Connect with us

ACTUALITATE

Asociații norvegiene caută 12 ONG-uri românești tinere pentru a le oferi SPRIJIN în dezvoltare

Publicat


Synerb, în parteneriat cu Norsensus Mediaforum Norvegia, a dat startul înscrierilor în programul Vizionar – Fundraising strategic pentru ONG-uri la început de drum.

„Programul Vizionar este un program de sprijin dedicat ONG-urilor tinere, la început de drum, care doresc să învețe cum să își construiască un sistem profesionist de fundraising și să acceseze finanțările potrivite pentru dezvoltarea organizațiilor lor.

Programul se va desfășura pe o perioadă de 18 luni, răstimp în care 12 organizații ambițioase vor avea acces la tabere de învățare, mentorat punctual pe arii specifice de dezvoltare organizațională și vor beneficia de sprijin direct în scrierea de proiecte și consolidarea competențelor de fundraising.

“Strângerea de fonduri este o misiune dificilă pentru un ONG la început de drum. Ca să își poată îndeplini misiunea socială pe termen lung, orice echipă are nevoie de sisteme, instrumente potrivite, feedback de la oameni cu experiență, prezentări solide și o doză bună de răbdare.

Am creat programul Vizionar pentru a veni în sprijinul ONG-urilor mici care vor să-și dezvolte un mix de finanțare sănătos și diversificat. Dincolo de instrumentele oferite, vom ajuta liderii acestor organizații să-și dezvolte o serie de obiceiuri eficiente de fundraising și să înțeleagă cum gândesc donatorii. ” (Sonia Oprean, Co-fondator & Managing Partner Synerb)

Ce fel de organizații căutăm?

Dacă reprezinți un ONG din mediu rural, urban mic sau urban care:

·         Activează în domeniul dezvoltării locale, al educației sau domeniul social;

·         A avut un buget de maxim 50,000 EUR în ultimul an calendaristic;

·         Are minim 2 angajați sau voluntari ”full-time” în echipă;

·         A derulat cel puțin 2 proiecte relevante;

·         Are o viziune de dezvoltare și de creștere a impactului social în comunitate;

Și cauți:

·         O microcomunitate care să te susțină și un spațiu în care să-ți dezvolți organizația;

·         Să-ți diversifici finanțările și să crești bugetul ONG-ului;

·         Să afli cum construiești un sistem de fundraising;

·         Să înveți în compania colegilor din sector;

·         Să-ți redefinești modul de lucru, viziunea și impactul organizațional;

·         Mentori și oameni cu experiență, determinați să te însoțească timp de 18 luni.

poți aplica pentru a fi parte din programul Vizionar până la data de 23 mai 2022, AICI ”, se arată în comunicat.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cristi Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj și stânga de la Națională, nu e decis să-și PRELUNGEASCĂ contractul

Publicat

Cristi Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj și stânga de la Națională, nu e decis să-și prelungească contractul. El nu mai dă randament la niciuna dintre echipe. Patronul Nelu Varga anunță că i-a făcut acestuia o ofertă, având în vedere că îi expiră contractul în vară.

„El trebuie să se gândească. Vrea bani mulţi, dar în ultimele meciuri nu a arătat ce arăta el în trecut. Are o formă mai slabă. Noi putem găsi şi alte variante, dar pentru faptul că a fost alături de noi atâţia ani i-am făcut o ofertă bună şi are timp să se gândească”, a declarat Neluţu Varga, conform ProSport.

Cristi Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj și stânga de la Națională, nu mai dă RANDAMENT la niciuna dintre echipe

Potrivit sursei amintite, Varga i-ar fi oferit lui Manea un salariu de 15.000 de euro lunar ca să prelungească. Fundașul care poate evolua pe ambele flancuri ale apărării n-a dat satisfacție nici la națională, în amicalul cu Irlanda de Nord (1-1).

Trecut de Edi Iordănescu în stânga, el a fost depășit de adversari în mai multe rânduri, prima oară chiar la golul înscris de Reid, în minutul 7. Pe de altă parte însă, Manea chiar este unul dintre jucătorii merituoși ai CFR-ului.

Opt trofee cu CFR Cluj, între care 5 titluri în Superliga

Adus în 2017, sub formă de împrumutat, apoi transferat definitiv, trei ani mai târziu, internaționalul în vârstă de 26 de ani a câștigat cu feroviarii clujeni nu mai puțin de 8 trofee.

E vorba despre 5 titluri de campion al României (2018, 2019, 2020, 2021, 2022), Cupa României (2020) și două Supercupe ale României (2019, 2021).

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident cu 4 mașini pe Calea Turzii. Trafic blocat

Publicat

De

accident 4 mașini Calea Turzii

Un accident rutier cu 4 mașini implicate a avut loc, luni dimineață, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, traficul rutier fiind blocat pe relația Centru-cartierul Zorilor.

Din primele informații ale ISU Cluj, nicio persoană nu a rămas încarcerată.

”Evitați zona Piața Cipariu – Calea Turzii -Zorilor”, au atras atenția șoferii aflați în trafic.

Update:

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe Calea Turzii. Din primele date, este vorba despre o tamponare între 5 autoturisme.

Echipajele operative au găsit la fața locului 8 persoane care au reușit să iasă singure afară din autoturisme. Până acum, o femeie de aproximativ 55 de ani a primit îngrijiri medicale și a fost deja transportată la spital. O altă femeie primește în acest moment îngrijiri medicale. Celelalte persoane nu au solicitat până acum asistență medicală. În urma acestui eveniment rutier a fost transportată o singură persoană la spital.”, a transmis ISU Cluj.

Sursa foto: Info Trafic Cluj-Napoca – Facebook

accident 4 mașini Calea Turzii

accident 4 mașini calea Turzii

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Copil pe trotinetă, lovit de mașină pe o trecere de pietoni în Cluj-Napoca. A intervenit SMURD

Publicat

De

copil pe trotinetă accident

Un copil pe trotinetă a fost lovit de o mașină, luni dimineață, pe trecerea de pietoni din Piața Ștefan cel Mare, aproape de Bastionul Croitorilor, conform unor martori.

Din primele informații, copilul primește îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD, minorul fiind conștient și cooperant.

La spital

”Acuză dureri la membrele superioare și inferioare și, cel mai probabil, va fi transportat la spital”, au spus pompierii clujeni.

Mașina este înmatriculată în județul Harghita.

Vom reveni cu detalii.

 

copil pe trotinetă accident

copil pe trotinetă accident

Citește mai departe

EVENIMENT

Creşte violenţa în familie. Clujul, printre judeţele în care au fost emise 2.025 de instrumente de protecţie pentru victime

Publicat

De

violenta bataie pixabay (2)

Potrivit Poliţiei Române, în ţară au fost emise 1.912 ordine de protecţie provizorii pentru violenţă în familie, iar Clujul se numără printre judeţele în care au fost emise 2.25 de instrumente SIMEde protecţie pentru victimele violenţei domestice, dintre care 1.074 de ordine de protecţie provizorii şi 951 de ordine de protecţie (emise de instanţele judecătoreşti).

SIME este un ansamblu integral de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere, destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

 

1.912 ordine de protecţie provizorii în ţară, în două luni

În primele 2 luni ale acestui an, poliţiştii au emis 1.912 ordine de protecţie provizorii, 760 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată. În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 19.077 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 9.570 în mediul urban şi 9.507 în mediul rural.

La nivel naţional, în primele 2 luni ale 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 6,3%, faţă de primele 2 luni ale anului 2023, de la 8.719 la 9.272 de fapte.

Un număr mai mare de infracţiuni din sfera celor de violenţă domestică arată amploarea fenomenului şi necesitatea de a interveni cu toate mijloacele legale pentru diminuarea lui. În acelaşi timp, indică faptul că victimele violenţei domestice au din ce în ce mai mare încredere să sesizeze Poliţia Română.

Au fost înregistrate creşteri, comparativ cu perioada similară din anul 2023, pentru loviri sau alte violenţe (de la 5.309 la 5.516 fapte) şi ameninţare (de la 992 la 1.194 de fapte).

Cea mai mare pondere în cadrul infracţiunilor o au „lovirea sau alte violenţe” –  60 %  (5.516 fapte) şi ,,ameninţarea” – 13% (1.194 de fapte), acestea împreună reprezentând 73% din total.

După locul comiterii, 5.122 de infracţiuni au fost comise în mediul urban, 4.147 în mediul rural, 7.632 la domiciliu şi 1.640 în spaţiul public.

În primele 2 luni ale anului 2024, s-a înregistrat o creştere atât a numărului autorilor (9.428) care comit astfel de fapte, cât şi a victimelor acestora (9.810).

Victime: 1.702 bărbaţi, 6.579 femei, iar 1.529 minori

Din totalul victimelor infracţiunilor de violenţă domestică, 1.702 sunt bărbaţi, 6.579 sunt femei, iar 1.529 sunt minori.

În aceeaşi perioadă, instanţele judecătoreşti au emis 1.977 de ordine de protecţie, 760 fiind provenite din ordine de protecţie provizorii.

Referitor la nerespectarea ordinului de protecţie, au fost sesizate 743 de infracţiuni, dintre care 460 în mediul urban şi 283 în mediul rural.

La nivel naţional, au fost emise 1.912 ordine de protecţie provizorii, 760 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie.

Din totalul ordinelor de protecţie provizorii emise, 1.728 au fost confirmate de unităţile de parchet (90%).

Referitor la nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu, au fost sesizate 138 de infracţiuni, dintre care 84 în mediul urban şi 54 în mediul în rural.

Clujul, printre judeţele în care au fost emise 2.025 de instrumente de protecţie pentru victime

În primele 2 luni ale anului 2024, la nivelul D.G.P.M.B. şi al inspectoratelor de poliţie judeţene Bacău, Braşov, Cluj, Călăraşi, Caraş – Severin, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui, unităţi care au intrat în etapa I-a, respectiv etapa a II-a a Proiectului pentru implementarea S.I.M.E., au fost emise 2.025 de instrumente de protecţie pentru victimele violenţei domestice, dintre care 1.074 de ordine de protecţie provizorii şi 951 de ordine de protecţie (emise de instanţele judecătoreşti).

În 206 situaţii, a fost pusă în aplicare măsura „obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere”, reprezentând 10,2% din totalul ordinelor de protecţie provizorii emise şi ordinelor de protecţie emise de instanţele judecătoreşti.

În ceea ce priveşte infracţiunile constatate, au fost înregistrate în total 153 de infracţiuni, dintre care 6 de distrugere, 93 pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a ordinului de protecţie şi 54 pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a ordinului de protecţie provizoriu.

Pentru 10 dintre persoanele cercetate pentru aceste infracţiuni, au fost dispuse măsuri preventive: 7 reţineri, o arestare preventivă şi 2 măsuri de control judiciar.

Poliţiştii emit ordine de protecţie provizorii în exercitarea atribuţiilor de serviciu, când constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

IME este un ansamblu integral de sisteme informatice dedicate, aplicaţii, echipamente şi reţele de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, precum şi de dispozitive electronice de supraveghere, destinat monitorizării electronice în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale”, informează Poliţia Română.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax