Connect with us

ACTUALITATE

Ce poți face în luna MARTIE în Cluj-Napoca. 16 moduri în care să uiți de pandemie și război

Publicat


Într-o perioadă în care umanitatea se confruntă cu pandemia și războiul, e nevoie și de puțină relaxare. Dacă ești stresat și vrei să te deconectezi o vreme, Cluj24 are mai multe idei pentru cum ai putea să îți petreci timpul liber.

Minimal & Melodic Party

La pub-ul No Name din Cluj Napoca, Nia-z și Lejer invită clujenii la o petrecere în ritmuri electronice, house, techno și minimal techno.

Evenimentul are loc astăzi, 2 martie, între orele 17 și 22, iar intrarea este 10 lei.

May be an image of text that says "MINIMAL & MELODIC EVENING SESSION WITH NIA-Z LEJER WEDNESDAY, 2 MARCH 2022 @5P.M NONAME, CLUJ NAPOCA ENTRANCE: 10 LEI"

Retro Manelotecă

Dacă îți plac dansul și tendințele muzicale balcanice, același pub te așteaptă la o petrecere cu tematica „retro manelotecă” alături de prieteni, joi, 3 martie.

„Da, știm. Nici ție nu îți plac manelele, însă după ce bei ceva, rupi ringul de dans pe ele.

De la Salam la Guță, facem o incursiune de o noapte printre toate manelele de valoare”, spune No Name în cadrul evenimentului de pe Facebook.

Personalul a pus la dispoziție numărul de telefon 0745 005 965 pentru mai multe informații și rezervări.

Piesa de teatru „Dă-te din Soare”

Sâmbătă, 4 martie, la studioul de teatru „REACTOR de creație și experiment” de pe strada Petöfi Sándor, numărul 4, are loc o piesă de teatru despre decalajul dintre generații.

„Între ședințe de zoom, drafturi de text eșuate și efortul de a purta un dialog real, totul devine un delir de forme teatrale, o căutare febrilă de răspunsuri la întrebări retorice”, punctează organizatorii evenimentului.

Un bilet întreg e 30 lei, iar cel pentru elevi, studenți sau pensionari costă 20 de lei. Acestea se pot achiziționa cu un click aici.

Accesul e permis doar persoanelor vaccinate complet, persoanelor trecute prin boală și celor cu test negativ PCR (în ultimele 72 de ore) sau cu test rapid (în ultimele 48 ore).

Sunt necesare prezentarea certificatului digital sau a testului negativ, precum și purtarea măștii pe toată durata spectacolului.

Concert E-An-Na și Byron la FORM Space

Vineri, 4 martie, la Form Space, formația folk metal E-An-Na vine să încânte publicul clujean cu piese tradiționale interpretate într-o manieră deosebită.

„Exprimându-se natural prin piese de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale mai puțin cunoscute, E-AN-NA au făcut de la bun început deliciul topurilor folk metal, multe din piesele lor ajungând în playlist-urile fanilor de metal.

Au cântat la multe festivaluri de muzică (Wacken, Rockstadt Extreme Festival, Metalhead Meeting, Revolution Festival) unde au primit doar critică pozitivă pentru show-ul lor emblematic”, spun cei de la Form Space.

Ziua următoare, clujenii sunt așteptați la un nou concert, al trupei Byron.

Evenimentul a fost reprogramat din cauza situației pandemice.

Bilete E-An-Na: click aici.

Biletele Byron: click aici.

Accesul este permis doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, în baza reglementărilor în vigoare.

The Armed Man: Misă Pentru Pace

În aceeași zi, de la 18.30 la 20.00, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca are loc un spectacol în semn de solidaritate cu Ucraina.

„Ne alăturăm celor care susțin financiar cauza persoanelor afectate de situația războiului. Într-un parteneriat umanitar alături de Filarmonica de Stat Oradea și Asociația Napoca Felix din Cluj-Napoca, vă lansăm invitația să donați orice sumă de bani, iar noi ne vom asigura că aceștia ajung acolo unde este cea mai mare nevoie!

În acest sens, vă așteptăm la evenimentul THE ARMED MAN: MISĂ PENTRU PACE, în cadrul căruia foaierul Operei va fi special amenajat cu urne pentru donații, iar pentru cei care nu reușesc să ajungă la eveniment, punem la dispoziție posibilitatea transferului bancar, în următoarele conturi deschise:

RON: RO71BTRLRONCRT0555258001

EUR: RO21BTRLEURCRT0555258001

USD: RO25BTRLUSDCRT0555258001

Titular: Asociația Napoca Felix

Mențiune obligatorie: PENTRU UCRAINA”, notează personalul Operei pe Facebook.

Mai multe informații despre eveniment se găsesc aici.

Dans extatic

Sâmbătă, 5 martie, are loc un eveniment dedicat dansului extatic, la Academia Ming Dao.

„Ne întâlnim din nou pentru a ne exprima liber prin mișcare, într-un spațiu non-verbal, în care stările interioare se manifestă prin intermediul corpului. Vino așa cum ești și mișcă-te cum vrei tu!

Ecstatic Dance este un eveniment în care dansul și mișcarea autentică devin căi de conectare la EMOȚII și senzații pe care nu le accesăm în viața de zi cu zi sau care nu și-au găsit contextul pentru a fi exprimate.

Începem cu exerciții simple de mișcare pentru a ne încălzi corpul și pentru a ne familiariza cu spațiul și cu celelalte persoane.

Urmează două ore și jumate de dans ecstatic, pe parcursul cărora MUZICA este singurul nostru GHID, colajul de ritmuri și melodii fiind creat ca suport pentru experimentarea unei game largi de trăiri.

Apoi, spre sfârșitul călătoriei, muzica de relaxare ne invită la conștientizarea și asimilarea experienței avute”, spun organizatorii evenimentului.

Ediția va fi condusă de Adrian Tudoran.

May be an image of outdoors and text that says "MING MINGDAO DAO MARTIAL ARTS ACADEMY"

Programul:

18:00 – Doors open

18:30 – 19:00 Cerc de deschidere & Body warm-up

19:00 – 21:00 Ecstatic Dancing / Musical journey by Adrian Tudoran

21:00 – 21:30 Musical cool down and closing circle

Costurile sunt după cum urmează:

  • 100 lei / persoană
  • 1+1: 180 lei (vino împreună cu un prieten / o prietenă pentru a beneficia de reducere – menționează numele persoanei în formularul de înscriere)
  • Studenți și elevi: 80 lei / persoană

Accesul la eveniment se face pe bază de înscriere, completând acest formular.

Yoga de Mărțișor pentru Pace

Tot în spiritul menținerii echilibrului interior, cei pasionați pot participa la o imersiune de yoga de-a lungul primului weekend din martie. Ședințele vor avea loc la Magic Yoga – Joy Studio din Cluj-Napoca.

„Pentru toți cei care nu ați practicat niciodată yoga până acum și ați dori să încercați.

Pentru toți cei care doriți să practicați cu oricare din instructoarele Magic Yoga și să vă alăturați comunității.

Pentru toți cei care doriți să vă aprofundați practica.

Vă oferim practici superbe multinivel presărate de-a lungul întregului weekend de început de primăvară”, spun organizatorii.

Programul este afișat în poza următoare.

May be an image of text that says "ALL 9.00 11.00 INVERSIONS YOGA FLOW CU DANIELA WEELKEND YOGA DE MĂRȚIŞOR 05 MARTIE 06MARTIE 06 MARTIE SÂMBĂTĂ DUMINICĂ 9.30 11.30 ASHTANGA FULL PRIMARY CU RALUCA 12.00-13.30 CHAKRA YOGA CU TIMEA 16.00- -17.30 POWER YOGA CU CASSY .00-13.30 KING PIGEON WORKSHOP CU MARTA 18.00-19.30 TWIST & DETOX YOGA CU LOREDANA 16.00-17 JäGA AZ ÁSZANÁKON TÚL ZENKŐVEL 18.00 -20.30 CÂND SUFLETUL VORBESTE PRIN CORP YOGA PSIHOSOMATICA WORKSHOP CU ANDREEA INVITATUL El SPECIAL DR. ERDEI CRISTIAN"

Expoziție de artă

Pe 5 martie, între orele 15 și 21 are loc o expoziție de artă unică, la Casa TIFF, pe strada Universității, numărul 6.

„<<Nature for myself>> este un spațiu în care mintea și corpul sunt invitate să comunice cu modul în care natura își lasă amprenta în noi. Ce reprezintă structurile pe care le găsim în natură pentru noi? Texturi, straturi, repetiție și liniște.

Fragilitate și rezistență în același timp. Ce reprezintă plantele la un nivel emoțional pentru noi și cum ne poziționăm față de ele?

Lucrările expuse prezintă modul prin care două surori încearcă să răspundă la aceste întrebari, trecând de la experiențele personale la modul în care și-au găsit vindecarea prin natură”, spun gazdele evenimentului.

În cadrul acestuia, Kero Zen este invitat. Acesta este unul dintre inițiatorii artei stradale și artei graffiti din România, preocupat de găsirea esenței în formă.

May be art of 1 person

„Anii <<rătăcitori>>, în care și-a dezvoltat pasiunea pentru simbolurile numerice și grafice din ezoterism îi definesc și astăzi stilul, aducând o nouă aromă artei stradale, creând lucrări.

Vor participa, de asemenea, elevi ai Liceului de Arte Plastice <<Romulus Ladea>>, membri ai Comunității 156 care, îndrumați de profesorul Mazerschi Sergiu, vor realiza intervenții artistice asupra unor fotografii realizate de Vlad Braga, folosind diferite tehnici”, adaugă organizatorii.

Concert Direcția 5

La Casa de Cultură a Studenților, duminică are loc un concert al formației Direcția 5. Evenimentul va începe la ora 19.30.

Direcția 5 2022 Live Tour - Cluj-Napoca - 6 martie 2022

Show de stand-up

Dacă preferi să mergi la un show de amuzament duminică, Form Space te așteaptă la spectacolul Comedy Point – One Man Show cu Radu Pietreanu, actorul renumit pentru rolul iconic în Vacanța Mare.

Biletele se pot achiziționa de aici.

Accesul este condiționat de reglementările în vigoare cu privire la certificatul verde. Show-ul e destinat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

May be an image of 1 person and text that says "SHOWS RE FORMING THE SPACE COMEDY POINT SICE2018 One Man Show cu: Radu Pietreanu 06.03.2022/ Open doors 17:00/ Show Starts 20:00"

Piesa de teatru „Angajare de Clovn”

În data de 16 martie, la Teatrul Național Cluj-Napoca are loc piesa de teatru „Angajare de Clovn”, între orele 19 și 20.

„Farsa tragică Angajare de clovn – după ce a primit Premiul pentru cea mai bună piesă a anului la Galele UNITER din 1991 -, a fost publicată în volum la Editura Unitex, în 1993.

A fost montată cu mare succes pe numeroase scene din țară și din străinătate.

Nicollo, Filippo şi Peppino sunt persoane anonime, interşanjabile. Ei pot să fie, de fapt, oricine. Inactivi în așteptarea loc, ei se află suspendaţi într-un timp incert.

Se tachinează, sunt sarcastici, invidioşi, ingenui manifestând un amestec bizar de copilărie crudă şi tandreţe iubitoare. Bufonadele lor sunt, într-un fel, nişte parabole ale morţii, dar, totodată, un bun prilej de etalare a <<cunoștințelor>> dobândite de-a lungul unei îndelungate cariere.

Nu sunt esenţial răi, ci alienaţi de o societate care le dă senzaţia că nu mai are nevoie de ei: o temă, parcă, mai actuală ca niciodată.

Atent exploatat în spectacol, acest conflict stă la baza tuturor acţiunilor fizice ale interpreților. Aceste personaje <<ne pot reprezenta pe oricare dintre noi, indiferent de vârstă, sex sau profesie>>.

Montarea <<suferă>> de o energie debordantă, de un comic autentic obţinut din subtilul melanj al dramatismului celui mai profund cu umorul sclipitor”, se arată în descrierea evenimentului.

May be an image of 2 people, people playing musical instruments, people standing and indoor

Distribuția este după cum urmează:

Nicollo: Ovidiu Crişan

Filippo: Ioan Isaiu

Peppino: Sorin Misirianţu

Biletele se pot achiziționa aici.

Slană Fest

Dacă ai mai multe gusturi în bucătărie decât în artă, SlanăFest e pentru tine. E un eveniment pentru pasionații de domeniul culinar, ce se va desfășura în perioada 11-13 martie, aproape de Casa de Cultură a Studenților, pe strada Clinicilor.

„În speranța, ca luna martie ne va aduce câteva ușurări d-ale restricțiilor pandemice, ne-am hotărât să ne apucăm de organizarea ediției 2022 a SlanăFest la Cluj.

Cei dornici să concureze cu slănini preparate în gospodăria proprie, dar și producătorii care doresc să-și expună la vânzare produsele, se pot înscrie în limita locurilor, apelând la numărul de telefon: 0741915082”, spun organizatorii.

man grilling patties

Festival de vinuri

După o masă copioasă la sfârșitul Slană Fest, clujenii sunt așteptați la un pahar de vin, la Chios Social Lounge.

„Singurul festival dedicat vinurilor premium şi superpremium revine la Cluj, pe data de 19 şi 20 martie, locul în care antreprenorii HoReCa şi profesioniştii din domeniu, dar şi iubitorii şi colecţionarii de vin pot interacţiona direct cu proprietarii cramelor participante.

Ca în fiecare an, festivalul va include crame din România, Europa şi din alte regiuni viticole ale lumii şi evenimente speciale.

Ca și la edițiile precedente, accesul profesioniștilor din piața horeca şi proprietari, sommelieri, barmani, reprezentanţi este gratuit în ambele zile”, notează personalul.

Acesta va reveni cu mai multe detalii despre eveniment.

May be an image of text that says "ROWINE RO WINE THE INTERNATIONAL WINE FESTIVAL of ROMANIA THE FIRST WINE FESTIVAL DEDICATED TO PREMIUM WINES 2022 EVENTS CLUJ 19TH-20TH MARCH 2022 gt CHIOS OCIAL LOUNGE BUCHAREST 21TH-22ND MAY 2022 FRATELLI BUCHAREST 15T-16TH OCTOBER 2022 FRATELLI www.RomaniaWineFestival.com"

Piesa de teatru „Străini în noapte”, cu Florin Piersic

În data de 19 martie, la cinema-ul cu același nume, Florin Piersic va juca într-o piesă de teatru ce a fost reprogramată din motive tehnice.

Biletele deja achiziționate rămân valabile, iar pentru cei care nu au apucat să își cumpere, prețul este 120 de lei.

„Protagoniștii sunt Florin Piersic, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, și Medeea Marinescu – o actriță extrem de valoroasă pentru generația sa, a cărei interpretare se va contopi perfect cu jocul actoricesc unic și remarcabil al maestrului Mărgelatu’.

În piesa <<Străini în noapte>>, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care, după o noapte petrecută într-un bar, este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără.

Ea știe cine este el și tocmai de aceea și-a propus să-l însoțească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața.

Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturisește mai întâi că este prostituată și îi cere bani, apoi că de fapt este reporter și că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situație sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Spectacolul se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de Radu Beligan.

May be an image of 2 people and indoor

May be an image of 2 people and people sitting

Concert Timpuri Noi

Cu ocazia lansării unui nou album, „Moldova Mon Amour”, Timpuri Noi va concerta sâmbătă, 26 martie, la Hardward Pub, pe strada Republicii, numărul 110.

„Trupa Timpuri Noi este simbolul rock-ului românesc al ultimelor decenii și, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent și acid.

De la înființarea trupei, Dan Iliescu a fost prezent în calitate de compozitor și chitarist. Începând cu anul 2011, și-a asumat și rolul de solist, continuând misiunea muzicală asumată în urmă cu câteva decenii.

Pentru cei care nu știu încă, Dan Iliescu este compozitorul tuturor hiturilor pe care publicul le știe atât de bine: Stere, Tanța, Adeline, Luca, Helga, Bordelul Mov, Catran, Nato, Tata, iar lista poate continua.

Așteptat cu nerăbdare de fani, albumul este puternic rock, poartă stilul inconfundabil al lui Dan Iliescu care, dincolo de rolurile de compoziție, își asumă și pe cel de producător. O parte dintre cântecele acestui nou album au văzut scenele de festival și cluburi din ultimul an și au ajuns să fie iubite de public în aceeași măsură precum sunt hiturile clasice ale trupei.

Biletele sunt disponibile aici. La intrare, costul unui bilet e de 75 de lei.

Accesul la eveniment va fi permis doar persoanelor care au un certificat verde valid.

Minorii pot participa doar dacă sunt însoțiți de cel puțin un părinte sau tutore legal, care trebuie să prezinte dovada de tutore.

May be an image of text that says "TIMPURINOI HARDWARD VAOOTOW 20 MOUR SAMBATA 26 MARTIE LANSARE DE ALBUM 'MOLDOVA MON AMOUR" HARDWARD PUB, REPUBLICII 110 iabilet"

Văduva Veselă

În data de 30 martie, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, are loc o operetă în trei acte pe un libret de Victor Léon și Leo Stein, după comedia L’attaché d’ambassade de Henri Meilhac.

„Opereta aranjată pe suavele note ale compozitorului Franz Lehár a reușit să declanșeze valuri de râsete și simpatie chiar de la premiera sa absolută, din anul 1905, atunci când compozitorul austriac a dat tonul unei noi abordări a genului.

Muzica plină de vervă şi romantism din Văduva veselă, împletită cu dialogurile spumoase ale protagoniştilor, conturează cu şarm prețioasa înaltă societate din La Belle Époque a secolului XX.

Tânăra şi seducătoarea văduvă Hanna şi fermecătorul Conte Danilo, eroii operetei, trăiesc o poveste de dragoste siropoasă, printre trufii neclintite şi intrigi ambiţioase.

Totul într-un spectacol savuros, pigmentat cu sentimente intense şi hilare răsturnări de situaţie, purtate pe paşi de vals pasional şi can-can francez, ce fac deliciul publicului”, precizează organizatorii.

Spectacolul este interpretat în limba română, are două pauze şi se încheie în jurul orei 21:30.

Biletele se achiziționează de aici.

Accesul la eveniment este permis:

  • persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, care vor fi însoțite de un act de identitate.

Excepție fac persoanele cu vârsta sub 12 ani.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

May be an image of text that says "OPERA NATIONALA ROMANA -NAP FRANZLEHÁR DIE LUSTIGE WITWE Văduva veselă"Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Publicat

Culori îndrăznețe, design aerodinamic și mulți cai putere sub capotă îi așteaptă pe clujeni la Iulius Mall, în această săptămână. Best Rally Challenge a venit cu o expoziție pentru fanii mașinilor puternice, iar până pe 20 martie pasionații sunt așteptați să admire bijuteriile pe patru roți expuse în Iulius Mall.

Best Rally Challenge, evenimentul care aliniază la linia de start unele dintre cele mai puternice mașini, vine cu o expoziție auto în Iulius Mall, în cadrul căreia curioșii pot vedea o parte dintre mașinile momentului. Puterea, viteza și manevrabilitatea sunt printre cele mai importante caracteristici pentru mașinile din clasa supercars expuse până pe 20 martie 2024, în zona Zara din Iulius Mall.

Expoziție de SUPERCARS în Iulius Mall Cluj: Lamborghini Urus, Audi R8, Mercedes-Benz AMG și multe altele

Un model de Lamborghini Urus Performante, dar și un Lamborghini Aventador SVJ Limited Edition 1 of 800, care impresionează, atât prin designul distinctiv, cât și prin motorizarea puternică, un BMW 840 dotat cu M Aerodynamics Package și M Sport Pachet, un Audi R8 și un Mercedes-Benz AMG GT S Coupe sunt o parte dintre mașinile pe care curioșii le pot vedea în Iulius Mall.

Atmosfera, adrenalina și bucuria raliului se vor resimți în Iulius Mall, vineri, 1 martie, când moderatorii de la postul național Radio Impuls vor avea o emisiune live în cadrul expoziției. Evenimentul din Iulius Mall vine și cu surprize și giveaway-uri pentru cei care vizitează expoziția de mașini.

Vino în Iulius Mall și descoperă mașinile din clasa supercars!

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Prioritățile lui Viorel Băltărețu

Publicat

Viorel Băltărețu USR

USR a organizat, miercuri, ultima dezbatere din cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidatului la Primăria Cluj-Napoca, între cei trei membri rămași în finală, Viorel Băltărețu, Mihaela Nia și George Trif.

Candidatul la primărie va fi anunțat duminică, 3 martie, în cadrul adunării generale a USR Cluj-Napoca.

Ultima dezbatere din USR Cluj-Napoca înaintea desemnării candidatului la Primărie. Prioritățile lui Viorel Băltărețu

Unul dintre cei trei finaliști, deputatul Viorel Băltărețu, care este și președintele USR Cluj-Napoca, a arătat care sunt prioritățile sale pentru dezvoltarea orașului.
”Construirea centurii ocolitoare în patru ani, construirea de școli, grădinițe și creșe în fiecare cartier, iar pentru acest proiect începem cu Bună Ziua și Borhanci. Voi susține un urbanism fără compromisuri și favoritisme”, a spus Băltărețu.

Acesta afirmat că va pleda pentru un smart city adevărat, ceea ce presupune ca 99% din administrația locală să fie digitalizată, iar colectarea și utilizarea datelor de interes public să se facă în folosul comunității.

USR, cea mai importantă forță a opoziției locale

Viorel Băltărețu USR

”Cluj-Napoca are nevoie de un Aqua park și de un patinoar tot anul, de parcări moderne în cartiere și park and ride la intrările în oraș. De asemenea, sunt pentru un mediu de afaceri competitiv, susținut și implicat în decizii”, a precizat Viorel Băltărețu.

Deputatul de Cluj a mai spus că USR este cea mai importantă forță politică de opoziție la Cluj, capabilă să soluționeze problemele cronice ale municipiului și să coaguleze în jurul ei pe toți clujenii care vor mai mult de la Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Publicat

„U” Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit miercuri, 28 februarie, pe Cluj Arena în etapa a 28-a din Superliga României. Partida s-a încheiat cu victoria crucială obținută de clujeni, păstrând astfel reale șansele la calificarea în play-off.

Echipele de start:

„U” Cluj: Gorcea – Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger – Silaghi, Simion, Bic, Roguljic – Popa, Nistor

REZERVE: Iliev – Anselmo, Chintes, Doukoure, Fossati, Gheorghe, Ilie, Oancea, Pițian, Rus

ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

FOTO. „U” Cluj-Farul Constanța, 1-0. Clujenii obțin cele 3 puncte cruciale pentru CALIFICAREA în play-off

Farul Constanța: Buzbuchi – Boli, Larie, Popescu, Kiki – Vina, Queiros, Grameni – Ganea, Munteanu, Budescu

REZERVE: Musat – Banu, Cojocaru, Deaconu, Doicaru, Dussaut, Nedelcu, Rivaldinho, Sirbu, Stoian

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

ARBITRU: Istvan Kovacs

 „U” Cluj obține cele 3 puncte care o duc printre favoritele la ultimul loc de play-off

Prima repriză a început cu Farul Constanța protagonistă care beneficiază de o lovitură liberă în minutul 11 executată foarte bine de Vină, mingea fiind mai apoi deviată de atacantul Luis Munteanu care trimite puțin pe lângă poarta apărată de Gorcea.

Prima ocazie a gazdelor vine în minutul 19 când Simion a trimis o minge lungă pentru atacantul Daniel Popa care s-a luptat și a reușit să tragă periculos, dar Buzbuchi a intervenit salvator cu piciorul drept și păstrează tabela la 0-0.

Clujenii continuă atacurile și în minutul 29 Dan Nistor recuperează la 30 metri și balonul ajunge la Roguljic care trage în forță, dar Buzbuchi intervine din nou salvator și păstrează tabela neschimbată.

Scorul este deschis în minutul 34 când căpitanul Farului face o greșeală colosală în defensivă și Daniel Popa recuperează crucial, urmând să îi paseze lui Dan Nistor care îndeplinește o simplă formalitate și trimite balonul în poarta goală, scorul devenind 1 la 0 în favoarea clujenilor, acesta fiind și scorul pauzei.

Verificare VAR la o intervenție a lui Gorcea

Repriza secundă începe tot cu gazdele pe atac, în minutul 46 o deviere a lui Robert Silaghi îl lasă pe Ante Roguljic singur cu portarul constanțean, dar acesta intervine salvator și menține scorul 1 la 0.

Primul șut pe spațiul porții al Farului s-a lăsat așteptat până în minutul 48 când Budescu trimite în forță, dar Gorcea intervine fără prea mari probleme.

În minutul 83 o intervenție a portarului Gorcea a fost verificată la VAR, dar arbitrii au decis că intervenția portarului nu a fost destul de dură pentru a fi dictată lovitură de la 11 metri.

Ultima ocazie a partidei a aparținut Farului prin Ionuț Cojocaru care a avut o fază individuală în urma căreia a trimis spre poarta lui Gorcea, dar acesta intervine fără prea mari probleme și scorul rămâne 1 la 0 pentru clujeni care obțin a patra victorie din acest sezon pe teren propriu și ajung pe locul 6 cu 38 de puncte.

Cosmin Olaru

Foto: Sergiu Răzvan

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Emil Boc s-a întâlnit cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu. S-a discutat MUTAREA secției penitenciarului din Cluj-Napoca

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a întâlnit, miercuri, cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Printre alte subiecte s-a discutat și despre posibilitatea mutării secției externe a penitenciarului Gherla de la Cluj-Napoca într-o altă locație.

„Am avut plăcerea de a mă întâlni astăzi cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu, iar în cadrul discuției pe care avut-o am abordat următoarele teme:

FOTO. Emil Boc s-a întâlnit cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu. S-a discutat MUTAREA secției penitenciarului din Cluj-Napoca

1. Sprijinul pentru realizarea investiției care vizează modernizarea Palatului de Justiție Cluj, o investiție de 100 milioane euro;

2. Colaborare în vederea realizării de către Primărie, pe baza modelelor de bune practici existente la nivel național și internațional, a Centrului de prevenire și tratare a adicțiilor;

„S-a discutat MUTAREA secției penitenciarului din Cluj-Napoca”

3. Posibilitatea mutării secției externe a Penitenciarului Gherla din municipiul Cluj-Napoca într-o altă locație.
De asemenea, am abordat și alte aspecte tehnice care vizează colaborarea instituțională între administrația locală și Ministerul Justiției”, a scris Boc pe Facebook.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax