Connect with us

EVENIMENT

AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe Luminiţa Odobescu. Nereguli în secţiile de votare din diaspora (PE)

Publicat


Exit poll alegeri parlamentare

Sistemul pregăteşte o fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale. Acest lucru este confirmat de toate incidentele care au avut loc la secţiile de votare din diaspora din momentul deschiderii acestora, acuză AUR.

La secţia de votare din Watford, Marea Britanie, în momentul în care a fost deschis un pachet de buletine de vot care era sigilat şi nu era umblat în el s-au descoperit mai multe buletine deja ştampilate.

Toate aveau ştampila pusă pe unul dintre candidaţii independenţi înscrişi în cursa electorală. Însă, cazul de la Watford nu este singular. Această tactică murdară demonstrează disperarea sistemului care simte cum pierde teren. În loc să joace corect, armata ostaşului scriitor recurge la manipulări şi tentative de fraudă pentru a rămâne la putere.

Plângere penală

Prin intermediul MAE se distribuie secţiilor de votare din străinătate buletinele de vot, ştampila de control şi ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, formularele pentru încheierea proceselor-verbale şi alte materiale necesare desfăşurării procesului electoral. Aşadar, de integritatea buletinelor de vot ajunse în diaspora răspund fie MAE (dacă buletinele au plecat deja preştampilate din România), fie membrii birourilor electorale (în cazul în care frauda prin preştampilare s-a produs direct în secţie).

”Tocmai de aceea AUR va depune plângere penală împotriva ministrului afacerilor externe Luminiţa Odobescu pentru neregulile constatate în secţiile de votare din diaspora.

Solicităm Parchetului General să procedeze de urgenţă la ridicarea înregistrărilor audio-video din secţia Watford (Marea Britanie) pentru a se identifica dacă falsificarea a avut loc acolo, precum şi să întocmească de urgenţă o adresă către Ministrul de Externe solicitând acesteia informaţii detaliate cu privire la măsurile concrete luate în vederea asigurării unui proces electoral legal.

Fraudă electorală

Trebuie identificat de urgenţă momentul falsificării şi totodată amploarea acestui fenomen, pentru ca procesul electoral să poată continua democratic. Frauda electorală este o crimă împotriva democraţiei, iar evenimentele din diaspora arată că integritatea alegerilor este pusă în pericol. Dacă astfel de nereguli sunt descoperite acum, în fazele timpurii ale procesului electoral, ce ne putem aştepta să se întâmple în ziua votului în ţară?

România nu îşi mai permite să fie luată ostatica unor jocuri politice murdare. Este momentul ca autorităţile electorale să intervină ferm şi să investigheze aceste nereguli. Orice tentativă de fraudă trebuie expusă şi sancţionată, iar cei responsabili traşi la răspundere.

Facem un apel către toţi cetăţenii să fie vigilenţi şi să raporteze orice nereguli întâlnite în procesul electoral. De asemenea, cerem autorităţilor competente să acţioneze rapid şi transparent pentru a asigura corectitudinea votului”, arată AUR într-un comunicat.

CMF 11240014

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Emil Boc: „Duminică există riscul reîntoarcerii la un trecut de care ne-am despărțit, în 1989, cu sânge”

Publicat

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un mesaj ferm înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale, care îi aduce față în față pe candidatul prorus Călin Georgescu și candidata pro-europeană Elena Lasconi.

Emil Boc a subliniat, cu doar trei zile rămase până la alegerile prezidențiale, importanța menținerii direcției pro-europene a României și a avertizat asupra riscurilor pe care le-ar implica o schimbare radicală de orientare la nivel prezidențial.

„Am câștigat o bătălie, duminică, pentru democrație. E important ce se va întâmpla însă și duminica aceasta, care urmează, în turul II al alegerilor prezidențiale. Faptul că în Parlamentul României deja avem o majoritate de 60% pro-europeană și pro-euroatlantică, este o garanție că direcția țării va fi cu greu schimbată chiar și în cel mai negru scenariu. Chiar și atunci, avem factorul de echilibru și de stabilitate a țării”, a declarat primarul, la Napoca Live.

România, între Est și Vest

Emil Boc a evidențiat contrastul dintre cele două opțiuni disponibile în turul al doilea: continuarea parcursului pro-european cu Elena Lasconi sau o reorientare spre Est, spre Rusia, simbolizată de candidatura lui Călin Georgescu.

„Duminică, dacă România ia o altă orientare la nivel prezidențial, ne întoarcem țara înapoi și toate lucrurile bune pe care le-am reușit în ultimii ani se estompează și e riscul de a ne întoarce la trecut. Eu nu sunt adeptul învrăjbirii, a urii, toți suntem români, toți vrem binele acestei țări, cei care votează cu domnul Georgescu văd un mod de dezvoltare a României, noi care votăm cu doamna Lasconi vedem o continuare a parcursului pe care îl avem și e de răspuns la următoarea întrebare: cum ne poate fi nouă mai bine, începând cu ziua de luni, de după alegeri. Care dintre cele două opțiuni?

„Dinspre Uniunea Sovietică niciodată nu au venit decât tancuri”

Noi am mai avut alfabet chirilic în această țară până la Cuza și nu ne-a mers bine. De aceea, cred că dincolo de tensiune, de învrăjbire, trebuie să ne gândim la direcția pe care țara noastră dorim să o aibă. Nu va fi ușor duminică, va fi un vot destul de echilibrat. Am speranța la ceea ce simt și văd acum că raționalitatea va învinge împotriva emoției negative care există. Trebuie să ne uităm totuși a partea plină a paharului și să nu pierdem și ceea ce avem, pentru că celălalt vot înseamnă o reîntoarcere la un trecut de care ne-am despărțit, în 1989, și a fost plătit cu sânge de către români. Nu cred că acum trebuie să compromitem un drum bun pe care am pornit”, a afirmat primarul.

Edilul a atras atenția că o eventuală schimbare de direcție ar transmite un mesaj negativ partenerilor internaționali ai României: „Nu vreau ca România să își întoarcă fața la Est, pentru că asta înseamnă votul de duminică, cu domnul Georgescu. România se reorientează, nu de a doua zi, că nu poate de mâine să iasă din UE sau din NATO, dar întorci volanul spre direcția aceea. Cei cu care stăm la masă spun ok, ai ales o altă opțiune, îți respectăm opțiunea, drag popor român, dar nu mai cere să vii la masă cu noi”.

Apel la raționalitate și unitate

Primarul clujean a recunoscut că există probleme de rezolvat, precum infrastructura, educația sau salariile, însă a subliniat că soluțiile trebuie căutate în cadrul Uniunii Europene și NATO:

„Eu cred că soluția este să ne uităm la ceea ce nu merge, și sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite, în materie de  infrastructură, educație, salarii, sunt multe lucruri care trebuie corectate. Uniunea Europeană trebuie să învețe din greșelile pe care le-a făcut, dar, cum spunem la țară, nu arunci odată cu apa din covată și copilul. Copilul, aici, este parcursul pe care l-am avut, în pace și în acces la prosperitate”, a întrebat retoric Emil Boc.

Un vot decisiv pentru viitor

Primarul a încheiat cu un avertisment: „Vom fi considerați niște ciudați ai Europei și ai lumii când la București vei avea un Guvern pro-european și în Consiliul European, România ar putea fi reprezentată de un președinte cu totul altă viziune, orientare și direcție. Nu cred că trebuie să facem acest pas, pentru că nu doar că ne blochează drumul pe care îl avem acum de consolidat, ci chiar ne întoarce înapoi spre altă parte a lumii, unde nu am găsit în întreaga noastră istorie lucruri care să aducă beneficii pentru români”.

Duminică, românii sunt chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte. În finală sunt Călin Georgescu, susținut de „polul suveran” – AUR și POT și Elena Lasconi, susținută de USR, PNL, PSD și UDMR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Lasconi vs Georgescu: cotele pentru turul 2 la casele de PARIURI

Publicat

CCR turul II al alegerilor prezidențiale

Eșecul sondajelor de opinie din primul tur al alegerilor prezidențiale, s-a reflectat și la casele de pariuri, ca atare au avut și ele previziuni complet eronate în ceea ce îi privește pe candidații cu cele mai mari șanse de a ajunge în turul doi. Cei care au mizat că „independentul” Călin Georgescu va câștiga primul tur au prins o cotă uriașă, 555.00. Practic, cu 10 lei mizați pe acesta, s-ar fi câștigat peste 1100 de euro!

Lupta în turul 2 al alegerilor prezidențiale din România pare destul de strânsă. Călin Georgescu este favorit în opinia bookmakerilor în duelul cu Elena Lasconi.

Lasconi vs Georgescu: cotele pentru turul 2 la casele de PARIURI

Casa Pariurior îi dă o cotă de 1.60, în timp ce Elena Lasconi e creditată cu a doua șansă, având cota 2.05.

În schimb Fortuna o dă favorită pe Elena Lasconi, cu o cotă de 1.7, în timp ce Călin Georgescu are 1.9.

XBets are cotele fix invers, adică Georgescu e la 1.7 și Lasconi la 1.9.

Conform cotelor, prezența la vot ar putea fi undeva în jurul valorii de 60%, iar bătălia dintre cei doi candidați va fi una strânsă, cu o diferență de voturi de aproximativ 5-10% în favoarea unuia sau a altuia.

Deși în momentul de față e greu de intuit care sunt intențiile de vot ale românilor pentru scrutinul de duminică, cel mai recent sondaj CURS sugerează că Elena Lasconi ar atinge un procentaj de 42.2%, în timp ce Călin Georgescu ar putea ajunge la 57.8%.

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean de 38 de ani, prins BEAT la volan. Avea o alcoolemie de 0,94 mg/l

Publicat

politie

Un clujean de 38 de ani a fost prins în Florești beat la volan, în data de 3 decembrie. Avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – B.D.N.E au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care conducea un autoturism în localitatea Florești, aflat sub influența alcoolului.

alcoolemie

Clujean de 38 de ani, prins BEAT la volan. Avea o alcoolemie de 0,94 mg/l

La testarea bărbatului cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Parchet: Posibile ÎNCĂLCĂRI ale legislației electorale, SPĂLARE de bani și finanțare ilegală a campaniei lui Călin Georgescu

Publicat

urna

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu în ceea ce privește posibile încălcări ale legislației electorale, spălare de bani și finanțare ilegală a campaniei lui Călin Georgescu.

„În urma desecretizării și analizării documentelor care au fost prezentate în cadrul ședinței CSAT din data de 28 noiembrie 2024 privind desfășurarea procesului electoral pentru funcția de Președinte al României, astăzi, 5 decembrie 2024, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu în baza indiciilor care relevă posibile încălcări ale legislației electorale și săvârșirea altor infracțiuni conexe.

Parchet: Posibile ÎNCĂLCĂRI ale legislației electorale, SPĂLARE de bani și finanțare ilegală a campaniei lui Călin Georgescu

Cercetările vizează indiciile privind săvârșirea unor infracțiuni electorale care ar fi influențat procesul de vot, prin metode precum coruperea alegătorilor, inclusiv în mediul online, cu scopul de a-i determina să voteze un anumit candidat.

Sesizarea vizează, totodată, și infracțiuni de spălare a banilor în legătură cu posibile nelegalități legate de proveniența și utilizarea sumelor de bani folosite pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a unui candidat de către susținătorii săi.

De asemenea, sesizarea are ca obiect și comiterea unor infracțiuni informatice de competența parchetelor regulare, ca urmare a identificării unor activități în mediul online care au implicat crearea și utilizarea unor conturi false, menite să influențeze opțiunile alegătorilor, acțiuni care au avut potențialul de a afecta exprimarea corectă a voturilor în cadrul procesului electoral.

În cadrul aceluiași demers, s-a solicitat procurorului-șef al DIICOT să efectueze o analiză proprie a informațiilor existente din perspectiva sesizării din oficiu, în raport de indiciile privind săvârșirea unor infracțiuni aflate în competența structurii specializate de parchet, conform art.11 din OUG nr.78/2016”, se arată în comunicat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax