Connect with us

EVENIMENT

Bărbat găsit MORT în locuință la Câmpia Turzii

Publicat


Un bărbat de 57 de ani a fost găsit mort în propria locuință, miercuri, la Câmpia Turzii. cadavrul nu prezenta urme de violență.

„La data de 26 octombrie a.c., în jurul orei 13.40, Poliția municipiului Câmpia Turzii a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost găsit decedat în propria locuință din municipiul Câmpia Turzii.

O echipă operativă s-a deplasat la fața locului, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Câmpia Turzii, pentru care, din păcate, medicii au pronunțat decesul.

De asemenea, cu ocazia examinării vizuale a cadavrului s-a constatat că acesta nu prezintă urme de violență, cauza decesului urmând să fie stabilită în urma efectuării autopsiei medico-legale.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă”, comunică IPJ Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. 3 bărbați, reținuți de poliție la Cluj după ce au cerut, fraudulos, despăgubiri pentru o mașină de 100.000 de euro

Publicat

De

Înșelăciune la cluj

3 bărbați au ajuns după gratii la Cluj, fiind acuzați de înșelăciune privind asigurările.

Aceștia au fost ridicați luni, în urma unor percheziții, și au ajuns 24 de ore după gratii.

3 bărbați, reținuți de poliție la Cluj după ce au cerut, fraudulos, despăgubiri pentru o mașină de 100.000 de euro

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Cluj, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere.

Acțiune a aavut loc în cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea, arată reprezentanții IPJ Cluj, a vizat investigarea unor infracțiuni de înșelăciune în domeniul asigurărilor și fals în declarații.

Tentativă de obținere frauduloasă a unei despăgubiri

Printre aspectele anchetate se află o posibilă tentativă de obținere frauduloasă a unei despăgubiri pentru un autoturism, evaluat la aproximativ 100.000 de euro.

În cadrul investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați 3 bărbați, cu vârste curpinse între 34 și 38 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările.

După finalizarea perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, iar persoanele bănuite au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj pentru audieri și măsuri procedurale.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, a celor 3 bărbați, aceștia fiind conduși într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune privind asigurările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tănăr de 25 de ani a murit după ce a căzut de la etaj în Cluj-Napoca

Publicat

De

Tănăr căzut de la etaj

Tragedie la Cluj-Napoca. Un tânăr a murit după ce a căzut de la etaj.

Totul s-a întâmplat luni, în jurul orei 15.15.

Un tănăr de 25 de ani a murit după ce a căzut de la etaj în Cluj-Napoca

Bărbatul a căzut de la etajul unui imobil din oraș.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, a reieșit că este vorba de un tânăr de 25 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Echipajul medical aflat la fața locului, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, tânărul a decedat.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă și pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce prețuri sunt la legume și fructe în Piața de gros din Dezmir. CJ elimină taxa de parcare în weekendurile din noiembrie

Publicat

De

Piața de gros Dezmir

Veste bună pentru gospodine și toți cei care vor să pună bunătăți pentru iarnă.

Accesul auto va fi gratuit pentru cumpărători în Piața de gros din Dezmir în zilele de sămbătă și duminică, în luna noiembrie.

Ce prețuri sunt la legume și fructe în Piața de gros din Dezmir. CJ elimină taxa de parcare în weekendurile din noiembrie

Pentru că sezonul de aprovizionare și de pregătire a conservelor pentru anotimpul rece este, încă, în plină desfășurare, piața de gros de la Dezmir oferă clujenilor, dar nu numai, o nouă facilitate.

Astfel, în fiecare sfârșit de săptămână din luna noiembrie, cei care doresc să intre cu mașina în interiorul pieței Agro Transilvania penru a achiziționa produse, o vor putea face fără să plătească taxa de acces.

“Este o măsură prin care încurajăm accesul mult mai facil al clujenilor la produse alimentare de sezon, direct de la producători.

Pe de altă parte, venim în sprijinul vânzătorilor pentru ca aceștia să reușească să-și comercializeze întregul stoc de marfă, mai ales în contextul temperaturilor exterioare tot mai scăzute”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Ce prețuri sunt la Piața de gros

Piața de gros, care este administrată de SC Agro Transilvania, societate la care CJ Cluj este acționar majoritar, are cele mai bune prețuri din zonă.

Prețurile la produsele cele mai căutate:

  • ardei 7 lei/kg,
  • cartofi 2 lei/kg,
  • ceapă uscată 2,5 lei/kg,
  • dovleac 2 lei/kg,
  • fasole galbenă 10 lei/kg,
  • gogoșari 7 lei/kg,
  • mere 4 lei/kg,
  • morcovi 2,5 lei/kg,
  • pere 7 lei/kg,
  • sfeclă 2 lei/kg,
  • varză 3 lei/kg,
  • vinete 2.50 lei/kg,
  • usturoi 17 lei/kg,
  • struguri 8 lei/kg.

La piața din dezmir se poate ajunge și cu autobuzul

Piața Agro Transilvania este situată la ieșirea estică a municipiului Cluj-Napoca și beneficiază de un acces extrem de facil atât pentru posesorii de autovehicule, cât și pentru cei care aleg să se deplaseze folosind mijloacele de transport în comun, respectiv linia 8L.

Accesul pentru cetățenii fără automobil, ori pentru cei care folosesc autobuzul, este gratuit, acesta realizându-se zilnic, între orele 5.00 și 17.00.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Lucrările de asfaltare a drumului spre Mănăstirea Muntele Rece au fost finalizate

Publicat

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare desfășurate pe lotul 3 al drumului județean ce duce la Mănăstirea Muntele Rece.

În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe lotul 3 al drumului județean DJ 107N (DJ 107J) – Mănăstirea Muntele Rece, Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea lucrărilor de așternere a covorului asfaltic.

Drum județean impresionant

Acestea au vizat sectorul în lungime de aproape 4 kilometri situat între intersecția cu drumul județean DJ 107J, pe direcția Finișel, și Mănăstirea Muntele Rece.

„Am finalizat asfaltarea a două sectoare ale acestui spectaculos drum județean care, dincolo de faptul că traversează un areal extrem de pitoresc, face legătura cu alte drumuri importante din zonă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Ce lucrări au fost realizate?

Anterior asfaltării, au fost executate lucrări de:

  • reprofilare a căii de rulare,
  • așternerea de piatră spartă cu cilindrare,
  • montarea de podețe transversale și
  • așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării.

În vederea completei finalizări a lucrărilor urmează a mai fi derulate operațiuni constând în:

  • realizarea de acostamente, șanțuri de pământ și rigole carosabile,
  • refacerea de timpane,
  • realizarea de accese la proprietăți cu tub și balast, precum și
  • defrișări și tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax