Connect with us

EVENIMENT

Ce conduită preventivă adoptăm de Paști

Publicat


Grupul de Comunicare Strategică face câteva recomandări în ceea ce privește conduita preventivă ce trebuie adoptată în timpul Sărbătorilor Pascale:

Deplasarea la cumpărături:

Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare.

Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe.

Mergeți singur la cumpărături dacă este posibil și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație!

Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil.

Folosiți masca de protecție și, dacă este posibil, mănuși chirurgicale în timpul pe care îl petreceți la cumpărături.

Evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber! Producătorii și distribuitorii de alimente au dat repetate asigurări că nu există probleme cu stocurile din magazine și piețe.

Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață. Evitați orice contact direct.

Respectați indicațiile personalului din magazine sau din piețe cu privire la distanțarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!

Este preferabil să optați pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote și monede.

Apelați la cumpărăturile online în măsura în care aveți această opțiune!

Este de preferat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.

Purtați cu dumneavoastră șervețele nazale și dezinfectant pentru mâini și folosiți-le de fiecare dată când aveți nevoie.

Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publice!

Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat ce intrați în casă!

Petrecerea sărbătorilor:

Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Ultimul sector necontractat din Autostrada Transilvania are constructor! Lotul conține cel mai lung tunel de autostradă din țară

Publicat

autostrada5

Ultimul sector rămas necontractat din Autostrada Transilvania are desemnat constructorul. Lotul include și lucrări la cel mai lung tunel de pe o autostradă românească, Tunelul Meseș.

A fost desemnat constructorul pentru secțiunile Poarta Sălajului – Zalău și Zalău – Nușfalău ale Autostrăzii Transilvania (A3), ultimele rămase necontractate, a anunțat Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul de 6,62 miliarde de lei, desemnat unor firme din Turcia

Este vorba despre asocierea de firme Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS – Ozaltin Insaat Ticaret VE Sanayi AS (Turcia). Contractul de proiectare și execuție se ridică la valoarea de 6,62 miliarde de lei (circa 1,32 miliarde de euro), fiind cel mai scump contract de autostradă din țară.

„Ultimul sector necontractat din Autostrada Transilvania (A3) are de astăzi constructor desemnat! Proiectarea și execuția secțiunilor Poarta Sălajului – Zalău și Zalău – Nușfalău a fost atribuită Asocierii de firme turcești Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS – Ozaltin Insaat Ticaret VE Sanayi AS, cu suma de 6,62 miliarde de lei (fără TVA).

(…) Procedura pentru semnarea contractului, finanțat prin Programul Transport (PT), va putea începe în termen de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a declarat Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Potrivit contractului, construcția celor două secțiuni trebuie finalizată în 78 de luni (6 ani și jumătate), din care 18 luni va dura proiectarea și 60 de luni execuția lucrărilor.

41 kilometri de autostradă și cel mai lung tunel din România

Contractul prevede realizarea a 41 de kilometri de autostradă, dar și construcția tunelului Meseș (2,89 km), care va fi cel mai lung tunel de pe o autostradă din România.

„Pe traseul acestui sector din Autostrada Transilvania (A3) vor fi construite inclusiv:

– Tunelul Meseș (în lungime de 2,89 km), cel mai lung tunel de autostradă din România. Acest tunel este format din două galerii unidirecționale care împreună totalizează 5,78 km.

– 65 de viaducte, poduri și pasaje (în lungime totală de aproximativ 13 km)”, a mai arătat șeful CNAIR.

Licitația a fost lansată inițial în noiembrie 2020, fiind anulată după aproape trei ani.

Procedura de achiziție publică a fost reluată în februarie 2023, fiind depuse șapte oferte: UMB (cu Euro-Asfalt pentru tunel), WeBuild, Makyol-Ozaltin, Ictaș, Mapa, Nurol-Duygu și Tekfen-Dogus.

Citește mai departe

EVENIMENT

Veritabil „dream team” propus de USR Cluj pentru alegerile parlamentare

Publicat

USR anunță azi, la debutul oficial al campaniei electorale parlamentare că vine în fața clujenilor pentru votul din 1 decembrie cu un veritabil „dream team”/ „echipă de vis”. USR vrea ca prin votul clujenilor să ducă în parlament o echipă de profesioniști în domeniile lor de activitate, indiferent că vorbim de etnici maghiari sau români, femei sau bărbați, fețe noi sau cu experiența unui prim mandat deținut deja.

Cu studii la stat și la timp și cu experiență în sectoare de activitate precum IT și digitalizare, educație, energie, justiție, sănătate și antreprenoriat, echipa USR vrea să ducă la un nivel superior reprezentarea Clujului în viitorul parlament și să se diferențieze astfel și mai mult de politica numai a vorbelor și promisiunilor celorlalte partide.

Legi pentru clujeni și pentru toți românii

În ultimii 4 ani, parlamentarii USR au reușit chiar și din opoziție să obțină sprijinul necesar pentru adoptarea unor legi care au schimbat lucrurile în bine pentru clujeni și pentru toți românii. Interzicerea pouch-urilor cu nicotină pentru minori, Zero Hărțuire sexuală în educație, scurtarea duratei proceselor prin repartizarea experților judiciari în funcție și de gradul de încărcare, echitate pentru femeile antreprenor prin accesul la concediul de risc maternal și susținerea antreprenorilor în înregistrarea mai ușoară a mărcilor și brevetelor la OSIM, încurajarea digitalizării primăriilor în domeniul colectării taxelor, creșterea gradului de profesonalizare în diplomație, sunt doar câteva exemple.

Printre prioritățile echipei USR în viitorul parlament se numără reducerea contribuțiilor plătite de salariați, reducerea taxelor pentru IMM și activități independende, colectarea TVA cu taxare inversă, finalizarea odată pentru totdeauna a eliminării pensiilor speciale, depolitizarea funcțiilor publice, eliminarea prescripției pentru corupție, transferul spitalelor la autoritățile locale, înființarea pădurilor periurbane și a DNA-ului pădurilor.

Bani de la bugetul național pentru infrastructura locală

USR Cluj vrea de asemenea să aducă mai mulți bani de la bugetul național pentru proiecte de infrastructură locală, care să permită dezvoltarea accelerată a județului și reducerea decalajului urban – rural. Este nevoie ca de aer de o dezvoltare uniformă a întregului județ, susținerea proiectelor de infrastructură locală, de la rețele edilitare, la infrastructura educațională, la cea de sănătate și rutieră fiind esențială.

Conform tragerii la sorți din această săptămână, USR va figura pe poziția a treia pe buletinele de vot din 1 decembrie. Campania electorală pentru alegerile parlamentare a început vineri, la ora 00:00, şi se va încheia sâmbătă 30 noiembrie, la ora 7:00.

Cod mandatar financiar: 11240015

Citește mai departe

CULTURA

Mărturisiri și-o poveste de iubire vor fi spuse de Alin Tișe la „Berăria Culturală”

Publicat

Joi, 7 noiembrie 2024, de la ora 19:00, la Casino-ul din Parcul Central din Cluj-Napoca, se desfășoară o ediție unică a „Berăriei Culturale”, în cadrul căreia va fi lansată „Povestea Fluturelui Dor”, o lucrare scrisă de Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Credeam că le-am văzut pe toate!!!” e vorba și starea de umire când constați că viața îți oferă surpriza de a vedea sau a fi martorul unui fapt pe care nu numai că nu-l credeai a fi cu putință, dar pe care nu ți-l poți imagina și, mai mult, te îndeamnă spre muțenie, ori spre exclamații… neaoșe.

O poveste de iubire

Ia să vedem! Îți poți imagina un politician al României de astăzi, unul cu funcții și rang înalt, capabil să scrie și să publice povești de iubire într-o carte? Ori a fi în stare să-și mărturisească emoțiile, trăirile, suferința, slăbiciunile, căderile și biruințele de sine, întru împăcare și împlinire?

Ei bine! Vei avea ocazia să trăiești o asemenea surpriză plăcută și, cu adevărat inimaginabilă, la o nouă ediție-eveniment a fenomenului cultural-academic „Berăria Culturală”, care va avea loc joi, 7 noiembrie 2024, de la ora 19, la Casino-ul din Parcul Mare.

O ediție fascinantă prin ineditul, emoția și naturalețea ei

Fondatorul și gazda „Berăriei Culturale”, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, ne asigură că această ediție, a 116-a, a proiectului pe care l-a lansat în 17 mai 2013 „va fi una fascinantă prin ineditul, emoția și – paradoxal – prin naturalețea ei”.

„Avem nevoie ca de aer de reîntoarcerea la firesc și la autenticitate. Ca să putem vedea lumea în culorile ei superbe, nu doar în alb și negru. Oamenii nu sunt doar în alb și negru, ci în minunate și nebănuite nuanțe. Participând la acest eveniment cultural poate vom reuși să redescoperim, măcar, starea de îngăduință față de un om, semenul nostru. Cu atât mai mult cu cât acesta face un pas pe calea pe care și noi tânjim să mergem. Atunci când vom avea puterea și curajul să facem asta.

L-am invitat pe Alin Tișe la Berăria Culturală în calitatea sa de om și autor de povești adevărate, ca să-i auzim mărturia și o poveste adevărată. Poate ne va ajuta și inspira să scriem și noi o poveste de iubire”, spune Novăcescu.

Povestea Fluturelui Dor – „un basm dincolo de realitate”

La rândul său, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și vicepreședinte al unui partid guvernamental, afirmă că povestea pe care a scris-o și a publicat-o – Povestea Fluturelui Dor – „e un basm dincolo de realitate”.

„Pentru mine este – și îmi doresc să fie și pentru voi – o poveste magică și fascinantă, care depășește limitele lumii obișnuite. Lumea acestui minunat Fluture Dor e un tărâm de poveste care îmbină elemente fantastice și imaginare cu emoții și lecții din viața reală. Oferindu-ne evadarea din cotidian, dar și o reflecție asupra lumii.

Vă invit și eu la «Berăria Culturală», ca să pășim împreună într-o poveste plină de emoție, de regăsire cu mama «Fluturelui Dor» și iubire eternă cu „Floarea de Apă».

Povești adevărate despre iubire, iertare și regăsire

Până la întâlnirea noastră de la «Berăria Culturală», când fiecare participant va primi o carte, permiteți-mi să vă redau un fragment din «Povestea Fluturelui Dor»: Puterea și forța dată de iubirea mamei lui i-au dat viață Fluturelui Dor. Dragostea mamei și iertarea reciprocă l-au făcut fericit. Era încrezător în zborul său nou pe care nu îl mai aștepta cu teamă. Energia și forța dată de întâlnirea cu mama lui l-au redefinit și i-au dat aripi noi și puternice. Era ceva fantastic și miraculos. Iertarea mamei sale, pe care, până atunci, nu putuse să o simtă în inimă, l-a făcut special. Iubirea absolută îl purtă în eternitate și l-a făcut pe Dor nemuritor!.

Vă aștept să călătorim împreună într-o lume fantastică, emoționantă, plină de minuni și trăiri incredibile.  La «Berăria Culturală» îmi doresc să avem o seară frumoasă, pe care să o trăim firesc, spunându-ne povești adevărate despre iubire, iertare și regăsire”, a mai spus Alin Tișe.

Ediția 11-6-a „Berăriei Culturale”  va avea loc joi, 7 noiembrie 2024, de la ora 19, la Casino-ul din Parcul Mare. Intrarea este liberă!

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ioan Oleleu: Alin Tișe PEDEPSEȘTE compania Tetarom pentru că are succes

Publicat

tetarom

Președintele PNL al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, destabilizează una dintre cele mai solide companii din România, Tetarom. Este vorba de compania care administrează cele mai performante parcuri industriale din România, potrivit presei internaționale.

Într-o conferință de presă, Alin Tișe a declarat două lucruri grave. Primul este acela că Tetarom trebuie privatizată, iar al doilea lucru este că terenurile din parcurile industriale Tetarom trebuie vândute investitorilor privați, bineînțeles, nu la prețul pieței.

oleleu

Ioan Oleleu: Alin Tișe PEDEPSEȘTE compania Tetarom pentru că are succes

Declarațiile sale vin la doar o zi după ce conducerea companiei Tetarom a anunțat că parcurile industriale pe care le administrează sunt ocupate în proporție de 100 la sută. Adică, altfel spus, Alin Tișe vrea să pedepsească Tetarom pentru că are succes.

”Președintele PNL al Consiliului Județean dovedește faptul că nu înțelege care este rolul unei companii precum Tetarom, o firmă publică ce are profit, care generează locuri de muncă și care a adus o dezvoltare unanim apreciată pentru industria clujeană. Azi, Tetarom înseamnă trei parcuri industriale, peste 15.000 de locuri de muncă bine plătite, investiții de peste 500 de milioane de euro, branduri renumite pe plan mondial, precum și un concept, Tetapolis, destinat inovării și start-up-urilor.

„Sunt două promisiuni neonorate”

În mod normal, un conducător înțelept al Consiliului Județean ar fi anunțat două lucruri. Primul ar fi fost extinderea parcurilor industriale administrate de Tetarom, iar cel de-al doilea ar fi fost accentul pe dezvoltarea componentei tehnologice și științifice, astfel încât în Tetarom să fie create tehnologiile viitorului. Însă viziunea lui Alin Tișe nu este departe de cea a unui samsar imobiliar.

El a eșuat să livreze ceea ce promite de mulți ani: crearea parcului industrial Tetarom IV în Feleacu și a parcului industrial Tetarom V în zona Luna – Câmpia Turzii. Sunt două promisiuni neonorate, care pun sub semnul întrebării capacitatea lui Alin Tișe de a administra județul spre binele locuitorilor săi. În perioada în care am fost vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, sprijinirea companiei Tetarom a fost una dintre prioritățile mele. Sunt bucuros că am contribuit, într-o oarecare măsură, la acest proiect de succes”, a declarat Ioan Oleleu, candidat din partea PSD Cluj la Camera Deputaților.

Compania Tetarom s-a remarcat prin atragerea de investitori de talie mondială, precum Emerson, Bosch sau DeLonghi, iar acum avea posibilitatea de a oferi și investitorilor români condiții bune pentru a evolua într-un ecosistem performant. Însă, pentru aceasta, ar fi trebuit ca această companie să primească fondurile și cadrul necesar pentru a se dezvolta. Fiecare leu investit în Tetarom a fost multiplicat de mii de euro și a generat sume considerabile în bugetele publice prin taxele și impozitele plătite de companiile rezidente în aceste parcuri industriale.

”O lege economică de bază spune că modele de bune practici trebuie încurajate. Însă această lege științifică este total nesocotită de actualul președinte al Consiliului Județean Cluj.

„Vânzarea terenurilor Tetarom către investitorii privați este o altă aberație”

Echipa PSD Cluj este de părere că societatea Tetarom trebuie dezvoltată și extinsă, nu închisă. Trebuie să aibă acces la fonduri europene și guvernamentale pentru a atrage în continuare investitori și pentru a crea condițiile necesare pentru dezvoltarea start-up-urilor românești. Ecosistemul Tetarom trebuie upgradat în așa fel încât să găzduiască firme românești de tehnologie care au potențialul să se transforme în ”unicorni”: să genereze afaceri de peste un miliard de euro.

Vânzarea terenurilor Tetarom către investitorii privați este o altă aberație vehiculată de Alin Tișe. Patrimoniul public nu trebuie spoliat prin privatizări dubioase. Mai mult, nimeni nu poate înțelege cum Consiliul Județean ar putea să vândă niște terenuri care aparțin Primăriei Jucu.

De asemenea, trebuie să ne gândim cum ar fi fost dacă ar fi fost dus până la capăt planul de vânzare al terenurilor din Parcul Industrial Tetarom III către compania Nokia și către furnizorii săi. După dezastrul social produs de plecarea Nokia, probabil că acest parc industrial nu și-ar fi revenit niciodată, iar la Jucu am fi avut un teren viran în loc să avem cea mai mare fabrică de aparate de cafea din Europa, precum și unele dintre cele mai bune unități de producție din această parte a continentului. De aceea, terenurile trebuie menținute în proprietatea unităților administrativ-teritoriale și să genereze în continuare venituri ce pot fi investite în dezvoltarea comunităților locale”, a mai spus Ioan Oleleu.

CMF:11240017

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax