Connect with us

EVENIMENT

Cercetător clujean: 22.02.2022, zi unică în istoria Umanității prin încărcătura sa energetică. Să ne punem 3 dorințe în GÂND

Publicat


rugaciune
Un cercetător clujean cu dublă cetățenie, română și americană, Adrian Toader Williams, atrage atenția asupra zilei de marți, 22.02.2022, despre care susține că este ”unică în istoria Umanității prin încărcătura sa energetică” și face apel ca, la această dată, să ne punem 3 dorințe, ca ocazie de împliniri personale sau la nivel de familie, organizație, comunitate, societate, națiune.
”Începând cu data de 22.02.2022 (suma teosofică 3), Sfânta Treime, prin Cheia Deoclavis, ne ascultă gândul mai mult ca niciodată.
Data de 22.02.2022 se remarcă prin forțe unice date prin simetrie, dualitate / bipolaritate amplificate de 3, suma teosofică a datei. Reprezintă o zi unică în istoria Umanității și a mediului nostru de viață, Terra.
Elementele esențiale descrise în Matricea Divină a Creației (Deoclavis) au forța maximă în această zi Divină de 22 februarie, 2022 și vor continua.
Chakra Ajna (al 3-lea ochi, ochiul lui Ra, Horus) poate fi activată mai puternic.
În această zi, ochiul Horus observă, veghează și guvernează servind Trinitatea, Divinitatea, reunește trecutul, prezentul și viitorul aducând armonie, creativitate, forță, puritate, vitalitate, energii pozitive”, a explicat cercetătorul clujean.
Acesta a făcut apel la oameni să își pună în această zi doar dorințe de bine pentru că un gând rău îndreptat asupra altor persoane se va materializa numai asupra celui care a gândit astfel.

adi

”Geometric, în această zi, mai mult ca niciodată se creează un spațiu fecund perfect meditației între cele 3 laturi ale fiecărui triunghiului echilateral, 3 triunghiuri (Planul, Tată – Materializările, Fiul –Trăirile, Emoțiile, Sfântul Duh), ce compun Sfânta Trinitate.
Cele trei astfel de triunghiuri reprezintă Creația și guvernează totul, inclusiv prin noi oamenii cocreatori, așa cum ne demonstrează Cheia Deoclavis”, a mai spus Adrian Toader Williams.
Acesta a făcut și o serie de recomandări pentru pregătirea zilei de 22.02.2022:
În această zi, de maximă intensitate fiecare ne punem trei dorințe, cele mai importante trei dorințe, pozitive, personale.
Fiți sigur că la ora 22 și 22 minute repetați rugăciunea știind pentru ce î-I mulțumiți Creatorului și pentru anume ce vă rugați.
Învățăturile Cheii, Matricei Divine Deoclavis, sunt obiectul unor studii ezoterice-spirituale de amploare.
Câteva detalii spre a înțelege mai bine ce si cum și de ce DEOCLAVIS:
În această zi, fiecare ne punem trei dorințe, cele mai importante trei dorințe, pozitive, personale. Dorințe benefice, constructive, ce ne implică faptic direct și personal.
Dorințe ce le scriem, în mod clar a fi înțelese, într-un caiet sau spațiu liber pe o carte pe care o apreciem cel mai mult și o vom păstra mult timp, pentru generații.
1- Prima dorință o scriem în mod clar a fi înțeleasă într-o propoziție compusă DOAR din 3 cuvinte total.
2- A 2-a dorință o scriem în mod clar a fi înțeleasă într-o propoziție compusă DOAR din 6 cuvinte în totalitate.
3- A 3-a dorință o scriem în mod clar a fi înțeleasă într-o propoziție compusă DOAR din 9 cuvinte, nu mai mult nu mai puține.
Compuneți din timp propozițiile, faceți o ciorna, atenție la numărul de cuvinte, apoi pe data de 22.02 (Februarie) 2022 scrieți-le definitiv la locul destinat a fi pe termen lung.
După ce le-ați scris, mulțumind lui Dumnezeu pentru darurile Sale, Viața și sănătatea noastră, Mediul înconjurător ce întreține viața, și ce mai considerați, rostiți cu evlavie rugăciunea Tatăl Nostru sau o rugăciune la alegere conform credinței, religiei tale.
Apoi, în plus, dacă nu uitați, fiți sigur că la ora 22.22 minute repetați rugăciunea știind pentru ce î-I mulțumiți Creatorului și pentru ce vă rugați.
Puneți acest lucru în calendar, suntem oameni și putem uita. Setați-vă alarma la telefon pentru dimineața zilei de 22.02.2022 pentru a vă scrie dorințele la locul permanent.
O a doua alarmă suplimentară setată pentru ora 22 și 21 minute, astfel să aveți un minut la dispoziție să intrați în rugăciune care preferabil ar avea loc minim 3 minute, să fiți în plin moment de rugăciune la ora 22 și 22 minute.
Data ora și minutele formează cifra teosofică 7, cifra spiritualului.
Cerrcetătorul clujean a explicat și ce este Deoclavis:
Fiind rezultatul unui cumul de revelații precum și a multor vestigii istorice, arheologice, a evidențelor pe care științele exacte ni le oferă, Deoclavis acum ne vorbește direct și personal, deslușind secrete, deschizând poarta Templului Cunoașterii și calea Tatălui Creator, spre Fiul ca materializare și nemurire a Spiritului, către Sfântul Duh ca trăiri.
Deoclavis ne dezvăluie cum Sfânta Trilogie formează primele molecule responsabile pentru Viața Biologică spre deosebire de Viața Absolută, Tatăl Creator. Ne indică factorii participanți și mecanismul evoluției Egregorilor, de la cei primordiali la cei mai avansați.
Deoclavis aduce împreună în mod sinergic cunoștințele oferite de către cercetători în diversele domenii ale științelor exacte, precum fizica în general, mecanica cuantică în mod particular, fizica particulelor, chimia, biologia, genetica, astronomia, astrobiologia, neurologia, psihologia, medicina în general.
Deoclavis vine astfel către noi oamenii din partea Creatorului responsabilizându-ne ca fiind mai departe nu doar consumatori ci cocreatori. Majoritatea oamenilor, mai din toate timpurile, au desconsiderat posibilitatea ca ei să dețină un rol divin. Acest aspect va fi pe deplin dezvoltat în aceste pagini.
Deoclavis ne este adresat nouă, speciei umane ca fiind produs al Creației sale. O specie inteligentă, înțeleaptă, însărcinată cu coparticiparea la actul Creației. Aceasta, nu numai în sensul de procreare a specie noastre dar mai cu seamă în a aduce plus valoare elementelor ce ne înconjoară.
Călătoria studiului Deoclavis pare a fi dificilă, aparent complexă unora, chiar foarte confuză, plictisitoare altora, chiar și fără importanță, multora din păcate. Cheia Deoclavis oferă răspunsuri chiar și acelora care nu și-au pus întrebări vreodată pentru aceleași motive enunțate mai sus.
Deoclavis oferă acelora care au ajuns să-l studieze, răspunsuri la care nu se așteptau. Va crea întrebări noi și interes spre descoperirea vieții, în general, a înțelegerii Divinității indiferent de religia cititorului.
Cheia Deoclavis oferă lumină spre o viață personală echilibrată, stabilirea unor relații sănătoase, asigurarea unei dezvoltări personale sustenabile. Ca urmare a înțelegerii și conștientizării elementelor oferite prin intermediul cheii Deoclavis, comunitățile, diversele organizații, societatea în general va putea obține mai multă ordine din haos. O mai bună organizare.
Elemente esențiale spre cheia Deoclavis:
DE LA INTERACȚIUNEA CORPURILOR CEREȘTI LA FORMAREA PRIMELOR MOLECULE CE CONSTRUIESC ADN-UL, EGREGORII SUNT PERMANENT PREZENȚI CA FORȚE DINAMICE ÎN DEOCLAVIS.
DEOCLAVIS GUVERNEAZĂ PROCESUL CREAȚIEI APOI REGULEAZĂ INTERACȚIUNILE ÎNTRE PRODUSELE CREAȚIEI, ÎNTRE SPECII, ENTITĂȚI, RELAȚIILE UMANE, ORGANIZAREA SOCIALĂ A SPECIILOR, BIOECONOMIA ȘI ECONOMIA.
FIIND CHEIA DIVINĂ A CREATORULUI, DEOCLAVIS DESCRIE DINAMICITATEA ÎNTREGII CREAȚII AJUTÂNDU-NE ASTFEL SĂ CONȘTIENTIZĂM ACȚIUNILE NOASTRE.
GUVERNEAZĂ CREAREA EGREGORILOR, INDICĂ ȘI URMĂREȘTE INTER-RELAȚIONAREA CORPURILOR FIZICE ȘI ETERICE DIN UNIVERS, ATÂT LA NIVEL MACRO PRECUM ȘI MICRO.
AVÂND ROL REGULATOR, ASIGURĂ ȘI PĂSTREAZĂ ÎN MOD RELATIV ECHILIBRUL TERMODINAMIC ÎN CONSTRUCȚIA CREAȚIEI CĂTRE PERFECȚIUNEA ABSOLUTĂ.
DEOCLAVIS REPREZINTĂ CHEIA AUTOCUNOAȘTERII ȘI STĂ LA BAZA CONSTRUCȚIEI ȘI DEZVOLTĂRII SINELUI, A ECHILIBRULUI PERSONAL, FIZIOLOGIC, PSIHOLOGIC, SPIRITUAL.
ÎN MOD IMPLICIT, GESTIONEAZĂ RELAȚIILE SOCIALE, FUNCȚIILE BIOECONOMICE, ACTIVITĂȚILE COMERCIALE ȘI TOATE ASPECTELE ECONOMIEI (FIE NATURALE, BIOECONOMICE SAU CLASICE) ALE SPECIEI UMANE.
CHEIA DEOCLAVIS NE DEZVĂLUIE MISTERELE CREAȚIEI UNDE FIECARE ENTITATE ARE UN ROL IMPORTANT ÎN PROCESUL CREAȚIEI.
ÎNSĂȘI CREAȚIA NĂSCUTĂ DIN APARENT NIMIC MATERIAL CĂTRE TOT CEEA CE NE ÎNCONJOARĂ, ATÂT VIZIBIL NOUĂ CÂT ȘI ÎNVIZIBIL, NI SE ARATĂ PRIN INTERMEDIUL CHEII DEOCLAVIS.
DEOCLAVIS REPREZINTĂ MĂRTURIE A FAPTULUI CĂ TATĂL, FIUL ȘI SFÂNTUL DUH, FORMEAZĂ TRINITATEA CA FORȚĂ A CREATORULUI DAR ȘI A CREAȚIEI VII, ASTFEL PRIMELE MOLECULE DE BAZĂ ALE ADN-ULUI FIIND EGREGORII PRIMORDIALI PRODUȘI DIRECȚI AI TRINITĂȚII.
DEOCLAVIS NE DEZVĂLUIE MISTERUL CREAȚIEI, ÎN SPECIAL AL VIEȚII, FORMA SUPERIOARĂ A EXISTENȚIALITĂȚII.
CREATORUL NAȘTE CREATORI. CREAȚIA NAȘTE CREAȚIE.
CREATORUL CREEAZĂ CREATORI, ANUME INCLUSIV SPECIA UMANĂ.
PE PLANETA NOASTRĂ TERRA, OMUL CA SPECIE SUPERIOARĂ, INTELIGENTĂ, CONȘTIENTĂ ȘI ÎNȚELEAPTĂ ESTE PRODUCĂTOR DE PLUS VALORI CARE, PARADOXAL ȘI SUBIECTIV, ACESTEA POT AVEA VALORI POZITIVE SAU NEGATIVE. (DA, PLUS VALOARE NEGATIVĂ)
Dumnezeu, Arhitectul de Sine și al Existențialității Infinite, continuă Creația Sa și prin Oameni, făpturi ale Creației Sale. GLORIE MUNCII , GLORIE PLUS VALORII.
Noi oamenii, ca specie inteligentă cu un grad ridicat de conștiință, am primit darul liberului arbitru. Luăm decizii, dar întâi facem alegeri care ar trebui să fie bune. Viața în sine, ca sistem, se află permanent într-un proces de autoreglare, eficientizare.
Autoreglarea constă într-o multitudine de alegeri complexe astfel că din punct de vedere termodinamic să se mențină o entropie scăzută a sistemului. În alte cuvinte, să se mențină un grad înalt de organizare. O putem numi și sănătatea sistemului (moleculă, macromoleculă, organism, familie, organizație, ecosistem, societate.)
O tendința universală a existențialității, a întregii Creații, este ca din haos să fie creată ordine. Ordine care, aparent paradoxal, la un moment dat creează dezordine spre formarea unei alte ordini.
Creația se află sub forma unui ciclu pulsatoriu, de naștere și renaștere permanentă. Parte din această existențialitate face parte și conștiința umană, o caracteristică specifică speciei noastre. Aici, multitudinea factorilor emotivi au o contribuție aparte în procesul Creației.
Deci iată că noi oamenii avem atât privilegiul dar și obligația exersării liberului arbitru. Mai mult sau mai puțin, că ne dăm seama sau nu, suntem inspirați și conduși către anumite acțiuni. Sau, să spunem că avem un șir de revelații la nivel personal sau de grup, comunitar, social, astfel împreună inventăm, dezvoltăm tehnologii avansate cu scopul, să presupunem, a accelera procesul Creației.
În acest proces, noi oamenii am urmat un drum de la care, pentru diverse motive, de multe ori am deviat și ne-am demonstrat că suntem capabili utilizând cunoașterea noastră avansată, nu numai să construim dar să și distrugem în mod sistematic și nu întotdeauna controlat. Acest fapt demonstrează faptul că mintea umană ne pune în mod susținut și repetat la mari încercări. Sensul responsabilității este imediat instalat în urma încercărilor, deseori ca urmare a greșelilor făcute.
Să fie acesta un „examen” la care suntem supuși de către Creator? Să fim oare trecuți prin „sita” unde, cei care dețin nivele de perfecțiune dintre cele mai înalte obțin sau nu roluri mai importate în procesul Creației? Sunt astfel selectați cocreatorii și rolul lor în actul Creației?
Ca specie umană am dovedit că suntem capabili să construim pe deoparte și distrugem pe altă parte, atât Sinele nostru cât și ceea ce ne înconjoară. Mediul natural în care trăim și ne întreține cu resursele sale este afectat de către acțiunile noastre. Semenii noștri sunt afectați, de bine, de rău.
Să fie acest fapt un exercițiu “tehnologic”, un exercițiu de afirmare și demonstrare a capacității noastre de a alege? Al egoului? Sau mai degrabă un proces al căutărilor spre a găsi Perfecțiunea? O oportunitate de a găsi căi mai eficiente spre binele Creației, viața ca fiind forma Supremă a Creației?
Omul este parte activă și determinantă în actul Creației, motiv pentru care a fost înzestrat atât cu capacități creative, chiar de materializare, emoționale ce pot construi dar și distruge, precum și liberul arbitru. Rolul omului în actul Creației este un fapt dovedit de-a lungul istoriei omenirii și până în prezent. Vastele lucrări oferite de cercetările în antropologia umană sunt mărturii incontestabile a rolului speciei umane în Actul Creației.
Dar cum înainte de orice acțiune, fizică spre materializare, procesul începe cu un gând, deseori un plan determinant, gândurile fiecăruia dintre noi au un rol magnific în procesul Creației. Aici intervine rolul autocunoașterii, a gândirii pozitive.
Acest cumul de gânduri de diferite intensități și capacități de a rezona între ele, apoi acestea cumulate vectorial intra în rezonanță și cu Planul de Bază al Marelui Arhitect al Universului, conduc la procesul materializării.
O vorbă spune “atenție ce îți dorești, s-ar putea să se și îndeplinească”. Vorbele din popor sunt în general mărturii ale trăirilor și a experiențelor de viață.
Cheia Deoclavis, trimisă către oameni și primită ca revelație, explică mecanismul de relaționare de bază între toate elementele constitutive ale existențialității energo-materiale.
Dumnezeu ne descrie regulile Sale de bază ce au fost și continuă să existe în procesul Creației.
Noi oamenii, reușind să descifrăm această cheie Divină avem mai departe responsabilitatea de a o folosi atât în procesul autocunoașterii, dezvoltării Sinelui cât și în relaționarea cu semenii noștri și cu mediul înconjurător, cu Universul, cu Dumnezeu.
Dezorganizările, eșecurile personale sau de grup, marile tulburări sociale, conflictele armate, crizele economice, crizele de sănătate, conflictele domestice, naționale, sau neînțelegerile în familie, au loc în situația în care, de cele mai multe ori, majoritatea participanților nu sunt receptivi la mesajele Divine, iar dacă sunt receptivi aceștia nu le dau ascultare în totalitate.
Cheia Deoclavis are ca scop să aducă Lumină în modul de a gândi, în procesul autocunoașterii, gestiunii emoțiilor noastre, a acțiunilor noastre, a materializării gândurilor, în activitățile întreprinse de noi oamenii.
E Lumină menită să îmbunătățească conduita oamenilor unii către alții și către mediul responsabil pentru întreținerea vieții, respectiv Perfecționarea modului de viață, asigurarea sustenabilității vieții, servind astfel Creația.
Toate entitățile, materiale și imateriale, eterice sun înzestrate cu Viața Absolută. Aceștia sunt Egregori Primordiali. Apoi, viața așa cum o cunoaștem noi, Viața Biologică, se manifesta în diferite feluri și la diferite nivele în funcție de complexitatea acestora, atât în regnul vegetal precum și animal, micro sau macroscopic.
Spus pe scurt, întregul Univers este viu. Forma superioară a existențialității o reprezintă Dumnezeu, Creația din Creație, Viața în Sine, Viața ca Absolut ce include formele de manifestare ale vieții biologice cunoscute de noi.
Speciilor superioare, complexe, inteligente aflate în Univers așa cum este cazul speciei umane aflate pe Terra, li s-au atribuit marea responsabilitate de a participa activ la actul Creației și Perfecționării Sinelui apoi implicit a regnului, a speciei, a colectivului din care fac aceștia parte, a organizației căreia aceștia aparțin, a națiunii.
În Univers nu sunt spectatori.
Tot ceea ce există, întreaga Creație participă activ la Creație. Toate speciile animale și vegetale, macro și microorganisme, au menirea de a duce la îndeplinire actul Creației ca factori participanți prin adăugarea de plus valoare în cursul transformărilor perpetue la care acestea participă.
Cu cât mai complexe sunt aceste entități cu atât mai mare contribuție au în procesul Creației, respectiv cu atât mai mare este responsabilitatea. Lucru în general greu de acceptat de către oameni, care au tendința doar de a primi, lucru pentru care chiar se roagă, aprind lumânări, scriu acatiste, fac mătănii.
Este mai greu să accepți că ai un rol crucial (oare de ce termenul crucial?) în Actul Creației. Frica de responsabilitate. Iar dacă călătoria ta se oprește aici, e bine totuși că ai ajuns până aici.
Cei care continuați, Creatorul va fi cu voi.
În Deoclavis avem viața de zi cu zi, din familie, comunitate, organizații de interes comun, fizică, chimie, sociologie, economie, etc.
Dumnezeu folosește nouă vergi distincte ca pârghii ce împreună compun Matricea Divină, cheia Deoclavis, cheie ce are rol de observator dar și regulator cu tendința de a păstra elementele / entitățile participante, Egregori Primordiali și Avansați, într-un echilibru relativ spre a atinge Perfecțiunea.
Dumnezeu, prin Planul Arhitectural de Bază existent din totdeauna, a creat posibilitatea ca de la simplele elemente chimice, la macromolecule, până la ființele vii și comunitățile acestora, ce pot avea diferite forme de organizare, să comunice în permanență între ele.
Toate sunt de fapt entități energetice informaționale, Egregori, ce creează o rețea de comunicații aflată permanent în funcțiune, într-o continuă dezvoltare și autoperfecționare.
Marea majoritate a lucrurilor din viața fiecăruia dintre noi depinde de fiecare dintre noi. Să gândim pozitiv, să mulțumim, să ne rugăm, să iubim.
Adrian Toader Williams a studiat bioeconomia și conduce un ONG, ”Life on Terra”.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sociolog: Emil Boc, în top trei cei mai buni premieri ai României ultimilor 30 de ani, în percepția publică

Publicat

De

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este văzut de public drept unul dintre cei mai buni premieri ai României, este de părere sociologul Mirel Palada.

În opinia publică, primarul Emil Boc rămâne în top trei cei mai buni prim-miniștrii din ultimii 30 de ani, arată sociologul Mirel Palada, invitat la o emisiune la Prima News.

Deși a fost văzut drept o prezență contoversată pe scena politică românească în timpul mandatului său de premier, fiind aspru criticat pentru măsurile de austeritate din 2010, primarul Clujului își păstrează o imagine bună în percepția publică, arată sociologul.

„Multă lume îl consideră pe Ponta ca fiind cel mai bun premier al ultimilor 30 de ani și apoi, pe locul doi, este Adrian Năstase. Din punctul acesta de vedere, opinia publică vină să spună că au fost buni. Sunt trei: Ponta, Năstase și Boc.

(Moderator: Și Boc e într-o revenire?) A fost dintotdeauna, a stat sus. Vorbim la nivel de percepție publică, atunci când îi întrebi cine consideră că a fost cel mai bun premier al României. Dintotdeauna a avut partea asta de electorat”, a declarat Mirel Palada.

„Nu le pot mulțumi destul pentru ce au făcut pentru mine în 2012”

Primarul Emil Boc, prezent recent la podcastul Contraste de la Cluj24, a declarat că nu le va putea mulțumi vreodată clujenilor destul pentru faptul că i-au acordat votul lor la alegerile locale din 2012.

„În luna iunie an 16 ani și 6 luni în funcția de primar. În 2008 am fost ales, după care am devenit premier în decembrie, am exercitat funcția doar 6 luni. (…) În fața clujenilor pot să mă uit cu sufletul curat și cu inima deschisă că nu i-am uitat cât am fost la București și nu i-am abandonat după ce m-au ales în 2008. Poate a fost și un argument pentru care în 2012, când toată lumea credea că nu mai există nicio șansă, clujenii nu au uitat, și de aceea nici eu nu îi voi uita niciodată. Ce au făcut în 2012 pentru mine a fost un lucru pentru care nu pot să le mulțumesc destul”, a declarat  mil Boc.

Citește mai departe

CULTURA

Maratonul ISTORIEI, la a treia ediție la Cluj. Tema, EROUL național Avram Iancu. Activități tematice, prelegeri și prezentări

Publicat

avram iancu statuie

Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Consiliul Județean Cluj și Centrul de Studii Transilvane organizează miercuri, 22 mai 2024, cea de-a treia ediție a Maratonului Istoriei, manifestare prilejuită de bicentenarul Avram Iancu, care va aduce împreună cercetători științifici, elevi, studenți și seniori.

maratonul istoriei

„Activitățile, dedicate iubitorilor de istorie, vor debuta începând cu ora 8.15, prin adresarea unor cuvinte de salut din partea Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a Consiliului Județean Cluj și se vor desfășura timp de 13 ore, până la ora 21.30, în clădirea institutelor  Academiei Române, str. Mihail Kogălniceanu nr. 12-14, etaj 1.

Maratonul ISTORIEI, la a treia ediție la Cluj. Tema, EROUL național Avram Iancu. Activități tematice, prelegeri și prezentări

Evenimentul cultural-istoric urmărește să stimuleze în rândul elevilor și studenților sentimentele civice și de apreciere față de valorile naționale, în contextul celebrării a 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu.

În activitățile educaționale vor fi implicați peste 300 de participanți, elevi din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca: Colegiul Național „Emil Racoviță”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național „Avram Iancu”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, dar și din mediul rural: Școala Gimnazială „George Barițiu” Jucu de Sus. În plus, se vor alătura grupuri de studenți din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, dar și elevi din cadrul Școlii de agenți de poliție „Septimiu Mureșan”.

Participanții vor fi implicați în activități tematice, prelegeri și prezentări cuprinse în agenda evenimentelor, coordonate de cercetători științifici din cadrul Institutului de Istorie „George Barițiu” și din cadrul Centrului de Studii Transilvane.

„Maratonul (…) păstrează formatul edițiilor anterioare, acela de ștafetă”

La rândul lor, elevii, coordonați de profesori de istorie, vor prezenta diverse materiale, jocuri de rol, scenete, prin intermediul cărora vor demonstra preocuparea pentru studierea și cunoașterea istoriei.

Maratonul istoriei 2024 – Eroul național Avram Iancu păstrează formatul edițiilor anterioare, acela de ștafetă: în fiecare interval orar, câte un grup diferit de elevi, studenți sau seniori se va întâlni cu cercetători din cadrul institutelor menționate. Cercetătorii vor vorbi despre activitatea lor timp de 15 minute. Ulterior, elevii participanți, într-un interval de 30 de minute, vor prezenta activitățile pregătite.

Manifestarea din acest an continua tradiția edițiilor anterioare, născute din dorința de a apropia cercetătorii științifici de tinerele generații, dar și din năzuința apropierii celor din urmă de valorile morale și spirituale oferite de cunoașterea istoriei naționale, stimulând astfel interesul acestora față de conținuturile prezentate și subliniind importanța eroilor naționali și a valorilor revoluției europene de la 1848-1849.

Participanții la ediția din acest an vor fi recompensați cu volumul Silviu Dragomir,  Avram Iancu. O viață de Erou, ediție îngrijită de Ioan Bolovan și Sorin Șipoș, pus la dispoziție prin donație de către Editura Școala Ardeleană. Manifestarea cultural-educațională nu ar fi fost posibilă fără contribuția Asociației de Sprijin a Activității Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Asociației Societatea Istorică „George Barițiu” Cluj-Napoca și a Universității „Babeș-Bolyai”.

Programul detaliat al manifestării poate fi consultat aici”, se arată în comunicatul organizatorilor.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

IMPORTANT. Consiliul Județean Cluj a emis Autorizația de construire pentru metroul clujean

Publicat

De

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a semnat marți, în regim de urgență, autorizația de construire pentru metroul din Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tișe, a semnat marți, 21 mai 2024, în regim de urgență, autorizația de construire pentru investiția „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa 1 a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

„Este un pas necesar pentru demararea efectivă a acestui proiect mult așteptat, care va influența în mod decisiv dezvoltarea viitoare a întregii zone metropolitane Cluj”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Lucrările la metrou încep din Florești

Etapa 1 a proiectului se va desfășura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești. Traseul liniei de metrou ușor începe din zona rezidențială din Florești.

Astfel, primele stații vor deservi zonele de locuințe, apoi zonele multifuncționale desfășurare în jurul viitorului Spital Regional de Urgență, respectiv al centrului comercial din apropiere.

Mănășturul, primul cartier unde se va lucra la metrou

Cu următoarele stații se va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, acestea deservind cartierul Mănăștur, apoi linia va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului până în Piața Mărăști.

De aici, o linie va continua spre zona industrială Muncii, iar o alta va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor.

Potrivit proiectului, Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Peşti MORȚI pe Valea Salcă, în Dej. Poluarea ar proveni de la Parcul Balnear Toroc

Publicat

pesti morti

Pe Valea Salcă, în zona Dej, au apărut, marți, pești morți. Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor monitorizează situația. Posibila cauză a mortalității ar fi apa deversată din Parcul Balnear Toroc, fapt pentru care a fost sistată deversarea din lac.

„În cadrul acțiunii de monitorizare a cursurilor de apă, astăzi, 21 mai, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au observat mortalitate piscicolă pe Valea Salcă, pe tronsonul situat în amonte de confluența cu râul Someș, în municipiul Dej.

pesti morti

FOTO. Peşti MORȚI pe Valea Salcă, în Dej. Poluarea ar proveni de la Parcul Balnear Toroc

În urma investigațiilor în teren, angajații SGA Cluj au identificat probleme în funcționarea Parcului Balnear Toroc și au dispus sistarea imediată a pompării apei sărate din lac în Valea Salcă.

Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituției noastre au prelevat probe de apă și exemplare de pești pentru analize ulterioare.

Cursul de apă este atent monitorizat în continuare”, a transmis Apele Române Someș-Tisa.

Foto: Facebook Apele Române Someș-Tisa

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax