EVENIMENT
Armata ANGAJEAZĂ soldați și gradați profesioniști. Peste 900 de locuri disponibile

Armata face noi angajări. Se caută soldați și gradați profesioniști. Înscrierile sunt deschise până în data de 24 octombrie. Conform MApN, sunt disponibile, la nivel național, aproape 1700 de posturi de soldat și gradat profesionist în 33 de județe și municipiul București, scrie Alba24.ro.
Din cele 1.695 de locuri anunțate, doar 921 sunt vacante, iar candidații au vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani și doresc o slujbă sigură și bine plătită. Ei pot concura pentru un singur post.
Candidații mai au la dispoziție câteva zile pentru depunerea dosarelor la centrele de recrutare din țară.
Angajare/ recrutare MApN, soldați și gradați profesioniști: Calendar
Selecția a început încă din 26 septembrie, iar ultima zi de înscriere este data de 24 octombrie.
Despre probele de selecţie citiţi AICI:
– Examinarea medicală va avea loc în perioada 3 octombrie – 15 noiembrie.
– Termen final de întocmire sau actualizare a dosarelor de candidat: 25 noiembrie 2022.
– Repartizarea candidaților pe unități militare, arme/servicii/specialități militare va avea loc în perioada 7-8 decembrie.
ATENȚIE! Se candidează pentru un post, nu pentru toate locurile scoase la concurs, așadar, concursul este pe post.
Detalii obțineți de la personalul recrutor de la biroul informare-recrutare.
Prezentarea candidaților fără stagiu militar, în centrele de instrucție, se va face în data de 9 ianuarie 2023 , iar a celor cu stagiu militar, în data de 6 februarie 2023.
Recrutare MApN: Unde se fac înscrierile
Adresele și numerele de telefon la care se pot obține informații sunt disponibile AICI
Există anumite condiții pentru cei care doresc să fie admiși. Candidații trebuie să aibă cetățenie română cu domiciliul stabilit în țară și să fie majori.
De asemenea, viitorii soldați trebuie să fi absolvit cel puțin primii doi ani de studiu din învățământul secundar superior, să aibă permis de conducere valabil, catagoria B și C și, nu în ultimul rând să fie declarați admiși la probele de selecție, la examenul medical.
Lista completă a condiţiilor şi criteriilor generale de recrutare
– să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
– să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
– să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
– să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii care optează pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”;
– să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunţă la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate;
– să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ
– candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma „aviaţie”, specialitatea militară „însoţitor de bord – paramedic”.
– să fie declarat ”Admis” la probele de selecţie care se susţin în centrele zonale de selecţie şi orientare sau în şi care constau în evaluarea psihologică (test de aptitudini și chestionar de personalitate), evaluarea capacităţii motrice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) şi interviul de evaluare finală;
– să fie declarat “Apt” la examinarea medicală care are loc în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale;
– să fie declarat ”Apt” la examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale care va fi parcursă doar de candidații pentru specialitatea militară „forţe pentru operaţii speciale”, „scafandri”, de cei care vor desfăşura activităţi care necesită ambarcarea ori obținerea permisului/brevetului de conducere auto.
Cum se face înscrierea
– te înscrii la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul/sectorul de domiciliu, pentru a obține informații privind oferta educațională, condițiile de recrutare, selecție și repartizare, precum și pentru a beneficia de consiliere și îndrumare din partea personalului recrutor; pentru aceasta, fie depui formularul de înscriere (fișa de contact) la sediul biroului informare-recrutare, fie transmiți formularul prin e-mail sau prin poștă cu notă de inventar și confirmare de primire, pe adresa biroului informare-recrutare;
– urmezi indicațiile personalului recrutor în legătură cu ceea ce ai de făcut în continuare şi contactezi biroul informare-recrutare atunci când ai nevoie de lămuriri suplimentare;
– te informezi urmărind informaţiile publicate pe site-urile şi paginile oficiale de recrutare şi ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ militar, despre probele de selecţie şi concursul de admitere;
te pregăteşti în vederea participării la probele de selecţie şi la concursul de admitere, conform precizărilor primite de la personalul recrutor;
– susţii probele de selecţie la datele stabilite şi la structurile care efectuează selecţia, conform planificării comunicate de recrutor
– completezi dosarul de candidat cu documentele solicitate de recrutor, în scopul certificării îndeplinirii tuturor condiţiilor şi criteriilor de recrutare.
– aştepţi să ţi se comunice, de către recrutor, dacă ai fost repartizat(ă) în funcţie sau te interesezi personal la biroul informare-recrutare în legătură cu rezultatul repartizării.
Sunt scoase la concurs 1049 de posturi în 33 de județe și în Municipiul București.
Lista cu posturile pe județe și unități militare poate fi consultată la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare.
O nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în perioada 24 octombrie – 11 noiembrie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru persoanele care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în acest an.
Potrivit unui comunicat al MApN transmis vineri, au rămas disponibile 417 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare din Bucureşti şi 19 judeţe – Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Vaslui şi Vrancea.
Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară se desfăşoară în baza prevederilor Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari şi ale Ordinului ministrului Apărării Naţionale în acest sens.
La prezentarea la centrul militar, cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.
De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.
La centrul militar, se va completa o cerere de înscriere şi se vor prezenta următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, eliberat de către autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
Sursa: Alba24.ro
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

CULTURA
VIDEO FOTO. Val de premii pentru micii cântăreți clujeni ai Grupului Ministar la Golden Voice Malta

Micii cântăreți ai Grupului Ministar din cadrul Asociației Classus Art Cluj-Napoca s-au întors cu o grămadă de premii de la concursul Golden Voice Malta desfășurat săptămâna trecută.
”A fost o experiență unică și prima de acest fel pentru noi. Ne-am încumetat să luăm Europa în piept și să ne “luptăm” cu alți copii foarte talentați, ca și ai noștri, de altfel. Cel mai mare câștig al nostru a fost de fapt cea mai faină galerie din concurs, formată din părinții care au venit cu noi și care au știut să arate cel mai frumos fair-play pe care l-am văzut vreodată, susținând și apreciind atât performanțele noastre dar și pe ale altora care au cântat minunat”, a spus pentru Cluj24 profesorul coordonator Șerban Băcilă. Soția sa, Carmen, este președinta asociației.
Premiile clujenilor
Mențiuni:
Andrei Cuc
Ștefania Câmpean
Eva Treitli
Francesca Ibranyi
Elena Suciu
Victor Săsărman
Premiul special al Juriului pentru interpretare
Anda Pop
Patricia Câmpean
Premiul Festivalului Sofia Grand Prix Bulgaria
Bogdan Pomană
Anda Pop
Premiul Festivalului Games of Apollo – Grecia
Victor Săsărman
Elena Suciu
Premiul Festivalului Rising Star Festival – Kosovo
Cătălin Stroe
Premiul Festivalului Microfono d’Oro – Italia
Cătălin Stroe
Premiul Festivalului VISTULA – Polonia
Bogdan Pomană
Premiul 1 – cat 9-10 ani
Cătălin Stroe
Grand Prix Junior- Golden Voice – Malta
Bogdan Pomană
Cântăreți din 21 de țări
La concurs au participat cântăreți din 21 de țări (Bulgaria, Spania, Portugalia, Italia, Finlanda, Letonia, România, Germania, Slovenia, Franța, Moldova, Estonia, Serbia, Lituania, Croația, Ungaria, Marea Britanie, Polonia, Kosovo, Armenia & Malta)
Juriul profesionist internațional a fost alcătuit din: Daina Biceleviciute (Marea Britanie), Richard Hoffmann (Ungaria), Rossi Yordanova (Bulgaria), Raimonda Navickiene (Lituania), Rocco Palazzo (Italia), Cristiana Lirussi (Italia), Emil Strundzhev (Bulgaria), AnaCristina Videira (Portugalia), Saribek Sargsyan (Polonia), Viviana Florez (Spania), Svetlana Kartoun ovule Spania), Rita Pace (Malta), Arta Haziri-Nuhiu (Kosovo), Elena Savtsuk (Estonia).
EVENIMENT
Minor clujean arestat pentru FURT calificat, tâlhărie și tentativă la OMOR. A furat un televizor și a BĂTUT un bătrân

Trei minori au fost reținuți de polițiștii clujeni pentru furt calificat, tâlhărie și tentativă la omor. Aceștia au furat un televizor și ar fi bătut două persoane care i-a surprins asupra faptului. Unul dintre ei, de 15 ani, a fost arestat pentru 30 de zile.
„În data de 29 martie a.c., în jurul orei 01.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat de 53 de ani, în calitate de locatar, prin apel 112, despre faptul că l-ar fi găsit pe un bărbat de 70 de ani, colocatar, căzut în curtea imobilului și prezentând urme de agresiuni fizice.
Totodată, apelantul a menționat lipsa unui televizor din imobilul acestora.
Minor clujean arestat pentru FURT calificat, tâlhărie și tentativă la OMOR. A furat un televizor și a BĂTUT un bătrân
Din primele investigații efectuate de către polițiști a rezultat că, la aceeași dată, în jurul orei 20.30, 3 persoane necunoscute, ar fi pătruns în curtea unui imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, fiind surprinși de un bărbat de de 53 de ani, pe care l-ar fi agresat fizic, ulterior fugind de la fața locului fără să sustragă bunuri.
Ulterior, în jurul orei 23.50, persoanele în cauză s-au întors la imobil unde ar fi fost surprinși de bărbatul de 70 de ani, pe care aceștia l-ar fi agresat fizic, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnul și cu un obiect dur.
În cadrul acțiunilor comise de persoanele în cauză, ar fi fost sustras un televizor.
În contextul activităților investigativ-operative derulate efective din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și Serviciul de Investigații Criminale, persoanele necunoscute au fost identificate, ca fiind 2 tineri de 13 ani și un tânăr de 15 ani.
„Au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară”
În acest sens, în data de 31 martie a.c., au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe strada Platanilor din municipiul Cluj-Napoca, iar în urma acestora, cei 3 tineri au fost depistați și conduși la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor.
Precizăm că, prejudiciul cauzat a fost recuperat în integralitate.
În baza probatoriului administrat, tânărul de 15 ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 1 aprilie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.
Cercetările sunt continuate de către procurorul din Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale”, a comunicat IPJ Cluj.
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe raza localităților Strucut, comuna Ceanu Mare, respectiv Crăești, comuna Petreștii de Jos.
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj
Astfel, în timpul efectuării unor lucrări de excavație, a fost găsit un proiectil exploziv, calibrul 105 milimetri, rămas cel mai probabil de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial. Drept urmare, la fața locului s-au deplasat pirotehniștii, care au asanat proiectilul în depline condiții de siguranță.
Ulterior, echipajul nostru a desfășurat o misiune similară în localitatea Crăești, pentru a asana o bombă de aruncător, calibrul 82 milimetri. Ambele elemente de muniție vor fi distruse de către pirotehniști, în cadrul unor misiuni specifice.
Sfaturile ISU Cluj
Pe această cale, reamintim populației că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. Cu alte cuvinte, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte:
• Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
• Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
• Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
• Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
• Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
• Nu lăsăți copiii să se joace cu asemenea muniții;
• Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă”, a transmis ISU Cluj.

Agresiunea săvârșită luni seara de către un grup de tineri mascați asupra a doi minori, după meciul dintre „U” Cluj și CFR, nu a avut conotații etnice sau rasiale, spune Poliția. Cei care au informații legate de acest incident sunt rugați să sune la 112.
„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj desfășoară activități specifice, pentru identificarea persoanelor implicate și clarificarea împrejurărilor în care s-a produs un incident de agresiune fizică, din data de 31 martie a.c., petrecut în Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca, imediat după încheierea unei partide sportive.
Poliția Cluj: Bătaia după derby-ul „U” – CFR, fără conotații ETNICE sau rasiale
Din verificările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că doi tineri, ambii în vârstă de 19 ani, ar fi fost agresați fizic de un grup de persoane necunoscute.
Ulterior, pe strada Splaiul Independenței, una dintre victime a suferit leziuni, după ce ar fi fost lovită cu un obiect dur (sticlă), aruncat de o altă persoană.
În prezent, polițiștii continuă cercetările, inclusiv prin analiza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, pentru a stabili identitatea acestora și dispunerea măsurilor legale.
Inspectoratul de Poliție Județean Cluj tratează cu maximă seriozitate acest caz și reiterează angajamentul ferm, pentru menținerea siguranței publice.
Persoanele care dețin informații relevante sunt rugate să se prezinte la cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul de urgență 112.
Până în acest moment, din verificările efectuate, nu au rezultat date sau indicii din care să rezulte că faptele ar fi fost săvârșite pe motive de etnie sau rasă.
Toate ipotezele sunt analizate, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs incidentul”, a transmis IPJ Cluj.