Connect with us

ACTUALITATE

Clujeanul Rareș Bogdan: M-am supărat puţin pe Ludovic; trebuia să se gândească să nu mă bage în RĂZBOI pentru că pierde

Publicat


Europarlamentarul clujean Rareş Bogdan a declarat luni că afirmaţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la negocierile privind formarea coaliţiei sunt uşor de demontat şi a spus că Orban trebuia să se gândească înainte să-l „bage în război” pentru că va pierde.

„Eu am răspuns, deşi în primă fază, când am primit informaţia, nu am crezut, pentru că am înţeles că va fi un festival al democraţiei şi nu atacuri între colegi în spaţiul public. Nu am vrut să cred că Ludovic a folosit astfel de cuvinte la adresa a trei colegi, dar până la urmă m-au lămurit colegii din mass-media din Botoşani că aşa a fost. În primă fază, am văzut declaraţia lui Florin Cîţu, am văzut declaraţiile Ralucăi Turcan, ale Alinei Gorghiu, am considerat că nu e cazul să intervin şi eu, mai ales că eu vorbesc ceva mai apăsat şi mi s-au părut extrem de bune declaraţiile premierului, dar tocmai pentru că am fost nominalizat, am vrut să fac puţină ordine şi să explic exact ce s-a întâmplat”, a spus Rareş Bogdan la Parlament.

„Competiţia pentru conducerea partidului nu trebuie dusă în spaţiul public”

„Îmi pare rău că se duce această frumoasă competiţie în spaţiul public. Cred că trebuie să rămână în spatele uşilor închise, cum e acum, nu trebuie să răzbată nimic, pentru că trebuie să discutăm de PNRR şi despre investiţii şi despre ce facem cu ţara aceasta, nu cum ne războim în interiorul partidului, pe români asta nu-i interesează şi am spus că este aşa. Acum, mai mult eu nu am să spun decât că, la câtă lume a participat acolo, e atât de uşor de demontat ce a zis Ludovic, încât nici nu e cazul să o fac eu”, a mai spus Rareş Bogdan.

El a explicat că împărţirea ministerelor s-a făcut între liderii partidelor din coaliţie, la solicitarea lui Ludovic Orban.

„Deci, practic, împărţirea – ca lucrurile să fie clare – a fost făcută între Dacian Cioloş, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Ludovic Orban, la cererea lui Ludovic Orban. (…) A negociat (Ludovic Orban – n.r.) această funcţie (de preşedinte al Camerei Deputaţilor – n.r.) şi consider că trebuia să participăm şi noi la discutarea ministerelor”, a adăugat Rareş Bogdan.

„Trebuia să se gândească înainte să mă bage în război”

„Eu sunt ca şi un centurion (…), e bine să mă laşi să vorbesc de drumuri, poduri, atragere de bani europeni. Eu am fost în două campanii grele cu nişte oameni care păreau că îngenunchează România şi nu m-am temut şi am reacţionat imediat, cu domnul Victor Ponta şi cu domnul Liviu Dragnea.

Dacă Ludovic… trebuia să se gândească, că mă cunoaşte, chiar dacă am reacţionat ceva mult mai târziu şi mult mai calm decât de obicei, eu în războaie mă simt perfect, dar cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război şi să construim. Deci, mai bine mă lasă să-mi cultiv grânele, să aduc investiţii încoace şi să fac lucruri bune pentru ţara asta, decât să mă bage în război, pentru că pierde războiul”, a afirmat Rareş Bogdan.

„Ludovic Orban nu va pierde funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă la congresul PNL nu va mai obţine prima poziţie în partid”

„Nu, este o speculaţie. Ludovic Orban a fost ales, noi, după congres, trebuie să fim şi mai uniţi şi în niciun caz să se creeze astfel de chestiuni. Eu nu consider că trebuie să piardă funcţia. Trebuie, în schimb, să colaboreze cu Florin Cîţu şi cu Guvernul”, a subliniat liberalul.

Nu se pune nici problema renegocierii funcţiilor de miniştri, a arătat Rareş Bogdan.

„Nu se pune problema de aşa ceva, s-a făcut atunci, nu s-a reacţionat, asta e, mergem înainte. Trebuie apăraţi miniştrii”, a mai adăugat europarlamentarul. Rareş Bogdan i-a reproşat lui Ludovic Orban faptul că a vorbit public despre conflictele din PNL.

„M-am supărat puţin pe Ludovic, că nu e normal să ducă conflictele în afară şi am promis cu toţii că nu ne atacăm în spaţiul public, nu ştiu ce l-a apucat, la experienţa pe care o are, să facă acest lucru”, a mai spus Rareş Bogdan.

„Nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a guvernului, a fost „părăsit” de echipa de negociere, din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional „pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”.

Luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat că nu l-a „părăsit” pe Orban şi a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie „părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”.

„Nu am mai participat la negocieri la Vila Lac II pentru faptul că toate ministerele dezvoltării, economice au fost cedate USR-PLUS şi din acel moment am zis că nu vreau să fiu părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului”, a spus Sighiartău.

Sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Doi clujeni, în conducerea Federației Române de Baschet. Mircea Cristescu e VICEPREȘEDINTE

Publicat

De

În cadrul alegerilor de la Federația Română de Baschet (FRB), desfășurate marți,  Carmen Tocală a fost aleasă în funcția de președinte încă din primul tur. De asemenea, s-a decis și restul conducerii federației de la București.

Astfel, clujeanul Mircea Cristescu – director operațional al echipei U – BT, și Alina Moanță au fost aleși vicepreședinți ai Federației Română de Baschet. De altfel cei doi au fost singurii înscriși pentru cele două posturi de vicepreședinte.

Din Consiliul Director vor face parte nume importante, printre care și clujeanca Aurora Dragoș – fostă jucătoare și antrenoare, alături de Cătălin Tănăse, Horațiu Floca, Șerban Sere, Dan Calancea, Marius Marinescu, Dan Dacian, Florin Covaciu, Vlad Ghizdăreanu și Veronica Gavrilă.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO/ Soția lui Emil Boc a scos o antologie de poezii. La Editura Academiei Române

Publicat

De

Oana Boc, soția primarului Clujului, Emil Boc, a anunțat un eveniment editorial care o privește direct, și anume apariția unui volum de poezii.
”Una dintre bucuriile acestei veri: mi-a apărut antologia de poezii în prestigioasa colecție „O sută și una de poezii” a Editurii Academiei Române.
Mulțumiri lui Pompiliu Crăciunescu pentru splendida prefață, mulțumiri Editurii Academiei Române pentru invitația la colaborare și mulțumiri cititorilor cu care mă întâlnesc dincolo de spațiu și de timp, în lumile din poeziile mele!”, a spus Oana Boc.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Anul ȘCOLAR începe în 13 septembrie, cu prezență FIZICĂ. Sorin Cîmpeanu: Nu vor fi SCENARII de funcționare

Publicat

De

Școala va începe în data de 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că școala este un mediu sigur și că se bazează și pe nivelul ridicat de vaccinare în rândul profesorilor.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a declarat că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare, dar a precizat că, în continuare, vaccinarea nu este și nu va fi obligatorie.

Sursa: Mediafax

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujul va avea la finalul anului aproximativ 300 de puncte gospodărești îngropate

Publicat

Din 1 iulie 2019 este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, respectiv deșeuri reziduale/amestecate/menajere. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, colectarea selectivă ține de un efort colectiv, atât din partea cetățenilor, cât și a autorităților locale.

În acest sens, pentru a spori gradul de colectare selectivă, au fost amenajate până astăzi 171 de puncte gospodărești îngropate.

Dan Tarcea a declarat, marți, că în 2021 vor mai fi amenajate încă 100 de puncte gospodărești.

Chiar zilele trecute au fost date în folosință unele noi, pe străzile București, I. P. Voitești, Lombului, I. L. Carariale, Gorunului, Bușteni, Meziad, Fabricii de zahăr.

În total, Primăria și-a propus să ajungă la 650 puncte gospodărești îngropate.

În multe cazuri însă apar probleme legate de rețelele subterane de canalizare, gaz și curent electric.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate