Connect with us

EVENIMENT

Cine sunt candidații cu care Pro România vrea să cucerească Consiliul Local Cluj-Napoca?

Publicat


Partidul Pro România se definește ca un start-up politic, adică o formațiune nouă, dinamică, formată  majoritar din oameni care nu au mai activat în politică, cu ambiții mari de reformare și modernizare a administrației locale. Lista partidului este alcătuită din profesioniști care activează în domenii diferite, ce se pot completă reciproc pentru a forma o echipă puternică, capabilă să ofere cele mai bune soluții de dezvoltare pentru municipiu.

Iată cine sunt oamenii aflați pe primele poziții în lista candidaților Pro România:

Dan Codrean este un clujean autentic, în vârstă de 38 ani, care își dorește pentru sine, pentru familia sa și pentru întreaga comunitate din Cluj-Napoca un viitor în care „calitatea vieții” să nu reprezinte doar o noțiune abstractă sau un deziderat fantezist, ci o coordonată prioritară a programului administrației locale. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a ales sa facă pasul spre profesia de avocat, devenind membru al Baroului Cluj din 2006. Dorința de perfecționare și de dezvoltare profesională l-au determinat să urmeze cursurile masterale ale Facultății de Drept din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir și, în prezent, pe cele ale Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

În paralel, Dan Codrean s-a specializat în lobby și advocacy, ajungând să cunoască aspecte ce țin de procesul de luare a deciziilor la nivelul administrației publice, de modul de implicare al factorilor relevanți în luarea deciziilor și de transparența decizională. A devenit mediator și, nu în ultimul rând, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj.

Dan Codrean are experientă și în ceea ce privește administrația publică, acumulată inclusiv în perioada 2014-2015, când – la vârsta de 31 de ani – a ocupat funcția de subprefect al județului Cluj. A absolvit și Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, din dorința sinceră de a putea răspunde, la cel mai înalt nivel, cerințelor pe care o funcție publică le presupune.

Dan Canta este clujean și are 63 de ani. Inginer constructor prin vocație, cu o experiență administrativă relevantă, a fost inițiatorul și promotorul unor proiecte de anvergură, care au marcat ireversibil evoluția zonei metropolitane a Clujului: Stadionul Cluj Arena (în mandatul de consilier județean), cartierul de locuințe Cetatea Fetei din Florești (în mandatul de subprefect), investiția cu finanțare europeană de 18 milioane de euro de deviere a râului Someș, care a permis extinderea pistei Aeroportului internațional din Cluj-Napoca (în mandatul de director al administrației regionale a Apelor Române).

Adrian Magdaș s-a născut la Dej, are 51 de ani, este căsătorit și are doi copii. Pasiunea sa a fost matematica, astfel că a studiat această specializare la facultate, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, finalizată chiar cu un doctorat în domeniu și completată cu un masterat în management curricular. În prezent este profesor de matematică și director adjunct la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. A acumulat 27 de ani de experiență în predarea acestei materii la nivel liceal, din care 2 ani în Statele Unite ale Americii.

Petruța Bocoș s-a născut la Bistrița, are 41 de ani, este căsătorită și are un copil. Locuiește de 23 de ani în orașul nostru și a absolvit atât studii juridice cât și medicale. S-a specializat pe metode alternative de soluționare a conflictului (ADR – Alternative Dispute Resolution), mediere și arbitraj. De asemenea, în ultimii ani a colaborat pe diferite proiecte europene ca facilitator dezvoltare comunitara și antreprenorială, precum și consilier orientare carieră.

Angela Sacaliș s-a născut la Năsăud, are 42 de ani, a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir și este de profesie informatician. După succesul avut ca antreprenor, a decis să se implice în politică pentru a schimba percepția oamenilor despre politicieni.

Sigina Luca este clujeancă, căsătorită, iar mâine împlinește 35 de ani. Este de profesie economist și deține o companie privată de curățenie cu peste 100 de angajați. S-a implicat de asemenea într-un alt business, legat de organizarea de evenimente. În cei peste 10 ani de experiență în domeniul afacerilor s-a lovit de numeroase situații și probleme birocratice, astfel că dorește să aducă în administrația publică eficiența prezentă în firmele private.

Criteriile de selectare a persoanelor pe lista Pro România Cluj au ținut cont atât de competențe profesionale și expertiză administrativă cât și de păstrarea unui echilibru între vârste, genuri, ocupații și specializări. Echipa partidului este o alternativă puternică și inovativă la vechile formațiuni politice clujene, care practică de mulți doar „rotația cadrelor”. Consilierii Pro România își asumă transparența totală față de cetățeni și dialogul permanent cu clujenii.

Lista completă de candidați ai partidului la Consiliul Local Cluj-Napoca:

 1. Codrean Dan-Cristian
 2. Canta Dănuț-Dorel
 3. Magdaș Adrian
 4. Bocoș Petruța Cristina
 5. Sacaliș Angela Emilia
 6. Luca Sigina Anamaria
 7. Șomlea Dorel Marius
 8. Berindean Doina
 9. Hada Daniela Ioana
 10. Jichișan Dorin
 11. Moldovan Gheorghe
 12. Katona Gabriel
 13. Dreve Adriana Mariana
 14. Pop Rozalia
 15. Ungur Ioana Ramona
 16. Nici Ioana
 17. Hoza Raul Șerban
 18. Amarii Gabriel
 19. Cuc Gianina Camelia
 20. Sacaliș Cristian Bogdan
 21. Fărcaș Florina Emilia
 22. Fărcășan Ioana Florița
 23. Apetrei Andreea
 24. Bob Ioan
 25. Moldovan Ciprian Flavius
 26. Apetrei Marian Vlăduț
 27. Cîrstea Ștefan Dragoș
 28. Prisaceanu Mihai Gheorghe
 29. Berindean Călin Octavian
 30. Lucaci Vasile
 31. Coroiu Romul
 32. Coroiu Monica-Raluca
 33. Macrea Maria Florica
 34. Pulbere Liviu

 

“Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010”

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Patru din zece abonamente mobile vor fi 5G la nivel global. Peste un miliard de oameni vor avea acces la noua tehnologie

Publicat

Câteva date ale Raportului de Mobilitate al Ericsson (Ericsson Mobility Report) arată că până în anul 2026, patru din zece abonamente mobile vor fi 5G, ceea ce ar putea însemna un număr de 3,5 miliarde, în întreaga lume. Până la finalul acestui an, se estimează că numărul abonamentelor 5G va ajunge la peste 200 de milioane, la nivel global.

„IoT esenţial, destinat aplicaţiilor care solicită livrarea datelor într-o durată de timp specificată, va fi introdus în reţelele 5G. Acest lucru va face posibilă o gamă largă de servicii cu limită de timp pentru consumatori, companii şi instituţii publice din diferite sectoare, cu reţele 5G publice şi dedicate.

China, țara cu cele mai multe abonamente 5G

Cloud gaming-ul este o altă categorie de aplicaţii emergente. Capabilităţile combinate oferite de reţelele 5G şi tehnologiile edge compute vor permite serviciilor de streaming de jocuri de pe smartphone-uri să concureze cu o calitate a experienţei (QoE) egală cu cea de pe PC sau consolă, deschizând drumul pentru jocuri inovatoare, captivante, bazate pe mobilitate”, se arată în Ericsson Mobility Report.

Conform cercetării, din cele peste 200 de milioane de abonamente de 5G care vor exista în acest an în lume, aproape 80% se vor înregistra în China.

Sursa: agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO&VIDEO Antrenamentul oficial al CFR-ului înaintea meciului cu ȚSKA Sofia. Vezi ce spune Marius Bilașco despre întâlnirea cu bulgarii

Publicat

Campioana României, CFR Cluj, întâlnește joi ȚSKA Sofia, în etapa a patra a grupei A din Europa League. Marius Bilașco, antrenorul din acte al lui CFR Cluj pentru meciul cu bulgarii a susținut joi o conferință de presă.

În meciul tur, „feroviarii” s-au impus cu 2-0. După patru meciuri jucate, campioana României a obținut patru puncte și ocupă poziția a treia în grupă.

De remarcat a fost prezența fotbaliștilor Paulo Vincius și Ciprian Deac la antrenamentul de dinaintea meciului cu ȚSKA Sofia.

Cei doi se numără printre cei mai experimentați jucători din lotul CFR-ului când vine vorba de partidele europene.

Declarația lui Marius Bilașco

„Este o postură în care eu am mai fost, așa s-a întâmplat și la ultimele meciuri din campionatul trecut, când antrenorul principal era infectat cu coronavirus. Conducerea a decis ca eu să vin cu un plus pe banca tehnică. Sper că așa va fi!

Vom vedea dacă vom rămâne în aceeași formulă. Vedem după acest meci, deși eu sper ca lucrurile să intre pe făgașul normal cât mai curând posibil”

Este un meci important și, ca să mai sperăm la ultimul duel cu Young Boys, avem nevoie de o victorie.

Sau măcar să obținem același rezultat ca elvețienii cu Roma. Aparent, pare o partidă ușoară pentru noi, dar ar fi periculos să considerăm astfel.

Când joci fără presiune, e mai ușor să joci decât atunci când ești conectat la miza unui meci”, a afirmat antrenorul CFR-ului pentru meciul cu formația din Bulgaria.

ȚSKA Sofia și-a schimbat antrenorul

Marius Bilașco a concluzionat că singura noutate legată de vicecampioana Bulgariei este schimbarea antrenorului, iar jucătorii trebuie să treacă peste despărțirea de Dan Petrescu și să obțină victoria în cea de a cincea etapă din grupa A din Europa League.

Video cu conferința de presă

Citește mai departe

EVENIMENT

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii: „Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe cel mai devreme în primăvară”

Publicat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat miercuri că vaccinarea întregii populații împotriva COVID-19 va începe cel mai devreme în primăvara anului viitor. Primele categorii de oameni vaccinați vor fi cei din domeniul sănătății, dar și persoanele din grupele de risc.

„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat.

Vaccinul necesită condiții speciale de transport pentru a fi eficient

Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale.

Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”, a declarat miercuri Horaţiu Moldovan, în cadrul dezbaterii dedicate Zilei mondiale SIDA.

Sursa: agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Înmatriculările mașinilor noi și second-hand au scăzut în România, în comparație cu anul trecut

Publicat

Numărul înmatriculărilor de mașini noi în România a înregistrat o scădere de peste 25% în acest an, față de 2019. Tot în scădere sunt și mașinile second-hand înmatriculate la noi în țară, acestea fiind cu 15% mai puține în comparație cu anul precedent.

Datele au fost obținute în urma unei analize a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), bazată pe statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Modelele Dacia, pe primul loc la înmatriculări

Astfel, s-a constatat că în intervalul ianuarie – noiembrie 2020, au fost înmatriculate pe plan local 110.377 de autoturisme noi, în comparaţie cu 147.789, în primele 11 luni din 2019.

Mărcile de mașini care au avut cele mai multe solicitări de înmatriculare au fost Dacia, Renault, Volkswagen și Hyundai.

Sursa: agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate