Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Clujenii cer modificarea traseelor liniilor de autobuz 44 și 45, sunt nefuncționale

Publicat


Mai mulți clujenii cer Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca modificarea traseelor liniilor de autobuz 44 si 45 care sunt disfuncționale din cauza regularizării fără călători în capătul lui 3/24, la mijlocul buclei Dorobanților – Mall – Gheorgheni.

Astfel, un călător poate călători direct cu autobuzul 44 de pe Bulevardul Titulescu în Grigorescu, dar nu și invers, în condițiile în care pasagerii sunt dați jos iar autobuzul staționează în capătul liniei de troleibuz 3.

În mod similar, se poate ajunge din Gheorgheni în Zorilor cu 45-ul, dar nu și din Zorilor în Gheorgheni.

”Planificarea disfuncționala limitează succesul noilor trasee legăturile oferite de acestea”, se arată într-o petiție postată pe campaniamea.declic.

Astfel, se propune modificarea traseului 44 într-o buclă unidirecțională (după modelul traseului 25), care să mearga continuu pe Dorobanților – Vaida Voevod – Unirii – Titulescu.

De asemenea, se propune modificarea și extinderea traseului liniei 45 într-o rută simetrică până la IRA, parcurgând în ambele sensuri străzile Titulescu, Unirii, Vaida Voevod și Dâmboviței.

Măsură propusă permite conectivitate directă între IRA, cartierul Gheorgheni și Iulius Mall dar și a campusurilor universitare UTCN din Mărăști, FSEGA și respectiv Observator.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Boc anunță penalități pentru firma Diferit. Nu a finalizat lucrările la Piața Lucian Blaga

Publicat

De

Primarul Emil Boc a anunțat că firma Diferit va fi penalizată pentru că nu a finalizat la timp lucrările de pe șantierul din Piața Lucian Blaga.

”Stadiul lucrărilor este de 94% iar firma Diferit va plăti penalități pentru fiecare zi de întârziere. Lucrările par și sunt de calitate, traficul se desfășoară în bune condiții. Mai sunt lucrări de finalizat în față la Croco și pe strada Napoca”, a spus marți seara Boc, după ce a inspectat zona.

Termenul de finalizare al lucrărilor era 30 noiembrie.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Schimbări privind acordarea ajutorului de încălzire! Venitul maxim a fost mărit la 800 de lei

Publicat

Guvernul a decis majorarea venitului maxim privind acordarea ajutoarelor pentru încălzire. Persoanele care au până la 800 de lei venit lunar vor putea beneficia de ajutor pentru a-și încălzi locuința.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale emis sâmbătă, gospodăriile în care se realizează venituri de cel mult 800 de lei pe lună, vor putea primi ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Prevederile privind persoanele singure rămân aceleași

Anterior modificării prevederilor, venitul maxim acceptat era de 750 de lei în cazul persoanelor care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În cazul persoanelor singure care folosesc energia termică în sistem centralizat, plafonul a rămas neschimbat, maximul stabilit prin lege fiind de 1.082 de lei.

Sursa: agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vicepremierul Raluca Turcan, după vizita la Cluj: „Să folosim modelul de aici, de la Cluj”

Publicat

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat în urma vizitei de sâmbătă la Cluj alături de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și ministrul Transporturilor, Lucian Bode că județul Cluj este unul de referință când vine vorba de atragerea fondurilor europene, îndemnând totodată autoritățile din toată țara să urmeze exemplul oferit de Cluj, în ceea ce privește dezvoltarea acestuia.

„La Cluj, parteneriatul Președinte-Guvern-autorități locale a demonstrat că se pot face proiecte concrete pentru oameni: autostradă, metrou, spital regional și atragerea de fonduri europene pentru școli și spitale în lupta cu pandemia”, a scris Raluca Turcan în această seară pe pagina sa de Facebook, în urma vizitei la Cluj.

80 de miliarde de euro, bani atrași la Cluj într-un an

Totodată, a precizat că primarul Emil Boc are „o rețetă specială” în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.
„Secretul stă în echipa care știe cum să acționeze unitar și coerent, care susține proiectele, care le dorește binele comunităților și creșterea nivelului de trai”, a dăugat vicepremierul, precizând că pe perioada ultimului an, la Cluj s-au atras 80 de miliarde de euro, „un buget fără precedent pentru țara noastră”.

 Următorul proiect la Cluj, metroul

De asemenea, Raluca Turcan a pus accent pe buna cooperare între primarul Boc, autoritățile locale și județene, Guvernul PNL și președintele statului.
Turcan a mai declarat că prin susținerea admnistrației clujene de către Guvernul PNL, noile proiecte care vor fi implementate la Cluj constau în realizarea unei magistrale de metrou, precum și achiziția de aparatură medicală și materiale sanitare în spitalele aflate în lupta anti-COVID.

Raluca Turcan îndeamnă la urmarea exemplului dat de Cluj

„Zeci de ani, în perioada comunistă, ne-am dorit democrația. Alte zeci de ani, după Revoluție, am descoperit-o. Peste o săptămână ne pune pe toți, iar, la încercare. Să folosim modelul de aici, de la Cluj, ca să alegem corect”, a mai spus aceasta.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc promite spital, parc, școli și creșe locuitorilor din Borhanci. Termenul finalizării acestora ar putea fi anul 2026

Publicat

Primarul Emil Boc a declarat în cadrul ședinței de Consiliu Local a municipiului Cluj-Napoca de vineri că primăria are prevăzut un plan de dezvoltare a cartierului Borhanci, plan care include construirea unui parc, a unei școli, creșe, grădinițe, dar și a unui spital de copii. Proiectul de construire ar putea fi finalizat până în anul 2026, autoritățile locale asigurând că Borhanciul se află în atenția lor.

Promisiunea edilului vine după ce locuitorii din Borhanci au inițiat o petiție semnată deja de câteva sute de oameni, în care cer primăriei Cluj-Napoca școli, creșe și grădinițe, pentru a nu mai fi nevoiți să își înscrie copiii la unități de învățământ din alte cartiere sau centrul orașului.

Citește și „Țara Borhanciului” strânge semnături pentru construirea școlilor publice în cartier, de către Primăria Cluj-Napoca

Discuția din cadrul ședinței de vineri a fost inițiată de unul dintre consilierii locali, intervenție la care Emil Boc a răspuns că în Borhanci există deja un plan de construire a unui hub educațional, care va cuprinde un parc, școală, creșă și grădiniță.

Boc a luat decizia în urmă cu o lună

„Hub-ul educațional va fi construit pe o suprafață de 75 de hectare, construcție care să includă această infrastructură atât de necesară cartierului”, a declarat Boc.

Proiectul se află în stadiul de pregătire, decizia fiind luată în urmă cu aproximativ o lună, după cum spune primarul clujean.

Termenul construcțiilor, anul 2026

De asemenea, a fost anunțat că din 2021 se va realiza pregătirea etapelor implementării proiectului menționat, care se preconizează a fi finalizat în 2026.

În ceea ce privește construcțiile realizate haotic în Borhanci, Boc a precizat că „nu se construiește nimic până nu se finalizează centura metropolitană.

Oamenii să stie că trebuie să se construiască astfel incât să poată fi asigurată o calitate bună a vieții în Borhanci, ținând cont de construirea hub-ului educațional menționat”, a adăugat edilul.

„Borhanci se află în atenția autorităților”

Tot în cadrul ședinței de vineri, aleșii locali au promis construirea unui spital de copii în Borhanci: „Borhanci se află deci, în atenția autorităților”, au spus aceștia.

De menționat este și faptul că Emil Boc a amintit astăzi, sâmbătă, de dezvoltarea cartierului Borhanci, prin construirea hub-ului educațional, în cadrul conferinței de presă care a avut loc la primăria municipiului, cu ocazia vizitei vicepremierului Raluca Turcan și a miniștrilor de Fonduri Europene și Transporturilor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate