Connect with us

EVENIMENT

Candidați din 14 partide și un independent s-au înscris în bătălia pentru Parlament în Cluj. Vezi cine sunt

Publicat


Un număr de 14 partide s-au înscris la Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj cu candidați pentru Camera Deputaților și Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Astfel, BEJ Cluj a admis candidaturile depuse de Partidul Național Liberal (PNL), USRPLUS, Partidul Social Democrat (PSD), UDMR, Partidul Mișcarea Populară (PMP), Pro România, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Alianța Renașterea Națională (ARN), Partidul România Mare (PRM), Partidul Ecologist Român (PER), Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Puterii Umaniste (PPU), Partidul Noua Românie (PNR), Partidul Socialist Român (PSR).

Acestor formațiuni politice li se adaugă candidatul independent la Camera Deputaților, Sorin Naș.

Candidaturile Partidului România Noastră, respinse

S-au respins candidaturile depuse de către Partidul România Noastră pe motiv că listele nu sunt semnate de conducerea partidului, conform legii. Astfel, președintele formațiunii este Gheorghe Funar, listele sunt semnate de Petru Mândru. În plus, lista pentru Senat nu asigură reprezentarea ambelor sexe.

De asemenea, la candidatul pentru Senat aflat pe poziția a treia nu apărea numele complet și nici CNP-ul, astfel că nu putea fi identificat, în timp ce în declarația de acceptare a candidaturii lui Alexandru Dima nu figura funcția pentru care candidează.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Americanii au în lucru un spray nazal anti-Covid. El va putea proteja până la 6 luni

Publicat

Compania americană Regeneron Pharmaceuticals, împreună cu cercetători de la Universitatea din Pennsylvania încearcă să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID-19, scrie AFP, citată de Agerpres.

Tehnologia se bazează pe principiul terapiei genice, introducând prin nas şi gât material genetic în anumite celule care ca răspuns să producă anticorpi puternici pentru a împiedica contaminarea cu noul coronavirus.

„Avantajul acestei abordări este că nu trebuie să aveţi un sistem imunitar competent pentru a fi eficientă”, a declarat profesorul James Wilson, responsabil de proiect pentru Universitatea din Pennsylvania.

Metoda ar putea proteja împotriva noului coronavirus circa şase luni pentru o singură doză şi poate veni în completarea viitoarelor vaccinuri. Deocamdată, acesta a fost testat doar pe animale.

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis recent o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump.

Cercetătorii speră ca spray-ul va obliga celulele nazale atinse să producă anticorpi ai Regeneron şi să blocheze astfel orice contaminare cu SARS-CoV-2 pe căile respiratorii.

Pe de altă parte, efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor pe punctul de a fi aprobate.

Universitatea din Pennsylvania şi Regeneron Pharmaceuticals prevăd să încheie testele până în ianuarie înainte de a solicita FDA unda verde pentru testele pe om.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Sabin Sărmaș – Viziunea Partidului Național Liberal privind transformarea digitală a României (PE)

Publicat

De

Misiunea noastră este cea de a crea cadrul necesar pentru asigurarea tranziției la economia și societatea digital. Aceasta se va realiza prin inovație și tehnologii relevante, competitive și scalabile pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a societății și economiei românești, precum și creșterea eficienței administrației publice.

Pe termen lung, impactul strategic va conduce la o sinergie între elementele cheie care definesc ecosistemul digital al României. Primul obiectiv strategic este cel de a crea un context propice inovației, progresului economic și social, dezvoltarea competențelor cheie și a valorii adăugate prin instrumente și tehnologii digitale.

Un al doilea obiectiv strategic este acela de a face din mecanismul specific producție – adopție de inovații și tehnologii o practică relevantă și curentă în România. Astfel, ne propunem ca în demersul strategic să acordăm o atenție importantă valorificării potențialului companiilor și instituțiilor din România de digitalizare și de creștere a adopției instrumentelor digitale.

Împreună cu cei mai relevanți stakeholderi ai procesului de transformare digitală, pe termen lung, această viziune va contribui, la transformarea economiei și societății, prin încorporarea progresului tehnic, prin participare, integrare și dezvoltare a competențelor digitale ale viitorului.

Dezvoltarea capacităților de digitalizare

Viziunea se concretizează în dezvoltarea capacităților de digitalizare a domeniilor prioritare pentru valorificarea potențialului de inovare din România.

Principala misiune este de a contribui la transformarea profundă a economiei, a administrației publice și a societății, pentru creșterea competitivității, convergența cu valorile și strategiile europene și creșterea performanțelor și eficienței în sectorul public, toate acestea prin crearea unor noi tipuri de valori bazate pe digitalizare, inovații și tehnologii digitale.

Prin mecanisme și activități specifice, ne propunem să contribuim la creșterea capacității României de a dezvolta și integra tehnologii inovative, în vederea digitalizării unor domenii și a unor sectoare diverse pentru atingerea unor indicatori DESI (Digital Economyand Society Index – Indexul economiei și societății digitale) mai performanți în ierarhia europeană, pentru creșterea vizibilității la nivel global, dar și pentru valorificarea potențialului strategic pe care România îl are în domeniul IT&C.

Actualul context încurajează transformarea digitală

Contextul actual, deși este nefavorabil societății și economiei tradiționale, încurajează transformarea digitală.

Astfel, creșterea accelerată a economiei digitale în perioada 2012-2016, de aproape 11%, mai mare decât media de creștere a celor mai digitalizate economii din Uniunea Europeană, ne dă argumente solide pentru a ne propune să devenim țara cu cea mai rapidă evoluție a noii economii la nivel european.

Acest statut ne va permite tranziția accelerată către o societate și o economie construite în jurul nevoilor oamenilor, stabilă, rezistente la șocuri, pregătite să facă față cu succes transformărilor și provocărilor tot mai complexe. Creșterea extrem de rapidă a economiei digitale se poate realiza numai acționând simultan și coordonat pe patru axe strategice: administrație publică digitală, economie digitală, educație digitală și societate digitală.

În acest fel, asigurăm un ecosistem digital capabil să funcționeze, să inoveze și să transfere servicii și produse digitale inovative în beneficiul societății și al economiei.

Sunt Sabin Sărmaș și candidez la Camera Deputaților din partea PNL Cluj. Votează echipa liberală pe 6 decembrie! Împreună, dezvoltăm România!

Citește mai departe

EVENIMENT

Calendarul zilei, altfel: 2 decembrie (pamflet)

Publicat

În 1492 are loc descoperirea Insulelor Haiti de către Cristofor Columb. It was a fuckin’ voodoo magic, man!

În 1697 a fost deschisă catedrala londoneză “Sf. Paul”. S-a folosit pentru asta o rangă…

În 1805 are loc Bătălia de la Austerlitz: Armata lui Napoleon, în inferioritate numerică, a învins o armată ruso-austriacă comandată de țarul Alexandru I, desfășurată în estul Cehiei de astăzi, lângă actualul oraș Brno. Noroc că soldații francezi erau în permisie că altfel soarta bătăliei ar fi fost alta…

În 1901, King Camp Gillette a inventat primul aparat de ras de siguranță cu lama care îi poartă numele. Astfel a scăzut drastic numărul victimelor care își luau gâtul cu briciul…

În 1908, împăratul copil Pu Yi accede la tronul Chinei la vârsta de doi ani. N-a fost o problemă pentru el să stea pe tron având în vedere că folosea olița de la un an…

În 1915, Albert Einstein publică teoria relativității generalizată. Lumea începe să nu mai înțeleagă nimic și dă vina pe evrei…

În 1973 s-a născut Monica Seleș, jucătoare de tenis ale cărei icnete la serviciu erau comparabile cu cele făcute de Cicciolina, tot la serviciu…

Azi este Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei. Majoritatea soților ar sărbători-o dacă i-ar lăsa nevestele…

Marius Aciu

Citește mai departe

ACTUALITATE

GALERIE FOTO/ Feerie de lumini la Cluj-Napoca. Vezi cum arată iluminatul festiv de iarnă

Publicat

De

Primarul Emil Boc a aprins marți seară, de Ziua Națională, iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă în Cluj-Napoca ajutat de trei copilași în Piața Unirii.

Edilul a postat mai multe fotografii care surprind o feerie de lumini în zona centrală a orașului și nu numai.

”Dragi clujeni, sper că iluminatul deschis marți să vă aducă un pic de optimism și să trecem mai repede peste această perioadă atât de dificilă!”, a spus Emil Boc.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate