Connect with us

EVENIMENT

Ați văzut-o? Fată de 12 ani, din județul Cluj, dată dispărută. A plecat dimineață de acasă și nu a mai revenit

Publicat


O fată în vârstă de 12 ani, din sat Sîmboleni, comuna Cămărașu, județul Cluj, este dată dispărută după ce a plecat de acasă luni dimineața, în jurul orei 8.00, însă nu s-a mai întors.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 3 februarie a.c., în jurul orei 08:00, minora Gecan Alesia-Maria, în vârstă de 12 de ani, din sat Sîmboleni, comuna Cămărașu, județul Cluj, a plecat de acasă în cursul dimineții și nu s-a mai întors la locuință.

Semnalmentele persoanei dispărute :

Înălțime de aproximativ 1,60 m, 50 kg, păr lung, șaten, purtat adesea prins la spate, ochii căprui, o aluniță în partea dreaptă a gurii.

În momentul plecării de la locuință, minora purta o geaca de culoare verde închis cu guler de blana, pantaloni de piele negri, ghete negre.

”Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minora dispărută, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112! (apel gratuit în toate retelele de telefonie)”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.Citește Ați văzut-o? Fată de 12 ani, din județul Cluj, dată dispărută. A plecat dimineață de acasă și nu a mai revenit pe Romania24.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Valea Ierii, condamnat definitiv la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare. Își pierde și mandatul de primar

Publicat

Primarul din Valea Ierii, Dorin Nap, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru furt de arbori și fals intelectual. El își pierde mandatul de primar.

Dorin Nap, primarul PSD din Valea Ierii, a fost condamnat joi definitiv de către Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare.

Pedeapsă majorată de Curtea de Apel Cluj

Primarul a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, furt de arbori din fondul forestier şi fals intelectual.

Curtea de Apel Cluj a majorat sentința pronunțată de Judecătoria Turda, de la doi ani, la doi ani și 11 luni de închisoarecu suspendare.

Se vor organiza noi alegeri în Valea Ierii

Mai mult, Crtea de Apel Cluji îi interzice primarului să ocupe funcții publice, pe o perioadă de trei ani.

Astfel, un ordin al prefectului ar urma să fie emis, prin care primarul își va pierde mandatul. În condițiile în care primarul a fost ales la alegerile din 9 iunie pentru încă un mandat de patru ani, vor fi organizate alegeri pentru funcția de primar.

Soluția pronunțată de Curtea de Apel Cluj, joi, 18 iulie: „(…) Înlătură dispoziţiile privind contopirea pedepselor din cuprinsul sentinţei penale apelate. Respinge cererea inculpatului N.D. privind schimbarea încadrării juridice cu privire la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier, încadrarea corectă fiind cea din cuprinsul rechizitoriului. (…)

În temeiul art. 67 alin. 1, cu trimitere la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) din C.pen. şi art. 107 alin. (1) lit. d) şi alin. (2) lit. d) din Legea 46/2008, interzice inculpatului N.D., cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a desfăşura activitatea de pădurar, pe o perioadă de 3 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. (…)”.

Amendă penală de 15.000 de lei

Totodată, Dorin Nap, pe lângă sentința cu suspendare, va trebui să plătească o amendă penală de 15.000 de lei.

„Menţine pedeapsa stabilită de prima instanţă de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 C.pen. (…) În temeiul art.38 al.1 Cod penal constată că infracţiunile mai sus amintite au fost în concurs real şi, conform art. 39 lit. e) Cod penal, aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, pe care a sporeşte cu 5 luni închisoare (o treime din cealaltă pedeapsă cu închisoarea), rezultând pedeapsa finală de 2 ani şi 11 luni închisoare la care se adaugă în întregime pedeapsa amenzii de 15.000 lei. Menţine dispoziţiile din cuprinsul sentinţei penale atacate cu privire la suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei închisorii rezultante de 2 ani şi 11 luni, precum şi cu privire la stabilirea termenului de supraveghere de 3 ani, a măsurilor de supraveghere şi a celorlalte obligaţii prevăzute de art. 93 Cod penal. (…)”.

Totodată, Dorin Nap trebuie să plătească suma de 4.802 lei Gărzii Forestiere Cluj. Decizia este definitivă.

Dorin Nap a furat lemn, pe vremea când era pădurar

Dorin Nap a fost trimis în judecată deoarece, în aprilie 2020, pe vremea când era pădurar la Ocolul Silvic Valea Ierii, s-a deplasat la cantonul silvic pe care îl avea în pază,  unde știa că există în curs de exploatare o partidă de masă lemnoasă. Profitând de faptul că lucrările de exploatare erau sistate de titularul autorizaţiei de exploatare, la faţa locului nefiind vreun reprezentant al acesteia,  Nap a tăiat fără drept un număr de șapte arbori de esență rășinoase, din specia molid, care erau marcați, cu un volum de 15,771 mc.

În cauză a fost stabilit un prejudiciu de 9.801,51 lei fără TVA, alăcătuit din valoarea pagubei produse pădurii de 5.765,59 lei la care se adaugă valoarea funcțiilor pădurii nerealizate în sumă de 4.035,92 lei. Dorin Nap a tractat arborii tăiați până la o rampă primară cu un tractor, valoarea prejudiciului fiind de  2.712 lei.

Ulterior, Nap a întocmit un așa-zis aviz de însoțire primar cu un localnic cu care avusese o înțelegere în prealabil în vederea vânzării materialului lemnos. Avizul de însoțire fusese întocmit pentru cantitatea de 11,57 mc lemn rotund rășinoase, deşi în realitate era vorba de cantitatea de 18,16 mc, iar la rubrica document de proveniență, Nap a notat că lemnele provin dintr-o altă exploatare decât cea reală, pentru a crea aparenţa unei proveniențe legale a materialului lemnos provenit din cei 7 arbori tăiați și sustrași ilegal.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj este la zi. Cât a scos din buzunar Neluțu Varga ca să achite DATORIILE clubului

Publicat

Neluțu Varga, patronul clubului de fotbal CFR Cluj

Veste bună pentru susținătorii CFR-ului! Patronul Neluțu Varga a anunțat că a plătit toate datoriile clubului chiar înainte de meciul cu Dinamo.

Acesta ar fi scos din buzunar 2,8 milioane de euro, pentru a avea liniște în cadrul echipei și pentru a crea cele mai bune condiții pentru obiectivul primordial din acest sezon, și anume câștigarea titlului de campioană.

CFR Cluj este la zi. Cât a scos din buzunar Neluțu Varga ca să achite DATORIILE clubului

„Înaintea primei etape cu Dinamo, am rezolvat toate problemele financiare ale clubului. Am achitat tot ce mai erau datorii, bonusuri, restanțe la jucători, salarii, tot, tot, tot… Am virat banii la zi la luna mai, deci nu mai avem niciun fel de restanță financiară la niciun fotbalist. Le-am plătit și bonusurile de acum un an pentru cupele europene.

Toate salariile sunt la luna mai la zi, nu mai există niciun fel de datorie la clubul CFR Cluj, către jucători, către antrenori, către absolut nimeni. Efortul financiar a fost important, am achitat 2,8 milioane de euro vineri, înaintea partidei cu Dinamo, pentru că am vrut să fie liniște la club, să avem condiții și să-i creez lui Dan Petrescu cele mai bune condiții ca să facem performanță, adică să luăm titlul de campioni.

Nu mai sunt probleme și sunt convins că nu vor mai fi probleme la clubul CFR Cluj de acum înainte. Am achitat toți banii, suntem la virgulă cu toți jucătorii. Ei trebuie să se concentreze acum doar la un singur lucru și anume să redevenim campionii României”, a declarat Neluțu Varga în exclusivitate la emisiunea Fanatik Superliga.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Sau la Bonțida, că a început Electric Castle

Publicat

electric castle ziua 2 (4)

Cică se mai stinge jăratecul ăsta care pârjolește Clujul de ceva zile. Ar fi și normal, că doar începe Electric Castle și se știe că este unul dintre cele mai „umede” festivaluri.

De fapt, festivalul a început de miercuri, însă vineri, 19 iulie, va fi în plină desfășurare. Iată și programul pentru ultimele 3 zile:

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Sau la Bonțida, că a început Electric Castle

Vineri, 19 iulie
Main Stage

CTC, 18:00 – 18:50

COMA, 19:20 – 20:20

PAOLO NUTINI, 21:00 – 22:30

BRING ME THE HORIZON, 23:10 – 00:40

NINA KRAVIZ, 01:00 – 02:30

Sâmbătă, 20 iulie
Main Stage

IRINA RIMES, 18:00 – 19:00

KHRUANGBIN, 19:30 – 20:30

MASSIVE ATTACK, 21:10 – 22:55

CHASE & STATUS LIVE, 01:20 – 02:50

Duminică, 21 iulie
Main Stage

VAMA, 18:00 – 19:00

SEVDALIZA, 19:35 – 20:35

SEAN PAUL, 21:15 – 22:15

SUBCARPAȚI, 22:50 – 00:05

electric castle

De la 19.30 sunteți așteptați la o seară braziliană autentică la Restaurant Rodizio.
„Vă invităm să experimentați o seara autentică braziliană! Bucurați-vă de preparatele tradiționale braziliene și de faimosul churrasco – carne servită la spadă – pe ritmurile energizante ale muzicii braziliene și spectacolului captivant de dans al dansatoarei de la carnavalul din Rio”, sună invitația organizatorilor.

brazilian buffet

Sâmbătă 20 iulie, de la ora 18.00, sunteți așteptați la aniversarea Carrousel cu Alya Aris și DJ-ii Blackie & Carlos, la Chios Social Lounge.

chios

Duminică, 21 iulie, la Muzeul de Artă puteți admira expoziția „Dialogul culorilor. O călătorie vizuală” a pictorului-scenograf Andrei Șchiopu.

expozitie de arta

Sursa/ Foto: Zile și Nopți

Citește mai departe

EVENIMENT

Pana informatică mondială a AFECTAT și zborurile de pe AEROPORTUL clujean

Publicat

aeroport cluj

Foarte multe bănci, instituții media și companii aeriene sunt afectate de o întrerupere majoră a serviciilor informatice. Aeroporturi din întreaga lume, inclusiv din România, au de suferit. 1.078 de zboruri au fost anulate în întreaga lume până în prezent, potrivit BBC.

Nici aeroportul din Cluj-Napoca n-a scăpat. Mai multe zboruri au întârzieri consistente, atât la sosiri cât și la decolări.

Pana informatică mondială a AFECTAT și zborurile de pe AEROPORTUL clujean

Cursele din Antalya, Barcelona, Londra și Bergamo au întârzieri de până la 3 ore.

sosiri

Plecările spre Dortmund, Barcelona, Hurgada și Dublin sunt de asemenea afectate.

plecari

Oficiul federal elvețian pentru securitate cibernetică (BACS) a identificat drept cauză pentru probleme o actualizare făcută de compania de securitate cibernetică Crowdstrike la sistemele Microsoft Cloud. Compania americană a recunoscut problema și a spus că lucrează la remedierea ei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax