Connect with us

EVENIMENT

Cine sunt candidații cu care Pro România vrea să cucerească Consiliul Local Cluj-Napoca?

Publicat


Partidul Pro România se definește ca un start-up politic, adică o formațiune nouă, dinamică, formată  majoritar din oameni care nu au mai activat în politică, cu ambiții mari de reformare și modernizare a administrației locale. Lista partidului este alcătuită din profesioniști care activează în domenii diferite, ce se pot completă reciproc pentru a forma o echipă puternică, capabilă să ofere cele mai bune soluții de dezvoltare pentru municipiu.

Iată cine sunt oamenii aflați pe primele poziții în lista candidaților Pro România:

Dan Codrean este un clujean autentic, în vârstă de 38 ani, care își dorește pentru sine, pentru familia sa și pentru întreaga comunitate din Cluj-Napoca un viitor în care „calitatea vieții” să nu reprezinte doar o noțiune abstractă sau un deziderat fantezist, ci o coordonată prioritară a programului administrației locale. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a ales sa facă pasul spre profesia de avocat, devenind membru al Baroului Cluj din 2006. Dorința de perfecționare și de dezvoltare profesională l-au determinat să urmeze cursurile masterale ale Facultății de Drept din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir și, în prezent, pe cele ale Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

În paralel, Dan Codrean s-a specializat în lobby și advocacy, ajungând să cunoască aspecte ce țin de procesul de luare a deciziilor la nivelul administrației publice, de modul de implicare al factorilor relevanți în luarea deciziilor și de transparența decizională. A devenit mediator și, nu în ultimul rând, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj.

Dan Codrean are experientă și în ceea ce privește administrația publică, acumulată inclusiv în perioada 2014-2015, când – la vârsta de 31 de ani – a ocupat funcția de subprefect al județului Cluj. A absolvit și Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici, organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, din dorința sinceră de a putea răspunde, la cel mai înalt nivel, cerințelor pe care o funcție publică le presupune.

Dan Canta este clujean și are 63 de ani. Inginer constructor prin vocație, cu o experiență administrativă relevantă, a fost inițiatorul și promotorul unor proiecte de anvergură, care au marcat ireversibil evoluția zonei metropolitane a Clujului: Stadionul Cluj Arena (în mandatul de consilier județean), cartierul de locuințe Cetatea Fetei din Florești (în mandatul de subprefect), investiția cu finanțare europeană de 18 milioane de euro de deviere a râului Someș, care a permis extinderea pistei Aeroportului internațional din Cluj-Napoca (în mandatul de director al administrației regionale a Apelor Române).

Adrian Magdaș s-a născut la Dej, are 51 de ani, este căsătorit și are doi copii. Pasiunea sa a fost matematica, astfel că a studiat această specializare la facultate, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, finalizată chiar cu un doctorat în domeniu și completată cu un masterat în management curricular. În prezent este profesor de matematică și director adjunct la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. A acumulat 27 de ani de experiență în predarea acestei materii la nivel liceal, din care 2 ani în Statele Unite ale Americii.

Petruța Bocoș s-a născut la Bistrița, are 41 de ani, este căsătorită și are un copil. Locuiește de 23 de ani în orașul nostru și a absolvit atât studii juridice cât și medicale. S-a specializat pe metode alternative de soluționare a conflictului (ADR – Alternative Dispute Resolution), mediere și arbitraj. De asemenea, în ultimii ani a colaborat pe diferite proiecte europene ca facilitator dezvoltare comunitara și antreprenorială, precum și consilier orientare carieră.

Angela Sacaliș s-a născut la Năsăud, are 42 de ani, a studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir și este de profesie informatician. După succesul avut ca antreprenor, a decis să se implice în politică pentru a schimba percepția oamenilor despre politicieni.

Sigina Luca este clujeancă, căsătorită, iar mâine împlinește 35 de ani. Este de profesie economist și deține o companie privată de curățenie cu peste 100 de angajați. S-a implicat de asemenea într-un alt business, legat de organizarea de evenimente. În cei peste 10 ani de experiență în domeniul afacerilor s-a lovit de numeroase situații și probleme birocratice, astfel că dorește să aducă în administrația publică eficiența prezentă în firmele private.

Criteriile de selectare a persoanelor pe lista Pro România Cluj au ținut cont atât de competențe profesionale și expertiză administrativă cât și de păstrarea unui echilibru între vârste, genuri, ocupații și specializări. Echipa partidului este o alternativă puternică și inovativă la vechile formațiuni politice clujene, care practică de mulți doar „rotația cadrelor”. Consilierii Pro România își asumă transparența totală față de cetățeni și dialogul permanent cu clujenii.

Lista completă de candidați ai partidului la Consiliul Local Cluj-Napoca:

  1. Codrean Dan-Cristian
  2. Canta Dănuț-Dorel
  3. Magdaș Adrian
  4. Bocoș Petruța Cristina
  5. Sacaliș Angela Emilia
  6. Luca Sigina Anamaria
  7. Șomlea Dorel Marius
  8. Berindean Doina
  9. Hada Daniela Ioana
  10. Jichișan Dorin
  11. Moldovan Gheorghe
  12. Katona Gabriel
  13. Dreve Adriana Mariana
  14. Pop Rozalia
  15. Ungur Ioana Ramona
  16. Nici Ioana
  17. Hoza Raul Șerban
  18. Amarii Gabriel
  19. Cuc Gianina Camelia
  20. Sacaliș Cristian Bogdan
  21. Fărcaș Florina Emilia
  22. Fărcășan Ioana Florița
  23. Apetrei Andreea
  24. Bob Ioan
  25. Moldovan Ciprian Flavius
  26. Apetrei Marian Vlăduț
  27. Cîrstea Ștefan Dragoș
  28. Prisaceanu Mihai Gheorghe
  29. Berindean Călin Octavian
  30. Lucaci Vasile
  31. Coroiu Romul
  32. Coroiu Monica-Raluca
  33. Macrea Maria Florica
  34. Pulbere Liviu

 

“Produs de SC ELEMENTE ADVERTISING & CONSULTING SRL, la comanda Partidului PRO România – Cluj, Cod mandatar financiar: 21200010”

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Arhitectul-șef al Clujului SUSȚINE traseul centurii metropolitane. Care sunt ARGUMENTELE sale

Publicat

centura sud

Arhitectul-șef al Clujului, Claudiu Salanță, a postat pe pagina sa de Facebook o argumentare a traseului centurii metropolitane sud a Clujului propus în proiect.

salanta

„Municipiul Cluj-Napoca are o serie de condiționări geografice care nu pot fi ignorate în realizarea unor proiecte de infrastructură majoră.

De exemplu, centura metropolitană a Clujului (propusă aproape pe același traseu stabilit încă din 1968, cu excepția legăturilor cu Gilău si Baciu) este prevăzută în zona sudică a municipiul și se suprapune parțial cu o zonă împădurită.

Arhitectul-șef al Clujului SUSȚINE traseul centurii metropolitane. Care sunt ARGUMENTELE sale

centura sud 1968

Prin proiect se propune traversarea zonei prin intermediul unor tuneluri astfel încât zona să poată fi reîmpădurită. Dacă este să analizăm puțin situația cu traseul centurii în această zonă constatăm că:
– dacă s-ar amplasa traseul centurii mai la sud sau sud-vest nu s-ar aduce niciun beneficiu de mediu, ba chiar din contra, impactul ar fi și mai mare deoarece lungimea suprapusă cu zona împădurită ar crește.
– dacă s-ar amplasa traseul centurii mai la nord sau nord-est acesta s-ar suprapune cu zona de locuințe colective din Mănăștur.

Practic, opțiunea cea mai bună este traseul propus prin proiect. În condițiile actuale de trafic și dezvoltare ale municipiului nu cred că putem să luăm în calcul varianta prin care această centură nu se realizează”, a scris Salanță.

„Nu poți să faci un drum fără să spargi o piatră”

„Câștig fara pierdere nu exista. Nu poti sa faci un drum fara sa spargi o piatra. Oricât de crud ar suna, putina padure trebuie taiata in afara orasului ca sa nu te sufoci in el. Daca asa ar fi gandit cei dinaintea noastra nu s-ar fi construit nici un baraj si nici unul din noi nu am fi avut in confortul casei noastre energie electrica. Haideti sa impadurim ce taiem 100 metri mai incolo. Centura se poate face. Daca se vrea cu adevarat si se poate trece peste „ofensa” adusa teroristilor ecologici”, comentează un clujean.

Contactat de Cluj24, Claudiu Salanță a spus: „Acest proiect al centurii metropolitane sud s-a discutat în comisii încă din 2021. Au trecut 3 ani și abia acum au apărut contestatari. Licitația e făcută pentru tronsonul Baciu-Cora-Mănăștur. pe tronsonul Florești-Gilău încă nu e deschisă licitația, acolo se mai poate modifica. Dar, revin, din 2021, când existau 8 variante de traseu propuse, venim în al 12-lea ceas cu obiecții și în loc să avansăm, batem pasul pe loc.

Se cunoaște problema din Florești, nimeni nu vrea să îngrădească accesul la apă, așa cum se vehiculează dar acolo a trebuit să facem o reconfigurare din cauza poligonului armatei. Au fost discuții cu MApN dar nu s-a găcit încă nicio soluție.

Varianta propusă, cea cu tuneluri, este de câteva ori mai scumpă decât cea la suprafață, bineînțeles. Tot ceea ce se va distruge se va reîmpăduri, fie că este vorba de traseul propriu-zis, fie că e vorba de organizările de șantier. E vorba de vreo 36 ha prevăzute a fi defrișate.”

„Nu vrem să băgăm bețe în roate proiectului”

„Argumentul prezentat mai sus nu tine cont de propunerile alternative. E caz clasic de straw man fallacy, eroare de logică. Noi am zis de tuneluri mai lungi in Faget, apoi tip mină, nu la suprafață, ca sa nu se rada padurea, in alte parti schimbat traseul, de pilda dupa Delta Florești, nu inainte de lac, pentru ca taie accesul floreștenilor la apă”, a scris la comentarii activistul de mediu Adrian Dohotaru.

Acesta a completat pentru Cluj24: „De 5 ani de zile am avut aceleași propuneri ca acum, dar autoritățile nu ne-au primit la nicio solicitare de discuție amănunțită publică privind traseul în unele zone ori tuneluri mai lungi în altele, cum e Făget sau în zona Hoia-Baciu.

Nu vrem să băgăm bețe în roate proiectului, solicităm doar tuneluri mai lungi. Înțelegem că se va împăduri ulterior, este chiar o obligativitate, nu un favor care ni se face, însă ne îndoim că va fi vorba de doar 36ha de pădure, o cifră care de altfel a tot crescut, de la 18ha cât se preconiza la început. Noi estimăm undeva la peste 100ha.

Problema mare e că nu va fi natură ci plantație iar perioada de timp în care acei copaci vor ajunge la maturitate va fi destul de lungă. Conform unui sondaj realizat de Active Research, Facultatea de Sociologie și Asociația Societatea Organizată Sustenabil SOS pentru campania Inelul Verde Metropolitan, peste 55% dintre locuitorii Clujului își doresc această centură metropolitană dar nu cu prețul distrugerii inelului verde a orașului.”

Citește mai departe

EVENIMENT

Două fetițe, ARSE pe față și mâini după un experiment demonstrativ desfășurat la Cluj-Napoca

Publicat

romanian science festival

Două fetițe de 7 respectiv 11 ani, au suferit arsuri pe față și pe mâini după ce au participat la un experiment demonstrativ desfășurat în cadrul Romanian Science Festival. ISU Cluj a intervenit și le-a transportat la spital.

„Un echipaj SMURD și un echipaj al serviciului de ambulanță județean Cluj au acordat asistență medicală pentru două minore, în vârstă de 7 și 11 ani, care au suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, după ce au asistat la un experiment demonstrativ, parte dintr-un eveniment public, care a avut loc într-un parc, de pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca.

Două fetițe, ARSE pe față și mâini după un experiment demonstrativ desfășurat la Cluj-Napoca

Solicitarea venit astăzi, în jurul orei 14.00, iar în momentul sosirii la fața locului copii erau cooperanți și prezentau o stare generală bună. Cele două minore au fost consultate, iar ulterior au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate”, a comunicat ISU Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe A3. Mașină RĂSTURNATĂ

Publicat

accident

Un accident a avut loc, sâmbătă, pe A3. O mașină s-a răsturnat în afara carosabilului. Doi cetățeni maghiari au fost consultați însă au refuzat transportul la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați in această după-amiază să intervină după ce un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe autostrada A3, în zona km 42.

FOTO. ACCIDENT pe A3. Mașină RĂSTURNATĂ

La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj al serviciului de ambulanță județean Cluj, iar preventiv a fost prealertat și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.

Au fost consultați la locul accidentului de către echipajul SAJ doi bărbați de cetățenie maghiară care au refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsuri de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor bateriilor, precum și alte măsuri specifice pentru siguranța persoanele implicate în accident”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – Unirea Ungheni, 2-0. Bolgado și Kamara au stabilit SCORUL final al amicalului

Publicat

cfr

Profitând de pauza competițională, CFR Cluj a disputat, sâmbătă, un amical cu Unirea Ungheni. După 90 de minute, clujenii au câștigat cu 2-0, goluri marcate de Bolgado (min.34) și Kamara ( min.74).

„Victorie în amicalul cu Unirea Ungheni!

În minutul 34, după un corner executat de Cipri Deac, Bolgado a reluat cu capul și a reușit să înscrie. În repriza secundă, în minutul 74, Aussi a centrat în careu, Serebe a deviat pentru Kamara, care a înscris cu un șut din interiorul careului, stabilind scorul final al partidei, 2-0.

CFR Cluj – Unirea Ungheni, 2-0. Bolgado și Kamara au stabilit SCORUL final al amicalului

Echipa din prima repriză: Hindrich, Camora (C), Ilie, Bolgado, Simao, Keita, Djokovic, Fică, Korenica, Michael, Deac

Echipa din a doua repriză: Gal, Peteleu, Boben, Graovac, Iacob, Artean, Păun, Filip, Mensah, Serebe, Kamara

Au mai evoluat în repriza secundă: Aussi, Lucaci, Kresic, Avram”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Foto: Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax