Connect with us

SPORT

Cazinourile și industria luxului: Cum reușește marketing-ul premium să atragă jucătorii de elită (P)

Publicat


jocuri

Când te gândești la cazinouri de lux, probabil îți vine în minte imaginea aia clasică din filmele cu spioni sau mafie: săli mari, pline de oameni bine îmbrăcați, candelabre de cristal, mese de joc unde se învârt bani grei și un aer general de opulență. Totul e făcut să te atragă, să te facă să vrei să intri și să te pierzi acolo. Dar de ce sunt cazinourile astea atât de tentante pentru cei care au bani mulți de cheltuit? Nu e doar din cauza strălucirii. E mult mai mult la mijloc, iar fiecare detaliu e gândit cu atenție, astfel încât să ofere o experiență memorabilă celor care sunt dispuși să joace sume mari.

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să joci Book of Ra free acasă, știi cum e să te lași prins de joc și să încerci să-ți testezi norocul. Acum, imaginează-ți senzația asta, dar amplificată de un spațiu unde totul strălucește, unde ai parte de atenție constantă și unde tot ce vezi și simți e menit să te facă să te simți important. Asta încearcă să facă cazinourile de lux: să-ți ofere mai mult decât jocul în sine. Ele creează o lume în care, pentru câteva ore, totul se învârte în jurul tău.

Cum reușesc cazinourile de lux să ofere experiențe exclusive pentru high-rollers

Uite, hai să fim sinceri. Dacă te duci la un cazinou de lux și ești genul de persoană care joacă sume mari, nu ești acolo doar ca să vezi dacă ai noroc. Te duci pentru că vrei ceva mai mult. Și cazinourile astea știu foarte bine lucrul ăsta. De-asta, totul începe încă dinainte să ajungi acolo. Dacă ești un client important, îți aranjează tot: de la cum ajungi la cazinou până la ce cameră ai. E genul ăla de tratament care te face să simți că ești special. Te preiau de la aeroport cu limuzina, îți rezervă cea mai bună cameră din hotel, iar când intri pe ușă, ești întâmpinat cu un zâmbet și un pahar de șampanie.

Cazinourile și industria luxului: Cum reușește marketing-ul premium să atragă jucătorii de elită (P)

Dar nu se opresc aici. În cazinourile de lux, high-rollers primesc tratamente VIP, de parcă ar fi la ei acasă. Au acces la locuri exclusiviste, unde găsesc tot ce își pot dori: mobilier de lux, băuturi fine, chiar și un butler personal, dacă așa vor. Când te uiți în jur, totul e făcut să-ți dea impresia de eleganță și rafinament. Totul e scump și arată scump, și exact asta vrea cazinoul să vezi. Pentru că dacă te simți bine, dacă te simți răsfățat, ești mai predispus să te relaxezi și, da, să joci sume mai mari.

Și nu e doar despre unde dormi sau ce bei. E despre tot ce poți face cât timp ești acolo. Poți să mergi la spectacole private, la cine cu preparate pregătite de bucătari faimoși, sau la degustări de vinuri rare. Îți place muzica? Nicio problemă. Te cheamă la concerte exclusiviste, unde nu poate să vină oricine. Toate astea fac parte din experiența pe care o oferă cazinoul, și fiecare detaliu e gândit să te facă să te simți de parcă ești într-o altă lume. O lume în care totul e despre tine.

Știi care e ideea? Într-un astfel de cazinou, nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic. Orice vrei, orice nevoie ai, sunt acolo să o rezolve. Și asta e o strategie bine pusă la punct. E vorba de a-ți face sejurul atât de plăcut și lipsit de griji, încât să-ți dorești să revii. Pentru că un client fidel, care joacă sume mari, e mult mai valoros pentru un cazinou decât 100 de jucători obișnuiși care vin o dată și atât.

Parteneriatele dintre cazinouri și brand-urile de lux

Acum, poate te întrebi: cum reușesc cazinourile să păstreze imaginea asta de lux și exclusivitate? Totul se învârte în jurul unor trucuri simple. Cazinourile știu foarte bine că acei clienți high-rollers sunt genul de oameni care vor tot ce e mai bun. De la mașini la haine, de la mâncare la vinuri, tot ce aleg ei e de top. Așa că, pentru a menține standardele astea, cazinourile colaborează cu branduri de lux. Și nu vorbim doar de produse. Vorbim de evenimente, de experiențe.

De exemplu, dacă ești cazat într-un cazinou de lux, nu te vei trezi cu un săpun obișnuit în baie. Vei găsi produse de la cele mai exclusiviste branduri. Poate chiar primești un mic cadou – un parfum sau un ceas elegant, ceva ce să îți amintească de șederea ta acolo. Sau poate, în timp ce iei cina, descoperi că se organizează o prezentare de modă privată, unde sunt prezentate ultimele creații ale unui designer celebru. Totul face parte din experiența asta de lux.

Și asta nu e tot. Cazinourile organizează tot felul de evenimente tematice, unde high-rollers pot să-și petreacă timpul împreună, să discute afaceri sau pur și simplu să se relaxeze. Degustări de vinuri scumpe, cine gourmet, lansări exclusive de produse – totul într-un cadru privat, unde doar cei care contează sunt invitați. E o combinație între joc și lux, iar asta le oferă o experiență pe care nu o găsesc altundeva. Și odată ce ai gustat din asta, îți e greu să te mulțumești cu mai puțin.

Pentru brandurile de lux, e o afacere excelentă. De ce? Pentru că, prin aceste parteneriate, reușesc să ajungă exact la publicul lor țintă. Cei care vin la cazinourile de lux sunt oameni care au bani și care își permit să cheltuie fără să se gândească prea mult. Așa că, dacă un cazinou le oferă acces la produse și experiențe exclusiviste, e clar că vor fi mai predispuși să cumpere și să devină loiali acestor branduri. E un win-win pentru ambele părți.

Concluzie

Deci, ce face un cazinou de lux să fie atât de atrăgător pentru high-rollers? Nu e doar despre mese de joc și șansa de a câștiga bani. E vorba de cum te fac să te simți. E vorba de atmosfera aia care te face să te simți special, de felul în care fiecare detaliu e gândit să îți ofere confort și satisfacție. Fie că vorbim de camere elegante, servicii personalizate sau evenimente private, totul e construit în jurul ideii de a-ți oferi o experiență pe care nu o poți avea oriunde.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a investit un milion de lei în ultimele luni. Unde și-a plasat banii

Publicat

De

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR

Mugur Isărescu a primit, în urmă cu doar o lună, un nou mandat de Guvernator al Băncii Naţionale a României.

La 75 de ani, cel mai longegiv şef de bancă centrală din lume, are o avere impresionantă și a investit în România o parte din bani.

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a investit un milion de lei în ultimele luni. Unde și-a plasat banii

În ultimele luni, șeful BNR a cumpărat titluri de stat de 1 milion de lei, echivalentul a 200.000 de euro. Acesta a ajuns, astfel, la o investiţie de 1,7 milioane lei, echivalentul a 340.000 de euro în astfel de instrumente, scrie Mediafax.

Investițiile în titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor apar în cea mai recentă declaraţie de avere a Guvernatorului BNR.

Acesta nu a menționat, însă, dacă aceste titluri sunt de tip Tezaur sau Fidelis, acestea din urmă fiind tranzacţionate la Bursa de Valori.

Spre comparaţie, arată Mediafax, precedenta declaraţie de avere, din iunie 2024, arăta că Mugur Isărescu are un număr de 6.000 de titluri de stat cu o valoare de 646.960 de lei.

Dobânzi bune și neimpozitabile

Statul român, prin Ministerul Finanţelor, se finanțează la câteva luni de la investitorii persoane fizice prin intermediul titlurilor de stat. Dobânzile sunt în unele cazuri superioare celor bancare şi neimpozabile. În cazul unui depozit bancar se plăteşte 10% impozit pe câştig.

Ce avere are Mugur Isărescu

Isărescu a preluat conducerea Băncii Naţionale a României în 1990, la mai puţin de un an după prăbuşirea regimului comunist, şi a fost în funcţie timp de peste trei decenii, cu excepţia unei perioade de un an în care a fost prim-ministru în 1999 şi 2000.

Venitul anual încasat de Mugur Isărescu a fost de aproape 1,1 milioane lei, adică 90.000 de lei lunar, conform declarației de avere.
Acesta are o colecție de bijuterii care se ridică la aproximativ 112.000 de euro, o colecţie numismatică în valoare de 88.000 de euro, iar valoarea tablourilor şi icoanelor se ridică la aproape 30.000 de euro.

Guvernatorul are un autoturism Eagle din 1993 şi o şalupă din 2004.

Foto: BNR

Citește mai departe

EDUCATIE

Universitatea de Artă și Design din Cluj, printre universitățile care vor beneficia de FINANȚĂRI pentru modernizarea căminelor

Publicat

uad

Ministerul Educației a anunțat că 17 universități din țară vor beneficia de finanțări pentru construcția sau modernizarea căminelor studențești în urma a două apeluri de proiecte din cadrul PNRR, în valoare de peste 70 de milioane de euro. Printre ele se află și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Astfel, 43.028.568 de euro revin realizării de noi spații de cazare, iar 27.275.000 de euro vor fi utilizați pentru modernizarea spațiilor de recreere și lectură, respectiv a căminelor, scrie Edupedu.

Universitatea de Artă și Design din Cluj, printre universitățile care vor beneficia de FINANȚĂRI pentru modernizarea căminelor

Cei 70.303.568 de euro au fost alocați prin 2 proiecte finanțate prin PNRR:

Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil, cu un total de 27.275.000 de euro. Dintre aceștia, 17.285.000 de euro sunt destinați spațiilor de recreere și lectură, iar restul de 9.990.000 de euro vor fi folosiți pentru modernizarea căminelor.

Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului, cu un total de 43.028.568 de euro. Întreaga sumă este rezervată construcției de spații de cazare pentru studenți.

În ceea ce privește primul apel menționat, proiectele depuse de 19 universități din toată țara au fost acceptate, conform listei intermediare cu punctajele obținute de acestea. 4 dintre ele sunt în București.

Iată lista universităților ale căror proiecte au fost acceptate în cadrul apelului de modernizare a infrastructurii universitare:

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară;
Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești;
Universitatea Aurel Vlaicu din Arad;
Universitatea din Oradea;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
Universitatea Politehnica din Timișoara;
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași;
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
Universitatea din Craiova;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica din București;
Academia de Studii Economice;
Universitatea de Vest din Timișoara;
Unitatea Militara 01932;
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia;
Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca;
Universitatea Tehnică de Construcții din București.

A fost publicată și lista intermediară a punctajelor obținute de universități în cadrul apelului pentru construcția de cămine. 10 dintre cele 12 proiecte depuse de universitățile solicitante au fost acceptate. Este vorba despre:

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București;
Universitatea din București;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
Universitatea de Vest din Timișoara;
Universitatea Tehnică de Construcții din București;
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara;
Universitatea Ovidius din Constanța;
Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

5 universități vor beneficia de ambele finanțări: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Tehnică de Construcții din București.

De precizat, cele 2 apeluri sunt de tip competitiv, finanțările acordându-se în ordinea punctajelor obținute, în limita bugetului disponibil. Asta înseamnă că nu toate proiectele care au fost acceptate vor beneficia neapărat de finanțare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum se vor calcula PENSIILE militarilor. Legea a trecut și de Senat

Publicat

De

Pensii militare

Casele de pensii vor actualiza, din oficiu, toate pensiile militare de stat aflate în plată, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor militare.

Deocamdată, propunerea legislativă a fost adoptată luni, 4 noiembrie, și în Senat, după ce ințial a trecut și de Camera Deputaților.

Cum se vor calcula PENSIILE militarilor. Legea a trecut și de Senat

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari de la PNL a primit, luni, în Senat, 91 de voturi „pentru” şi 8 abţineri, Camera superioară fiind for decizional, potrivit Agerpres.

Astfel, „Cuantumul pensiilor militare de stat, aflate în plată, se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare”, potrivit Legii.

Acest lucru se va face în procentajele stabilite la art. 29, 30 şi 108 şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de stabilire a pensiei militare, inclusiv prin excepţie de la prevederile art. 60, potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi a mediei soldelor de funcţie/salariilor de funcţie şi a drepturilor băneşti, care fac parte din baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii, şi valorificate în ultima decizie de pensie.

Aceste prevederi nu vor fi aplicate pensionarilor militari care exercită funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, nici celor care au calitatea de parlamentar, pe perioada exercitării acestor funcţii, se mai arată în proiect.

Nici o pensie nu scade

În cazul în care, în urma actualizării, rezultă o pensie mai mică decât cea aflată în plată, atunci se va menţine suma în plată.

De asemenea, Senatul a eliminat articolul 60 (1) din forma proiectului adoptată de Camera Deputaţilor care prevedea că „dispoziţiile art. 60 alin. (2) şi (3) se aplică în mod corespunzător şi în cadrul procedurii de actualizare a pensiilor militare de stat”.

Senatorii au mai stabilit că, „în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Casele de pensii sectoriale actualizează din oficiu toate pensiile militare de stat aflate în plată, cu majorările soldei de grad/salariului gradului profesional şi al soldei de funcţie/ salariului de funcţie, care au avut loc în perioada 2015 – 2024”.

Fondurile necesare pentru plata în anul 2024 a acestor drepturi vor fi suportate din bugetele instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EDUCATIE

Un deceniu de COLABORARE în educație și cercetare în domeniul semiconductorilor între UTCN și Infineon Technologies

Publicat

utcn

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Infineon Technologies sărbătoresc 10 ani de colaborare dedicată excelenței în educație, cercetare și dezvoltare de tehnologii avansate în microelectronică.

„Parteneriatul, început acum un deceniu, a urmărit consolidarea și extinderea competențelor în domeniul semiconductorilor, aducând împreună expertiza mediului academic și a industriei într-o colaborare de succes. Rezultatele s-au concretizat în proiecte comune de cercetare, axate pe proiectarea cipurilor semiconductoare, inteligența artificială și simularea dispozitivelor microelectronice.

Un deceniu de COLABORARE în educație și cercetare în domeniul semiconductorilor între UTCN și Infineon Technologies

Pe lângă inovația tehnologică, cooperarea a generat inițiative educaționale semnificative, care au dus la crearea de programe de studii în microelectronică, cu aplicații în sisteme și circuite integrate pentru industria auto. Parteneriatul dintre Infineon și UTCN încurajează activ studenții să se specializeze în acest domeniu dinamic și esențial, susținându-i prin programe de practică și burse pentru a-și valorifica potențialul în microelectronică.

“Microelectronica stă la baza progresului tehnologic modern. Educația și cercetarea pe care le desfășurăm în acest domeniu nu doar deschid drumul către inovații de impact, ci formează minți capabile să modeleze un viitor mai bun. Parteneriatul cu Infineon este un pilon esențial al acestei misiuni, iar Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este onorată să contribuie la acest parteneriat durabil și cu adevărat inovator”, a declarat Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof. dr. ing. Vasile Țopa.

„Fiind cea mai puternică companie care dezvoltă cipuri semiconductoare din România, strategia noastră de creștere se bazează pe conectarea centrelor noastre de competență cu echipe de cercetare de top. În UTCN, Infineon a găsit un partener excelent și de încredere. Ne dorim să extindem în continuare colaborarea noastră fructuoasă și considerăm că UTCN joacă un rol important în viitorul industriei noastre. Ne propunem să lucrăm împreună pentru a atrage mai multe fonduri pentru cercetarea și dezvoltarea în domeniul semiconductorilor, asigurând o poziție competitivă a României pe scena mondială.”, a declarat Vicepreședintele și Directorul General al Infineon România, domnul Guenter Krasser”, se arată în comunicatul UTCN.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax