Connect with us

EVENIMENT

CFR Cluj – FCSB, 2-2. Rezultat decis de Louis Munteanu și două GREȘELI personale

Publicat


cfr

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara în Gruia, pe FCSB, într-un meci din etapa a 9-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau pe 6 înaintea partidei, cu 13 puncte, în timp ce FCSB ocupa locul 13 cu 8 puncte, ambele echipe având un meci mai puțin. Meciul a fost decis de Louis Munteanu și două mari greșeli personale. Scor final 2-2, goluri marcate de Louis Munteanu (min.36 și 49), respectiv Băluță (min.59) și Dawa (min.87).

Echipe de start:

CFR CLUJ (4-3-3): M. Popa – Mogoș, Bolgado, Boben, Simao Rocha – Fică, Djokovic, Ad. Păun – Deac (cpt.), L. Munteanu, Kamara
Rezerve: Hindrich – Camora, Abeid, Keita, Kresic, R. Filip, Artean, Lucaci, Tachtsidis, Korenica, Postolachi, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

CFR Cluj – FCSB, 2-2. Rezultat decis de Louis Munteanu și două GREȘELI personale

FCSB (4-2-3-1): Târnovanu – Pantea, M. Popescu, Dawa, Panțîru – Alhassan, Șut – Baeten, Olaru (cpt.), Miculescu – Fl. Tănase
Rezerve: A. Vlad – Crețu, Oct. Popescu, Ștefănescu, D. Popa, Băluță, Musi, Ngezana, Radunovic, Luis Phelipe
Antrenor: Elias Charalambous

A: Marian Barbu (Făgăraș – Braşov)
A1: Ovidiu Artene (Vaslui – Vaslui)
A2: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe – Covasna)
Arbitru VAR: Ovidiu Haţegan (Arad – Arad)
Arbitru asistent VAR: Ferencz Tunyogi (Zalău – Sălaj)
R1: George Cătălin Roman (Timişoara – Timiş)

Stadion: CFR Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca – Cluj)
Obs. arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare – Satu Mare)

Prima repriză începe echilibrat, ambele echipe având pe rând posesia și efectuând un pressing susținut în terenul advers.

Primii care încearcă poarta sunt clujenii, prin Fică, în min.7. Tot ei mai au o ocazie mare în min. 25, când lovitura de cap a lui Kamara este prinsă în doi timpi de Târnovanu.

FCSB ține mai mult mingea dar CFR se apără exact. În min.36, Djokovic îl lansează excelent pe Rocha care trimite mingea în gura porții de unde Louis Munteanu o înțeapă în plasă printr-o execuție pretențioasă, pentru 1-0.

Repriza a doua începe perfect pentru clujeni care, în min.49 face 2-0 prin golul aceluiași Louis Munteanu, după încă o pasă excelentă a lui Rocha.

Apoi, la adăpostul scorului, CFR face pasul înapoi, permițându-i FCSB-ului să înscrie în min.59 prin Băluță, care speculează o gafă a excelentului, până atunci, Rocha.

Și ca suita erorilor să fie completă, în min.87, Popa scapă o minge din mâini și Dawa, pe fază, egalează, 2-2.

În minutele de prelungiri, Michael are o ocazie mare însă lovitura de cap trece pe lângă poartă.

A fost un meci decis de două greșeli personale, cu atât mai neașteptate cu cât au venit din partea unor jucători foarte buni.

Notele Cluj24:

M. Popa 6 – Mogoș 7, Bolgado 8, Boben 4, Simao Rocha 7 (dacă nu era gafa, primea 9) – Fică 7, Djokovic 7, Ad. Păun 7 – Deac 7, L. Munteanu 9, Kamara 7, Filip 6, Artean 5, Korenica, Postolachi, Michael



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Noutăți pentru cei care beneficiază de pensie de invaliditate sau de urmaș. Anunțul directorului Casei de Pensii Cluj

Publicat

De

Conducerea Casei de Pensii Cluj

Noua Lege a pensiilor, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, aduce modificări pentru anumite categorii de beneficiari.

Potrivit directorului Casei de Pensii Cluj, Mariana Nicoleta Sălciuan, sunt nouăți în ceea ce privește pensia de invaliditate și cea de urmaș.

Citește și Pensionare la limită de vârstă 2024. Precizări oficiale ale casei de pensii: condiții, stagiu de cotizare și situații speciale

Noutăți pentru cei care beneficiază de pensie de invaliditate sau de urmaș. Anunțul directorului Casei de Pensii Cluj

Legea 360 din 2023 redefinește gradele de invaliditate, respectiv grav, accentuat și mediu, a precizat directorului Casei de Pensii Cluj.

Mariana Nicoleta Sălciuan a explicat faptul că, în funcție de gradul de afectare a capacității de muncă și în funcție de activitatea socio-profesională a personei în cauză, capacitate de muncă poate fi pastrată.

Citește și: Directorul Casei de Pensii Cluj: Pensia anticipată parțială a fost ELIMINATĂ. Care este stagiul minim și maxim de cotizare

”Astfel, dacă starea sănătății permite, pensia de invaliditate, indiferent de grad, poate fi cumulată cu venituri din activități profesionale”, a precizat Sălciuan.

Este o modificare importantă având în vedere faptul că, înainte de intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor, cei încadrați în gradul I sau II de invalididate puteau realiza venituri doar din activități independente.

Beneficiarii pensiei de urmaș pot să aibă salariu. Cu o condiție

Legea pensiilor, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, vine cu o noutate și în ceea ce îi privește pe beneficiarii pensiilor de urmaș.

Astfel, aceștia vor putea cumula pensia de urmaș cu venituri salariale.

”Soția sau soțul beneficiar poate să cumuleze pensia cu venituri de natură salarială, dar doar dacă acestea nu depășesc nivelul salariului minim brut pe țară, garantat în plată”, a precizat directorul Casei de Pensii Cluj.

Atenție! Pentru persoanele care se pensionează anticipat, la fel ca și până acum, pensia se va suspenda pe perioada în care realizează venituri salariale.

Citește mai departe

ECONOMIE

Dragoș Damian: Doi ardeleni, despre Planul Draghi: No! Nu așa am tăt spus și noi? Mintenaș să avem fabrici și uzine peste tot

Publicat

dragos damian

Nimeni nu a citit (în engleza) cele peste 500 de pagini ale planului Mario Draghi, astfel încât probabil că statele membre ar trebui să facă sesiuni de popularizare, pentru ca lumea să înțeleagă că planul (Mario Draghi al) Uniunii Europene este să se reindustrializeze, iar asta, chiar și în ceasul al 12-lea, este bine.

Vă stric surpriza tocmai când voiați să citiți planul Mario Draghi

Foarte pe scurt, fabrici și uzine. Este vorba despre reindustrializare în cele 500 de pagini de compunere, tema fiind împachetată în cuvinte mai meșteșugite. După ce a găsit de cuviința să n-o mai intereseze fabricile de mâncare, metalurgie, chimie, energie și apărare, trimițându-le departe, pe lanțuri de aprovizionare lungi, scumpe și riscante, Uniunea Europeană s-a sucit cu 180 de grade și, după ce au strigat la ea industriași europeni prin declarația de la Anvers, a pus pe masa un PNRR de 800 de miliarde de Euro pentru creșterea competitivității principalelor industrii.

Dragoș Damian: Doi ardeleni, despre Planul Draghi: No! Nu așa am tăt spus și noi? Mintenaș să avem fabrici și uzine peste tot

Așadar, un lucru este clar: pentru prima dată după criza din 2010, când Statele Unite, China, India, Țările Arabe, Rusia (înjurați-mă…) și alte țări au avut proiecte țintite de industrializare prin programe naționale care se concentrează pe domeniile absolut esențiale mâncare, chimie, metalurgie, energie și apărare, iată că Uniunea Europeană, în 2024, triumfalist, s-a gândit să facă la fel – coincidență sau nu, după declarația de la Anvers. Așadar, fabrici și uzine pe tot cuprinsul continentului, dar nu oricum, ci cu o tușă sofisticată de inovare, economie socială, competitivitate industrială și decarbonizare. Și alți termeni  înțelepți pe care, pentru ca am luat 8 la bacalaureat, nu i-am înțeles foarte bine în context.

Mai bine mai târziu decât niciodată un Plan Mario Draghi cu privire la viitorul competitivității europene. Să nu uitam însă să le spunem despre el și americanilor, chinezilor, indienilor, arabilor, rușilor (înjurați-mă…) și altora, să-i rugăm s-o lase mai încet cu munca, să introducă munca de acasă, de la distanță și săptămâna de lucru de 4 zile și work-life balance-ul, să producă mai puțin și eventual mai scump ca să lase Europa să fie mai competitiva, să închidă sweatshop-urile din Asia, să dea poluarea la minimum și să renunțe la controlul lanțului de aprovizionare de combustibili, materii prime și materiale.

Cu un pic de efort, determinare, focus și, desigur, cu PNRR-ul de 800 de miliarde, Planul Mario Draghi poate fi implementat cu succes.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Publicat

krešić

Patronul CFR Cluj, Ioan Varga, a anunțat faptul că Anton Kresic (28 de ani) ar putea fi ultima plecare de la vicecampioana României. Ardelenii au primit o ofertă avantajoasă din Arabia Saudită.

Au avut loc mișcări masive de trupe la CFR în acest sezon. Trupa lui Dan Petrescu (56 de ani) a ratat calificarea în Conference League, iar clujenii au renunțat la mai mulți jucători importanți. Printre ei, Daniel Bîrligea (24 de ani), cedat la FCSB pentru 2 milioane de euro, scrie GSP.

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Ioan Varga a explicat faptul că un singur jucător ar mai putea pleca de la CFR. Este vorba despre fundașul central croat Anton Kresic. El a fost rezervă la meciul cu FCSB din etapa trecută, încheiat la egalitate, scor 2-2.

„Singurul fotbalist care ar mai putea pleca este Kresic. Avem o ofertă bună din Arabia Saudită. Vedem zilele acestea dacă se va întâmpla asta. Săptămâna asta se hotărăște”, a declarat Ioan Varga, pentru Fanatik.

În schimb, Kader Keita (23 de ani) rămâne pe poziții. Chiar dacă și el este dorit de un club din Arabia Saudită. Keita va rămâne cel puțin până în iarnă la Cluj. Atunci se vor relua discuțiile în legătură cu un eventual transfer.

„Momentan, cu Keita au picat negocierile. Vom vedea în iarnă ce se va întâmpla. La fel, este dorit de o echipă din Arabia Saudită”, a adăugat Varga.

Kresic a jucat 28 de meciuri pentru CFR în sezonul trecut, fiind unul dintre oamenii de bază. El a pierdut echipa în actualul sezon. Nu a bifat decât 3 meciuri pentru ardeleni în campionat.

Kresic a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Rijeka, Atalanta, Padova, Cremonese sau Carpi. Croatul a venit în Gruia în vara lui 2023 și a jucat 31 de meciuri pentru trupa lui Dan Petrescu. Este cotat de Transfermarkt la 1,2 milioane de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Publicat

artur miranyan

Universitatea Cluj l-a prezentat, miercuri, pe Răzvan Oaidă (26 de ani), noul jucător al echipei. Joi, „U” îl va prezenta pe Artur Miranyan (28 de ani), atacant cu 8 selecții pentru naționala Armeniei.

Vârful dorit de tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău va semna un contract valabil pentru un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, informează sursele Gazetei Sporturilor din interiorul clubului clujean, scrie GSP.

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Artur Miranyan vine să evolueze în tabăra „șepcilor roșii” în calitate de jucător liber de contract, după despărțirea de vicecampioana din Armenia, FC Noah Yerevan. În stagiunea precedentă, Miranyan a marcat pentru Noah 23 de goluri, reușite care l-au propulsat în fruntea ierarhiei golgheterilor primului eșalon armean.

El a câștigat în cariera sa un singur trofeu, respectiv campionatul Macedoniei de Nord în sezonul 2014-2015 cu Vardar Skopje. În total, a jucat 156 de meciuri oficiale, în care a marcat 57 de goluri și a oferit 10 pase decisive.

La ce echipe a jucat Artur Miranyan

Pyunik Erevan – 47 de meciuri / 15 goluri / 6 pase decisive
FC Noah – 38 de meciuri / 24 de goluri / două pase de gol
FC Urartu – 38 de meciuri / 14 goluri / o pasă de gol
Alashkert FC – 16 meciuri / 3 goluri / o pasă de gol
Vardar – 12 meciuri

În momentul de față, Artur Miranyan este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 400.000 de euro. El a evoluat pe postul de atacant central, însă este capabil să acopere și pozițiile de al doilea vârf, aripă dreapta, aripă stânga și mijlocaș ofensiv.

Artur Miranyan se va lupta pentru un loc de titular în angrenajul lui Ioan Ovidiu Sabău cu Mamadou Thiam, Vladislav Blănuță, Adel Bettaieb și Franck Tchassem.

Foto: YouTube

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax