Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Cheltuielile neeligibile cu noua groapă de gunoi a Clujului, peste 40 mil. euro. S-a pierdut procesul contra constructorului

Publicat


Cheltuielile neeligibile cu proiectul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj sunt în cuantum de 208 milioane lei. Suma este cuprinsă în intenția de continuare a lucrărilor, care se apropie de finalizare.

Din această sumă, 19,5 milioane reprezintă plata conform deciziei de arbitraj de la Paris, proces pierdut de Consiliul Județean Cluj în fața celor de la Atzwanger S.P.A., care au cerut să le fie plătite lucrările executate și au cerut daune pentru blocarea contractului în anul 2014.

Consiliul Județean a contestat la Curtea de Apel Cluj decizia de la Paris, însă instituția a pierdut zilele trecute și acest proces. Decizia nu este definitivă.

Proiectul cu finanțare europeană a pornit de la peste 110 milioane de lei și trebuia să fie finalizat în anul 2014. Acum doar cheltuielile neeligibile reprezintă dublul valorii inițiale rezervată pentru întreg proiectul.

În urma unei noi proceduri de achiziție publică a fost stabilit un alt constructor, Asocierea S.C Kranz Eurocenter S.R.L. & Institutul de Studii și Proiectări Energetice– ISPE S.A.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, există pe rol un alt proces, prin care se pretinde firmei respective o sumă care acoperă banii pierduți în procesul internațional.

”Noi am refuzat să le plătim acele lucrări executate tocmai din acest considerent, că dacă vom pierde arbitrajul și le dăm banii, noi nu ne vom putea recupera banii din soluția rezultată pe cererea noastră. Pretenția lor e pentru că nu le-am plătit lucrări deja făcute. Aveam această temere că o dată ce plătim banii, nu îi vom mai putea recupera. Este vorba despre penalizări și lucrări neconforme. Într-o săptămână s-ar putea pronunța și pe cererea noastră”, a spus Alin Tișe.

Aparatura de la CMID este depășită înainte de finalizarea construcției

Alin Tișe a subliniat, joi, că deja este necesară și modernizarea aparaturii de la CMID, înainte de finalizarea întregului proiect. În cei 8 ani de la demararea lucrărilor aparatura s-a învechit, existând soluții mai moderne pentru tratarea deșeurilor.

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Focul de artificii de 1 Decembrie este anulat la Cluj-Napoca. Se aprinde iluminatul FESTIV de sărbători

Publicat

De

Primarul Emil Boc a anunțat că nici în acest an nu va fi organizat focul de artificii în 1 Decembrie din Piața Avram Iancu, de Ziua Națională a României.

Ziua Națională se va sărbători public în format restrâns, care vor fi prezente în Piața Mihai Viteazul la festivitatea de depunere a coroanelor de flori.

Ceremonia va începe la ora 12 și va fi urmată de o defilare militară.

De asemenea, miercuri, 1 Decembrie, de la ora 18, este programată aprinderea iluminatului festiv de sărbătorile de iarnă în Piața Unirii.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

UBB și Primăria Cluj-Napoca dezvoltă un campus științific pe 6,4 hectare. Laboratoare, centre de expoziție și o facultate

Publicat

Primăria Cluj-Napoca dezvoltă în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai primul campus științific din România. Aici vor fi amenajate laboratoare, o facultate, un cămin studențesc și centre de expoziție. Proiectul se va întinde pe o suprafață de 6,4 hectare, în zona Lombului.

Primăria se va ocupa cu organizarea concursului de soluții și realizarea unui Centru științific cu piață urbană și terenuri de sport.

În sarcina Universității intră realizarea unui centru științific avansat, bazat pe domeniul sănătății, a unei locații pentru Facultatea de Matematică – Informatică, respectiv a unui cămin pentru 500 de studenți.

În primă fază va fi lansat un concurs de soluții al cărui premiu va consta în contractul de proiectare, estimat la peste 13.000.000 de lei.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ATENȚIE. Restricții de CIRCULAȚIE în Piața Mihai Viteazul de Ziua Națională. Ceremonia începe la ora 12

Publicat

De

restrictii
Primăria Cluj-Napoca anunță o serie de restricții de circulație cu ocazia ceremoniei publice organizată de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României în zona Pieței Mihai Viteazu, ceremonia fiind programată să înceapă la ora 12. La final va avea loc o defilare militară. 
– restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de nord a Pieţei Mihai Viteazul, de la Podul Traian până la intersecţie cu str. G Bariţiu, între orele 11.00 – 13.00
– restricţionarea circulaţiei rutiere pe latura de sud a Pieţei Mihai Viteazul, de la intersecţie cu str. Regele Ferdinand până la intersecţie cu str. David Ferenc, între orele 11.00 – 13.00
– restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand – sensul de mers spre str. Horea, cu excepția CTP, între orele 11.00 – 11.50
– restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Regele Ferdinand, între orele 11.50 – 12.55
– restricţionarea circulaţiei rutiere pe Pod Horea, de la intersecție cu str. G. Dragalina până la intersecție cu Piața Mihai Viteazul, între orele 11.50 – 12.55
– restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. George Barițiu, de la intersecție cu str. Emil Isac până la intersecție cu Piața Mihai Viteazul, între 11.50 – 12.55.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primarul Cristian Matei ar fi mărit impozitele turdenilor să aibă de unde returna banii europeni pentru șantierele nefinalizate

Publicat

fb img 1638270562817

Lucrările de modernizare ale drumurilor din Turda, pe bani europeni, trebuie finalizate în 31.12.2021, conform panourilor informative.

Lucrările, care au adus haos în municipiu, nu se vor finaliza la timp, iar banii europeni vor fi returnați.

„Trebuie să plătească penalități și de aceea a pregătit majorarea taxelor și impozitelor, din 2022, pe spatele turdenilor, ca să fie bani de plătit incompetența unui pretins manager, care a creat haos în Turda și care le pune biruri tot mai mari turdenilor, în vremurile astea mai grele?

Rușine, domnule primar!
PMP Turda vă solicită să ieșiți public și să explicați neîncadrarea în termene a lucrărilor! Să vă asumați dezastrul din Turda! Și să ne spuneți dacă incompetența gestionării fondurilor europene va fi plătită tot de către noi, turdenii, prin majorarea nejustificată și nesimțită a taxelor și impozitelor locale!
Turdenii au dreptul să știe toate aceste lucruri”, precizează reprezentanții formațiunii politice.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate