Connect with us

EVENIMENT

CFR Călători a suplimentat capacitatea trenurilor. Pe trenul Inter Regio Cluj Napoca – Bucureşti Nord, numărul de locuri s-a mărit de la 190 la 482

Publicat


CFR Călători informează că 100 de trenuri circulă în acest sfârşit de săptămână cu o capacitate suplimentată, ceea ce înseamnă peste 44.000 de locuri numai în aceste garnituri ale CFR Călători, informează compania.

Potrivit sursei citate, conducerea CFR Călători a decis suplimentarea numărului de locuri pe parcursul întregii săptămâni şi în special în zilele de weekend când cererea este mult mai mare. Suplimentarea s-a făcut punctual acolo unde dispeceratul a constatat o cerere foarte mare.

“Generalizăm suplimentarea începută acum două săptămâni pe Valea Prahovei, continuată în Moldova şi apoi în toate zonele din ţară, aglomerate la sfârşit de săptămână. Ceea ce la început părea o excepţie fericită, rezultată din ideile şi entuziasmul echipelor noastre de specialişti din toată ţara, se transformă rapid în sistem.

Un sistem care se va aplica săptămână de săptămână pentru a scoate maximum din parcul modest pe care îl avem în acest moment, urmărind două obiective simple: cât mai mulţi călători mulţumiţi transportaţi şi încasări mai mari pentru companie” a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători.

Vineri şi sâmbătă au circulat cu vagoane suplimentare toate trenurile pe rutele aglomerate. Spre exemplu, trenurile IR 1623 Bucureşti – Sibiu (578 de locuri faţă de 310 într-o zi obişnuită), IR 1586 Constanţa – Braşov (688 de locuri faţă de 366 într-o zi obişnuită ), IR 1594 Craiova – Bucureşti (764 de locuri faţă de 478 într-o zi obişnuită) sau IR 1744 Baia Mare – Timişoara Nord (220 de locuri faţă de 110 într-o zi obişnuită).

Volumul maxim de trafic se înregistrează în zilele de duminică, drept pentru care numărul de locuri a fost dublat şi astăzi 9 februarie, pe rutele aglomerate din toată ţara.

Pentru ziua de duminică, CFR Călători a reuşit să introducă 260 de vagoane la trenurilor pentru care dispeceratul a constatat o cerere foarte mare. Spre exemplu trenul IR 12538 pleacă astăzi din Cluj Napoca spre Bucureşti Nord cu 482 de locuri faţă de 190 într-o zi obişnuită. Trenul IR 1732, Galaţi – Braşov are astăzi mai multe vagoane şi 120 de locuri în plus. Iar IR 1752 pe relaţia Suceava – Bucureşti Nord are capacitatea dublată, ajungând la 780 de locuri.

De asemenea, se menţine suplimentarea vagoanelor şi pe Valea Prahovei la necesarul estimat în timp real din dispecerat.

Compunerea tuturor trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători, precizează CFR Călători. În eventualitatea că această cerere va varia, compania va adapta corespunzător şi lungimea trenurilor. Călătorii sunt rugaţi să urmărească mersul trenurilor pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete. AGERPRES

Citește CFR Călători a suplimentat capacitatea trenurilor cu peste 44.000 de locuri la sfârşit de săptămână pe Romania24.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Cine sunt președinții aleși ai comisiilor de specialitate din Consiliul Județean Cluj

Publicat

De

comisii specialitate

PNL și-a adjudecat, luni, cele mai multe funcții de președinți ai comisiilor de specialitate din Consiliul Județean Cluj, după ce consilierii județeni aleși în 9 iunie au fost votați în prima ședință convocată după constituirea deliberativului județean.

În cadrul ședinței, fiecare grup politic – PNL, PSD, USR, UDMR și AUR – a înaintat propuneri, iar în urma votului exprimat au fost aleși președinții celor 7 comisii.

De asemenea, s-au ales și membrii fiecărei comisii.

Președinții celor 7 comisii sunt următorii: Cristian Ciuta (PNL)- Comisia juridică și de administrație, denumită și Comisia nr. 1, Bashar Molhem  (PNL) Comisia de buget-finanţe, denumită și Comisia nr. 2, Paul Țiriac (PNL)- Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, denumită și Comisia nr. 3, Alexandru Cordoș (PSD) – Comisia de patrimoniu și servicii publice, denumită și Comisia nr. 4, George Moldovan (PNL) – Comisia de sănătate și protecție socială, denumită și Comisia nr. 5, Balla Francisc (UDMR) – Comisia de educaţie, cultură și sport, denumită și Comisia nr. 6, Lorinczi Zoltan – Comisia de turism, mediu și agricultură, denumită și Comisia nr. 7.

Opțiunile consilierilor

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că la nominalizarea membrilor fiecărei comisii de specialitate s-au avut în vedere opţiunile consilierilor județeni, pregătirea lor profesională, dar şi domeniul în care aceștia îşi desfăşoară activitatea.

”Sunt încrezător că și în acest mandat vom adopta hotărâri care respectă cadrul legal și conformitatea cu prioritățile Consiliului Județean, iar expertiza consilierilor se va reflecta și în deciziile pe care le vom lua în ceea ce privește dezvoltarea socio-economică a comunității județului Cluj”, a spus Tișe.

 

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Remus Lăpușan (PSD Cluj): Marcel Ciolacu a venit în fața românilor cu un program foarte coerent de guvernare (PE)

Publicat

Lăpușan

Candidatul PSD Cluj la Camera Deputaților, Remus Lăpușan, a declarat la podcastul Contraste de pe Cluj24 realizat de Florin Danciu, că președintele PSD, Marcel Ciolacu, candidat social-democrat la Președinția României, a venit în fața românilor cu un program foarte coerent de guvernare.

”Sunt foarte multe lucruri care s-au realizat în ultima perioadă și eu cred că trebuie să fim foarte atenți la ce alegeri facem. Pentru că nu cred că e chiar așa de ușor să conduci România sau să fii președintele României sau să fii prim-ministru României. (…) Noi, cei din PSD, și președintele Marcel Ciolacu ne-am întâlnit cu sindicatele, cu cetățenii, au fost întâlniri cu patronatele, cu tot felul de structuri din zona economică și așa mai departe.

Și candidatul PSD a venit în fața românilor cu un program foarte coerent de guvernare. Adică, în programul respectiv se regăsește fiecare categorie socială, fiecare zonă care trebuie să fie reprezentată și în Parlament, dar să fie reprezentată și de președinte, pentru că președintele este președinte pentru toți români. A venit cu niște chestiuni foarte coerente”, a spus Lăpușan.

Acesta susține că un element important al proiectului PSD este cel care privește reindustrializarea României și că este nevoie de o creștere economică bazată pe producție nu pe consum.

CMF 11240017

Citește mai departe

EVENIMENT

Îl VINDE CFR Cluj pe Louis Munteanu? Nelu Varga: Există ceva interes

Publicat

louis munteanu

CFR Cluj l-a transferat pe Louis Munteanu la începutul acestui sezon dar deja există interes pentru el din partea unor echipe de afară.

Cu 5 goluri în 12 meciuri pentru CFR Cluj și evoluții spectaculoase pentru România U21, Louis Munteanu e pe radarul mai multor cluburi din străinătate. Iar clujenii l-ar putea vinde în iarnă.

Îl VINDE CFR Cluj pe Louis Munteanu? Nelu Varga: Există ceva interes

Cumpărat pentru 2,3 milioane de euro, Louis Munteanu ar putea fi vândut pe o sumă mult mai mare. Pentru el există un interes de la VfB Stuttgart, locul 8 din Bundesliga. Nemții ar fi gata să ofere 8 milioane de euro, potrivit Fanatik. Dacă transferul se va realiza, CFR Cluj ar câștiga 5,3 milioane de euro în doar 6 luni.

Nelu Varga, finanțatorul lui CFR Cluj, a dezvăluit că Munteanu a atras atenția mai multor cluburi, dar orice negociere se va purta abia în iarnă, când se deschide perioada de transferuri.

„Da, există ceva interes pentru Louis Munteanu. Avem niște scrisori de intenție de la mai multe cluburi, pe niște sume foarte mari. Dar nu are rost să vorbim acum. Dacă e cazul, vom discuta în iarnă, când va fi perioada de transferuri”, a spus Nelu Varga.

Adus după despărțirea de Daniel Bîrligea, Louis Munteanu s-a integrat excelent la CFR Cluj. Are 5 goluri și o pasă de gol în 10 meciuri în Superligă, în timp ce în cele două meciuri din preliminariile Conference League nu are nicio reușită.

1.800.000 de euro e cota lui Louis Munteanu, potrivit transfermarkt.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se ia gazul miercuri în trei localități din județul Cluj. Anunțul companiei Delgaz Grid

Publicat

gaz bun

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de transport al gazelor naturale de către compania Transgaz, Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaz, miercuri, 6 noiembrie a.c., între orele 09.30 și 13.30, în localitățile Cășeiu, Coplean și Rugășești din județul Cluj.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuției gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugați să anunțe imediat dispeceratul de urgență al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele rețele de telefonie fixă și mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din rețeaua Telekom și cu tariful operatorului din toate celelalte rețele de telefonie).

Regretăm disconfortul creat și le mulțumim clienților pentru înțelegerea și sprijinul acordat pentru desfășurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, care deservesc 3,6 milioane de clienți.

De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze naturale şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax