EVENIMENT
CJ Cluj: Alimentarea cu apă la Chinteni, îmbunătățită. Vechiul rezervor nu mai făcea față. Populația s-a dublat în 18 ani
Locuitorii din comuna Chinteni, județul Cluj, nu se vor mai confrunta cu problemele pe care le aveau în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă.
Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au finalizat construirea unui nou rezervor de înmagazinare a apei potabile, iar acest lucru va asigura alimentarea în parametri optimi, inclusiv pe timp de secetă.
Alimentarea cu apă la Chinteni, îmbunătățită. Vechiul rezervor nu mai făcea față pentru populația care s-a dublat în 18 ani
În urma unei investiții de peste 982.000 de lei, comuna are acum un nou rezervor în care va fi înmagazinată apa potabilă.
“Lucrările de construire a acestui rezervor de mare capacitate au fost deja recepționate.
Această investiție finanțată din bugetul Consiliului județean va rezolva multe dintre problemele cu apa potabilă pe carea le-au întâmpinat cetățenii acestei comune, atât ca urmare a creșterii considerabile a consumului, cât și a diminuării debitului, pe fondul perioadelor prelungite de secetă”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Populația comunei a crescut de la 2.700 la peste 8.000 de locuitori
Comuna Chinteni dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă aflat în administrarea Companiei de Apă “Someș”.
Actuala conductă de apă, arată reprezentanții CJ Cluj, care a fost construită în anul 2006, a fost dimensionată pentru un număr de doar 2.700 de locuitori.
În timp însă, pe fondul dezvoltării accelerate a zonei, respectiv a creșterii la peste 8.000 a numărului de beneficiari, rețeaua existentă nu a mai putut asigura debitul necesar de apă.
Astfel, în vara anului 2022, Consilul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au luat decizia construirii unui nou rezervor, cu un volum de 300 de metri cubi care să îl înlocuiască pe cel vechi și care să asigure funcționarea serviciului în parametrii fizici și de calitate optimi. Costurile au fost evaluate atunci la 773.000 de lei.
Investiția a fost finanțată din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare-I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate Consiliului Județean și returnate de acesta Companiei în vederea derulării de investiții.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
Furnizarea cu apă potabilă va fi întreruptă, în cursul săptămânii viitoare, timp de două zile, în cinci localități din județul Cluj, pentru realizarea unor lucrări la conducta de aducțiune Cluj-Sălaj.
Furnizarea apei potabile va fi întreruptă, timp de două zile săptămâna viitoare, în vederea efectuării unor lucrări programate la conducta de aducțiune Cluj – Sălaj, anunță Compania de Apă Someș SA.
Cinci localități nu vor avea apă timp de două zile
Cinci localități vor fi afectate: Chinteni, Deușu, Măcicașu, Sânmărtin, Vechea. Întreruperea furnizării va avea loc în intervalul marți, 12 noiembrie 2024, ora 9 – miercuri, 13 noiembrie 2024, ora 6.
„Rugăm Clienții Companiei să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.
În cazul întreruperilor datorate unor lucrări PROGRAMATE, clienții din zonele afectate sunt anunțați cu cel puțin 24 h înainte prin publicare pe website, facebook și anunț în mass-media. În cazul clienților care au furnizat un număr de telefon mobil, se transmite o notificare prin SMS.
Recomandăm insistent tuturor clienților și utilizatorilor să transmită pe email cassa@casomes.ro numărul de telefon mobil în vederea introducerii în baza de date a Companiei pentru a fi notificați prin SMS în cazul întreruperilor programate ale alimentării cu apă”, a transmis Compania de Apă Someș SA.
CULTURA
Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie. Aproape 1,5 milioane de români își serbează astăzi onomastica
Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este prăznuită în Biserica Ortodoxă pe data de 8 noiembrie. Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în această zi.
Pe data de 8 noiembrie, aproape 1,5 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, una dintre cele mai importante sărbători religioase din calendarul ortodox.
Aproape 1,5 milioane de români își serbează astăzi onomastica
Potrivit datelor furnizate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, peste 1,45 milioane de români poartă numele Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela sau alte derivate ale acestora. La aceștia, cu ocazia onomasticii li se pot transmite mesaje, felicitări și urări de Sfinții Mihail și Gavriil.
La bărbaţi, cele mai întâlnite prenume sunt Mihai – 370.136 şi Gabriel – 319.293. Se mai întâlnesc prenumele Mihail – 60.421, Mihăiţă/Mihaiţă – 29.385, Mihnea – 11.093, Gavril – 17.141, Gavrilă – 6.105, Gabi – 4.122 şi Mihalache – 1.447.
La prenume feminine, cele mai frecvente sunt Mihaela – 367.761 şi Gabriela – 253.517.
Conform site-ului Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, la femei se regăsesc şi următoarele prenume: Mihaiela – 6.504, Gabi – 3.431, Mihaila – 793, Mihăiţa/Mihaiţa – 578 sau Găbiţa/Gabiţa – 180.
Semnificația religioasă a sărbătorii
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt prăznuiți în Biserica Ortodoxă pentru a cinsti legătura lor veșnică cu Dumnezeu și rolul protector pe care aceștia îl îndeplinesc.
Ziua a opta indică veșnicia, semn că acești îngeri au înveșnicit legătura lor cu Dumnezeu, iar luna a noua de la Buna Vestire a Nașterii Domnului, simbolizează cele noua cete îngerești. Numele Mihail, în limba ebraica, înseamna: „Cine este ca Dumnezeu?”, iar Gavriil, inseamna „puterea lui Dumnezeu”, potrivit crestinortodox.ro.
În data de 8 noiembrie, creștinii ortodocși nu îi prăznuiesc doar pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ci toate cetele îngerești. Parintele Ene Braniste afirma că la originea acestei sărbători a fost prăznuirea Sfântului Arhanghel Mihail. În secolul al V-lea a fost construită o biserică închinată Sfântului Arhanghel Mihail la Thermele lui Arcadius din Constantinopol. La început, sărbătorirea era legată de amintirea sfințirii acestei biserici. Mai târziu a fost sărbătorit și Sfântul Arhanghel Gavriil, ca în cele din urmă, sărbătoarea să devină o zi de prăznuire a tuturor cetelor îngerești.
Biserica Ortodoxa învață că îngerii sunt ființe spirituale create de Dumnezeu înaintea lumii văzute. Îngerii sunt prezenți în nouă cete îngerești. Acestea sunt: Serafimii, Heruvimii, Tronurile, Puterile, Stapaniriile, Domniile, Incepatoriile, Arhanghelii și Ingerii. Între Sfintii Arhangheli, Sfinții Părinți au distins șapte nume diferite: Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Gudiil si Varahiil.
Sfinții Mihail și Gavriil, protectorii Jandarmeriei Române
Jandarmeria Română îi are ca ocrotitori spirituali pe Arhanghelii Mihail și Gavriil, deviza instituției fiind „Lex et ordo” („Lege și ordine”). Mihail, simbol al legii și al dreptății, și Gavriil, simbol al ordinii și armoniei, reflectă valorile acestei instituții.
Pentru români, această zi este una de rugăciune și introspecție, cu dorința de a avea parte de protecția și binecuvântarea arhanghelilor. În tradiția ortodoxă, îngerii sunt pomeniți în fiecare duminică seara și la fiecare slujbă de Utrenie de luni, rugăciunile adresate lor subliniind protecția lor divină asupra sufletului și trupului celor credincioși.
EVENIMENT
FOTO. Ștefania, o clujeancă voluntară într-un proiect internațional AIESEC în Tunisia. S-a plimbat prin oraș cu un hijab pe cap
AIESEC este cea mai mare organizație internațională condusă de tineri, dedicată dezvoltării personale și profesionale a acestora, și nu numai. Prin intermediul AIESEC, tinerii au oportunitatea de a-și cultiva abilități de leadership, au parte de networking la nivel global și pot să exploreze diversitatea culturală.
Organizația oferă experiențe de neuitat tuturor celor interesați să călătorească, și să încerce lucruri noi care să-i scoată complet din rutina lor zilnică. Ștefania, actual team leader în organizație, a avut șansa să participe vara aceasta într-o experiență extraordinară, plină de peripeții și momente de neuitat alături de membrii AIESEC din Tunisia.
Ea este o tânără pasionată de lucru cu oamenii, o persoană empatică și energică, care și-a dorit să facă ceva semnificativ pe timpul facultății. Astfel, în cel de-al doilea an de facultate a descoperit această organizație unde inițial, s-a implicat datorită unor motive personale, dar care pe parcurs s-au schimbat.
A început să iubească ceea ce face, iar această experiență i-a adus o dezvoltare impresionantă în ceea ce privește gestionarea timpului și leadership-ul. După o perioadă dificilă, în care se angajase și încerca să se descurce cu multiplele responsabilități, Ștefania a început să resimtă burnout-ul.
Proiect în Tunisia
În acea perioadă, AIESEC în Cluj-Napoca organiza evenimentul Youth Speak Forum, la care ea a participat și unde și-a oferit ajutorul, lucru care i-a redat energie și i-a deschis ochii spre nevoia de a face ceva pentru ea însăși. Așa a decis să participe la un proiect de voluntariat internațional în Tunisia, prin programul Global Volunteer.
Global Volunteer: ON THE MAP Programul „On the Map” se concentrează pe îmbunătățirea capacității comunităților locale de a promova turismul durabil. Aceasta poate conduce nu doar la creșterea veniturilor, ci și la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea comunităților.
De asemenea, se pun bazele unor programe educaționale destinate comunităților locale, care să le ajute să își valorifice potențialul turistic și să își păstreze identitatea culturală. Astfel, „On the Map” devine o platformă de schimb intercultural, care promovează înțelegerea și respectul reciproc, oferind în același timp oportunități de dezvoltare pe termen lung.
Cum a ales această destinație? Ștefania a considerat că Tunisia este o țară exotică, care are o diversitate geografică rar întâlnită, având șansa să experimenteze toate zonele de interes. Pe lângă asta, a dorit să plece într-o țară care să aibă o cultură total diferită, care să o supună la experiențe cât mai noi și mai provocatoare, și care să o scoată din zona de confort. Așadar, într-un moment de impulsivitate s-a înscris în această călătorie, fără să își anunțe imediat părinții și fără să aibă habar ce o să se întâmple mai departe. Și-a dorit ca experiența ei să fie nouă din toate punctele de vedere.
Șocul cultural și primele provocări
Majoritatea suntem speriați și neîncrezători atunci când decidem să plecăm într-o astfel de experiență, dorința și îndoiala se bat cap în cap și rămânem într-un impas. Așa a simțit și Ștefania atunci când a ajuns în Tunisia și realitatea deciziei ei a lovit-o direct în față.
Însă, nu a dat înapoi și a acceptat această provocare în ciuda gândurilor negative ce au acaparat-o în acel moment. În primele câteva zile, șocul cultural a fost destul de puternic, era ceva total străin și necunoscut ei, ceva la care chiar nu se aștepta. Adaptarea la noul mediu, la localnici, climă, trafic și la religia pe care cei de acolo o respectau cu strictețe, a durat ceva timp pentru Ștefania.
Cu toate acestea, a realizat că trebuie să privească această experiență din altă perspectivă și să contribuie și ea pentru a o face cât mai frumoasă. După ce și-a „deschis ochii” și a văzut cât de frumoasă este de fapt Tunisia și cât de calzi sunt oamenii de acolo, a început să înțeleagă mai bine cultura și obiceiurile locale și să fie mult mai relaxată, prietenoasă și înțelegătoare cu ceea ce o înconjoară.
A purtat un hijab pe cap
Conectarea cu cultura locală Pentru a lega o conexiune mai puternică împreună cu localnicii din orașele pe care le-a vizitat, Ștefania a decis de una singură să poarte, măcar pentru o zi, un hijab, dorind să se pună în pielea femeilor din această țară.
Plimbându-se prin oraș, cu acel hijab pe cap, femeile care au avut șansa să o vadă au atins-o ușor pe umăr și au plecat capul în semn de recunoștință și respect. Acest gest emoționant a reflectat faptul că ele se simțeau înțelese și apreciate, iar Ștefania a reușit să înțeleagă cât de puternice sunt de fapt aceste femei și cât de multe îndură zilnic având în vedere clima aridă, și nu numai. În timp ce descoperea Tunisia, Ștefania a fost cucerită de oamenii prietenoși, arhitectura impresionantă, de locurile vizitate și de mâncarea delicioasă.
A avut șansa să viziteze locul unde s-a semnat tratatul pentru cel de-al Doilea Război Mondial, și chiar să vadă platoul de filmare al seriei Star Wars, a reușit să-și facă mulți prieteni din alte țări precum: Egipt, Maroc, Republica Dominicană și multe altele, și a încercat o combinație ciudată, dar foarte bună de cușcuș cu pește și o pastă de ardei iute specific locului, și anume Harisa.
O aniversare de neuitat alături de prieteni noi
Alături de membrii AIESEC din Tunisia, Ștefania și-a creat unele dintre cele mai frumoase amintiri și a trăit clipe cu adevărat memorabile. Un moment special pentru ea din această călătorie, a fost chiar sărbătorirea zilei ei de naștere, prima pe care o petrecea atât de departe de casă. Noii ei prieteni, dorind să-i facă o surpriză și să îi fie alături, au decorat cu baloane și confetti camera în care aceasta a fost cazată pe parcursul celor 6 săptămâni și i-au pregătit un tort festiv împreună cu mama unei fete din organizație.
Ce a făcut atât de specială această amintire a fost faptul că nu au reușit să o aștepte cu surpriza în camera ei, așa că au improvizat și au sărbătorit afară, mâncând tortul pe capota unei mașini în fața locației. Gestul lor a adus-o mai aproape de ei și ia demonstrat că legăturile create într-o astfel de experiență sunt reale și profunde.
Acea improvizație cu tortul mâncat pe capota mașinii i-a rămas întipărită în suflet, fiind un moment unic, plin de bucurie și simplitate.
Ce a învățat din această experiență?
Ștefania a învățat să privească viața cu alți ochi, să fie mai răbdătoare și controlată și să nu lase gândurile negative să îi afecteze experiențele prin care va mai trece. Se cunoaște mai bine pe sine și a realizat cât de puternică și norocoasă este ea de fapt.
A descoperit că viața este despre cum ți-o construiești și că este important să te deschizi către alte culturi și perspective. Experiența a ajutat-o să aprecieze lucrurile pe care le are acasă, dar și să înțeleagă și să respecte alte culturi fără a le judeca. Pe lângă asta, a realizat că AIESEC are mult potențial și că țara noastră are nevoie de ajutorul organizației, deoarece oferă experiențe pe care le poți trăi doar odată în viață.
„Am ajuns să apreciez mai mult ceea ce am acasă. Cu toate provocările, perioada petrecută în Tunisia a fost „once in a lifetime”. Mi-a schimbat viziunea completă asupra leadership-ului și m-a ajutat să-mi dezvolt competențe profesionale și sociale extrem de valoroase”, a spus voluntara.
Încurajări pentru tineri
După o călătorie transformatoare în Tunisia, Ștefania a realizat cât de valoroase sunt experiențe internaționale pentru dezvoltarea noastră personală și profesională, și și-a propus să continue să călătorească și să interacționeze cu cât mai multe culturi, dorind să plece din nou într-un alt program realizat de AIESEC, și anume Global Talent.
Ștefania îi încurajează pe tineri să se implice în astfel de oportunități și să depășească limitele zonei lor de confort, deoarece acesta poate aduce momente memorabile. Deși pot exista dificultăți, aceste experiențe au puterea de a-ți transforma complet viața.
Este esențial ca tinerii să aibă așteptări realiste și să abordeze o astfel de călătorie cu o mentalitate pozitivă, iar deschiderea față de noi experiențe pot conduce la descoperirea unor abilități necunoscute și la dezvoltarea personală. Fiecare pas făcut în afara zonei de confort aduce cu sine o lecție valoroasă și o oportunitate de creștere, iar în plus, întâlnirea cu oameni noi și lucrul în echipă pot duce la crearea unor legături puternice.
EVENIMENT
Lider al comunităţii LGBTQ din Cluj, arestat preventiv pentru trafic de minori și de droguri
Lucian Dunăreanu, o figură cunoscută a comunității LGBTQ din Cluj și unul dintre cei mai proeminenți activiști români pentru drepturile LGBT, a fost arestat preventiv împreună cu alte trei persoane, într-o amplă operațiune a DIICOT Cluj. Cei patru sunt acuzați de trafic de droguri de mare risc și trafic de minori, fapte comise între anii 2020 și 2024.
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a patru inculpați, cu vârstele de 26, 44, 46 și 47 de ani, cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Printre s-ar număra și Lucian Dunăreanu, un cunoscut activist al comunității LGBT din Cluj-Napoca.
Trafic de droguri de mare risc și de minori
Conform procurorilor, Dunăreanu ar fi recrutat șapte minori cu vârste între 15 și 17 ani, pe care i-ar fi exploatat sexual, profitând de vulnerabilitatea lor, starea familială precară și dependența de droguri.
„Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în perioada 2020 – 2024, inculpatul în vârstă de 46 de ani, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, 7 minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora cauzată de vârstă, mediul din care proveneau și dependența de substanțe interzise pe care le-a menținut-o și agravat-o furnizându-le droguri de mare risc, respectiv cristal”, se arată într-un comunicat DIICOT transmis joi, 7 noiembrie.
Tribunalul Cluj a admis miercuri propunerea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj și a dispus arestarea preventivă a inculpaților V.Ş, R.I. și C.C.L, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și a inculpatului D.M.L., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de minori, pentru o durată de 30 zile, până în data de 5 decembrie 2024 inclusiv.
În timpul perchezițiilor, autoritățile au confiscat 1.413 comprimate ecstasy (drog de mare risc), o cantitate de canabis (drog de risc), diferite recipiente și pungi conținând peste 220 grame substanțe cristaline și pulverulente (aflate în curs de expertizare), 129 de comprimate cu substanță activă alprazolam (Xanax), cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, plicuri ziplock noi, precum și alte mijloace de probă.
Activitate în comunitatea LGBTQ din Cluj
Dunăreanu este recunoscut pentru activitatea sa de peste două decenii în sprijinul comunității LGBTQ. Fondator al organizației PRIDE România și director executiv al ONG-ului „Be An Angel”, el a organizat evenimente culturale de profil, precum „Serile Filmului Gay” și marșul Cluj Pride, primul de acest fel din Transilvania.
De asemenea, este fondatorul primelor reviste dedicate comunității LGBT din România, „Angelicuss” și „Switch”.
Foto: Facebook