ADMINISTRAȚIE
CE VOR CLUJENII. Asfalt în Sopor. Răspunsul Primăriei Cluj-Napoca

Clujenii care locuiesc pe strada Soporului reclamă că asfaltul se termină la câțiva zeci de metri după magazinul Profi și cer Primăriei Cluj-Napoca asfaltarea drumului în continuare.
”Drumul până la Monjardin Residence este plin de gropi și noroi… (groaznic)”, a spus unul dintre locuitorii zonei.
Primăria Cluj-Napoca a răspuns la cererea Cluj24 că, în asociere cu UAT Gilău, Florești, Baciu și Apahida au demarat procedurile pentru realizarea Centurii Metropolitane a Municipiului Cluj-Napoca-Etapa I-Centura Metropolitană și Etapa II-Drumuri de legătură, proiect cuprins în Master Planul General deTransport al României sub denumirea de „Drumul Trans-Regio Gilău-Apahida (TR35 Feleac, indicativ 35, cod Proiect RTR098 RTR099)”, proiect care cuprinde și modernizarea străzii Soporului.
”Prin acest proiect, se dorește și reabilitarea/ modernizarea drumurilor de legătură de pe raza UAT-urilor Gilău, Florești, Baciu, Cluj-Napoca și Apahida care vor face legătura cu Centura Metropolitană, aspect care va îmbunătăți considerabil calitatea vieții locuitorilor atât din Municipiul Cluj-Napoca, cât și a celor din Zona Metropolitană a Clujului.
Până la finalizarea acestor obiective de investiții majore în infrastructura rutieră, în funcție de fondurile alocate, întreținerea străzii va fii inclusă în programul de întreținere curentă specific străzilor nemodernizate”, a precizat Primăria clujeană.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
VIDEO FOTO. Livrator de mâncare pe moped, acroșat de o mașină, pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca

Un accident rutier a avut loc joi la prânz pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca. Un livrator de mâncare, aflat pe un moped, a fost lovit de un autoturism.
Incidentul a fost surprins într-o filmare postată pe grupul de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca. La fața locului a intervenit de urgență un echipaj al Ambulanței Cluj-Napoca, care a acordat îngrijiri medicale victimei.
Deocamdată, nu se cunosc detalii despre starea de sănătate a livratorului. Revenim cu detalii pe măsură ce acestea devin disponibile.
EDUCATIE
Registratură electronică și arhivă digitalizată la UBB Cluj. Contract de peste 11 milioane de lei de reducere a birocrației

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca va digitaliza arhiva și va transforma registratura într-una electronică, astfel încât documentele care intră și ies din instituție, vor fi transmise online. Alinierea la noile tehnologii face parte din unui proiect de peste 11 milioane de lei semnat, electronic, cu compania clujeană AROBS Transylvania Software și care va fi finalizat anul viitor.
Rectorul interimar Adrian Petrușel a declarat, joi, că momentul este unul important din viața universității, digitalizarea fiind esențială în activitatea UBB.
”Contractul semnat cu AROBS sprijină comunitatea academică, începând de la studenți, cadre didactice și cercetători, până la administrația UBB, prin digitalizarea unor procese administrative. Vom avea registratură electronică, vom digitaliza arhiva, ceea ce înseamnă reducerea birocrației”, a spus Petrușel.
Potrivit acestuia, sistemul va contribui la eforturile universității de reducere a birocrației, eficientizare a activităţii şi simplificare a procedurilor prin digitalizarea a 250 de procese administrative interne în beneficiul studenților şi prin crearea unei registraturi electronice şi a unei arhive digitale.
”Studenții și angajaţii UBB vor putea iniția online multiple documente și solicitări, precum cereri de eliberare de adeverințe, cereri pentru întreruperea studiilor, de echivalare a unor discipline, de glisare taxå-buget, de returnare a unor taxe, cereri de cazare, dar și multe altele, fără a trebui să se mai deplaseze fizic la UBB sau să stea la coadă pentru a le depune și fără a mai folosi documente pe hârtie.
De asemenea, atât parcursul, cât și soluționarea acestor cereri vor putea fi urmărite online. Documentele încărcate în aceste fluxuri administrative vor fi avizate online și semnate electronic. Toate aceste fluxuri și documente nu vor mai trebui tipărite, ele putând fi arhivate electronic, respectând toate normele legale in acest sens”, a afirmat Adrian Petrusel.
Se mai păstrează și hârtia
Prorectorul Dan Lazăr a explicat că, în urma semnării noului contract, se va trece la simplificarea procedurilor registraturii și se vor arhiva digital documentele din UBB prin dezvoltarea unui sistem informatic.
Potrivit acestuia, în ceea ce privește documentele pe hârtie, acestea vor putea fi folosite, în continuare, dar acestea se vor digitiza și vor fi trimise online.
”Se va simplifica mult activitatea secretariatului cu studenții”, a spus Lazăr.
CEO AROBS, Voicu Oprean, a precizat la rândul său că proiectul va fi unul greu, fiind vorba de multe facultăți, dar a promis că anul viitor proiectulul va fi implementat.
Registratura electronică și arhiva digitală a UBB face parte din cel mai mare proiect de digitalizare dintre universitățile din România, finanțat prin PNRR, și care are o valoare de aproape 65 de milioane de lei.
EVENIMENT
Organizatorii Untold și Nicușor Dan anunță un festival de mare anvergură în Capitală, pe Arena Națională

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi o conferință de presă alături de reprezentanții Untold Universe, pentru a anunța organizarea unui nou festival de mare amploare la București.
Festivalul ar urma să fie organizat pe Arena Națională și în împrejurimi, unde vor fi amenajate mai multe scene, iar organizatorii se așteaptă la o participare de circa 150.000 – 200.000 de persoane.
Edy Chereji, managerul festivalului Untold, a declarat că festivalul de la București probabil nu va depăși din primul an de organizare dimensiunea Untold Cluj, care va aniversa 10 ani în august 2024. Cu toate acestea, Arena Națională, având o capacitate mai mare decât Cluj Arena (cu aproximativ 25.000 de locuri mai multe pe scaune), va permite extinderea progresivă a festivalului în anii următori.
Organizatorii au semnat un protocol de colaborare pe cinci ani cu Primăria București, ceea ce asigură continuitatea festivalului și permite dezvoltarea unei experiențe unice pentru public.
Măsuri pentru diminuarea poluării fonice
Pentru a minimiza disconfortul locuitorilor din zonele adiacente stadionului, organizatorii au spus că iau în considerare implementarea unor măsuri de diminuare a poluării fonice, inclusiv panouri fonoabsorbante. Cu toate acestea, aceștia subliniază că avantajele unui astfel de festival pentru comunitate sunt semnificativ mai mari decât potențialele inconveniente.

Piața agroa-alimentară din cadrul complexului Leul din Piața Mihai Viteazul a fost închisă joi, 3 aprilie, de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Până la acest moment, nu sunt cunoscute neregulile găsite de comisarii ANPC în piața din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, însă informația a fost confirmată oficial pentru Cluj24 de conducerea CJCP Cluj.
Nu este încă clar dacă la control a luat parte și președintele ANPC Cristian Popescu Piedone. Miercuri, 2 aprilie, acesta a participat la o serie de controale în municipiul Arad.
Vom reveni cu detalii.