Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Câte trotinete electrice parcate ilegal a ridicat RADP la Cluj-Napoca

Publicat


RADP a ridicat în prima săptămână de la intrarea în vigoare a noului Regulament privind trotinetele electrice un număr de 35 de trotinete parcate ilegale sau abandonate aiurea în Cluj-Napoca. 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat vineri pentru Cluj24.ro că trotinetele au fost transportate la baza RADP din cartierul Someșeni, unde sunt duse și mașinile ridicate de pe domeniul public.

De asemenea, Poliția Locală a aplicat firmelor care închiriază trotinete electrice și amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei.

Trotinetele sunt ridicate după două ore din momentul în care sunt găsite parcate ilegal sau abandonate.

Noul regulament a intrat de luni în vigoare.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Atenție, șoferi! În județul Cluj se circulă în condiții specifice sezonului rece

Publicat

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 2 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece, respectiv carosabil alunecos și porțiuni cu polei.
De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

Intervenții pe 47 de drumuri pe 1 decembrie

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 1 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 47 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 19 utilaje.

22 drumuri județene dezăpezite cu 9 utilaje

Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, s-a acţionat pe 22 de drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 83,8 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de marți s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră se acționează, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 5 utilaje
În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 120 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Totodată, în cursul zilei de ieri, pe drumurile judeţene situate în zona Dej s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu un utilaj.
La această oră nu se impune intervenția pe niciun drum județean situat în această zonă. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant sau sare.
În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei.
De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Sabin Sărmaș – Viziunea Partidului Național Liberal privind transformarea digitală a României (PE)

Publicat

De

Misiunea noastră este cea de a crea cadrul necesar pentru asigurarea tranziției la economia și societatea digital. Aceasta se va realiza prin inovație și tehnologii relevante, competitive și scalabile pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a societății și economiei românești, precum și creșterea eficienței administrației publice.

Pe termen lung, impactul strategic va conduce la o sinergie între elementele cheie care definesc ecosistemul digital al României. Primul obiectiv strategic este cel de a crea un context propice inovației, progresului economic și social, dezvoltarea competențelor cheie și a valorii adăugate prin instrumente și tehnologii digitale.

Un al doilea obiectiv strategic este acela de a face din mecanismul specific producție – adopție de inovații și tehnologii o practică relevantă și curentă în România. Astfel, ne propunem ca în demersul strategic să acordăm o atenție importantă valorificării potențialului companiilor și instituțiilor din România de digitalizare și de creștere a adopției instrumentelor digitale.

Împreună cu cei mai relevanți stakeholderi ai procesului de transformare digitală, pe termen lung, această viziune va contribui, la transformarea economiei și societății, prin încorporarea progresului tehnic, prin participare, integrare și dezvoltare a competențelor digitale ale viitorului.

Dezvoltarea capacităților de digitalizare

Viziunea se concretizează în dezvoltarea capacităților de digitalizare a domeniilor prioritare pentru valorificarea potențialului de inovare din România.

Principala misiune este de a contribui la transformarea profundă a economiei, a administrației publice și a societății, pentru creșterea competitivității, convergența cu valorile și strategiile europene și creșterea performanțelor și eficienței în sectorul public, toate acestea prin crearea unor noi tipuri de valori bazate pe digitalizare, inovații și tehnologii digitale.

Prin mecanisme și activități specifice, ne propunem să contribuim la creșterea capacității României de a dezvolta și integra tehnologii inovative, în vederea digitalizării unor domenii și a unor sectoare diverse pentru atingerea unor indicatori DESI (Digital Economyand Society Index – Indexul economiei și societății digitale) mai performanți în ierarhia europeană, pentru creșterea vizibilității la nivel global, dar și pentru valorificarea potențialului strategic pe care România îl are în domeniul IT&C.

Actualul context încurajează transformarea digitală

Contextul actual, deși este nefavorabil societății și economiei tradiționale, încurajează transformarea digitală.

Astfel, creșterea accelerată a economiei digitale în perioada 2012-2016, de aproape 11%, mai mare decât media de creștere a celor mai digitalizate economii din Uniunea Europeană, ne dă argumente solide pentru a ne propune să devenim țara cu cea mai rapidă evoluție a noii economii la nivel european.

Acest statut ne va permite tranziția accelerată către o societate și o economie construite în jurul nevoilor oamenilor, stabilă, rezistente la șocuri, pregătite să facă față cu succes transformărilor și provocărilor tot mai complexe. Creșterea extrem de rapidă a economiei digitale se poate realiza numai acționând simultan și coordonat pe patru axe strategice: administrație publică digitală, economie digitală, educație digitală și societate digitală.

În acest fel, asigurăm un ecosistem digital capabil să funcționeze, să inoveze și să transfere servicii și produse digitale inovative în beneficiul societății și al economiei.

Sunt Sabin Sărmaș și candidez la Camera Deputaților din partea PNL Cluj. Votează echipa liberală pe 6 decembrie! Împreună, dezvoltăm România!

Citește mai departe

ACTUALITATE

Boc anunță penalități pentru firma Diferit. Nu a finalizat lucrările la Piața Lucian Blaga

Publicat

De

Primarul Emil Boc a anunțat că firma Diferit va fi penalizată pentru că nu a finalizat la timp lucrările de pe șantierul din Piața Lucian Blaga.

”Stadiul lucrărilor este de 94% iar firma Diferit va plăti penalități pentru fiecare zi de întârziere. Lucrările par și sunt de calitate, traficul se desfășoară în bune condiții. Mai sunt lucrări de finalizat în față la Croco și pe strada Napoca”, a spus marți seara Boc, după ce a inspectat zona.

Termenul de finalizare al lucrărilor era 30 noiembrie.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Schimbări privind acordarea ajutorului de încălzire! Venitul maxim a fost mărit la 800 de lei

Publicat

Guvernul a decis majorarea venitului maxim privind acordarea ajutoarelor pentru încălzire. Persoanele care au până la 800 de lei venit lunar vor putea beneficia de ajutor pentru a-și încălzi locuința.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale emis sâmbătă, gospodăriile în care se realizează venituri de cel mult 800 de lei pe lună, vor putea primi ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Prevederile privind persoanele singure rămân aceleași

Anterior modificării prevederilor, venitul maxim acceptat era de 750 de lei în cazul persoanelor care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri şi 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În cazul persoanelor singure care folosesc energia termică în sistem centralizat, plafonul a rămas neschimbat, maximul stabilit prin lege fiind de 1.082 de lei.

Sursa: agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate