Connect with us

CULTURA

Bilete REDUSE cu 50% în acest weekend pentru spectacolele imersive de la MINA POP-UP, la Iulius Mall Cluj

Publicat


noaptea muzeelor

Sâmbătă, în intervalul orar 20:00 – 01:00, biletele la spectacolele imersive din cadrul MINA POP-UP, „Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”, „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatica” și „Inner Constellations”, sunt reduse cu 50%. În Iulius Mall poate fi admirată și expoziția fotografică Etnostory, ce aduce în prim-plan lumea satului românesc. Vino în Iulius Mall Cluj și bucură-te de artă sub toate formele sale!

etnostory

MINA (Museum of Immersive New Art) POP-UP aduce mai aproape de publicul clujean cele mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse în muzee renumite din întreaga lume, ce vor putea fi admirate în același spațiu. Sâmbătă, 18 mai 2024, în intervalul 20:00-01:00, biletele la toate reprezentațiile din cadrul MINA sunt reduse cu 50% și pot fi achiziționate online sau de la fața locului. MINA POP-UP se află în proximitatea Iulius Mall, în parcarea Hotelului Univers T.

iulius

Bilete REDUSE cu 50% în acest weekend pentru spectacolele imersive de la MINA POP-UP, la Iulius Mall Cluj

„Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii” cuprinde reprezentări ale unor picturi semnate de Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt și Van Gogh. În cadrul MINA, mai puteți participa la show-urile imersive „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatica” și „Inner Constellations”. Proiectul itinerant marca MINA, Museum of Immersive New Art, prezintă arta digitală și noile tehnologii într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele.

iulius

Dacă ești pasionat de fotografie, vino la etajul Iulius Mall Cluj, în zona Nike, unde poți să admiri expoziția de fotografie etnografică – Etnostory! Fiecare imagine expusă spune câte o poveste despre obiceiuri străvechi, meșteșuguri păstrate doar în anumite sate sau despre bucuria oamenilor de a duce mai departe moștenirea transmisă. Până pe 26 mai, poți „călători” prin lumea satului românesc, prin intermediul Etnostory, proiect realizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Iulius Mall Cluj-Napoca. Fotografiile expuse sunt premiate în prestigiosul proiect clujean F-DE (Fotografia-document etnografic), concurs național organizat din 2004 de CJCPCT Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Care este starea celor două fetițe ARSE în urma unui experiment la Cluj. Sunt internate la Spitalul de Copii, una la ATI

Publicat

romanian science festival

Cele două fetițe, una de 7 ani și cealaltă de 11 ani, care au suferit arsuri pe față și pe mâini, sâmbătă, în urma unui experiment demonstrativ, sunt internate la Spitalul de Copii Cluj-Napoca. Una dintre ele, cea mică, se află la ATI.

Daniela Dreghiciu, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat pentru Cluj24: „Fetele rămân deocamdată la noi. Una este la ATI, cealaltă la secția de Chirurgie pediatrică. Cea de 7 ani, de la ATI, are arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini.

Care este starea celor două fetițe ARSE, sâmbătă, în urma unui experiment. Sunt internate la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca

Ambele fete necesită tratament chirurgical. Îngrijirea arsurilor se face în sala de operații, sub anestezie generală. Rănile nu se pot pansa, sunt dureroase, de aceea se face sub anestezie.

Arsurile sunt de tip chimic și prin flacără. Starea lor este stabilă, nefiind afectate funcțiile vitale”.

Potrivit acesteia, cele două fetițe vor rămâne mai mult timp internate în spital.

romanian science festival

Incidentul a avut loc în cadrul Romanian Science Festival, eveniment la care au participat cercetători, profesioniști și studenți ai domeniilor STEAM din diaspora academică și din România. Festivalul a fost organizat de Fundația Bosch România, în parteneriat cu Iulius Mall.

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj – FC Argeș, 81-67. Silvășan (antrenor U-BT): Sunt MULȚUMIT de efortul echipei

Publicat

u-bt

După eșecul de miercuri cu Valencia, U-BT Cluj a câștigat fără emoții confruntarea cu FC Argeș, scor 81-67, într-un meci disputat sâmbătă în cadrul Ligii Naționale de baschet masculin. 

Aceasta a fost a doua victorie consecutivă pentru clujeni în acest sezon, echipa demonstrând un joc solid atât în apărare, cât și în atac.

U-BT Cluj – FC Argeș, 81-67. Silvășan (antrenor U-BT): Sunt MULȚUMIT de efortul echipei

„Sunt mulțumit de efortul echipei. Suntem într-o căutare continuă a ritmului și a încrederii pe care ni le dorim pentru a câștiga meciuri și în EuroCup.

Ne-am dorit să evoluăm bine ca efort și intensitate. Nu ne-au ieșit toate aruncările, dar ne-am apărat bine și am avut intensitate.

Mă bucur și am speranță pe mai departe. Este o victorie, ne agățăm de orice meci să devenim mai puternici. În seara aceasta ne vom odihni, apoi ne concentrăm doar pe partida de la Hamburg”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Videoclipul filmat de MrBeast, cel mai mare YouTuber din lume, la Salina Turda, are deja 24 milioane de vizualizări

Publicat

mr beast

Cel mai faimos YouTuber din lume, MrBeast – James Stephen, 26 de ani, cu 320 de milioane de abonaţi, a petrecut 7 zile la Salina Turda alături de alţi faimoşi creatori online video de conţinut şi a explorat una din cele mai spectaculoase atracţii turistice din lume, prezentând-o ca pe “un oraş subteran”.

Videoclipul filmat acum 3 luni și publicat sâmbătă seară de MrBeast pe YouTube, intitulat “7 zile de explorare a unui oraş subteran”, cu o durată de 20 de minute, a strâns 10 milioane de vizualizări în doar trei ore de la postare. Acum se apropie vertiginos de 25 de milioane.

mr beast

VIDEO. Videoclipul filmat de MrBeast, cel mai mare YouTuber din lume, la Salina Turda, are deja 24 milioane de vizualizări

„Acest oraş este construit în interiorul unei mine care datează de peste o mie de ani. Şi cu nenumărate tuneluri şi camere neexplorate, cine ştie în ce orori vom da. Acestea sunt scările care coboară în oraş. Cât de vechi sunt aceste scări? Mai vechi decât noi. În regulă, acum că suntem aici jos, uită-te cât de sus e tavanul. Wow. În timpul celui de-al doilea război mondial, atunci când România a fost bombardată, mii de oameni s-au ascuns aici şi acum doar o grămadă de youtubers trăiesc”, a spus MrBeast.

Sursa: YouTube

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Întreruperi de CURENT în Cluj-Napoca. Vezi străzile afectate

Publicat

Compania de Distribuție Energie Electrică România anunță întreruperi ale furnizării curentului pe mai multe străzi din Cluj-Napoca pentru efectuarea unor lucrări.

Adresa:

CLUJ-NAPOCA, Strada BUREBISTA
CLUJ-NAPOCA, Strada CAII FERATE
CLUJ-NAPOCA, Strada CAMPENI
CLUJ-NAPOCA, Strada CARAGIALE ION LUCA
CLUJ-NAPOCA, Strada CARPATI
CLUJ-NAPOCA, Strada CLOSCA
CLUJ-NAPOCA, Strada CONDUCTORILOR
CLUJ-NAPOCA, Strada CRAIOVA
CLUJ-NAPOCA, Strada CRISAN
CLUJ-NAPOCA, Strada DACIA 1-11
CLUJ-NAPOCA, Strada DECEBAL 61-capăt
CLUJ-NAPOCA, Strada DECEBAL
CLUJ-NAPOCA, Strada DRAGALINA 1-6
CLUJ-NAPOCA, Strada EINSTEIN ALBERT
CLUJ-NAPOCA, Strada EMIL RACOVITA
CLUJ-NAPOCA, Strada FERICIRII
CLUJ-NAPOCA, Strada FIERULUI
CLUJ-NAPOCA, Strada GRUIA 1-40
CLUJ-NAPOCA, Strada HOREA
CLUJ-NAPOCA, Strada LACATUSULUI 1-16
CLUJ-NAPOCA, Strada MECANICILOR
CLUJ-NAPOCA, Strada MIRON COSTIN
CLUJ-NAPOCA, Strada ROTH STEPHAN LUDWIG
CLUJ-NAPOCA, Strada VUIA ROMULUS 1-60

Interval: 14/10/2024 09:00 – 14/10/2024 14:00

Durata: 5h : 0′

Întreruperi de CURENT în Cluj-Napoca. Vezi străzile afectate

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax