Connect with us

ACTUALITATE

Asociații clujene cer REFERENDUM național pe legea înstrăinării pământurilor. O parte din TRANSILVANIA e a străinilor

Publicat


Asociatia ASTRA – Despartamintul Cluj, Societatea Cultural-Patriotica Avram Iancu din Romania,  Societatea cultural-știintifică „Virtus Romana Rediviva” din Cluj-Napoca si  Fundatia CARPATICA au launsat o petitie către Parlament, Presedintie, Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala ale Romaniei prin care cer organizarea unui referendum național pentru modificarea legii înstrăinării pământului.

De foarte multă vreme, cetățenii acestei țări constată cu stupefacţie şi durere comportamentul condamnabil al unor reprezentanţi cu funcţii cheie ai clasei politice, ale căror scopuri și obiective se depărtează tot mai mult de cele ale majorității populației, care le-a dat votul și pe care ar fi obligați să o reprezinte.

Prăpastia care separă  poporul  țării de astfel de reprezentanţi ce conduc formațiuni politice, ajunse temporar la butoanele de comandă ale statului,  se adâncește pe zi ce trece, cei de la putere nemaiurmărind decât într-o infimă proporție programul politic asumat și îndepărtându-se vizibil de promisiunile făcute în campania electorală.

Ca atare, dialogul necesar, care să armonizeze și să facă capabilă participarea tuturor la procesul de exercitare a principiilor democratice care stau la baza sistemului de conducere din UE, respectarea principiilor de transparență și de consultare permanentă cu cetățenii alegători, datori să cunoască în cunoștință de cauză toate hotărârile și legile care îi privesc, obligă guvernul și parlamentul să respecte această practică, nu s-o oculteze.

Proiecte necomunicate cetățenilor

Spre dezamăgirea noastră, acest instrument democratic este mereu ocolit, multe dintre proiectele de lege nefiind comunicate cetățenilor țării, urmărindu-se votarea lor în mare şi suspectă grabă, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a intereselor fundamentale ale țării și ale locuitorilor ei, punând națiunea română în fața unui fapt împlinit.

Datoria noastră, a celor care reprezentăm vocea opiniei publice,  este să respingem cu tărie aceste practici, devenite pe zi ce trece uzuale în parlament și  guvern, încălcând sistematic principiile fundamentale ale statalității și independenței naționale, mai ales atunci când vizează hotărâri și măsuri de importanță capitală pentru stat și națiune.

Escamotând dialogul viu și permanent cu poporul, unii reprezentanţi din prim planul clasei politice s-au adâncit în urmărirea unor interese meschine, atrăgând, din păcate, şi formaţiunea pe care o conduc spre direcţii străine chiar de rațiunea lor de a exista pe scena politică, slujind nu de puține ori forțe oculte, ceea ce duce la șubrezirea construcției statului național, la pierderea încrederii poporului în oamenii care îl conduc, la îndepărtarea de linia normalității și statorniciei.

Indignare maximă

Suntem, în consecință, indignați de intenția guvernului de a aduce în discuția Parlamentului un proiect de lege care vizează schimbarea condițiilor de înstrăinare a pământului țării, cu înlăturarea prevederilor de până acum,  condiții pe care nicio altă țară europeană sau din UE nu le-ar  accepta.

Dat fiind importanța unui asemenea proiect legislativ, solicităm organelor noastre în drept declanșarea unui referendum pe această temă.

Solicităm, de asemenea, informarea corectă, completă și la timp a cetățenilor și deschiderea unor dezbateri televizate prin care fiecare cetățean să fie la curent cu măsurile preconizate.

Inițiative păguboase

Ne exprimăm, de asemenea, indignarea că astfel de inițiative parlamentare, nocive și păgubitoare pentru țară, n-au fost aduse la cunoștința generală, și nici n-au fost însoțite de minime explicații motivaționale, ceea ce aruncă în spațiul public mari semne de întrebare asupra guvernării curente.

Solicităm ca acest proiect de lege să fie imediat retras de pe ordinea de zi a parlamentului, ca fiind antistatal și antinațional, având ca scop transformarea țării noastre într-o colonie.

Suntem de altfel informați că, prin păguboasa lege a  retrocedărilor și a sistemului ascuns de înstrăinare a pământului, o suprafaţă importantă din teritoriul Transilvaniei aparține deja unor străini, având drept scop șubrezirea statului național, situație pe care o vom afla la încheierea recensământului agricol demarat de curând.

Dezmembrarea provinciilor istorice

Este nevoie, prin urmare, să așteptăm rezultatul acestei evaluări la scară națională, pentru a lua măsurile care se impun, pentru ca principala avuție a țării, pământul, care definește teritoriul sacru al unei națiuni, lăsat prin testament de moșii și strămoșii noștri, să nu ne fie înstrăinat prin retrocedări ilegale sau matrapazlâcuri politice condamnabile.

Fiecare popor, fiecare țară consideră această avuție inalienabilă, ca făcând parte din patrimoniul ei de jertfe de sânge și sacrificii, încât a trata problema ca pe o chestiune comercială curentă este un gest intolerabil, echivalent cu o trădare națională, întrucât este în joc însăși eliminarea uneia dintre caracteristicile de bază ale unei națiuni, dezmembrarea provinciilor istorice, atentat criminal la existența și ființa noastră etnică.

Având în vedere încălcarea dreptului de informație și de decizie a cetățeanului în chestiunile fundamentale, care vizează însăși esența statului național, solicităm anularea  unei asemenea inițiative,  neagreate de niciun cetățean cu simț  patriotic al aceste țări.

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Doi clujeni, în conducerea Federației Române de Baschet. Mircea Cristescu e VICEPREȘEDINTE

Publicat

De

În cadrul alegerilor de la Federația Română de Baschet (FRB), desfășurate marți,  Carmen Tocală a fost aleasă în funcția de președinte încă din primul tur. De asemenea, s-a decis și restul conducerii federației de la București.

Astfel, clujeanul Mircea Cristescu – director operațional al echipei U – BT, și Alina Moanță au fost aleși vicepreședinți ai Federației Română de Baschet. De altfel cei doi au fost singurii înscriși pentru cele două posturi de vicepreședinte.

Din Consiliul Director vor face parte nume importante, printre care și clujeanca Aurora Dragoș – fostă jucătoare și antrenoare, alături de Cătălin Tănăse, Horațiu Floca, Șerban Sere, Dan Calancea, Marius Marinescu, Dan Dacian, Florin Covaciu, Vlad Ghizdăreanu și Veronica Gavrilă.

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO/ Soția lui Emil Boc a scos o antologie de poezii. La Editura Academiei Române

Publicat

De

Oana Boc, soția primarului Clujului, Emil Boc, a anunțat un eveniment editorial care o privește direct, și anume apariția unui volum de poezii.
”Una dintre bucuriile acestei veri: mi-a apărut antologia de poezii în prestigioasa colecție „O sută și una de poezii” a Editurii Academiei Române.
Mulțumiri lui Pompiliu Crăciunescu pentru splendida prefață, mulțumiri Editurii Academiei Române pentru invitația la colaborare și mulțumiri cititorilor cu care mă întâlnesc dincolo de spațiu și de timp, în lumile din poeziile mele!”, a spus Oana Boc.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Anul ȘCOLAR începe în 13 septembrie, cu prezență FIZICĂ. Sorin Cîmpeanu: Nu vor fi SCENARII de funcționare

Publicat

De

Școala va începe în data de 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că școala este un mediu sigur și că se bazează și pe nivelul ridicat de vaccinare în rândul profesorilor.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a declarat că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare, dar a precizat că, în continuare, vaccinarea nu este și nu va fi obligatorie.

Sursa: Mediafax

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Clujul va avea la finalul anului aproximativ 300 de puncte gospodărești îngropate

Publicat

Din 1 iulie 2019 este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, respectiv deșeuri reziduale/amestecate/menajere. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, colectarea selectivă ține de un efort colectiv, atât din partea cetățenilor, cât și a autorităților locale.

În acest sens, pentru a spori gradul de colectare selectivă, au fost amenajate până astăzi 171 de puncte gospodărești îngropate.

Dan Tarcea a declarat, marți, că în 2021 vor mai fi amenajate încă 100 de puncte gospodărești.

Chiar zilele trecute au fost date în folosință unele noi, pe străzile București, I. P. Voitești, Lombului, I. L. Carariale, Gorunului, Bușteni, Meziad, Fabricii de zahăr.

În total, Primăria și-a propus să ajungă la 650 puncte gospodărești îngropate.

În multe cazuri însă apar probleme legate de rețelele subterane de canalizare, gaz și curent electric.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate