Connect with us

EVENIMENT

Cluburile engleze implicate în Superliga europeană vor plăti o amendă de 22 de milioane de lire

Publicat


Cele șase cluburi engleze care au acceptat în secret să joace într-o Superligă Europeană (ESL) vor plăti suma de 22 de milioane de lire sterline către Premier League. Cifra a fost anunțată într-o declarație comună de Premier League și Asociația de Fotbal, miercuri după-amiază, relatează skysports.co

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham au acceptat, de asemenea, o amendă suplimentară de 25 de milioane de lire sterline și o posibilă deducere de 30 de puncte pentru orice tentativă similară în viitor.

„Cele șase cluburi implicate în propuneri de formare a Superligii Europene au recunoscut astăzi încă o dată că acțiunile lor au fost o greșeală și și-au reconfirmat angajamentul față de Premier League și viitorul fotbalului englez”, se arată în comunicat.

„Ca un gest de bunăvoință, cluburile au convenit în mod colectiv să aducă o contribuție de 22 de milioane de lire sterline către Premier League, care va fi direcționată către îmbunătățirea fotbalului englez, inclusiv către noi investiții, către sprijinirea fanilor și a fotbalului juvenil și spre programe comunitare.

„Mai mult, cluburile au fost de acord să sprijine modificările regulilor, astfel încât orice acțiuni similare în viitor să ducă la o deducere de 30 de puncte.

Fiecare dintre cele șase cluburi va fi, de asemenea, supus unei amenzi suplimentare de 25 de milioane de lire sterline, în cazul unei noi abateri.

Amenzile impuse de Premier League sunt comparabile cu cele impuse de UEFA, care a anunțat un pachet de „măsuri de reintegrare” pentru cele nouă cluburi care au fost de acord să se retragă din ESL, la sfârșitul lunii aprilie.

Cluburile engleze, alături de AC Milan, Inter Milan și Atletico Madrid, au fost de acord să plătească o contribuție colectivă de 15 milioane de euro (12,9 milioane de lire sterline) pentru a fi investită în fotbalul pentru copii și tineret, la care se adaugă cinci la sută din veniturile lor obținute în urma participării la competițiile intercluburi organizate de UEFA, timp de un sezon.

UEFA a anunțat, de asemenea, miercuri, că organismul său de apel a decis suspendarea temporară a procedurilor deschise împotriva „rebelilor” din Super League, Real Madrid, Barcelona și Juventus, până la o nouă notificare.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Mii de locuitori din Cluj, afectați de pene de curent. Localitățile au fost sub COD ROȘU de vijelii

Publicat

De

Distribuție Energie Electrică România (DEER) anunță vineri seara că mai multe localități din județ sunt afectate de întreruperi de current în urma vijeliei înregistrate ca urmare a Codului roșu de vreme severă.

Astfel, au rămas fără current locuitorii de pe strada Principală din satul Cacova Ierii, comuna Iara, unde remedierea este estimată în jurul orei 22,30, dar și cei de pe strada Colonia de sub deal, din comuna Florești,unde curentul va reveni la ora 23,30.

Mai sunt afectați de pana de current clujenii din satele Finișel, Vlaha, Liteni, aparținând comunei Săvădisla, și cei din satul Hășdate, aparținând comunei Vad, unde alimentare cu energie electric va fi restabilită în jurul orei 22,30.

Echipele DEER sunt pe teren și intervin pentru refacerea alimentării cu curent electric.

Citește mai departe

EVENIMENT

Spania renunță la mască în exterior din 26 iunie

Publicat

De

Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie în exterior începând din 26 iunie în Spania, unde situaţia epidemiei de COVID-19 este în netă ameliorare, a anunţat vineri şeful guvernului, Pedro Sanchez, transmite AFP.
‘Acest weekend va fi ultimul cu măşti în exterior, pentru că, din 26 iunie, nu vom mai purta masca în spaţiile publice’ în aer liber, a declarat Pedro Sanchez cu ocazia unei deplasări la Barcelona, precizând că măsura va fi adoptată oficial joia viitoare, într-o şedinţă de guvern extraordinară.
‘Străzile şi feţele noastre îşi vor recăpăta aspectul normal’, a salutat el.
Franţa a ridicat joi obligativitatea purtării măştii în exterior, iar Germania se orientează şi ea spre o renunţare treptată la această obligaţie.

Masca, obligatorie din mai 2020

În Spania, purtarea măştii în spaţiile deschise a fost impusă în mai 2020 pentru toate persoanele de peste 6 ani.
În aprilie, autorităţile au fost totuşi nevoite să dea înapoi în urma scandalului provocat de un text care impunea purtarea măştii chiar şi pe plajă.
Cu un bilanţ de peste 80.000 de decese din peste 3,7 milioane de cazuri de infectare, Spania este una din ţările europene cel mai puternic lovite de pandemie.
Însă numărul cazurilor noi a scăzut drastic în ultimele săptămâni, odată cu avansarea campaniei de vaccinare.
Conform celor mai recente statistici guvernamentale, 13,6 din cei aproape 47 milioane de spanioli, adică 28,7% din populaţie, au încheiat schema de vaccinare împotriva COVID-19, iar 47,1% au primit cel puţin o doză.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ EMOȚIONANT. Ultima serenadă a studenților promoției 2021 a UMF Cluj-Napoca

Publicat

De

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că a trăit vineri unul dintre acele momente astrale ”care îți înseninează sufletul și te fac fericit că ești profesor”.
”A fost ultima serenadă a studenților promoției 2021 a UMF Cluj, înaintea festivității de absolvire, cea mai emoționantă serenadă pe care am trăit-o până acum, studenți și profesori deopotrivă.
Niciodată parcul din campus nu a fost atât de încărcat de entuziasm, bucurie și energie pozitivă.
Studenții ne-au mulțumit nu numai pentru educația primită, pe care o prețuiesc, pentru experiența învățată de la mentorii lor, dar și pentru demnitate și integritate, valori pe care le-au integrat în crezul lor în acești ani. Știm că uneori facultatea v-a părut „ca la armată”, dar cu toții ați învățat să fiți profesioniști, să aveți respect și răbdare față de bolnavi, iar valoarea supremă a voastră să fie altruismul, cea care v-a determinat să vă alegeți profesia”, a spus Buzoianu.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ Rupere de nori la Finișel. Ploaia torențială a format pârâuri prin sat

Publicat

De

O rupere de nori a format vineri adevărate pârâuri în satul Finișel, comuna Săvădisla, iar sătenii au ieșit după ploaie să evalueze pagubele.

Mai multe localități din județul Cluj s-au aflat vineri sub cod roșu de ploi și vijelii, printre cei afectați fiind și localnicii din Finișel care au reclamat lipsa rigolelor din sat.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate