Connect with us

EVENIMENT

Beat, fără permis de șofer, un clujean a intrat cu mașina într-un gard. A ajuns după gratii

Publicat


Beat la volan

Un clujean beat s-a urcat la volanul unei mașini și a făcut accident.

Bărbatul nu are permis de conducere.

Beat, fără permis de șofer, un clujean a intrat cu mașina într-un gard. A ajuns după gratii

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, după ce acesta a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Bărbatul nu deține permis de conducere și era și sub influența alcoolului.

Potrivit polițiștilor, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Palatca,acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

Ce alcoolemie avea bărbatul

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În temeiul materialului probator, a fost dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de polițiști.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Fonduri europene pentru lucrări și dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca

Publicat

Fonduri europene pentru Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Spitalul, singurul cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania, va beneficia de lucrări complexe și dotări de ultimă generație.

Consiliul Județean Cluj și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au semnat joi, 19 iunie a.c., contractul de finanțare pentru proiectul „Investiții în infrastructura Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca”.

„Sănătatea rămâne o prioritate pentru forul administrativ județean, iar investițiile noastre în domeniul sanitar continuă. Am obținut o finanțare europeană consistentă pe care o vom utiliza în beneficiul pacienților și al întregului personal medico-sanitar din Spitalul de Recuperare, fie că vorbim despre facilitarea accesului la servicii medicale, diversificarea tipurilor de investigații, reducerea timpilor de așteptare ori îmbunătățirea condițiilor de cazare și tratament”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiție de peste 87 milioane de lei

Proiectul are o valoare totală de 87.551.030,86 lei, cu TVA inclus, și este finanțat prin Programul Sănătate.

În cadrul unității spitalicești aflate în subordinea forului administrativ județean vor fi realizate lucrări de amenajare a spaţiilor din corpul C13 necesare instalării și funcționării camerei hiperbare, prima cameră hiperbară ce va intra în dotarea unui spital public din România, achiziționată de Consiliul Județean Cluj printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, lucrări de extindere și supraetajare a corpului C13, dar și lucrări de intervenții în vederea conformării la cerințele securității la incendiu.

Pasarelă între corpurile clădirii

Totodată, va fi construită o pasarelă ce va conecta corpul principal al spitalului de corpul C13, unde va fi noua locație a Ambulatoriului, va fi dezvoltată infrastructura digitală, spitalul urmând a fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generație.

De asemenea, se dorește crearea unor noi spații pentru decongestionarea funcțiunilor existente la parterul și etajul 1 din clădirea principală a spitalului, dar și o mai bună distribuire a circuitelor și fluxurilor de la nivelul instituției sanitare.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. O mașină a intrat într-un cap de pod pe centura Florești – Cluj-Napoca. Un bărbat a fost transportat la spital

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut joi, în jurul orei prânzului, pe centura Florești – Cluj-Napoca. Un bărbat de 50 de ani a fost transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit, în urmă cu puține momente, la un accident rutier petrecut pe centura Florești-Cluj-Napoca. O mașină a intrat într-un cap de pod.

Un bărbat a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate.

„Echipajele operative au găsit la fața locului un autoturism avariat, intrat într-un cap de pod. Nu au existat victime încarcerate, însă un bărbat de aproximativ 50 de ani, conștient și cooperant, a primit îngrijiri medicale. Ulterior, acesta a fost transportat la spital de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ioan Ovidiu Sabău va primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Cluj. A reușit să readucă „U” în cupele europene

Publicat

Ioan Ovidiu Sabău, U Cluj

Consiliul Județean Cluj urmează să dezbată, în următoarea ședință, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al județului Cluj pentru Ioan Ovidiu Sabău, actualul antrenor al Universității Cluj și fost component al „Generației de Aur” a fotbalului românesc.

Antrenorul „U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, va primi titlul de cetățean de onoare al județului Cluj. Un proiect de hotărâre privind acordarea titlului onorific va fi dezbătut de consilierii județeni în următoarea ședință. Inițiativa aparține președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

„Pentru județul Cluj și pentru fotbalul clujean, acordarea acestei distincții reprezintă un mic semn de recunoștință pentru tot ce a făcut domnul Sabău în ultimii 40 de ani, atât în calitate de sportiv, cât și în cea antrenor. Dincolo de rolul său important în siajul echipei naționale de fotbal, care a reușit, prin victoria fantastică împotriva Danemarcei în 1989, să reducă România, după 20 de ani, la un nou Campionat Mondial de Fotbal, cel din Italia, nu am cum să nu evoc performanțele obținute la clubul său de suflet, U Cluj.

Domnia sa a reușit, atât ca sportiv cât și ca tehnician, să se indentifice cu istoria recentă a acestui club, totul culminând chiar în acest an competițional, când a reușit să ducă echipa într-o finală de Cupa României, să o califice pentru prima dată în istorie în play-off și, chiar mai mult, să o readucă pe U Cluj, după 53 de ani, în cupele europene”, a declarat Alin Tișe.

A reușit să readucă „U” Cluj în cupele europene

Distincția vine ca o recunoaștere pentru o carieră impresionantă, dar mai ales pentru performanța excepțională reușită în acest sezon competițional: calificarea echipei Universitatea Cluj într-o competiție europeană, după o pauză de 53 de ani. Ultima participare oficială a fost în anul 1972, după un sezon în care „studenţii” terminaseră pe locul 3 şi obţinuseră calificarea în Cupa UEFA.

Universitatea Cluj își va juca meciurile considerate pe teren propriu la Sibiu, din cauza pregătirilor pentru festivalul Untold care ocupă Cluj Arena.

O viață dedicată fotbalului

Ioan Ovidiu Sabău, născut la Câmpia Turzii în 1968, a debutat la Universitatea Cluj în 1985, devenind ulterior unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai României. A evoluat la cluburi importante precum Dinamo București, Feyenoord Rotterdam (cu care a câștigat două Cupe ale Olandei), Brescia Calcio și Rapid București, unde a cucerit al doilea titlu de campion al României. A strâns 55 de selecții în echipa națională și a participat la Campionatul Mondial din 1990 și la EURO 1996.

„Se distinge personalitatea actualului antrenor al echipei clujene de fotbal Universitatea Cluj și component al «Generației de Aur» a Echipei Naționale de Fotbal a României – domnul Ioan Ovidiu Sabău, unul dintre artizanii victoriei istorice cu Danemarca – în 1989, victorie ce a dus România pentru prima oară, în aproape 20 de ani, în vara anului 1990, la un Campionat Mondial de Fotbal, și, totodată, campion în România cu Dinamo și Rapid, deținător al Cupei Olandei cu Feyenoord Rotterdam, cel care prin rezultatele obținute în cariera domniei sale de sportiv și antrenor, a reușit să promoveze Clujul în plan național și internațional, activând aidoma unui veritabil ambasador al Clujului și al sportului clujean”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Performanță după performanță la „U” Cluj

După retragerea din activitatea de jucător, Sabău s-a dedicat antrenoratului, activând inclusiv la echipe precum Poli Timișoara, Gloria Bistrița și Gaz Metan Mediaș, însă cea mai importantă parte a carierei sale de antrenor se leagă de Universitatea Cluj, echipa sa de suflet.

„După retragerea din cariera de sportiv profesionist, Ioan Ovidiu Sabău, a continuat munca realizată până atunci în domeniul care i-a dat totul: fotbalul. Astfel, Ioan Ovidiu Sabău a debutat ca și antrenor, în anul 2000 la Universitatea Cluj, echipa sa de suflet, pe care o conduce și la ora actuală.

De pe banca tehnică a Universității Cluj, personalitatea propusă a fi desemnată Cetățean de Onoare al Județului Cluj – «Clujean de Onoare», a salvat echipa de fotbal de la retrogradare, a dus-o într-o finală de Cupa României, a calificat-o pentru prima dată în istorie în play-off și, chiar mai mult, a reușit să readucă Universitatea Cluj, după 53 de ani, în cupele europene, o performanță extrem de reușită în urma unui sezon în care echipa s-a și aflat timp de 18 etape în fruntea clasamentului. Astfel, Ioan Ovidiu Sabău a calificat U Cluj în Conference League și va antrena din nou în cupele europene, după 13 ani. De asemenea, rezultatele remarcabile obținute în calitate de antrenor l-a făcut pe Ioan Ovidiu Sabău să fie mai mereu pe lista scurtă a posibililor selecționeri ai naționalei de fotbal a României”, se mai arată în document.

Al 41-lea cetățean de onoare al Clujului

Sabău va deveni cel de-al 41-lea Cetățean de Onoare al județului Cluj, alăturându-se unui grup select în care se mai regăsesc nume din lumea sportului: Florin Bercean – președintele Federației Române de Judo, Corina Căprioru – judoka, Remus Câmpeanu – fost fotbalist și simbol al „U” Cluj, Alina Dumitru – judoka și Dan Petrescu – fost fotbalist și antrenor al echipei CFR Cluj.

Ioan Ovidiu Sabău a fost decorat în martie 2008, de către Președintele României, cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga sa activitate.

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO. Lucrări la drumul de acces spre viitorul hub educațional din Borhanci

Publicat

Au demarat lucrări de infrastructură pentru accesul la viitorul hub educațional din Borhanci, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea. Lucrările la hub se vor finaliza anul viitor, în luna iunie.

Municipalitatea continuă investițiile în infrastructura educațională și rutieră, prin realizarea unui drum care va deservi viitorul complex educațional din cartierul Borhanci.

Se lucrează la drumul de acces la viitorul hub educațional Borhanci

În această perioadă, zeci de utilaje intervin în Borhanci pentru amenajarea drumului de acces către noul hub educațional care va cuprinde o creșă, o grădiniță, o școală, un liceu și un bazin de înot. Ansamblul este gândit pentru a răspunde nevoilor educaționale ale locuitorilor din zonă și nu numai.

„Vă întrebați ce e cu atâtea utilaje și mașini în cartierul Borhanci, de ce circulă în fiecare zi zeci de utilaje pe străzile din cartierul Borhanci. Sunt utilaje care ajută la construcția drumului care va face accesul la hub-ul educațional din Borhanci. Este vorba de creșă, de grădiniță, de școală, de liceu și bazin de înot”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Două benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete

Drumul aflat în lucru va include două benzi de circulație, trotuare, piste pentru biciclete și spații de parcare, asigurând un acces sigur și organizat atât pentru părinți și elevi, cât și pentru cei care tranzitează zona. Proiectul face parte dintr-o abordare integrată de dezvoltare urbană și mobilitate locală.

„Aici va fi un drum cu două benzi, vor fi piste pentru biciclete sigure, vor fi trotuare, vor fi parcări, astfel încât cei care își aduc copiii la școală și vor să tranziteze zona, să poată să o facă în condiții de siguranță”, a mai arătat Tarcea.

Lucrările vor fi finalizate peste un an

Lucrările de infrastructură sunt în desfășurare, cu termen estimat de finalizare în luna iunie 2026. Obiectivul este ca întregul ansamblu educațional să beneficieze de o conexiune rutieră adaptată cerințelor de trafic și funcționalitate din zonă.

„Se lucrează la toate obiectivele de aici, iar până anul viitor în luna iunie, vom finaliza toate aceste lucrări care sunt legate de partea de infrastructură

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate