Connect with us

EVENIMENT

Atenție la ROȘIILE pe care le mâncăm. ”Tot ce se vinde in perioada asta e chimizat maxim”

Publicat


rosii
O clujeancă a atras atenția asupra roșiilor din piețe și a spus că cine se bucura ca au aparut rosiile romanesti in piete, o face degeaba.
Rosii oltenesti, super laudate si mult asteptate de popor…verzi in mijloc, fara seminte si gust (indicatorii principali la rosii).
– sunt verzi in mijloc pentru ca nu au avut timpul si ritmul de coacere normal
– nu au semintele formate complet pentru ca sunt pline de tratamente de fortare a cresterii, dar semintele nu le poti forta sa se dezvolte, ca sa prostesti oamenii care stiu asta

Roșii fără gust

– nu au gust pentru ca nu mai sunt soiuri bune, majoritatea sunt hibrizi si nici nu stau suficient la soare ca sa isi formeze aroma, probabil nici nu au in pamant ce trebuie de la atatea chimicale care au distrus microbiomul solului
– cand au culoare rosie frumoasa, dar inauntru nu sunt coapte normal, inseamna ca au si substante acceleratoare de inrosire (celebrul Ethrel, le coloreaza in 24-48h, din clasa de toxicitate III). Pofta buna!”, a spus aceasta.
Clujeanca a avertizat că daca cineva speră să manânce rosii crescute natural, trebuie sa stie ca in solarii ele nu se coc mai repede de iunie (pentru cine a apucat sa planteze prin martie) si in camp abia prin iulie-august.
”Tot ce se vinde in perioada asta e chimizat maxim”, a conchis clujeanca.




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate