, Aleea Valeriu Bologa 3, la parterul blocului albastru (lângă Iulius Mall)
  • Zorilor/Bună Ziua: Apartament 1 Bistro & Bar – Calea Turzii 162-168, bloc C1, parter
  • zona centrală: International Hub – strada Napoca 25
  • Florești: sediul ACR Contafisc – Strada Tăuțului 89A

Asociația Mamprenoare lasă, de asemenea, numărul de telefon al Codruței, persoana de contact pentru donatori: 0734 322 894.

„Dacă e mai dificil să te deplasezi, dar totuși vrei să susții această campanie, te încurajăm să faci o donație în contul Asociației Mamprenoare și ne vom ocupa să cumpărăm ghetuțe noi și alte surprize pentru copii.

Detaliile sunt: Asociatia Mamprenoare, cont: RO62 BREL 0002 0032 6995 0100, deschis la Libra Internet Bank, mențiune: <<Ghetuțe Cluj>>”, adaugă mamprenoarele.

311620552 134981342631177 719867391854276421 n

25 de mii de perechi de încălțăminte strânse în primele ediții

În România anului 2022, există în continuare copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete. Prin campania „Încalță un copil”, Mirela Retegan, fondatoarea brandului Zurli, își propune să încalțe cu ghete noi copiii din comunitățile îndepărtate, din sate uitate de lume, unde cei mici nici nu îndrăznesc să viseze la ghete sau haine noi.

Până pe 2 decembrie 2022, românii din orice colț al țării și din diaspora pot să trimită sau să aducă o pereche de ghetuțe noi într-unul din punctele de strângere din țară. Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi, iar pe lângă o pereche de ghetuțe, oamenii sunt încurajați să pună și alte lucruri necesare unui copil: haine noi, groase, să le țină de cald iarna (bluze, geci), o carte, o jucărie, o căciulă, un fular, rechizite pentru școală.

În primele trei ediții, „Încalță un copil” a mobilizat mii de oameni din țară și comunitățile de români din diaspora. Astfel, organizatorii, cu ajutorul partenerilor lor, au reușit să strângă 25.000 de perechi de încălțări noi pentru 25.000 de copii din toată România.

pexels ingo joseph 609771

Despre Asociația Mamprenoare

Asociația Mamprenoare, a mamelor antreprenor, a luat naștere în vara anului 2021, la 5 ani de la înființarea Mamprenoare Business Hub & Accelerator, cu scopul de a încuraja femeile să aibă propria sursă de venit și de a sprijini copiii fără posibilități.

Majoritatea membrelor comunității și-au dezvoltat afaceri în perioada concediului de maternitate, unele pentru că doreau să petreacă mai mult timp alături de copiii lor, altele pentru că nu mai aveau posibilitatea să se întoarcă la locul de muncă avut înainte de perioada maternității. De aceea, mamprenoriatul este solicitant atât din punct de vedere al resurselor limitate de timp și bani, cât și din punctul de vedere al presiunii pe care o simte tânără mamă care trebuie să ajungă foarte repede la profit pentru a-și întreține familia.

Asociația Mamelor Antreprenor și-a propus ca obiectiv principal sprijinirea antreprenoriatului feminin prin organizarea de programe educaționale și de activități menite să sprijine mamele abuzate și copiii aflați în situații dificile (bolnavi sau fără posibilități). De asemenea, la a doua zi după izbucnirea războiului din Ucraina, mamprenoarele s-au implicat activ în sprijinirea mamelor și copiilor ucraineni, asigurându-le, împreună cu partenerii, alimente de bază, haine călduroase, medicamente, jucării și alte asemenea.

290951516 114973751246888 5784342847502592093 n

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca, dublu câștigători în Slovenia, la competiția de poduri din spaghete

Publicat

Studenții Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au obținut locurile 1 și 2 la competiția internațională How Strong is the Bridge, desfășurată în Maribor, Slovenia, unde au concurat cu poduri realizate exclusiv din paste făinoase.

Evenimentul, desfășurat între 22 și 24 aprilie, a reunit echipe de studenți din mai multe țări europene, care au testat rezistența și ingeniozitatea structurilor realizate din… spaghete.

„!!Ce zi!!

Echipa Facultatea de Construcţii din Cluj Napoca din cadrul Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca s-a clasat pe primele două poziții ale competiției de poduri din paste făinoase «How Strong is the Bridge» din Maribor, Slovenia!

Felicitări pentru efortul depus și rezultatul obținut!”, a transmis UTCN Spaghetti Bridge Building.

Cele mai rezistente poduri au fost desemnate în urma unei etape locale desfășurate la Cluj, unde șase echipe au testat poduri din paste Barilla nr. 7, cu greutăți de până la 1,9 kg și deschidere de 1 metru. Construcțiile au fost încărcate până la rupere, iar câștigătorul a rezistat la un impresionant 123,9 kg.

După succesul de la Maribor, echipele UTCN se pregătesc pentru următorul test, RECCS – World Championship in Spaghetti Building, care va avea loc pe 29 mai la Budapesta, Ungaria.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Maria Metz, CEO NTT DATA Romania, la Osaka World Expo 2025: „România poate fi un lider regional de avangardă cu tehnologia IOWN”

Publicat

CEO-ul NTT DATA Romania, Maria Metz, singurul manager din Europa Centrală și de Est prezent pe scena Summit-ului Global Women in Tech, organizat în cadrul prestigiosului Osaka World Expo 2025, a declarat că România poate fi un lider regional veritabil prin adoptarea unei tehnologii de avangardă în comunicații, care poate dezvolta viteze de până la 100 de ori mai mari față de orice altă soluție prezentă acum pe piață, totul cu un consum de peste 125 de ori mai mic de energie. 

„Mesajul meu la Osaka rămâne este unul puternic optimist pentru România, pentru că țara noastră a fost întotdeauna un teren fertil pentru idei și tehnologii de avangardă. Sunt foarte mândră pentru că am avut ocazia să le povestesc delegaților de rang înalt din peste 90 de state cum România a crescut de la zero una dintre cele mai puternice infrastructuri de comunicații și tehnologie din lume”, a explicat Maria Metz, CEO NTT DATA Romania, in urma intervenției în cadrul Summit-ului Global Women in Tech.

„Tehnologia IOWN dezvoltată de NTT are potențialul de a schimba lumea”

„România are un potențial demonstrat în adoptarea avangardistă a tehnologiilor noi și acum sunt sigură că ne putem poziționa din nou în primele rânduri ale noii revoluții tehnologice. În perfectă consonanță cu dezvoltarea AI-ului și a calculatoarelor cuantice, tehnologia IOWN dezvoltată de NTT are potențialul de a schimba lumea”, a continuat Maria Metz.

IOWN este prescurtarea de la Innovative Optical and Wireless Network, o tehnologie patentată de NTT, care va revoluționa comunicațiile la nivel global, departe de limitările actuale. Latența este redusă în raport de 1/200, ceea ce permite interacțiuni în timp real cu aplicabilități în telemedicină, transport autonom sau realitate augmentată. Mai mult decât atât, viteza datelor va crește de 125 de ori față de tehnologiile actuale, totul cu un consum de energie mai eficient, de 100 de ori mai redus decât cel actual.

„O oportunitate reală de a pune România pe harta parteneriatelor strategice din Asia-Pacific”

Avantajele IOWN pentru umanitate au fost explorate în panelul organizat în cadrul Summit-ului Global Women in Tech, atât de către Maria Metz, CEO NTT DATA Romania, care a vorbit despre potențialul României de a se înscrie în avangarda tehnologică, cât și de către restul participanților la dezbatere.

La aproape o lună de la prezența Mariei Metz pe una din scenele Osaka Expo,  pe 26 iunie, România va marca evenimentul său de maximă vizibilitate la aceasta expoziție mondială – Forumul Economic Multisectorial la care vor fi prezente peste 80 de companii din țară, reprezentanți relevanți ai comunității de afaceri japoneze precum și înalți oficiali ai celor două state. În cadrul forumului vor avea loc prezentări de țară și de proiecte investiționale cu potențial ridicat din România, precum și sesiuni B2B dedicate participanților.

„World Expo 2025 Osaka reprezintă o oportunitate reală de a pune România pe harta parteneriatelor strategice din Asia-Pacific. Prin tehnologie și inovație, dar și prin conexiunile pe care le construim zi de zi, prin business-ul pe care-l derulăm, NTT DATA Romania joacă deja un rol în apropierea dintre România și Japonia. La NTT DATA Romania, credem în colaborări pe termen lung și în potențialul pe care îl putem activa împreună, mai ales în domenii cheie, unde tehnologia face diferența, iar tehnologia IOWN are potențialul enorm de a genera schimbare și investiții la un nivel fără precedent”, a subliniat Maria Metz în contextul Osaka World Expo 2025.

Compania NTT, pavilion la Osaka World Expo 2025

În cadrul Osaka World Expo 2025, compania NTT a amenajat un pavilion pe cel mai mare sit disponibil pentru o companie privată, (3.5000 mp) cu tema centrală „PARALLEL TRAVEL”. Expoziția este organizată pe trei zone, „Prologue – The Evolution of Communication and the Gap Yet to Be Bridged”, „Main Experience – The Rhythm of Connection Beyond Distance” și „Epilogue – The Possibility of a New „We”. Vizitatorii vor avea acces la tehnologia IOWN care însoțește întreaga experiență.

Click pentru mai multe detalii despre:

Despre NTT DATA România

NTT DATA România, parte din NTT DATA Group este lider în transformare digitală și inovație. Furnizăm soluții și servicii de ultimă generație care cresc eficiența, sustenabilitatea și profitabilitatea clienților noștri. Portofoliul nostru include o gamă variată de servicii IT, de la securitate cibernetică, consultanță și dezvoltare de sisteme, până la soluții de outsourcing și cloud, adaptate pentru a satisface nevoile dinamice ale industriilor diverse.

La nivel de grup, NTT DATA dezvoltă venituri de peste 30 de miliarde de dolari. Servim 75% din Fortune Global 100 și ne angajăm să ajutăm clienții să inoveze, să optimizeze și să se transforme pentru a avea succes pe termen lung. Investim anual peste 3,6 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare pentru a sprijini organizațiile și societatea să avanseze cu încredere și sustenabilitate în era digitală.

Ca Angajator Global de Top, avem experți diversificați în peste 50 de țări și un ecosistem robust de parteneri, incluzând atât companii consacrate, cât și start-up-uri.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO Fântâna dorințelor, cea mai nouă atracție turistică a comunei Sâncraiu. Turiștii aruncă monede ca în Fontana di Trevi

Publicat

De

fântâna

Comuna clujeană Sâncraiu are un nou punct de atracție pentru turiști, și anume o fântână a dorințelor amplasată în fața Centrului Cultural, unde aceștia aruncă monede la fel ca în Fontana din Trevi din Roma.

”Avem o investiție nouă în comună, de 4 milioane de euro, realizată prin CNI, și anume un Centru Cultural, care cuprinde mai multe săli de conferințe, spectacole și o bibliotecă, inclusiv una de fitness și forță.

În fața Centrului am amplasat și o fântână arteziană care este și iluminată cu leduri colorate.

Este o nouă atracție turistică în Sâncraiu, o fântână a dorințelor, unde turiștii aruncă monede ca în alte fântâni celebre din lume”, a declarat primarul Poka Andras.

Acesta a precizat că noul Centru Cultural, care are o arhitectură specifică Ținutului Călatei, ar putea fi inaugurat în următoarele luni.

Sâncraiu a obținut în urmă cu 2 ani titlul de localitate de interes pentru turismul local, dar și cel de Sat European de Tineret în anul 2025.

La sfârșitul lunii iulie, în comună va fi organizat un summit pentru tineret, la care sunt așteptați peste 300 de invitați.

Citește mai departe

ECONOMIE

Remus Lăpușan (deputat PSD de Cluj): Industria asigurărilor poate fi un MODEL de urmat în adoptarea principiilor ESG

Publicat

lapusan

De la tribuna Parlamentului României, deputatul de Cluj Remus Lăpușan a atras atenția asupra faptului că legislativul trebuie să susțină includerea principiilor ESG în modelul de business al companiilor de asigurări, prin politici publice adecvate.

Încorporarea ESG (environment, social, governance) în practicile companiilor încurajează actorii economici să anticipeze impactul deciziilor de business asupra mediului, societății și a guvernanței. Este o dovadă de interes pentru sustenabilitate, prin care firmele își creează imaginea unui partener responsabil.

Remus Lăpușan (deputat PSD de Cluj): Industria asigurărilor poate fi un MODEL de urmat în adoptarea principiilor ESG

˝La nivelul întregii Uniuni Europene, încă din 2023, corporațiile au deja obligația de a raporta impactul activității lor asupra mediului, societății și a guvernanței. Trebuie să ne asigurăm, ca factori de decizie politică, de faptul că principiile ESG se transpun în practică uzuală a companiilor, dincolo de raportări statistice. Pentru asta, trebuie să gândim un set de politici publice prin care să impulsionăm companiile să facă acest lucru. Și pentru că domeniul asigurărilor îmi este foarte bine cunoscut prin prisma activității mele profesionale anterioare, am propus astăzi în Parlament câteva măsuri concrete pe care le-am putea adopta în această direcție˝, a declarat deputatul Remus Lăpușan.

În timpul alocuțiunii sale, deputatul a făcut referire la următoarele propuneri:

–          încurajarea investițiilor în produse de asigurare sustenabile, dedicate tranziției spre energia verde, clădirilor eficiente energetic sau agriculturii reziliente la schimbările climatice;

–          stimulente fiscale și parteneriate de tip public-privat pentru companiile care integrează activ ESG în modelul lor de business;

–          susținerea companiilor de asigurări să contribuie activ la dezvoltarea comunităților din care fac parte prin educație financiară, prin sprijin pentru persoanele vulnerabile și prin acțiuni în domeniul sănătății și siguranței publice.

„Industria asigurărilor poate fi un model de urmat în această direcție”

De asemenea, deputatul a punctat necesitatea integrării inteligenței artificiale în anticiparea riscurilor ESG, în reducerea costurilor și creșterea eficienței, inclusiv în găsirea unor soluții inovatoare pentru reducerea amprentei de carbon.

˝Este momentul ca România să nu mai fie doar un receptor pasiv al schimbărilor globale, ci un actor implicat în conturarea unei industrii a asigurărilor moderne, etice și orientate spre viitor. Avem expertiza, avem cadrul european, iar voința politică trebuie să vină în sprijinul acestui demers. Numai printr-o abordare coordonată între stat, mediul privat și societatea civilă putem integra real ESG în toate componentele economiei, iar industria asigurărilor poate fi un model de urmat în această direcție,” a mai susținut deputatul Remus Lăpușan.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate