ACTUALITATE
CLUJUL DE ALTĂDATĂ. O, era atât de frumos!

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.
”El a luat atunci un bici, m-a lovit până ce mi-a ţâşnit sângele din trup şi apoi m-a alungat.Am ajuns astfel pe stradă fără bani, fără veştminte, fără cunoştinţe şi fără o bucată de pâine.De aici începe adevărata mea tragedie.Cu durere am văzut că nici eu nu pot înconjura viaţa femeilor destrăbălate.
Am început să-mi caut prieteni şi să-i schimb după cum îmi dictau împrejurările şi ocazia. O, ce să-ţi spun, domnule comisar, viaţa mea de atunci şi până astăzi au fost un râu de dureri şi de lacrimi. Noi femeile, după ce cădem o dată în mocirlă, cu greu mai putem ieşi de acolo.
Am ajuns astfel în societatea unor muncitori beţivi de la periferia oraşului. Acasă nu mai puteam merge, îmi era teamă de părinţi.
Atunci am hotărât să vin la Cluj şi să-mi caut un loc undeva să pot lucra cinstit ca să-mi câştig banii necesari pentru existenţă.
N-am avut bani de tren şi ca să pot veni totuşi, m-am urcat pe acoperişul unui vagon cu marfă şi astfel am ajuns la Cluj.
Aici sunt de patru zile. Noaptea dorm în gară şi cerşesc de la soldaţi o bucată de pită cazonă, iar ziua caut de lucru si nu găsesc nicăiri.
Atât am de spus domnule comisar.
Fă ce vreai cu mine, dar dă-mi pâine, o bucăţică numai, dă-mi pâine că mor de foame. De două zile n-am mâncat nimic>>!
Domnul comisar i-a dat pâine şi a expediat numaidecât o telegramă părinţilor ei în Timişoara ca să vină după ea. Astăzi vor sosi ca să preia fata, slăbită de nenorociri şi de foame, galbenă ca moartea şi îmbrăcată în zdrenţe, ca să încerce a o reda din nou societăţii”. [„Biruinţa”, Anul I, nr,71, Cluj, 15 iulie 1926].
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
BEAT, da’ hotărât! Un floreștean prins băut la volan s-a ales cu dosar penal. A RECIDIVAT în aceeași zi, făcând și un accident

Un floreștean de 56 de ani a fost prins băut la volan, luni, și pentru că a refuzat prelevarea probelor biologice, i s-a deschis dosar penal. În seara aceleiași zile, acesta a fost din nou prins conducând băut, după ce a făcut și un accident ușor. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.
„În data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat, pe strada Sub Cetate din Florești, un bărbat de 56 de ani, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența alcoolului.
BEAT, da’ hotărât! Un floreștean prins băut la volan s-a ales cu dosar penal. A RECIDIVAT în aceeași zi, făcând și un accident
La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată o valoare de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice, însă bărbatul a refuzat prelevarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar acestuia i-a fost comunicat faptul că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, întrucât a fost întocmit dosar penal.
„Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele bărbatului”
Ulterior, în cursul serii de 26 noiembrie, în baza unor informații de interes operativ, polițiștii au constatat că bărbatul, având dreptul de a conduce suspendat, s-a urcat la volanul unui autoturism, iar într-o intersecție cu sens giratoriu de pe DN1 – E60, în localitatea Florești, a acroșat din spate un autovehicul.
Astfel, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, a comunicat IPJ Cluj.
EDUCATIE
Anca Buzoianu, la al doilea mandat de rector al UMF Cluj. A fost realeasă cu 97% din voturi. A fost singurul candidat

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, cu 97% din voturi.
Alegerile pentru funcția de rector, dar și pentru membrii Senatului Universității și ai Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie au avut loc luni, 27 noiembrie 2023.
Anca Buzoianu, la al doilea mandat de rector al UMF Cluj. A fost realeasă cu 97% din voturi. A fost singurul candidat
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a obținut un număr de 621 de voturi pentru, din totalul de 646 voturi valide, pentru funcția de rector, precum și cele mai multe voturi pentru Senatul Universității și Consiliul Facultății de Medicină.
Potrivit Biroului Electoral al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, dintr-un total de 773 cadre didactice, cercetători, doctoranzi și studenți cu drept de vot, s-au prezentat la urne 646 de alegători, respectiv 84%.
„Cu bucurie și recunoștință, doresc să mulțumesc membrilor comunități academice care mi-au acordat din nou încrederea prin votul lor, pentru sprijinul lor neîncetat. Realegerea în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este o confirmare a solidarității și angajamentului nostru colectiv pentru excelența în învățământul medical și farmaceutic.
Voi rămâne fidelă viziunii mele de a face din UMF Iuliu Hațieganu o instituție de elită, cu relevanță cât mai mare la nivel internațional. Împreună, vom continua să scriem istoria universității, să promovăm cercetarea de înaltă calitate și să formăm viitoarele generații de profesioniști în domeniul medical și farmaceutic”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu.
Prima femeie rector a unei universități de medicină și farmacie din România
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu este medic primar în specialităţile pediatrie şi farmacologie clinică și şeful Disciplinei de Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică a Facultăţii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
Este prima femeie rector a unei universități de medicină și farmacie din România, funcție pe care o deține din ianuarie 2020, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale și Cavaler al Ordinului Național de Merit al Republicii Franceze, distincție acordată de președintele Emmanuel Macron în 2018.
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost și prima femeie decan din istoria Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, fiind aleasă în această funcție pentru prima dată în anul 2008, iar apoi realeasă pentru încă două mandate.
Sub conducerea sa, Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a devenit prima facultate de medicină din centrul și sud-estul Europei care a primit Diploma de Recunoaștere a Calității – „Label CIDMEF”, certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor și a Facultăților de Medicină de Expresie Franceză), precum și prima facultate de profil acreditată internațional din România de către AMSE/ASIIN – Association for Medical Schools in Europe.
A modernizat curriculumul facultății după modelele din Europa de Vest, a introdus inovații educaționale preluate apoi de toate școlile medicale din țară, a condus proiecte educaționale care au contribuit la dezvoltarea instituțională a universității.
Proiecte de 34 de milioane de euro la UMF Cluj
În timpul primului său mandat de rector al universității, a dezvoltat o strategie de susținere și dezvoltare a cercetării științifice, UMF „Iuliu Haţieganu” având în derulare, în prezent, 125 de proiecte în valoare de 34 milioane de euro și se situează printre cele mai bune 1.000 de universități din lume în clasamentele internaționale, precum și pe locul 4 în metaranking-ul național.
Proiectele de investiții în infrastructura didactică și de cercetare a universității au fost semnificative și au vizat reamenajarea și modernizarea căminului VII și a parcului din campusul Hașdeu, deschiderea unui nou restaurant studențesc, renovarea tuturor amfiteatrelor și a altor spații de învățământ, înființarea Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului, înființarea Muzeului Școlii Medicale Clujene etc. Proiectele de responsabilitate socială au reprezentat un obiectiv important în strategia de dezvoltare a universității, cu accent pe incluziune, diversitate și egalitate de șanse atât pentru studenți, cât și pentru întreaga comunitate.
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a precizat că își dorește ca următorul mandat să se definească prin continuitate, echipa de conducere a universității propunându-și optimizarea actului managerial în baza experienței acumulate în mandatul anterior.
În cadrul noului mandat, se vor finaliza proiectele de anvergură deja începute, precum construcția Centrului de Simulare, Training și Cercetare pentru Dezvoltarea Competențelor Profesionale și Centrul de Chirurgie Experimentală, pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp, o nouă bibliotecă, preluarea Spitalului CFR și aducerea lui la standarde de îngrijire și dotare, o nouă biobază și o bază sportivă a universității, o grădiniță pentru copiii cadrelor didactice, ai personalului administrativ și ai studenților.

Probabil că cele mai mari vedete ale blocurilor din Cluj-Napoca sunt şi cele mai înalte, respectiv blocurile Wings şi Tower. Iar dacă sunt vedete, probabil că ar trebui să aibă şi cea mai mare căutare din partea clienţilor care ar vrea să-şi cumpere sau să ia închirie apartamente în blocurile respective.
Economie la lumină şi mai ales la clienţi în blocurile Wings şi Tower
Numai că, cel puţin la prima vedere, blocurile nu prea sunt locuite, ele fiind cufundate, noapte de noapte, aşa cum se vede şi în imagini, într-o beznă profundă. Dacă nu fac economie de curent locatarii, explicaţia cea mai rezzonabilă ar fi că acele acele apartamente nu sunt locuite, fie că n-au fost încă cumpărate, fie că n-au fost nici închiriate.
Cătălin Priscorniţă, fondator şi CEO Blitz are şi o posibilă altă explicaţie, din experienţa sa, deşi nu cunoaşte în amănunt situaţia din blocurile respective.
„Nu cunosc concret aceste situaţii, dar e posibil să fie cazuri izolate. Nu acesta este trendul pieţei în Cluj-Napoca, dacă sunt 2-3 blocuri care sunt neocupate, pot să fie dintr-o zonă în care foarte mulţi le-au cumpărat ca investiţie, dar asta nu înseamnă neapărat că le închiriază, ci doar ca plasament financiar, poate că le lasă neocupate o perioadă de timp. Dar astea sunt cazuri izolate, excepţii, nu putem vorbi de regulă”, a spus Cătăşin Priscorniţă pentru Cluj24.ro.
În Cluj-Napoca, preţurile la chirii depăşesc 600 de euro/apartament, iar la cumpărare, preţul depăşeşte 2.300 de euro/mp.
Amănunte despre piaţa imobiliară clujeană, aici:
Preţul mediu la locuinţe în Cluj: peste 2.300 de euro/mp, dar ajunge şi la o medie de peste 3.000 de euro/mp. Prognoze 2024
Cine n-are locuinţă, să-şi cumpere. Chiria în Cluj a ajuns la peste 600 de euro/apartament
Vedetele blocurilor clujene
West City Tower este cel mai înalt bloc din Cluj-Napoca, pe locul 8 în topul celor mai înalte clădiri din România și, în același timp, cea mai înaltă clădire rezidențială din țară.
Vârful turnului se află la 95 de metri distanță de sol, iar terasa oferă o priveliște ce te face să îți ții respirația.
Vezi şi:
FOTO-VIDEO: Cea mai înaltă clădire rezidențială din România se construiește la Cluj Napoca. Cum se vede orașul de pe West City Tower
West City Tower în infrastructură are 5 nivele de parcări. Pe lângă asta, clădirea are un parter și 25 de etaje. Cel mai înalt punct al clădirii se află la 95 de metri distanță de sol. Toată clădirea a fost construită cu materiale de cea mai bună calitate. În pilonii de rezistență s-a folosit același tip de beton ca în barajul de la Vidraru.
Fiecare apartament va avea încălzire în pardoseală. Centrala de pe bloc va oferi fiecărui locatar exact atâta căldură cât acesta dorește. Referitor la facturi, toți locatarii sunt contorizați separat, deci nu se păstrează modelul comunist de încălzire.
Prețul unui metru pătrat de construcție începea de la de la 1550 € +TVA în luna mai. Ansamblul locativ „West City Tower” apare pe piața imobiliarelor noi din Cluj – Napoca cu un număr total de 182 apartamente cu confort sporit, printre care sunt: garsoniere cu o cameră, apartamente cu 2 și 3 camere și sunt patru locuințe luxoase de tip – Penthouse, acestea dispun de 5 camere, au 3 băi, câteva terase și dispun de suprafața totală construită între 212,82 mp și 229,87 mp.
Apartamentele cu o cameră sunt proiectate cu suprafețe mari, care încep de la 50,09 mp până la 53,07 mp și se predau beneficiarilor semifinisate.
Locuințele decomandate cu 2 odăi dispun de suprafețe cuprinse între 58,11 mp și 87,99 mp, iar pentru unitățile locative cu 3 camere suprafața este de la 106,97 mp și ajunge până la 107,03 mp.
Un penthouse de 212,82 mp în blocul din Cluj Napoca se vinde cu 457.563 euro la care se adaugă TVA.
Şi în celălalalt mare bloc turn din Cluj-Napoca preţurile sunt pe măsură.
În luna mai 2023, un apartament cu două camere de 50mp, nou-nouț, situat în ansamblul Wings din Cluj-Napoca se închiria cu 650 de euro.Acesta este mobilat, utilat, are încălzire în pardoseală, aer condiționat, mașină de spălat vase și loc în parcarea subterană. Apropierea de o stație de transport în comun este, de regulă, un atu.

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a reuşit să producă o surpriză luni, învingând o pretendentă la titlu, Rapid Bucureşti, cu 3-2 pe terenul acesteia. Prin acest rezultat, U Cluj s-a apropiat la un singur loc de play off, dar a şi ajutat-o pe rivala sa din oraş, CFR Cluj, să rămână pe locul al doilea în Superliga.
Rezultate
Vineri 24 noiembrie
AFC Hermannstadt – CSM Politehnica Iaşi 0-0, Stadion Municipal – Sibiu
Petrişor Petrescu (FC Hermannstadt) a ratat un penalty în min. 90+5 (şut pe lângă poartă).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); al patrulea oficial: Ionela Alina Peşu (Craiova)
Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Vlad Bârleanu (Bucureşti)
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) – CCA, Imilian Şerbănică (Bragadiru) – LPF
FC Petrolul Ploieşti – AFC Botoşani 2-1 (0-0), Stadion ”Ilie Oană” – Ploieşti
Au marcat: Gabriel David (autogol, 52), Gheorghe Grozav (55), respectiv Eduard Florescu (81 – penalty).
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Adrian Popescu (Craiova); al patrulea oficial: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Arbitru video: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitru asistent video: Stelian Slabu (Braşov)
Observatori: Cristina Babadac (Reşiţa) – CCA, Marin Petrache (Săbăreni/Giurgiu) – LPF
Sâmbătă 25 noiembrie
FC Voluntari – FCV Farul Constanţa 4-2 (3-0), Stadion ”Anghel Iordănescu” – Voluntari
Au marcat: Robert Popescu (10), Andrei Dumiter (22, 37), Dan Sîrbu (55, autogol), respectiv Rivaldinho (47, 64).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); al patrulea oficial: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti)
Arbitru video: Sorin Costreie (Voluntari); arbitru asistent video: Cosmin Vatamanu (Bucureşti)
Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) – CCA, Romulus Chihaia (Bucureşti) – LPF
FC CFR 1907 Cluj – AFC UTA Arad 0-0, Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca
Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica); arbitri asistenţi: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa/Prahova); al patrulea oficial: George Cătălin Găman (Craiova)
Arbitru video: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitru asistent video: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) – CCA, Romolus Gabor (Hunedoara) – LPF
Duminică 26 noiembrie
CS Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova 1-3 (1-0), Stadion Oţelul – Galaţi
Au marcat: Alexandru Mihai Pop (20 – penalty), respectiv Alexandru Mitriţă (53, 80, 83).
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); al patrulea oficial: Valentin Porumbel (Olteniţa)
Arbitru video: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); arbitru asistent video: Cătălin Popa (Piteşti)
Observatori: Sorin Boca (Iaşi) – CCA, Bogdan Buhuş (Bârlad) – LPF
Dinamo Bucureşti – FC FCSB 0-1 (0-0), Arena Naţională – Bucureşti
A marcat: Florinel Coman (52).
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş); arbitri asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău), Romică Bîrdeş (Piteşti); al patrulea oficial: Iulian Dima (Bucureşti)
Arbitru video: Sebastian Colţescu (Bucureşti); arbitru asistent video: Mircea Orbuleţ (Bucureşti)
Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti) – CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) – LPF
Luni 27 noiembrie
FC U 1948 Craiova – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-1 (1-1), Stadion ”Ion Oblemenco” – Craiova
Au marcat: Vladislav Blanuţă (10), Leo Lacroix (90+2), respectiv Cosmin Matei (31).
Arbitru: Rareş George Vidican (Satu Mare); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (Bucureşti); al patrulea oficial: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea)
Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitru asistent video: Florian Alexandru Vişan (Galaţi)
Observatori: Irina Mîrţ (Bucureşti) – CCA, Ion Marin (Bucureşti) – LPF
FC Rapid Bucureşti – FC Universitatea Cluj 2-3 (2-1), Giuleşti Superbet Arena – Bucureşti
Au marcat: Jayson Papeau (14), Alexandru Ioniţă II (25), respectiv Daniel Popa (40), Alexandru Chipciu (55), Ianis Stoica (74).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Mihai Marius Marica (Bistriţa); al patrulea oficial: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea)
Arbitru video: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitru asistent video: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – CCA, Mircea Călin (Bucureşti) – LPF
Clasament
loc echipa M V E Î GM-GP P
1 FCSB 17 11 4 2 31-16 37
2 CFR Cluj 17 9 5 3 31-17 32
3 Rapid 17 8 6 3 33-20 30
4 Universitatea Craiova 17 8 5 4 25-17 29
5 FC Hermannstadt 17 5 10 2 24-16 25
6 Petrolul Ploieşti 17 5 10 2 21-17 25
7 Universitatea Cluj 17 5 8 4 25-25 23
8 Farul Constanţa 17 6 4 7 24-28 22
9 Oţelul Galaţi 17 3 11 3 17-17 20
10 Sepsi OSK 17 5 5 7 19-20 20
11 FC Voluntari 17 5 5 7 24-31 20
12 Politehnica Iaşi 17 4 7 6 19-23 19
13 UTA 17 4 7 6 19-25 19
14 FC U Craiova 1948 17 5 3 9 27-31 18
15 Dinamo 17 2 4 11 9-28 10
16 FC Botoşani 17 0 8 9 18-35 8