Connect with us

ACTUALITATE

BDO, cea mai mare firmă de consultanță din Cluj, de 10 ani pe piață. Interviu cu fondatorul firmei, Dan Apostol

Publicat


BDO Cluj este biroul local al BDO Romania, firma de consultanta de top in Romania, parte dintr-o retea internationala prezenta in 167 de tari, insumand peste 90,000 de angajati si o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de euro.

Care au fost transformările esențiale în acești primi 10 ani de BDO Cluj?

Pe fondul unui ritm de creștere accelerată, BDO a reușit sa-și mențină poziția de leader în piață locala a serviciilor de consultanta. Nucleul echipei a rămas in linii mari neschimbat si, in plus, am reușit mereu sa atragem lângă noi oameni valoroși, dispuși sa accepte provocări, sa se dezvolte in permanenta. Rezultatele au fost pe măsură; am reușit sa creștem de 5 ori cifra de afaceri in acești primi 10 ani.

Care au fost provocarile Dvs in acesti ani?

Profesia de consultant este foarte provocatoare și diversă în același timp. Exista cel puțin 5 segmente de activitate distincte (audit, contabilitate, salariale, taxe și consultantă financiară) care pot fi privite ca meserii distincte. Pentru fiecare dintre aceste linii de business standardele, legislația și instrumentele de lucru s-au schimbat substanțială in acești 10 ani.

BDO este o companie bazată pe cunoaștere. Printre marile noastre provocări as enumera asimilarea și transmiterea de cunoștințe in interiorul organizației și mai ales către generațiile noi. Procesul de învățare și dezvoltare a competențelor necesită o adaptare permanentă, o abordare mult mai practică în care cunoștințe teoretice sunt presărate cu grijă. Am încercat să transparentizăm din ce în ce mai mult competențele și obiectivele de performanță specifice fiecărui nivel, să oferim fiecărui coleg șansa de-ași atinge potențialul maxim.

Cum a evoluat profilul antreprenorului local in acești 10 ani?

Antreprenorul local este mult mai cosmopolit, la fel ca si orașul Cluj-Napoca in general. Există o încredere și poate o șansă în plus resimțită în Cluj față de alte orașe sau regiuni. Din ce in ce mai mulți antreprenori sunt afiliați la o organizație internațională sau se gândesc serios să-și extindă in afara granițelor țării, dacă nu au făcut-o deja. Sunt câțiva exponenți ai generației 25-40 care se regăsesc și conturează în cea mai bună lumină profilul a ceea ce aș numi antreprenor local.

Competențele echipelor locale se dezvoltă în permanență; mult mai multe activități creative cu valoare adăugată din ce in ce mai mare sunt orientate către subsidiarele din Romania. În perioada pre-Covid din ce mai mulți străini decideau să se relocheze în Romania si mulți angajați romani conduceau echipe internaționale și călătoreau în interes de serviciu în afara țării.

Vorbim mult mai des de startup-uri, runde de investiții, Fonduri de investiții locale. Bursa de Valori București a reușit să crească în permanență, să listeze noi companii și să fie inclusă în indicii Piețelor Emergente și furnizorului global de indici FTSE Russell. Este o mare realizare, sper ca sunteți de acord cu mine.

Care au fost cele mai importante schimbări pe care credeți ca anul 2020 le aduce in ecosistemul de afaceri pentru viitor?

Pentru că vorbeam despre paradigme, cred că cea mai mare provocare a fost munca de acasă pentru cei care au fost suficienți de norocoși de a avea aceasta opțiune. Aceasta schimbare aduce modificări majore în relațiile de munca.

Pana acum existau doua tipuri de coeziuni care sudau echipa, este vorba despre cea socială, respectiv cea funcțională. Veneam la birou cu scopul de câștiga un salariu si a ne dezvolta dar aveam nevoie si de un mediu plăcut, care sa corespunda valorilor noastre. Deseori, coeziunea funcțională era compensată de cea socială sau, mai bine zis, se ascundea in spatele ei. Cred ca acum devenim mult mai pragmatici, ne gândim de două ori înainte de a face o călătorie de afaceri, avem o agendă mult mai clară dacă fixăm o întâlnire virtuală.

Am câștigat timp și a trebuit să învățăm ce sa facem cu el. Pentru mulți, mai ales pentru extrovertiti, această schimbare a fost foarte dificilă.

Activitățile de coordonare și vânzări au fost cele mai afectate și cred că sunt pe cale să se reinventeze. Ele pot funcționa la fel de bine în noua paradigmă, sunt doar altele pârghiile și instrumentele pe care trebuie sa le folosim.

Asta este partea bună a contextului actual; am învățat toți să facem lucrurile altfel, am fost forțați să ieșim din zona de confort, am identificat noi oportunități. Sunt convins ca avem șansă sa ieșim mai puternici din aceasta criza, sa devenim mai eficienți daca percepem aceasta perioada ca pe o șansă și nu ca pe un necaz peste care trebuie să trecem cumva.

Încotro BDO Cluj in următorii 10 ani?

Nu este departe momentul în care toate sistemele vor fi integrate, efortul pentru prelucrarea datelor va putea fi redus semnificativ iar atenția noastră va putea fi orientată aproape exclusiv spre interpretarea lor.

În prezent, încercăm sa redefinim profilul viitorului consultant, să identificăm instrumentele și competentele care-l fac apt pentru viitor. Investim în tehnologie, automatizarea unor procese, învățăm lucruri noi. Suntem pregătiți să oferim soluții noi, integratoare, care să ofere o valoarea adăugată clienților noștri.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Ciolacu: Mandatul de prim-ministru al Guvernului să fie atribuit PSD. Colegii l-au nominalizat pe el

Publicat

De

Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că a primit mandat din partea colegilor pentru consultările de la Cotroceni. „Mandatul de prim-ministru să fie atribuit PSD, colegii nominalizând președintele partidului”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Mandatul de prim-ministru al Guvernului să fie atribuit PSD. Colegii l-au nominalizat pe el

„Am luat mandat de la CPN să continuăm demersurile de a avea o coaliție majoritară în Parlamentul României în această structură și mandatul de prim-ministru să fie atribuit PSD, colegii nominalizând președintele partidului, dar, de asemenea, am vorbit și posibilitatea ca PSD să susțină un guvern minoritar, dar aș dori să specific foarte clar format de forțele pro-europene, PNL, UDMR, fiind foarte clar că majoritatea în Parlamentul României va fi asigurată de întreaga coaliție în formatul în care PSD va avea șefia Camerei Deputaților, iar PNL șefia Senatului.

În eventualitatea în care PSD va susține un guvern minoritar, rămânând această opțiune ca la Camera Deputaților să fie un președinte desemnat de PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax

El a spus că PSD își dorește un candidat comun al forțelor din coaliție pentru președinție.

„Am avut această discuție pentru că noi considerăm ca viitorul președinte al României să fie un președinte democrat. Am luat decizia ca dacă vom crea o coaliție majoritară atât în Guvern, cât și în Parlament, să avem un candidat comun al PSD, al PNL, al UDMR și al minorităților, stabilit prin consens.

Eu mi-aș dori în cursul zilei de astăzi să lămurim și cine va fi candidatul comun stabilit prin consens, astfel încât să venim în fața românilor, ca niște oameni de stat, unde să propunem un guvern majoritar, susținut de parlament, și un candidat”, a adăugat Ciolacu.

Consultările la Palatul Cotroceni pentru formarea noului guvern au început duminică, la ora 12.00.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Text-manifest al lui Alin Tișe: Să dăm ascultare vocii poporului! Cere lideri care să înțeleagă că autoritatea e o datorie!

Publicat

alin tișe

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, transmis, duminică, un text-manifest în care cere decidenților politici să dea ascultare vocii poporului, după rezultatele alegerilor din toamna / iarna acestui an.

”De 35 de ani, poporul își exercită dreptul fundamental în democrație: votul!
Cu speranță în privire și încredere în inimă, odată la patru ani, milioane de oameni au pășit spre urne, dăruindu-și încrederea unor oameni care au promis schimbare, progres, dreptate.

Fiecare vot a fost mai mult decât un gest – a fost un sacrificiu, o dovadă de iubire față de țară, o chemare către viitor. Și totuși, acel viitor pare să fi rămas o iluzie.
În locul recunoașterii, poporul a primit nepăsare. În locul aprecierii, i s-a oferit tăcere!
Partidele au rămas neschimbate, promisiunile s-au transformat în dezamăgiri, iar oamenii politici, rotiți la putere, au uitat prea repede cine le-a încredințat acea putere.

Lipsa meritocrației a îngenuncheat speranța, iar poveștile fără substanță au devenit moneda de schimb între clasa conducătoare și cei conduși.

Poporul a tăcut destul, acum își ridică glasul

Dar poporul nu mai vrea să fie doar o umbră, un număr pe un buletin de vot. Acum, după decenii de sacrificii și răbdare, el își cere dreptul la recunoaștere. Nu este un drept negociabil, ci unul care izvorăște din însăși esența democrației: poporul este suveranul, iar votul său este piatra de temelie a puterii. Astăzi, oamenii nu mai cer doar pâine și circ, ci ceva mai profund, mai uman: validarea.
Vor ca munca lor, votul lor, lupta lor pentru o societate mai bună să fie apreciate.
Vor ca politicienii să înțeleagă că fiecare vot nu este o hârtie în urnă, ci o bucată din sufletul unei națiuni care își dorește binele.
Poporul a tăcut destul. Acum își ridică glasul, nu pentru a răsturna, ci pentru a construi!
Cere lideri care să înțeleagă că puterea vine din recunoștință, că autoritatea nu e un privilegiu, ci o datorie!
Cere politicieni care să nu mai privească spre cetățeni doar în anii electorali, ci în fiecare zi, cu respect și demnitate!
Aceasta nu este o revoltă, ci o renaștere a conștiinței colective!

Poporul cere ce i s-a promis

Este strigătul unui popor care știe că fără el, democrația e un castel de nisip!
Este chemarea unui neam care a înțeles, după 35 de ani, că adevărata recunoaștere nu vine din vorbe, ci din fapte!
Poporul nu cere mult – doar ceea ce i s-a promis: respect, transparență, meritocrație și un loc de cinste în povestea pe care el însuși a scris-o. Pentru că, la urma urmei, poporul este inima și sufletul acestei țări. Și o inimă care bate pentru binele comun merită să fie ascultată.
PS. Se poate ca eu să fi înțeles greșit mesajul oamenilor la ultimele alegeri, dar aș fi fericit dacă cei care conduc partidele politice au înțeles ei corect mesajul oamenilor.
PS 2 Daca cineva se va întreba “cine este și Tișe ăsta de își dă el cu părerea?“ sau alții vor spune “Tișe ăsta își face imagine pe seama partidului!“ le-aș spune că la ultimele alegeri “Tise ăsta”,fără să fie ajutat de USR sau PSD, a luat cu aproape 30 mii de voturi peste partid (deci imaginea lui “Tișe ăsta” e mai bună decât a partidului)”, a spus Alin Tișe.

Citește mai departe

EVENIMENT

Victor Ponta, despre întâlnirea cu Donald Trump: A fost o vizită privată. Ne va afecta ce se întâmplă în SUA

Publicat

Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta, reîntors în PSD și consilier al lui Marcel Ciolacu, s-a întâlnit săptămâna trecută cu președintele ales al SUA, Donald Trump.

Victor Ponta a fost destul de discret, dar informația a fost făcută publică pe rețelele de socializare de jurnalistul și consultantul politic Dan Andronic, care a postat și o fotografie cu cei doi.

În urmă cu doar câteva zile, Victor Ponta era în SUA, la Mar-a-Lago, în Palm Beach, Florida, unde are o reședință privată și președintele ales al SUA. Ponta  s-a întâlnit și a a stat la masă cu Donald Trump jr. Președintele ales al SUA, Donald Trump, se afla în aceeași locație și, la cererea acestuia, a avut loc o discuție cu Victor Ponta.

Ce spune Victor Ponta, care este invitat în aceste momente la Gândul.ro, la emisiunea Marius Tucă Show despre această întâlnire, dar și despre ultimele evenimente de pe scena politică din România:

  • Țara nu are președinte de azi începând, nu are Guvern deocamdată.., mă miră că am devenit atât de important. Am fost absolut privat, în SUA, nu mă așteptam.
  • Mi-am plătit totul din banii mei. Singurul pe care l-am informat că merg la Mar-a-Lago a fost Marcel Ciolacu.
  • Am avut o șansă să văd care este noua lume pentru că noi trăim pe o altă planetă. Sunt niște schimbări fundamentale în America și implicit în restul lumii, care a vorbit despre securitatea din jurul președintelui SUA.
  • Acolo se iau niște decizii… Lume s-a schimbat și se schimbă total.

Am vorbit puțin și cu Elon Musk

  • Am vorbit foarte puțin și cu Elon Musk, pentru că are o afacere în România.
  • Am avut ocazia să vorbesc cu Trump, joacă bine golf, mault mai bine decât Iohannis.
  • M-am simțit foarte mândru acolo pentru că cel puțin un sfert din angajații de acolo (Mar-a-Lago) sunt români. Sunt cei mai buni abasadori ai României. Trump îi știe pe nume pe fiecare.

Acolo ce e scris, așa rămâne

  • Oamenii stau la aceeași masă, în același loc, aproape în fiecare seară, iar ce au scris ei așa rămâne – despre Donald Trump jr. și Elon Musk.
  • Dacă de la masa aia s-a spus 5% la apărare sau dacă nu, nu ne mai interesează, dacă se pun taxe în canalul Panama, ”vă iau canalul Panama acuma”, a explicat Ponta, care a precizat că s-a văzut cu Donald Trump la terenul de golf.
  • Am avut noroc (să ajung acolo, n.red.), sunt prieten cu un american cu care joc golf, în alte țări. El mi-a spus, ”ești în America? ia un avion și vino încoace” (la Mar-a-Lago)…eram la New York.
  • Știau foarte bine despre ce se întâmplă în România.
  • Cred că mesajul principal (al administrației Trump, n. red.) va fi legat de noul ambasador, și cu siguranță acesta are contact direct la Mar-a-Lago.
  • Viktor Orban, după părerea mea, va avea acces direct acolo, non stop
  • E o echipă acolo care va schimba total regulile și o echipă care va conduce minim 4 ani, dar e foarte posibil să urmeze J.D. Vance (vicepreședintele ales al SUA)
  • Orice postează Don jr și oricare din echipă, așa este. Ei deja conduc America.

Despre mesajul lui Trump jr. privind ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din România

  • Ei au o părere formată deja (despre România) pe care nu și-o mai schimbă. Au o părere foarte bună despre români…adică nu suntem marțieni cu totul…Despre politica din România au o părere clară, nu știu dacă este bună sau rea.
  • Tot ceea ce ține de ”deep state” (sistemul, n. red.), acolo se respinge… Acum vor veni și vor spune cine e liderul, cine a votat, cine a ales… Asta e un sistem (deep state) care în America va fi complet eradicat.

Despre candidatura la Președinția României

  • Le e frică, de aceea vorbesc despre candidatura mea, a spus Victor Ponta, întrebat despre o posibilă candidatură
  • Nu sunt candidat de profesie. Am candidat o dată, le mulțumesc celor care m-au votat, dar nu e cazul acuma să fiu candidat de profesie.
  • Echipa lui Trump crează o nouă construcție. Dar politicienii români nu înțeleg, au alt sistem de operare. Dacă aș avea o funcție importană, aș zbura la Palm Beach și le-aș spune ”învățați-mă și pe mine”. Trebuie să intri în concat și să înțelegi…Ceea ce se întâmplă cu noua Americă va influența fundamental ce se întâmplă în Europa, Scoltz (cancelarul Germaniei) a căzut, Macron (președintele Franței) e pe ducă. Orban (Viktor) e acolo.

Despre ce se întâmplă în politica din România

  • Noi suntem pe Titanic, ne-a lovit asibergul și toată lumea se bate să stea lângă orchestră.
  • Eu am tot spus că e o problemă cu echipa de campanie a lui Ciucă. Și a fost așa.. Tot efortul a fost ”să nu-l lăsăm pe Ciolacu să intre în turul 2 cu Simion, că iese președinte”. Marea problemă a PNL a fost să găsească o soluție să ia voturi și să ajungă Ciucă în tutul 2. Când faci o strategie imbecilă, rezultatele sunt pe măsură, a mai spus Ponta care a reiterat că el nu a putut să o voteze pe Elena Lasconi.
  • Dincolo de președinte – nu știu cine va fi, cine sunt candidații – singurul lucru la care cu adevărat mă pricep este să atrag atenția că din punct de vedere economic lucrurile arată foarte, foarte, foarte rău.
  • Anul viitor cineva trebuie să ne dea 30 de miliarde de euro. Cineva trebuie să discute cu agențiile de ratig să nu ne downgradeze.
  • Era extraordinar să avem președinte, să avem Guvern – o să-l avem mâine, înțeleg, iar eu ca deputat am să-l votez.
  • Aceeași oameni care ne-au zis votați-l pe Băsescu, votați-l pe Iohannis, votați-o pe Lasconi, ne spun acum ”votați-l pe Nicușor Dan, ca e bun”. E bun la ce?. Pe Nicușor Dan nu o să-l voteze nici bucureștenii care l-au votat deja. De ce l-ar vota alții.
  • Știți că Primăria Capitalei nu are buget alocat. Pai unde pleci Nicușoare?
  • Nu cred că va fi o erată a Curții Constituțiale (privind alegerile prezidențiale ca să se reia turul 2).

Sper ca Marcel Ciolacu să fie prim-ministru în continuare

  • În acest moment, în Europa, sunt doi lideri de care România trebuie să stea aproape, Giorgia Meloni și Viktor Orban.
  • Sper că Marcel Ciolacu va fi prim-ministru în continuare.
  • Nu votez niciun Guvern USR, din același motiv pe care nu am vrut să o votez pe Elena Lasconi. Nu sunt pregătiți să facă ceva bun… eu cred că mă bagă în șanț.
  • Nu știu cum pot să facă alegerile să le câștige ei. Să le anuleze de 10 ori până câștigă ei.

Foto: Dan Andronic/Facebook

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Bucuria copiilor mari și mici. Trenulețul lui Moș Crăciun circulă în Cluj-Napoca

Publicat

De

Trenulețul lui Moș Crăciun la Cluj

Clujenii de toate vârstele se pot îmbarca în trenulețul lui Moș Crăciun pentru o plimbare prin orașul luminat de sărbătoare.

Cei care vor să plece în călătorie, o pot face chiar din Târgul de Crăciun din Piața Unirii.

Bucuria copiilor mari și mici. Trenulețul lui Moș Crăciun circulă în Cluj-Napoca

Trenul Moșului va circula în perioada 26 – 29 decembrie, după ce a dat “o primă tură” prin oraș în aceste zile spre încântarea copiilor de toate vârstele.

Trenulețul lui Moș Crăciun va circula în intervalul orar 16:00 – 21:00.

Traseul trenulețului:

  • pornire strada Universității – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului – Calea Moților – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – sosire strada Universității.

Foto: Primăria Cluj-Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax