Connect with us

ACTUALITATE

Când vor primi medicii bonusul de 2.500 de lei, după problemele cu listele

Publicat


Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc „medicilor din linia I”. Așadar, personalșul medical care a fost implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, vor beneficia de  sporul de 2.500 de lei. Nelu Tătaru declară că a cerut ca „ plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă”.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Conform informațiilor oferite de Ministerul Sănătății, un număr de 14.355 de persoane vor beneficia de stimulentul de risc. Totodată, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi același stimulent de risc. Suma totală a stimulentului se ridică la peste 100 de milioane de lei. Din aceasta, aproximativ 33 de milioane de lei vor fi asigurate de bugetul statului, pe când 74 de milioane vor fi plătite de CNAS. Totuși, conform comunicatului ministerului, acești bani vor fi recuperați din fonduri Europene.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Nicolae Ciucă și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL. A obținut sub 9% din voturi la alegerile prezidențiale

Publicat

Nicolae Ciucă

Candidatul Partidului Național Liberal la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, a demisionat de la șefia partidului, după rezultatul dezastruos obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Nicolae Ciucă și-a anunțat, luni după-amiază, demisia din fruntea PNL, după rezultatul slab obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale. Candidatul PNL s-a situat pe poziția a cincea, cu 8,79% din voturi, mult sub punctajul obținut de partid la alegerile locale.

Nicolae Ciucă, sub 9% din voturi

Nicolae Ciucă a fost depășit la alegeri de Călin Georgescu, Elena Lasconi, Marcel Ciolacu și George Simion.

„Dragi români, vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Demisionez din funcția de președinte al PNL. Partidele tradiționale, chiar și așa, cu multe erori de programare, sunt cele care trebuie să țină România unită.

Partidul Național Liberal este conștient de miza enormă a acestor zile. Partidul Național Liberal are resurse pentru a le arăta oamenilor tot ceea ce a făcut bun în acești ani, are dovada că investițiile din bani europeni au ridicat nivelul de trai al multor comunități. Dar mai mult decât atât, Partidul Național Liberal este conștient de greșelile pe care le-a făcut și va lupta până la capăt pentru ca România să rămână o țară liberă și democratică.

„PNL nu va ceda!”

PNL nu va ceda! Noua conducere a PNL nu va fi singură, deoarece are alături o oștire minunată formată din primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni, sute de mii de membri cu inima curată, dornici să muncească pentru țară indiferent cât de greu ne-ar fi.

Trebuie să schimbăm multe, dar două chestiuni nu putem schimba: opțiunea noastră euroatlantică și protejarea a ceea ce suntem, noi, românii. Un popor credincios, care face industrie, IT și agricultură, se ocupă și de meșteșuguri, are o resursă de inteligență enormă, dorește să protejeze și să ridice capitalul autohton și nu și-a pierdut niciodată speranța.

Dragi români, am înțeles ce ați dorit să ne transmiteți! În ciuda greșelilor pe care le-am făcut, am învățat lecția pe care ne-a transmis-o electoratul și vom respecta decizia românilor.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru votul exprimat și vă asigur de întreg respectul meu!”, este mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

Anterior, în cursul acestei după-amiezi, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că și-a dat demisia de la șefia partidului, după ce a ratat calificarea în turul II al alegerilor prezidențiale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Reforma economică a Partidului S.O.S. România: reindustrializarea țării și dezvoltarea pieței românești de capital (PE)

Publicat

SOS

Reforma economică propusă de Partidul S.O.S. România se bazează pe două direcţii principale:

–        Reindustrializarea ţării, refacerea şi dezvoltarea ţării prin iniţiativa, munca şi cu capitalurile româneşti;

–        Dezvoltarea pieței de capital româneşti care trebuie să devină în cel mai scurt timp principala sursă de finanțare a investiţiilor din economie;

Mai nou și partidele aflate la guvernare s-au trezit că este nevoie de reindustrializarea României, dar nu ne spun și cum ar trebui făcută sau ce soluţii au privind reindustrializarea.

Partidul S.O.S. Romănia este singurul partid care știe cum și prezintă ȋn programul de guvernare modalitatea prin care va reindustrializa România.

Reindustrializarea ţării se va realiza prin ȋnfiinţarea a cel puţin două Fonduri Suverane de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), ȋn fapt societăţi cu capital integral de stat prin intermediul cărora va fi pusă ȋn practică strategia naţională privind reindustrializarea României, bazându-ne pe iniţiativa, munca şi pe capitalurile româneşti şi utilizând piaţa de capital ca principală sursă de finanțare a investiţiilor ȋn economie.

Instrumente de politică internă

Aceste FSDI nu sunt doar o sursă de capital, ci și instrumente de politică internă şi externă putând fi utilizate atât pentru investiţii ȋn operaţiunea de reindustrializare a României cât şi pentru a controla strategic companii importante din sectoare cheie, cum ar fi piaţa de capital, telecomunicațiile, energia, infrastructura, inteligenţa artificială, etc.

Economia unei ţări este influenţată de mărimea şi eficienţa pieţei autohtone de capital care poate influența pozitiv activitatea economică prin crearea de lichiditate. O piaţă de capital dezvoltată presupune asigurarea unui nivel ridicat de de lichiditate, atractivitatate şi siguranţă a investiţiilor. O astfel de piaţă influenţează pozitiv creşterea economică a unei ţări pe termen lung.

Reindustrializarea ţării prin intermediul Fondurilor Suverane de Dezvoltare şi Investiţii şi instaurarea unei economii de piață funcţionale în România, bazate pe competitivitate, eficienţă, transparenţă, productivitate şi care să asigure condiţii egale pentru toţi operatorii economici, indiferent de mărimea şi natura capitalului, este condiționată de dezvoltarea pieței de capital din România.

Piaţa de capital constituie coloana vertebrală a oricărei economii şi reprezintă cea mai ieftină sursă de finanţare atât pentru companii, indiferent de natura capitalului(privat sau de stat) cât şi pentru autoritățile locale, regionale, organisme guvernamentale sau chiar pentru Guvern.

Din această perspectivă, dezvoltarea pieţei de capital din România constituie principalul obiectiv al partidului S.O.S România privind reforma economică. De altfel, partidul S.O.S. România este singurul partid care are ȋn programul de guvernare dezvoltarea şi utilizarea pieţei de capital ca principală sursă de finanţare a investiţiilor ȋn economie.

Sprijin pentru capitalul autohton

De asemenea, vom sprijini financiar capitalul autohton printr-o schemă de ajutor  de ajutor de stat prin care fiecare ȋntreprindere cu capital privat românesc, indiferent de obiectul de activitate, va beneficia de o primă de capital, respectiv de o finanţare nerambursabilă, sub forma unui aport ȋn numerar la capitalul social al întreprinderii ȋn sumă egală cu aportul ȋn numerar adus de asociaţi/acţionari la capitalul social al ȋntreprinderii.

Valoarea finanţarii aportului la capitalul social prin această schemă de ajutor, va fi ȋn sumă egală cu valoarea capitalului social subscris şi vărsat de asociaţi/acţionari la acea dată, ȋn limita unui plafon maxim de 100.000 euro pentru fiecare ȋntreprindere.

Prin acest program vom realiza cea mai mare creştere a investiţiilor româneşti ȋn economie din istorie, vom sprijini, dezvolta şi consolida capitalul românesc, IMM-urile şi antreprenorii români ceea ce va conduce ȋn scurt timp la crearea unei puternice clase de mijloc ȋn România.

Ieși la vot pe 1 Decembrie și pune ștampila pe Partidul S.O.S. România!

România strigă tare:  S.O.S. LA GUVERNARE !

CMF 11240027

 

Citește mai departe

EVENIMENT

REZULTATELE FINALE ale primului tur al alegerilor prezidențiale: Georgescu – 22,94%, Lasconi – 19,18%, Ciolacu – 19,15%

Publicat

De

Alegeri prezidențiale Cluj

Autoritatea Electorală Permanentă a afișat rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidențiale, după numărarea a 100% din voturile din țară și din diaspora. Cum arată rezultatele oficiale?

AEP a afișat, luni după-amiază, rezultatele finale ale turul I al alegerilor prezidențiale, după numărarea a 100% din voturile din România și din diaspora. Astfel, potrivit datelor, cu 2.120.404 de voturi (22,94%), Călin Georgescu (independent) rămâne primul clasat al acestui scrutin.

La o diferență de 347.901 de voturi de primul loc, Elena Lasconi (USR) ocupă poziția a doua, cu 1.772.503 de voturi (19,18%).

Cu doar 2.742 sub candidatul USR, pe locul al treilea se situează Marcel Ciolacu (PSD) a obținut 1.769.761 (19,15%). Liderul AUR, George Simion, se situează pe poziția a patra, cu 1.281.327 voturi (13,86%), cu aprope jumătate de milion mai puține voturi decât Marcel Ciolacu (488.434).

Ciucă, sub 9% din voturi

Candidatul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, ocupă doar poziția a cincea, cu 811.952 de voturi (8,79%), cu 469.375 mai puțin decât George Simion. Alt candidat independent la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană a încheiat cursa pe poziția a șasea, cu un număr de 583.900 de voturi (6,32%), la o diferență de 228.052 de voturi de Nicolae Ciucă.

Kelemen Hunor (UDMR) a câștigat încrederea a 416.353 de votanți în primul tur al alegerilor prezidențiale (4,5%). Candidatul Uniunii s-a aflat la o diferență de 167.547 de voturi de Mircea Geoană.

Cele mai slabe rezultate

Ultimii clasați sunt:

  • Cristian Diaconescu (independent) – 286.842 de voturi (3,1%);
  • Cristian Terheș (PNCR) – 95.783 de voturi (1,04%);
  • Ana Birchall (independent) – 42.853 de voturi (0,46%);
  • Ludovic Orban (Forța Dreptei) – 20.089 de voturi (0,22%);
  • Sebastian-Constantin Popescu (PNR) – 14.683 de voturi (0,16%);
  • Alexandra Bertalan-Păcuraru (ADN) – 14.502 de voturi (0,16%);
  • Silviu Predoiu (PLAN) – 11.246 de voturi (0,12%).

În total, au fost exprimate 9.242.198 de voturi valide.

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a dat demisia, după rezultatul slab de la alegerile prezidențiale

Publicat

Marcel Ciolacu

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, a anunțat că și-a depus demisia de la șefia partidului, după ce a ratat intrarea în turul II al alegerilor prezidențiale.

Marcel Ciolacu a anunțat că,, aseară, și-a depus demisia de la șefia PSD și că a convocat la ora 17 o ședință a Consiliului Național al PSD.

„Eu aseară i-am dat secretarului demisia. Azi la ora 17:00 am convocat un Consiliu Politic Național și o să venim după consiliu și o să comunicăm decizia. Nu vorbim de o acceptare a demisiei, este un act unilateral. O să rămân alături de colegii mei până duminică la alegeri”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și-a recunoscut înfrângerea

„În primul rând aș dori să felicit pe cei care s-au calificat, conform votului românilor, în turul doi. I-am și scris doamnei Lasconi, am și sunat-o și am felicitat-o”,  a declarat Marcel Ciolacu luni după-amiază, scrie Digi24.

Liderul PSD a spus că formațiunea sa nu va contesta rezultatul alegerilor.

„PSD nu va face nicio contestație, chiar dacă diferența este foarte mică. Eu aseară i-am dat secretarului general demisia. Astăzi la ora 17 am convocat un Consiliu Politic Național și o să venim după Consiliu și o să comunicăm decizia”.

Alegeri interne la PSD

Marcel Ciolacu a anunțat că după alegerile parlamentare se vor organiza alegeri interne în PSD și el nu va mai candida pentru nicio funcție în partid.

„Sunt ferm convins că vom veni și cu un calendar de alegeri în interiorul PSD. Eu, Marcel Ciolacu, nu voi candida pentru nicio funcție”, a spus Ciolacu.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax