Connect with us
"

EVENIMENT

Clujeanul Vasile Dâncu ar putea fi propus în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD

Publicat


Sociologul clujean Vasile Dîncu ar putea fi propus joi în ședința CEx în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD.

Propunerea ar aparține președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, iar Dîncu ar fi acceptat.

Această propunere nu este primită cu ochi buni de toți liderii PSD, existând o opoziție clară mai ales a celor din sudul țării care nu îl vor pe Vasile Dîncu în fruntea Consiliului Național.

Deputatul de Cluj, Horia Nasra, a refuzat să comenteze această propunere.

Sursa: G4media

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Posibilă revenire asupra deciziei de carantinare a persoanelor venite din Spania. Nemulțumiri majore la Madrid

Publicat

Guvernul discută în aceste momente o potențială revenire asupra deciziei carantinării persoanelor sosite din Spania, conform publicației g4media.ro. Măsura vine după ce INSP a decis includerea Spaniei pe lista galbenă a României începând de marți, 11 august, fiind astfel suspendate zborurile comerciale între Spania și România, totodată cei care sosesc din Spania pe teritoriul României fiind obligați să se autoizoleze.

Procedura carantinării se aplică tuturor persoanelor venite din țările cuprinse pe lista galbenă a României, Spania fiind inclusă începând de mâine pe această listă datorită riscului epidemiologic ridicat.

Amintim că în Spania trăiește o comunitate considerabilă de români, oficial fiind înregistrați 800.000 de români care locuiesc pe teritoriul statului, însă la acest moment există o mobilitate extinsă între cele două state, datorită perioadei de vacanță.

Noile măsuri anunțate de Institutul Național de Sănătate Publică ar fi stârnit nemulțumiri majore la Madrid, conform g4media.ro, nemulțumiri amplificate de faptul că autoritățile spaniole nu au impus măsuri restrictive românilor, în ciuda creșterii masive a numărului de cazuri COVID-19, apărute în ultima perioadă la noi în țară.

Lista actuală a țărilor aflate pe lista galbenă a României:

Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Sint Maarten, Spania, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci atlete ale Universității Cluj au cucerit medalii la Cupa României de Seniori

Publicat

Atletele Universității Cluj au cucerit 5 medalii, patru de aur și una de bronz, în cadrul Cupei României de Seniori, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute de Complexul Sportiv “Iolanda Balaș Soter” din București, în organizarea Federației Române de Atletism.

Atleta Sanda Belgyan a cucerit două trofee ale Cupei României la probele de 400m plat și 400m garduri. Universitara Camelia Gal a obținut, la rândul ei, două trofee la probele de 100m și 200m. La proba de suliță, Toma Pop a cucerit medalia de bronz, cu 68.55m. Ioana Nesteriuc s-a clasat pe locul 4 la 100 m garduri, iar Mihai Lazăr a terminat proba de 200m pe locul 5, se arată pe site-ul clubului Universitatea.

Foto: u-cluj.ro

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Metroul Cluj-Napoca: o glumă pentru a strânge câteva voturi la locale, acuză Nasra

Publicat

Deputatul și președintele PSD Cluj, Horia Nasra, acuză liberalii de minciuni „nerușinate” din cauza faptului că metroul din Cluj-Napoca nu a fost introdus în lista de proiecte prioritare ale liberalilor. Mai mult de atât, parlamentarul a transmis o scrisoare Guvernului în care îi adresează două întrebări punctuale ministrului transporturilor.

„Zero lei este finanțarea obțină de Orban, Boc și Bode pentru proiectul introducerii metroului în Cluj. Se laudă lunar cu banii care vor fi alocați și identificați spre finanțare, însă singurii lei dați până acum, sunt cei ai contribuabililor clujeni care plătesc studiul de prefezabilitate. Ministrul Bode s-a ferit să răspundă unei simple interpelări parlamentare cu privire la finanțarea metroului din Cluj, însă comunică cifre amețitoare fără acoperire reală. Atenție, finanțarea metroului nu a fost cuprinsă nici în recenta listă a proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate, asumată de Guvernul Orban.

Încă mai trag speranța ca liderii PNL să nu-și bată joc de acest proiect vital, pentru dezvoltarea Clujului, pentru descongestionarea traficului și le solicit să nu mai facă afirmații fără acoperire”, a declarat deputatul social-democrat Horia Nasra.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Decese mai puține în România în primele 6 luni din 2020 față de 2019

Publicat

Numărul deceselor cetățenilor români este mai mic cu aproximativ 6000 de persoane în prima jumătate a acestui an comparativ cu anul precedent. În aprilie și iunie 2020 decedații au fost mai numeroși decât în lunile corespunzătoare din 2019, dar în rest, fiecare lună din primele șase de anul trecut a adus mai multe decese decât în contextul COVID-19.

Totalul deceselor în prima jumătate a acestui an este 130.766, iar în primele 6 luni din anul trecut totalul a fost de 136.541 decese. În luna iunie 2020, aproape două treimi din totalul numărului de decese s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârstă de cel puţin 70 ani (8.718 decese, reprezentând 41,4% din total, s-au înregistrat la grupele de vârstă 80 ani şi peste, 5.014 decese, reprezentând 23,8%, la persoanele de 70-79 ani) şi 4.217 decese (20,0%) la persoanele în vârstă de 60-69 ani.

Cele mai puţine decese au fost înregistrate la grupele de vârstă 5-19 ani (70 decese), 20-29 ani și 0-4 ani (fiecare grupă cu câte 103 decese).

Sursa: Hotnews

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate