Connect with us

EVENIMENT

Cluj-Napoca a ajuns la o RATĂ de vaccinare de 40%. TOPUL județelor cu cele mai multe persoane care au primit vaccinul

Publicat


Cele mai multe persoane vaccinate raportate la numărul total de locuitori sunt în București și în județele Cluj, Sibiu și Brașov, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19

În topul vaccinării, pe primul loc este capitala cu aproape 34% persoane vaccinate din populația rezidentă.

„La București, acoperirea vaccinală este de 33,8% din populația rezidentă”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a precizat că dacă este eliminată populația sub 16 ani rezultă o acoperire de peste 40% din totalul populației.

„Asta explica evoluția favorabilă a pandemiei”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Pe locul doi se află județul Cluj cu o acoperire de 30,2% din totalul populației și de 35,7% din total, fără persoanele sub 16 ani.

De asemenea, în orașul Cluj-Napoca rata de vaccinare a ajuns la 40%.

Cine mai e în top la vaccinare

În județul Sibiu, acoperirea în ceea ce privește numărul de vaccinuri administrate în raport cu totalul populației este de 23,7% și de 28,9%, fără persoanele sub 16 ani.

În top, urmează județul Brașov cu 23,55 și 28,8% și județul Constanța cu 22,6% și 27,3%.

În ceea ce privește numărul persoanelor înscrise pe liste de așteptare pentru vaccinare, în top se află Mureș, București, Cluj și Galați.

Sursa: Mediafax

Foto: ArhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Florin Danciu (Cluj24), despre prezidențiale: Nu cred că PNL va merge până la capăt cu Ciucă în postura de candidat

Publicat

De

Danciu PNL

Jurnalistul Florin Danciu de la Cluj24 a constatat că există o criză de candidați la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, anticipând că PNL, de exemplu, ar putea să nu îl mai propună pe președintele Nicolae Ciucă, pentru că nu crește în sondaje.

Florin Danciu a declarat la Prima News că Eduard Helvig, fostul șef al SRI, nu ar fi soluție pentru președinție.

”E criză de candidați, parcă nu găsesc partidele mari omul potrivit. Nu cred că cineva e încântat de candidatura lui Eduard Helvig la prezidențiale, pentru că e vulnerabil, după scandalurile legate de SRI și dezvăluirile care îl privesc pe Florian Coldea.

I se pot întoarce d-lui Helvig, a condus acest serviciu care nu prea știe nimeni ce face, ceea ce este o mare problemă a României, pentru că nu suntem în stare să controlăm aceste servicii prin Parlament, căruia i se subordonează SRI, STS, SIE, SPP.

Pe cât e de mică țara, pe atât avem multe servicii de spionaj, de securitate, tot felul de oameni care nu știm ce fac de fapt. Nu dau seamă nimăniu, au salarii, pensii speciale, bugete. E frustrant. Chiar așa șantajabili să fie politicieni români?”, a spus Florin Danciu.

O problemă a PNL

În ceea ce privește candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale, acesta a precizat că liderul PNL ”nu livrează” și nu crește în sondaje.

”Este o mare problemă a PNL. Ei au mai mers și înainte cu Orban, cu Cîțu. Nu cred că vor merge până la capăt cu Ciucă în postura de candidat la președinție, nu îl văd să umple această postură de candidat”, a precizat jurnalistul.

Întrebat dacă PSD ar avea șanse reale la președinție cu un candidat independent. Florin Danciu a spus că visul oricărui candidat la prezidențiale, indiferent că este Ciolacu, Ciucă sau Geoană, este un tur doi cu Simion sau Șoșoacă.

”Obiectivul PSD și PNL era să nu ajungă Mircea Geoană în turul 2, că i-ar cam bate pe toți. Și atunci partidele mari, mergând cu candidații Ciolacu și Ciucă, își securizau bazinele și mergeau cu cei doi în turul 2, ceea ce ar elimina factorul X, Mircea Geoană, și atunci ar fi o finală la masa verde, în cadrul alianței de guvernare.

Problema este că Nicolae Ciucă nu crește în sondaje, dar purtătorul de cuvânt al PNL, Daniel Fenechiu, anunța că vom avea parte de o surpriză și dl. Ciucă va fi transformat într-un candidat, foarte bun”, a explicat jurnalistul Cluj24.

Șansele lui Diaconescu

Întrebat despre șansele lui Cristian Diaconescu la prezidențiale, Florin Danciu a arătat că problema acestuia este de ”tracțiune electorală”.

”Candidat de decor onorabil poate fi, dar în lipsa unui partid puternic… El ar putea fi susținut chiar de PSD sau de PNL. Dacă l-ar susține un partid puternic, este mai carismatic decât Geoană. Dar dacă țara o cere, ar fi o variantă mai bună decât Ciucă sau Ciolacu.

Vorbește limbi străine, a fost ministru de Externe, are o prezență agreabilă, dar trebuie să fie de acord și marile partide. Poate fi și un candidat comun din partea marii alianțe.

(…) La PSD e o tradiție, dacă vrem să scăpăm de lider, îl împingem în cursa prezidențială. Așa au făcut și cu Ponta, și cu Năstase, iar unul din linia a 2-a îi va lua locul. E o bătălie pentru putere”, a conchis Florin Danciu.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Autocamion RĂSTURNAT la Izvoru Crișului. Un bărbat a fost rănit

Publicat

De

Camion răsturnat la Cluj

Un autocamion s-a răsturnat pe DN1 E60, pe raza localității Izvoru Crișului.

Pompierii clujeni intervin la accidentul soldat cu o victimă.

Autocamion RĂSTURNAT la Izvoru Crișului. Un bărbat a fost rănit

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin intervin în aceste momente pe DN1 E60, pe raza localității Izvoru Crișului, unde un autocamion s-a răsturnat.

A rezultat o singură victimă, fiind vorba despre un bărbat, conștient și cooperant, care primește îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ.

La misiune ia parte o autospecială cu modul de descarcerare.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Copaci căzuți pe mașini la Cluj, din cauza vremii. Au provocat pagube materiale

Publicat

De

Copaci cazuți pe mașini la Cluj

Copaci căzuți pe mașini la Cluj-Napoca, după o repriză scurtă de ploaie și vânt.

Din fericire, nu a fost nimeni rănit.

Copaci căzuți pe mașini la Cluj, din cauza vremii. Au provocat pagube materiale

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să degajeze un arbore care a căzut peste două autoturisme parcate pe Aleea Ciucaș din Cluj-Napoca.

La fața locului se află un echipaj. dar nu sunt persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Copac căzut pe o mașină și pe strada Bucovina

De asemenea, ISU Cluj a primit o solicitare pentru a degaja un arbore căzut pe un autoturism și pe strada Bucovina din Cluj-Napoca.

Din fericire, nici în acest caz nu au fost victime, dar autoturismul a fost ușor avariat.

 

Foto: ISU Cluj, Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. UNTOLD analizează sisteme tehnice de monitorizare a numărului de spectatori care intră pe Cluj Arena

Publicat

De

untold sara 1

Reprezentanții UNTOLD au transmis la cererea Cluj24 că explorează mai multe variante de sisteme tehnice cu care să se monitorizeze numărul spectatorilor care intră pe Cluj Arena, după ce ISU Cluj a transmis o solicitare în acest sens.

”Și în acest an lucrăm alături de autoritățile locale și centrale pentru a asigura un plan de securitate care să transforme perimetrul festivalului UNTOLD în cel mai sigur spațiu public din România!

Pe lângă măsurile la cele mai înalte standarde pe care le-am aplicat an de an, în acest an vom suplimenta numărul agenților privați de securitate în zona Cluj Arena, care vor avea ca principal obiectiv asigurarea fluxului de acces în stadion, precum și defluirea permanentă a căilor de acces în stadion în momentele de trafic intens.

Tot pentru a fluidiza accesul în Cluj Arena, cât și pentru a asigura o experiență deosebită tuturor participanților, explorăm mai multe variante de sisteme tehnice cu ajutorul cărora să putem monitoriza numărul de persoane care intră pe stadion.

Apel la spectatori

Nu în ultimul rând, îi rugăm pe fani să vină din timp în festival și la scena principală, să acorde atenție tuturor indicațiilor primite din partea agenților de securitate și a autorităților.

Împreună putem să contribuim la o experiență de neuitat pentru fiecare dintre noi!”, a declarat pentru Cluj24, Edy Chereji, co-fondator UNTOLD.

Festivalul UNTOLD are loc la Cluj-Napoca în perioada 7-11 august.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax