Connect with us

EVENIMENT

UPDATE/ VIDEO/ Arde pădurea la Băișoara. Pompierii intervin la mai multe focare

Publicat


Pompierii clujeni intervin la mai multe focare de incendiu aflate pe raza localității Băișoara.

Două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au acționat acolo.

Între cele două focare era o distanță de un kilometru.

Echipajele au reușit să lichideze focarele întinse pe o suprafață de circa 5 ha de litieră și să evite propagarea acestora la o gospodărie aflată în apropiere.

Primarul din Băișoara: Totul e sub control

Primarul localității, Ghib Liviu, a declarat pentru Cluj24 că situația e sub control și că incendiul, chiar dacă a părut impresionant, nu a fost grav.

Focul era stins în jurul orei 20:00.

sursa video: Voluntarii CERT Transilvania



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. ACCIDENT la Bucea, în Cluj. Autocamion ieșit în afara părții carosabile. Tânăr de 20 de ani dus la SPITAL

Publicat

Un autocamion a ieșit în afara părții carosabile, marți dimineața, în loc. Bucea din jud. Cluj. Mașina a intrat în zidul Bisericii Baptiste. Un tânăr de 20 de ani a fost dus la spital.

„Un echipaj SAJ a consultat un bărbat, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

VIDEO. ACCIDENT la Bucea, în Cluj. Autocamion ieșit în afara părții carosabile. Tânăr de 20 de ani dus la SPITAL

Conform primelor evaluări acesta prezenta afecțiuni ușoare”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

Editorial Opinii

OPINIE. Inginerii electorale. Fărâmițarea și DISTRUGEREA opoziției politice. Studiu de caz: ALEGERI pentru Primăria Cluj

Publicat

primaria cluj napoca

S-au înșurubat în sufletul românilor anumite leit-motive transmise intenționat sau nu, cu efecte foarte puternice în distragerea atenției publicului și manipularea lui.

Pentru a explica mai bine încercăm să dăm mai multe exemple.

”Dacă te bagi în politică te mânâncă porcii!”

Așa este, doar parțial. Însă… Dacă nu ne asumăm această luptă și activitate politică, facem pârtie altora, de tipul celor care ne conduc acum. Unora le convine perpetuarea acestui mod de nonabordare a Politicului pentru că posturile esențiale , administrative, decizionale și aducătoare de profit le rămân lor fără luptă.

Inginerii electorale. Fărâmițarea și DISTRUGEREA opoziției politice. Studiu de caz: ALEGERI pentru Primăria Cluj

”Părinții sunt inconștienți și le procură scutiri medicale de la sport copiilor!”

Toți , dar absolut toți părinții sunt convinși că a face sport este un proces care contribuie la sănătatea și frumoasa dezvoltare a copiilor. Dacă scutirile medicale sunt obținute cu o strădanie în plus din partea familiei, aceasta se datorează nu faptului că părinții n-ar vrea binele copiilor, ci condițiilor mizerabile de a face sport la școala respectivă și calității profesorului de sport.

Acesta ar trebui să fie cel mai respectat și admirat profesor din școală, dar din păcate, fără să dorim a jigni toți profesorii de sport, situația ar putea fi tocmai invers. Calitatea profesională și umană a multora este controvesată. Nu trebuie să căutăm prea mult în a găsi atât de multe acuzații de abuzuri sexuale.

Prăbușirea rezultatelor în sportul românesc are la bază mai ales această prăbușire generală, în medie, a calității profesorilor și antrenorilor din sport. Un fost decan al unei facultăți de profil (din Transilvania) își făcea un titlu de glorie ”accesând” studente. Pe lângă faptele imorale și ilegale a transmis și un model de comportament?

”Industria românească a fost un morman de fier vechi!”

O enormitate lansată de la tribuna Parlamentului de o beizadea comunistă, Petre Roman, care ar fi trebuit atunci arestat pentru sabotarea economiei naționale, dar a fost lăsat prim ministru.

A transformat în morman de fier vechi prea multe intreprinderi care puteau să meargă și azi , dar în schimb au fost jefuite și distruse. In cazul fabricilor de metalurgie, chimie și lapte de pildă, au fost distruse doar pentru a nu deranja concurența.

”Alcoolul este principalul motiv pentru care se produc accidente de circulație la români!”

Nici la români, nici la alții nu este principalul motiv, dar este cel mai simplu motiv pentru care Poliția Rutieră își poate demonstra utilitatea. Principalele motive sunt neadaptarea vitezei, folosirea telefonului, oboseala, drumurile prost construite sau/și marcate, inspectii tehnice formale, etc.

Toate cauzele reale și importante sunt mult mai greu de cercetat, iar polițiștii șmecheri își arată activitatea prin înverzitul fiolei. Sigur că alcoolul nu trebuie acceptat, dar trebuiau prioritizate amenințările.

”Nu se poate face școală pentru că elevii au cerut prea multe drepturi și pretenții!”

Este o teribilă nedreptate să dai vina pe copilași pentru ce au făcut adulții și guvernanții cu școala. Copiii visează doar să aibă o școală bună și dascăli valoroși. În România, la țară, o fetiță a murit înecată în rahatul de la toaleta din curtea școlii unde s-au rupt scândurile din podea, iar foarte recent, băieței au fost violați în toaleta de la un liceu din capitala țării.

Este ca și cum ai acuza acei copii distruși și uciși că sunt de vină că nu și-au făcut nevoile acasă. Este îngrozitor și de povestit, dar despre drama acelor familii ce ar mai fi de spus ? Copiii nu si-au facut singuri program, drepturi, nu au decis ei nimic în România Educată.

”Copiii nu mai citesc, nu mai fac școală din cauza telefoanelor!”

Presupune o răspundere să controlezi accesul la telefon. In Franta sunt licee internat in care este permis doar intr-un interval de o oră, seara, în Germania este interzis pe toată suprafața școlii inclusiv pe trotuarul școlii, în toate țările civilizate sunt măsuri pentru a controla accesul abuziv.

În România prin digitalizare s-a înteles și abuzul de școala la distanță, teme și lecții făcute prin telefon. Încă din clasele primare, unii învățători, comunică excesiv cu elevii pe grupuri prin telefoane.

”Toți politicienii sunt proști!”

Cum poți să spui că oamenii care te conduc, se îmbogațesc pe spinarea ta sunt proști ? Pot fi eventual neperformanți, corupți, imorali, nepatrioți ( un termen oricum depășit), dar nu proști, eventual șmecheri, bazați, benghoși, parfum.

”Candidatul împotriva mea este dușmanul meu!”

În România, cel mai adesea s-a practicat drept cea mai mare inginerie electorală impunerea unui contracandidat care să nu facă deloc probleme principalului candidat. Poate reușește să explice cineva altfel rolul Vioricăi Dăncilă la prezidențiale contra lui Johanis, dar exemple destule sunt si la Cluj.

Trebuiau mari experți să găsească un candidat mai nepopular decât Octavian Buzoianu împotriva primarului Boc. Pentru că dlui Buzoianu, altfel un om cu destule calități, i se pun in cârcă (nemotivat) sucombarea fabricii Ursus si Feleacul, embleme ale Clujului. La fel candidatura fostului polițist Pop Pușcaș Teodor care acum are multe contracte de la instituțiile clujene pentru firma de pază.

Doar PRIMUL TUR- marea manevră

Societatea românească nu a reacționat prin ”tinerii frumoși și liberi” la marea manevră legislativă privind alegerile locale ca primarul să fie ales din primul tur. Printre altele așa s-au trezit localități ca Baciu sau Tg Mureș care nu au avut, sau nu ar fi avut primari maghiari nicodată, cu minoritari în fruntea localității.

Este esențial ca opoziția să reușească a fi fragmentată. Așa s-a procedat imediat după Revoluție când în România s-au format sute de partide ca națiunea să fie zăpăcită și să voteze FSN pentru ”siguranță și încredere”.

”Clujul de azi a fost făcut prin muncă și energia clujenilor”

Așa s-a întamplat în 2000 cand doi candidați puternici Nicolae Manolescu, presedinte al Uniunii Scriitorilor și Mugur Isărescu care nu era atat de învechit la BNR si deci nici atat de antipatizat si-au împărțit cu satârul electoratul de dreapta. Din această cauză ne-am trezit în turul doi la baraj cu Iliescu și Vadim Tudor.

La Cluj apare un candidat la Primărie care spune printre altele : ”Clujul de azi a fost făcut prin muncă și energia clujenilor. Un primar bun pentru Cluj este acela care lasă orgoliile deoparte și valorifică fiecare idee bună, indiferent cine a propus-o. Împreună, vom lucra pentru un Cluj mai deschis, modern și european, un oraș al tuturor și pentru toți, indiferent unde ar locui. Clujenii își doresc o schimbare la Primăria Cluj-Napoca.”

Cuvinte frumoase cum se străduiesc să spună tot candidații. Dar să vezi minune, din partidul domnului Emil Boc apare un tânăr, Sabin Sărmaș, responsabil cu digitalizarea care își anunță candidatura pe niște coordonate extrem de asemănătoare cu ale citatului, dar nenumitului candidat.

Adică să înțelegem că Sabin Sărmaș va împărți voturile celor interesați de aceste subiecte cu candidatul opoziției ? Și dacă va împărți voturile candidatul clasic nu va mai avea emoții. Doar nu face jocurile partidului pentru că tocmai a fost exclus din PNL ! Nici nu mai avem nevoie de candidatul fantomă de la PSD să ne facem obligații.

”Jurnaliștii sunt antipatici”

Vai cât putem să fim noi jurnaliștii de suspicioși ! Am vorbit despre o plăsmuire. Noi credem că Sabin Sărmaș este un candidat real și nu doar că face niște jocuri electorale. Iar după realegerea așteptată de la Primăria Cluj va fi reprimit în PNL unde va trăi în glorie și prosperitate. Noi îi dorim succes și să câștige cel mai bun candidat. Oricum nu va fi turul doi.

Un alt leit motiv este că ”jurnaliștii sunt antipatici”. Știm. De aceea printre altele, dar în principal, au dispărut chioșcurile de ziare și carte de pe străzile clujene. Doar că aceasta este datoria noastră să fim suspicioși și să atragem atenția publicului cu subiecte care uneori pot fi antipatice celor de la putere.

Încheiem cu altă falsă butadă. ”Fiecare popor are candidații pe care-i merită.” O prostie. Același popor l-a avut pe Cezar și pe Caligula. Alt popor i-a avut pe Ferdinand I Loialul si pe Carol al II-lea. Pe undeva este chiar flatant ca popor să ai conducători atât de inteligenți care reușeșc să câștige mereu. Sigur că ne referim doar la Burleanu, Președintele Federației Române de Fotbal și Petrache al federatiei de rugby.

Mihai Moldovan

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. USR Cluj și-a stabilit CANDIDAȚII pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru PREȘEDINȚIA instituției

Publicat

USR Cluj și-a stabilit candidații pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru președinția instituției.

„Filiala județeană a USR Cluj a decis duminică, 17 martie, susținerea senatorului și profesorului universitar Adrian-Nechita Oros drept candidat al Alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Cluj. În cadrul aceleiași Conferințe a Filialei Județene a USR Cluj a fost desemnată și lista de candidați ai partidului pentru viitorul Consiliu Județean Cluj.

FOTO. USR Cluj și-a stabilit CANDIDAȚII pentru Consiliul Județean Cluj. Adrian Oros e susținut pentru PREȘEDINȚIA instituției

„Clujenii merită o administrație publică, dedicată și care să se implice zi de zi pentru dezvoltarea echilibrată și accelerată a întregului județ. Îmi voi pune la dispoziție toată experiența profesională și politică pentru a reuși să imprim o dinamică superioară dezvoltării județului nostru. Le mulțumesc colegilor din USR pentru susținerea oferită. Împreună vom reuși să arătăm impactul pozitiv al dreptei politice reale pentru clujeni.” a declarat Adrian-Nechita Oros.

Lista de candidați

Lista de candidați ai USR pentru Consiliul Județean Cluj este deschisă de Dr. Mihai-Florin Iepure, lider al consilierilor județeni ai formațiunii. El este urmat până la poziția a 10-a de Ionuț Florea, Adrian Nicolae Pițu, Marius-Sebastian Sironka, Ciprian Rigman, Ionela-Lucia Timiș, Elena Muscă, Cătălin-Marius Sălăgean, Florin George Țifui și Anca-Veronica Marcu.

„Îmi doresc ca în următorii 4 ani să ne apropiem cu adevărat de potențialul de dezvoltare al județului nostru. Există încă multe probleme care trebuie rezolvate și servicii județene care necesită îmbunătățiri. Speranța mea cea mai mare este ca în viitorul Consiliu Județean Cluj să avem o reprezentare cât mai largă pentru a ne putea promova cu și mai mare forță soluțiile.

Sănătatea publică clujeană este doar una din direcțiile care trebuie să primească nu doar o atenție mai mare, dar și o susținere și o alocare investițională pe măsură din banii publici gestionați de Consiliul Județean”, a declarat Dr. Mihai-Florin Iepure.

„Administrație locală digitalizată, profesionistă și transparentă”

Ca urmare a acestor decizii, clujenilor li se oferă posibilitatea de a trimite în viitorul Consiliu Județean Cluj, prin votul lor din 9 iunie, oameni politici responsabili și competenți, care vor susține de o manieră onestă și profesională dezvoltarea comunității clujene prin axarea pe următoarele priorități:

– Administrație locală digitalizată, profesionistă și transparentă
– Servicii publice moderne pentru toți cetățenii, urbanism modern și mobilitate crescută
– Sănătate, siguranță și mediu curat în comunitățile noastre

– Comunități conectate cultural, în care să ne creștem și să ne educăm copiii și tinerii: FĂRĂ COPII EDUCAȚI NU EXISTĂ VIITOR!
– Economie dezvoltată și locuri de muncă pentru comunități prospere
– Comunități în care locuitorul să fie în prim-plan: centre comunitare pentru cetățeni, creșterea accesului la asistență socială și medico-socială”, se arată în comunicatul USR Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vouchere de vacanță 2024. Ce MODIFICĂRI sunt și cum vor putea fi emise

Publicat

Parlamentul a adoptat modificări privind emiterea biletelor de valoare – carduri de masă, cadou și vouchere de vacanță. S-a introdus posibilitatea ca acestea să fie emise prin instrument virtual, fără a mai fi emis plasticul.

Proiectul de lege a fost respins la Senat, însă aprobat,de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, scrie Alba24.ro.

Este vorba despre Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum şi pentru modificarea alin. (21) al art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Vouchere de vacanță 2024. Ce MODIFICĂRI sunt și cum vor putea fi emise

Potrivit noii legi, angajatorii/salariații pot pota pentru emiterea biletelor de valoare pe suport electronic virtual prin comun acord.

Angajatorul poate reveni asupra deciziei sale. Îi este permisă solicitarea suportului electronic material, chiar dacă inițial a optat doar pentru suportul electronic virtual.

Vouchere de vacanță 2024: Motivarea schimbărilor

Suportul electronic al biletelor de valoare este utilizat în prezent în forma sa materială, cardul din plastic.

Însă acesta poate exista în mod indentic, în formă virtuală, în aplicațiile specifice ce permit utilizarea acestora prin dispozitive mobile, potrivit expunerii de motive.

Tichetele de hârtie nu mai sunt utilizate din februarie 2022. Însă în legislație nu s-a prevăzut concret că se pot acorda doar carduri virtuale, în funcție de opțiunea beneficiarilor. În normele de aplicare a legii sunt prevăzute doar cardurile fizice.

Prin renunțarea la suportul de plastic, se are în vedere reducerea poluării și a cheltuielilor în procesul de fabricație al cardurilor.

Vouchere de vacanță 2024: Opțiunea salariaților

Angajații vor avea opțiunea de a avea fie un card fizic, fie exclusiv un card virtual.

Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor stabilesc de comun acord categoriile de bilete de valoare care se acordă angajaţilor, frecvenţa acordării acestora şi valoarea lor, acolo unde este cazul, precum și unitatea emitentă şi modalitatea de acordare, respectiv prin dispozitiv fizic sau instrument virtual.

Vouchere de vacanță 2024: Modificarea din lege

”Termenul „voucher de vacanţă” va fi interpretat ca făcând referire atât la voucherul de vacanţă pe suport hârtie, cât şi la voucherul de vacanţă pe suport electronic.

Prin suport electronic se înţelege orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de către beneficiarul său pentru a efectua operaţiuni de plată.

Voucherul de vacanţă pe suport electronic poate fi utilizat inclusiv pentru plata online.

Angajatorul stabileşte, cu respectarea dispoziţiilor alin.(24), modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă, respectiv pe suport hârtie sau pe suport electronic.

La cererea salariatului, angajatorul care optează pentru emiterea biletelor de valoare exclusiv printr-un instrument virtual poate solicita oricând unităţii emitente şi emiterea dispozitivului fizic al biletului de valoare, conform contractului încheiat cu unitatea emitentă”.

Legea va intra în vigoare la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Vouchere de vacanță 2024: Condiții de acordare

Condițiile de acordare a voucherelor de vacanță au fost modificate prin aplicarea Legii 296/2023.

Au dreptul să le primească angajații din sistemul bugetar, dar și cei de la firme private, în funcție de decizia angajatorului.

Pentru angajații din instituții publice, însă, este introdus plafon de salarizare de 8.000 de lei. Adică primesc vouchere de vacanță doar cei care au salariul sub acest nivel. Valoarea tichetului este de 1.600 de lei.

Potrivit Codului Fiscal, voucherele se impozitează cu 10%. Acest lucru nu se traduce, însă, printr-un impozit fix de 160 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare și de deduceri, potrivit Ministerului Economiei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax