Connect with us

ACTUALITATE

Călătorii care vin din SUA, Anglia, Austria, Belgia, Turcia sau Olanda intră direct în carantină

Publicat


A fost actualizată de către Institutul Național pentru Sănătate Publică lista țărilor care fac parte din zona roșie, toți cetățenii care vin din aceste țări fiind obligați să intre direct în carantină.

Așadar, toți cei care vin din SUA, Anglia, Austria, Belgia, Turcia sau Olanda vor intra direct în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Aceste țări se adaugă Italiei, Franţei, Germaniei, Spaniei şi Iranului.

INSP mai informează că toate persoanele care sosesc din orice călătorie internațională vor fi nevoite să intre în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Incendiu la o cabană de pe strada Uliului din Cluj-Napoca. Accesul pompierilor s-a realizat cu dificultate

Publicat

Un incendiu a cuprins o cabană din lemn, pe strada Uliului din Cluj-Napoca. Pompierii clujeni intervin la fața locului.

„Este vorba despre o cabană din lemn, arderea s-a manifestat generalizat. Au fost trimise trei echipaje, însă accesul în zonă s-a realizat cu mare dificultate. Nu sunt anunțate victime”, a transmis ISU Cluj pentru Cluj24.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Trei tineri, reținuți după ce au furat motofierăstraie dintr-o gospodărie și dintr-un depozit al școlii din Călățele

Publicat

Trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani au fost reținuți de polițiștii din Huedin pentru furt. Aceștia au furat trei motofierăstraie dintr-un imobil, dar și dintr-un depozit al școlii din comuna Călățele din județul Cluj.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au identificat și reținut trei tineri, bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat, fapte comise în comuna Călățele. Cei trei tineri, cu vârste între 16 și 25 de ani, au furat trei motofierăstraie dintr-o locuință și dintr-un depozit aparținând școlii din comuna Călățele, județul Cluj.

„În fapt, în data de 10 martie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Călățele au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 9-10 martie, persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea unui imobil din comuna Călățele, de unde, prin forțarea sistemului de închidere, ar fi sustras două motofierăstraie, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

De asemenea, la data de 11 martie, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 10-11 martie, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în camera tehnică a unei unități școlare din localitatea Călățele, de unde ar fi sustras un motofierăstrău și suma de 120 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

Reținuți pentru 24 de ore

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv 3 tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. În data de 12 martie, s-a dispus reunirea cauzelor penale, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin a emis patru mandate de percheziție domiciliară.

În dimineața zilei de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin și Secției 8 Poliție Rurală Huedin, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, Serviciului Criminalistic, și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, au pus în executare mandatele de percheziție la imobilele celor vizați.

Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere, iar aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

Până în prezent, prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.

În baza probatoriului administrat, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, față de cei în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Casă lovită de trăsnet, la Fizeșu Gherlii. Acoperișul a ars complet și flăcările s-au extins și în interior

Publicat

Acoperișul unei case din comuna Fizeșu Gherlii din Cluj a luat foc joi, după ce ar fi fost lovit de trăsnet. Flăcările s-au extins rapid și au produs pagube semnificative și în interior.

Pompierii din Dej au intervenit joi după-masă la un incendiu izbucnit la o casă din comuna Fizeșu Gherlii. Flăcările au cuprins inițial acoperișul casei și s-a extins ulterior, producând pagube semnificative și în interiorul casei.

Casă în flăcări, după ce a fost lovită de fulger

Potrivit ISU Cluj, incendiul ar fi izbucnit din cauza trăsnetului.

„Două echipaje din cadrul Detașamentului Dej au finalizat o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Fizeșu Gherlii. Apelul de urgență a venit în jurul orei 17.25, iar la fața locului s-a deplasat echipajul de la Punctul de Lucru Gherla. Concomitent, forțele au fost suplimentate din dispeceratul integrat cu încă o autospecială cu apă și spumă de la Dej. Flăcările s-au manifestat generalizat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 110 metri pătrați.

De asemenea, s-au produs pagube semnificative și în interior, focul fiind favorizat de materialele combustibile care alcătuiau izolația. Din fericire, pe parcursul intervenției nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale. Totodată, forțele noastre au primit ajutor din partea SVSU Fizeșu Gherlii. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza trăsnetului”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Floarea de colț, “bijuteria Carpaților”, poate fi admirată la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Publicat

De

Floare de colț la Grădina Botanică din Cluj

Clujenii și turiștii care vizitează Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca au ocazia să admire una dintre cele mai îndrăgite și rare flori alpine: floarea de colț.

O comoară a naturii, acesta este cunoscută și sub denumirile de „floarea-reginei”, „floarea doamnei”, „steluța” sau „albumița”.

Floarea de colț poate fi admirată la Grădina Botanică din Cluj

Floarea de colț sau Leontopodium alpinum Cass., este un adevărat simbol al munților, fiind declarată „monument al naturii”.

“Deși este specifică zonelor alpine, la Grădina Botanică aceste plante sunt cultivate și îngrijite cu pasiune. În limba engleză, floarea de colț este cunoscută sub numele de ‘Edelweiss’”, arată reprezentanții Grădinii Botanice din Cluj.

Simbol al purității

Floarea de colț, simbol al purității și rezistenței, crește în mod natural pe versanții stâncoși ai munților, la altitudini de peste 1.800 de metri. Reprezentanții Grădinii Botanice Cluj arată că, în Munții Trascăului, mai exact în Cheile Râmețului, se află unele dintre cele mai joase altitudini unde crește floarea de colț.

În cadrul Grădinii Botanice din Cluj, vizitatorii pot vedea această floare într-un mediu controlat, care reproduce condițiile naturale din habitatul său montan.

Primele flori ale primăverii și-au făcut deja apariția, iar Grădina Botanică și-a prelungit programul de vizitare, fiind deschisă zilnic, între orele 9:00 și 18:00.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate