Connect with us

EVENIMENT

Bărbat de 49 de ani din Florești, dus la ÎNCHISOARE. Are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni pentru FURT

Publicat


politie

Un bărbat de 49 de ani din Florești, a fost ridicat, miercuri, de către polițiști și dus la închisoare. Acesta are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni pentru furt calificat.

„La data de 3 iulie a.c, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, fațǎ de un bǎrbat, de 49 de ani, din comuna Florești.

Bărbat de 49 de ani din Florești, dus la ÎNCHISOARE. Are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni pentru FURT

Bărbatul are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de furt calificat.
În fapt, la data de 30 aprilie 2023, în jurul orei 07.30, acesta ar fi încercat să pătrundă prin efracție, respectiv prin distrugerea sistemului de închidere a ușii de acces, într-un imobil din Cluj-Napoca.

A fost condus la Penitenciarul Gherla pentru executarea pedepsei”, a comunicat  IPJ Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Poliția Cluj va avea laborator propriu de analize pentru consum de droguri și alcool. Ce ȘOFERI vor fi testați cu drugtest

Publicat

De

Testare antidrog șoferi

Este revoltă printre șoferi, odată cu intrarea în vigoare a noilor modificări legislative în domeniul rutier.

E vorba de testarea șoferilor pentru consumul de droguri și alcool și de posibilitatea ridicării permisului în cazul în care aceștia refuză “să sufle în fiolă”.

Poliția Cluj, precizări privind TESTAREA antidrog

OUG nr. 84/2024 a revoltat o mare parte dintre șoferi, care consideră că vor fi lăsați fără permis deși sunt nevinonvați.

Sâmbătă, Poliția Cluj a venit cu precizări privind modul în care se vor face testările.

Teama șoferilor nu este întru totul nejustificată, având în vedere și faptul că multe teste sunt fals-pozitive.

“Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în sensul că ‘O.U.G nr. 84/2024 lasă fără permis șoferi nevinovați; O.U.G nr. 84/2024 îi nenorocește și pe bicicliști și pe cei care folosesc trotinete electrice’, pentru a evita interpretări eronate, aducem următoarele clarificări:

Anterior definitivării textului și adoptării actului normativ pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere, acesta a fost postat în transparență decizională și, ulterior, supus dezbaterii publice, tocmai pentru a se cunoaște clar intenția de reglementare în domeniul circulației pe drumurile publice”, arată IPJ Cluj.
Retragerea permisului exista și în legislația anterioară

În urma parcurgerii acestor etape, au fost luate în considerare propuneri sau observații cu privire la prevederile proiectului de act normativ.

Retragerea permisului de conducere exista deja în legislația rutieră anterioară emiterii OG 84, având un caracter administrativ, neavând un rol punitiv, ci preventiv, fiind dispusă în scris, atunci când, spre exemplu, titularul unui permis de conducere este declarat inapt medical pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice ori acesta nu respectă obligația legală de a se prezenta la examinarea medicală, necesară certificării aptitudinilor de a conduce un autovehicul pe drumurile publice.

Categoriile de șoferi vizați de noua lege

Prin OG 84, s-a extins cadrul de aplicare a acestei măsuri administrative (retragere permis) și în situațiile în care conducătorul unui autovehicul, titular de permis de conducere, refuză să respecte obligația legală de a se supune testării, în vederea stabilirii consumului de substanţe psihoactive ori a concentraţiei de alcool în aerul expirat, la solicitarea poliţistului rutier, deși este identificat în trafic având:

  • sancțiuni contravenționale aplicate, în mod repetat, în ultimii 3 ani, pentru săvârșirea contravenţiei de conducere sub influența băuturilor alcoolice;
  • a fost condamnat definitiv pentru infracţiuni privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, a consumat alcool sau alte substanțe psihoactive ulterior producerii unui accident de circulație, a refuzat sau s-a sustras de la prelevarea de probe biologice, a săvârșit infracțiuni privind traficul şi consumul ilicit de droguri;
  • în vehicul, sunt recipiente ce pot conţine băuturi alcoolice şi care prezintă urme de consum sau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive;
  • un comportament nefiresc, care poate fi generat de consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

Prin urmare, nu toți șoferii sunt testați, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, ci doar cei care se regăsesc într-una dintre situațiile de mai sus.

Permisul înapoi, dacă rezultatul e negativ

Retragerea permisului de conducere în cazul acestui refuz încetează, iar șoferul primește permisul înapoi, dacă rezultatul analizei probelor biologice atestă lipsa în organism a alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Mai mult, această măsură a retragerii permisului de conducere nu presupune întocmirea unui dosar penal.

Măsura administrativă de retragere a permisului de conducere poate fi contestată, conform Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, instanța competentă având posibilitatea suspendării executării actului administrativ/anulării actului administrativ.

Ce se întâmplă exact dacă un șofer refuză testarea

Prin instituțiile juridice prevăzute, legislația rutieră are drept scop protejarea unor valori fundamentale, precum viața, integritatea corporală şi sănătatea tuturor persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public, care trebuie să primeze în fața unei singure persoane care pune în pericol pe ceilalți.

Astfel, în urma noilor modificări legislative în domeniul rutier, conducătorii auto care refuză testarea cu aparatele din dotare, fie drugtest, fie etilotest, sunt conduși la unități medicale specializate, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței, existenței sau inexistenței substanțelor interzise sau alcoolului în sânge, iar, față de aceștia este luată măsura administrativă de retragere a permisului de conducere, până la sosirea rezultatului probelor.

Anterior acestor modificări, în situația sus-menționată, pe vechea legislație, în unele cazuri, se întocmea un dosar penal in rem, iar conducătorul auto trebuia să aștepte soluționarea dosarului penal.

Poliția Cluj, despre aparatele drugtest

Cu privire la aparatele drugtest folosite la nivelul Poliției Române, acestea sunt Drager 5000, importate din Germania, cele mai noi de pe piață, de ultimă generație și folosite în toate țările europene, precum și în Statele Unite ale Americii.

“Este necesar ca cetățenii să se informeze cu privire la medicamentele pe care le consumă și să citească atent prospectul ori să se consulte cu un medic, deoarece unele medicamente sunt contraindicate pentru condusul autovehicolelor.

Așadar, persoanele în cauză se pot pune în pericol, atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, având în vedere faptul că efectul unor medicamente poate reduce capacitatea și timpii de reacție, iar aparatele Drugtest detectează inclusiv substanțe din compoziția acestor medicamente”, se arată în comunicatul de presă.

Probele biologice

Testarea reprezintă doar un indiciu în ceea ce privește posibilitatea ca acel șofer să fi consumat substanțe interzise. Tocmai de aceea sunt recoltate probe biologice, la o unitate medicală, iar rezultatul acestora reprezintă probă în ceea ce privește existența sau inexistența substanțelor interzise.

Măsurile sunt diferite de la o țară la alta, însă toate statele au o preocupare și sunt foarte atente la aceste abateri care sunt considerate grave, în orice stat, și anume conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În acest moment, analizarea probelor biologice nu este atributul Poliției Române, ci al serviciilor de medicină legală.

Poliția Cluj va avea laborator propriu de analize

Durata analizării probelor biologice a fost luată însă în considerare, la momentul modificărilor legislative, iar, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, în urma unei analize efectuate la nivelul Direcției Rutiere, a fost introdusă posibilitatea legală ca Poliția Română să organizeze și să dețină laboratoare proprii, pentru a analiza aceste probe și pentru a emite cât mai repede un rezultat.

Primul astfel de laborator va fi operaționalizat la nivelul Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, iar cel de-al doilea, la nivelul județului Cluj.

De asemenea, în continuare, vor fi operaționalizate astfel de laboratoare în toată țara, la acest moment, documentația pentru laboratorul din cadrul Institutului Național de Criminalistică – I.G.P.R. fiind deja pregătită.

Așteptare lungă pentru rezultate

Totodată, la data de 4 iulie 2024, de la nivelul Poliției Române a fost transmisă o informare oficială către Institutul Național de Medicină Legală, pentru a evalua modalitatea de analiză a probelor și emiterea cu întârziere a rezultatelor, deoarece o persoană care depinde de permisul de conducere este nevoită să aștepte o perioadă îndelungată, acest aspect nefiind în competența Poliției Române.

Așadar, Poliția Română a luat în calcul așteptarea îndelungată referitoare la probele biologice, care nu este cauzată de Poliția Română, iar, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, au fost luate în calcul aceste aspecte și tocmai de aceea vor fi înființate laboratoare, pentru a scurta perioada de așteptare.

Deși până în prezent, în legislația anterioară, nu era atributul Poliției Române, acum, în noua legislație, există această posibilitate și cu siguranță timpul de primire a rezultatelor va fi mult mai rapid.

Interesul societății primează în fața interesului oricărui individ

Atât timp cât există indicii cu privire la posibilul consum de substanțe interzise sau alcool la o persoană care este depistată la volan, acel indiciu trebuie verificat, întrucât acel conducător poate fi un potențial pericol pentru ceilalți participanți la trafic, conform Poliției.

“Referitor la cazul de anul trecut, intens mediatizat, din Constanța, Poliția Română a învățat ceva după acest eveniment și de aceea a venit cu acest pachet de măsuri legislative, dar și administrative.

La acest moment, există un trend descendent al numărului de accidente și de persoane decedate în România, iar aceste prevederi vor contribui cu siguranță, în continuare, la scăderea numărului de accidente rutiere și a consecințelor grave pe care acestea le produc”, se mai arată în comunicat.
Petiția șoferilor

În spațiul public, a fost intens mediatizată o petiție, în care se solicită anularea acestei ordonanțe de urgență, întrucât sunt persoane care refuză această testare cu aparatul drugtest sau etilotest.

“Reiterăm că este o obligație legală ca cetățenii să se supună acestor testări și există, într-adevăr, opțiunea de a nu efectua testarea, dar în acel moment intervin măsurile administrative, și anume retragerea permisului de conducere, până la primirea rezultatului probelor biologice.

Menționăm faptul că aparatele drugtest nu dau ,,erori”, așa cum sunt numite în spațiul public.

Sunt anumite infirmări, care provin de la substanța detectată, în urma consumului unor medicamente, care sunt contraindicate condusului”, au mai arătat polițiștii.

Astfel, 15-20% din totalul testărilor efectuate de Poliția Română au ieșit negative la Medicină Legală, tocmai prin prisma faptului că acele persoane au consumat unele medicamente, iar aparatele DrugTest, de ultimă generație, au capacitatea de a detecta insclusiv substanțe.

Vizați și bicicliștii și cei care folosesc trotineta

În ceea ce privește sancționarea contravențională a conducătorului de bicicletă, respectiv trotinetă electrică, atunci când refuză să se supună testării privind consumul de alcool ori substanţe psihoactive, menționăm că, până la modificarea în discuție, conducătorul unui astfel de vehicul era încurajat să refuze testarea privind consumul de alcool ori substanțe psihoactive, întrucât legislația în vigoare stabilea o sancțiune contravențională doar în cazul celor care se supuneau testării, fiind confirmat consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

Obiectivul reglementării este îmbunătățirea comportamentului în trafic a conducătorilor acestor vehicule.

Răspunderea contravențională are și un rol preventiv – educativ, dincolo de cel punitiv.

55 de conducători de bicicletă și trotinetă au murit în accidente doar în 2024

De altfel, statistica accidentelor rutiere grave relevă multe pierderi de vieți în rândul acestor participanți la trafic.

Astfel, numai în primele 6 luni ale anului 2024, au fost înregistrate 300 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 55 de conducători de bicicletă și trotinetă, iar alții 248 au fost răniți grav.

De asemenea, s-a constatat că un procent considerabil dintre conducătorii de biciclete și trotinete electrice implicați în accidente rutiere se aflau la momentul producerii sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorii acestor vehicule au posibilitatea de a alege să respecte prevederile legale – acceptare voluntară, cunoscând în prealabil că pot fi sancționați contravențional dacă adoptă o conduită contrară legii.

În situația în care aleg, totuși, să nu respecte obligațiile legale, prin aplicarea unei sancțiuni ar putea înțelege că societatea nu încurajează o astfel de conduită – respectarea legii fiind aplicată.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO. Sute de chitariști de toate vârstele au cântat la Cluj-Napoca, alături de cei mai iubiți folkiști

Publicat

De

Sute de chitariști au cântat în centrul Clujului

Centrul Clujului a răsunat sâmbătă de sunet de chitară. Peste 500 de chitariști i-au acompaniat pe cei mai iubiți cântăreți de folk și au făcut o atmosferă incredibilă.

Chitariștii se întorc și duminică ca să îi încânte pe clujeni și pe turiști cu alte piese îndrăgite.

Sute de chitariști de toate vârstele au cântat la Cluj-Napoca, alături de cei mai iubiți folkiști

Chitariștii au cântat la Cluj , în Piața Unirii, în cadrul evenimentului „Pune Mâna pe Chitară – Folk & More”.

Este vorba de un program educațional și este organizat pentru al treilea an în Cluj-Napoca.

Chitariștii, veniți din toate colțurile țării au cântat pentru început „Adio, deci pe curând”, dar a fost doar încălzirea.

Pentru că au urmat apoi „Noapte de unul singur” de Emeric Imre.

Seara s-a încheiat magic, cu o piesă a faimoasei trupe Pink Floyd.

Mâine iubitorii de chitară și de muzică, în general, vor fi răsfățați din nou, duminică, alături de trupe ca Bosquito și Semnal M.

Sursa video: Facebook/Pune mâna pe chitara

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Percheziții la Cluj, într-un caz de furt de BIJUTERII. Hoții, doi tineri de 16 și 19 ani

Publicat

De

Percheziții la Cluj

3 percheziții domiciliare au avut loc la Cluj, într-un caz de furt de bijuterii dintr-un un magazin din Florești.

Hoții sunt, practic, doi copii, o fată și un băiat.

Percheziții la Cluj, într-un caz de furt de BIJUTERII. Hoții, doi tineri de 16 și 19 ani

Polițiștii din Cluj-Napoca, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în aplicare 3 mandate de perchiziție, la imobile situate în municipiul Cluj, într-un dosar penal care vizează infracțiunea de furt.

Potrivit polițiștilor clujeni, la data de 30 iunie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați cu privire la faptul că la aceiași data, în jurul orei 20.30, două persoane ar fi sustras dintr-o societate bijuterii în valoare de 15.230 de lei.

Astfel, în cadrul activităților investigativ-operative derulate de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Cluj, cele două persoane bǎnuite de comitetea infracțiunii, o minoră de 16 ani și un tânăr de 19 ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, au fost identificați.

Bijuteriile, recuperate de polițiști

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate bunuri provenite din comiterea infracțiunilor cercetate, fiind astfel recuperat în totalitate prejudiciul cauzat.

Activitățile au fost sprijinite de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj și de efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Cercetările au fost derulate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

Băiat ARESTAT la Cluj pentru tâlhărie. Are 16 ani și a furat bani sub amenințarea cuțitului

Publicat

De

Băiat arestat la Cluj pentru tâlhărie cu cuțitul

Un băiat de 16 ani a fost arestat pentru 30 de zile la Cluj-Napoca. Acesta a scos cuțitul și a amenițat doi tineri cărora a vrut să le fure banii.

Nu a reușit cu ei, dar a luat bani de la o altă persoană, pe care, de asemenea, a amenințat-o cu cuțitul.

Băiat ARESTAT la Cluj pentru tâlhărie. Are 16 ani și a furat bani sub amenințarea cuțitului

Poliția municipiului Cluj-Napoca are în instrumentare un dosar penal care are ca obiect infracțiunea de tâlhărie în formă continuată, în cadrul căruia a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 16 de ani.

Potrivit polițiștilor, la data de 5 iulie, în jurul orei 17.10, oamenii legii au fost sesizați despre faptul că un tânăr de 16 ani, din Cluj-Napoca, ar fi încercat să obțină bani de la doi tineri, prin amenințare cu un obiect tăietor-înțepător.

La aceeași dată, în jurul orei 17.30, și-ar fi continuat rezoluția infracțională și ar fi reușit să obțină, prin aceeași metodă, de la o altă persoană, 100 de lei.

A ajuns 30 de zile după gratii

Astfel, în cadrul activităților investigativ-operative derulate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție, Secția 4 Poliție și cu sprijinul efectivelor din cadrul Biroului de Investigații Criminale, tânărul a fost depistat în Cluj-Napoca.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de sțmbătă a fost prezentat instanței, care a emis un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru 30 de zile.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax