Connect with us

EVENIMENT

Aparatură de înaltă tehnologie la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Investiție de peste 1,5 milioane de lei

Publicat


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca va achiziționa noi echipamente medicale menite să contribuie la tratarea și evaluarea pacienților.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează, în principal, suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pe anul 2023, din venituri proprii, cu suma de 1,5 milioane de lei.

Aparatură de înaltă tehnologie la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Investiție de peste 1,5 milioane de lei

Banii vor fi utilizați, în principal, pentru achiziționarea de echipamente medicale.

„Dotarea cu aparatură de înaltă tehnologie și infrastructura adecvată sunt elemenete esențiale pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate.

Vom continua să acordăm spitalelor clujene sprijinul necesar pentru diversificarea paletei de servicii oferite pacienților și pentru asigurarea celor mai bune condiții de examinare, diagnosticare și tratament”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului județean Cluj.

Printre noile echipamente medicale care vor fi achiziționate se află
un ecograf cu două sonde pentru gastroenterologie, un sistem de ultrafiltrare simplificată, o masă de examinare și terapie, un impedasmetru și sistem de investigare video, un ecograf și o masă de examinare.

De asemenea, este prevăzută achiziționarea serviciilor privind elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de investiții (DALI), a serviciilor de proiectare și execuție, precum și a dispozitivelor și echipamentelor necesare pentru organizarea și funcționarea optimă a unității sanitare.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Ioan Oleleu: Alin Tișe PEDEPSEȘTE compania Tetarom pentru că are succes

Publicat

tetarom

Președintele PNL al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, destabilizează una dintre cele mai solide companii din România, Tetarom. Este vorba de compania care administrează cele mai performante parcuri industriale din România, potrivit presei internaționale.

Într-o conferință de presă, Alin Tișe a declarat două lucruri grave. Primul este acela că Tetarom trebuie privatizată, iar al doilea lucru este că terenurile din parcurile industriale Tetarom trebuie vândute investitorilor privați, bineînțeles, nu la prețul pieței.

oleleu

Ioan Oleleu: Alin Tișe PEDEPSEȘTE compania Tetarom pentru că are succes

Declarațiile sale vin la doar o zi după ce conducerea companiei Tetarom a anunțat că parcurile industriale pe care le administrează sunt ocupate în proporție de 100 la sută. Adică, altfel spus, Alin Tișe vrea să pedepsească Tetarom pentru că are succes.

”Președintele PNL al Consiliului Județean dovedește faptul că nu înțelege care este rolul unei companii precum Tetarom, o firmă publică ce are profit, care generează locuri de muncă și care a adus o dezvoltare unanim apreciată pentru industria clujeană. Azi, Tetarom înseamnă trei parcuri industriale, peste 15.000 de locuri de muncă bine plătite, investiții de peste 500 de milioane de euro, branduri renumite pe plan mondial, precum și un concept, Tetapolis, destinat inovării și start-up-urilor.

„Sunt două promisiuni neonorate”

În mod normal, un conducător înțelept al Consiliului Județean ar fi anunțat două lucruri. Primul ar fi fost extinderea parcurilor industriale administrate de Tetarom, iar cel de-al doilea ar fi fost accentul pe dezvoltarea componentei tehnologice și științifice, astfel încât în Tetarom să fie create tehnologiile viitorului. Însă viziunea lui Alin Tișe nu este departe de cea a unui samsar imobiliar.

El a eșuat să livreze ceea ce promite de mulți ani: crearea parcului industrial Tetarom IV în Feleacu și a parcului industrial Tetarom V în zona Luna – Câmpia Turzii. Sunt două promisiuni neonorate, care pun sub semnul întrebării capacitatea lui Alin Tișe de a administra județul spre binele locuitorilor săi. În perioada în care am fost vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, sprijinirea companiei Tetarom a fost una dintre prioritățile mele. Sunt bucuros că am contribuit, într-o oarecare măsură, la acest proiect de succes”, a declarat Ioan Oleleu, candidat din partea PSD Cluj la Camera Deputaților.

Compania Tetarom s-a remarcat prin atragerea de investitori de talie mondială, precum Emerson, Bosch sau DeLonghi, iar acum avea posibilitatea de a oferi și investitorilor români condiții bune pentru a evolua într-un ecosistem performant. Însă, pentru aceasta, ar fi trebuit ca această companie să primească fondurile și cadrul necesar pentru a se dezvolta. Fiecare leu investit în Tetarom a fost multiplicat de mii de euro și a generat sume considerabile în bugetele publice prin taxele și impozitele plătite de companiile rezidente în aceste parcuri industriale.

”O lege economică de bază spune că modele de bune practici trebuie încurajate. Însă această lege științifică este total nesocotită de actualul președinte al Consiliului Județean Cluj.

„Vânzarea terenurilor Tetarom către investitorii privați este o altă aberație”

Echipa PSD Cluj este de părere că societatea Tetarom trebuie dezvoltată și extinsă, nu închisă. Trebuie să aibă acces la fonduri europene și guvernamentale pentru a atrage în continuare investitori și pentru a crea condițiile necesare pentru dezvoltarea start-up-urilor românești. Ecosistemul Tetarom trebuie upgradat în așa fel încât să găzduiască firme românești de tehnologie care au potențialul să se transforme în ”unicorni”: să genereze afaceri de peste un miliard de euro.

Vânzarea terenurilor Tetarom către investitorii privați este o altă aberație vehiculată de Alin Tișe. Patrimoniul public nu trebuie spoliat prin privatizări dubioase. Mai mult, nimeni nu poate înțelege cum Consiliul Județean ar putea să vândă niște terenuri care aparțin Primăriei Jucu.

De asemenea, trebuie să ne gândim cum ar fi fost dacă ar fi fost dus până la capăt planul de vânzare al terenurilor din Parcul Industrial Tetarom III către compania Nokia și către furnizorii săi. După dezastrul social produs de plecarea Nokia, probabil că acest parc industrial nu și-ar fi revenit niciodată, iar la Jucu am fi avut un teren viran în loc să avem cea mai mare fabrică de aparate de cafea din Europa, precum și unele dintre cele mai bune unități de producție din această parte a continentului. De aceea, terenurile trebuie menținute în proprietatea unităților administrativ-teritoriale și să genereze în continuare venituri ce pot fi investite în dezvoltarea comunităților locale”, a mai spus Ioan Oleleu.

CMF:11240017

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Trei persoane, între care un copil, la spital în urma unui accident la Sânpaul. Două mașini și un autotren implicate

Publicat

De

Accident cu răniți la Sânpaul

Un accident de circulație, soldat cu trei răniți, între care un copil, a avut loc vineri în localitatea clujeană Sânpaul.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin sunt cei care au intervenit la un accident.

Trei persoane, între care un copil, la spital în urma unui accident la Sânpaul. Două mașini și un autotren implicate

La misiune au fost trimise echipajele de la Garda de Intervenție Aghireșu.

Salvatorii au găsit la locul accidentului două autoturisme și un autotren avariate.

Nu au existat victime încarcerate, dar trei persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Ete vorba de un băiat de aproximativ 3 ani, respectiv de o femeie și un bărbat de aproximativ 30 de ani.

La intervenție au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial de la Paris din 2025

Publicat

Măcelari

Echipa de măcelari de elită a României se antrenează la Cluj-Napoca pentru Campionatul Mondial –World Butchers’ Challenge (WBC), care va avea loc la Paris în primăvara anului viitor și unde speră să facă o figură frumoasă, chiar dacă va fi vorba de prima participare.

Din echipă fac parte 6 măcelari din toată țara, la care se adaugă 4 rezerve, plus 2 juniori, care vor participa la competiție la secțiunea juniorilor.

Echipa a fost prezentată, oficial vineri, la Târgul Indagra, de la București, unde a avut loc și o demonstrație.

Inițiatorul proiectului, Cosmin Moldovan, CEO al Carmangeriei Moldovan din Cluj și președintele Fundației ”Ștefan Moldovan”, a explicat pentru Cluj24 cum s-a ajuns la constituirea unei echipe de măcelari români de elită care se pregătesc la Cluj pentru competiția de la Paris.

De unde a pornit ideea

”Ideea o aveam de mai mulți ani și dorim ca, pe fondul lipsei de personal calificat în această industrie să facem ceva pentru a atrage tinerii spre acestă meserie de măcelar și a revitaliza școlile de meserii.

Am făcut primul show de măcelari la târgul Indagra de la București, în care am invitat mai mulți elevi de la Școala Raluca Rîpan din Cluj-Napoca unde noi suntem parteneri pentru învățământul dual, cât și măcelari care profesează și măcelari seniori, pensionari, care să împărtășească celor tineri din experiența lor.

A urmat apoi primul concurs Top Chef Măcelar, în urmă cu doi ani, iar eu am fost unul dintre jurați.

Iar anul trecut, după a doua ediție, am discutat cu cei din staff-ul meu cum ar fi să înființărm prima echipă de măcelari profesioniști a României cu care să participăm anul viitor în 30-31 martie 2025 la Campionatul Mondial de la Paris”, a spus Moldovan.

Zis și făcut, iar astfel au fost demarate procedurile de înscriere în vederea participării, după care s-a trecut la selectarea echipei naționale de măcelari.

Membrii echipei

macelari

”Am făcut 4 castinguri naționale, în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București, după care am început antrenamentele care au loc la noi, la Cluj-Napoca.

Echipa națională de măcelari a României este compusă din 6 persoane: Gabriel Arghir – Torino, Sandu Mirea – București, Ionuț Anghel – București, Adrian Petre – București, Georgian Petre – Buzău, Ciprian Irimia – Suceava, la care se adaugă 4 rezerve – Florin Stîngă – Brașov,Biro Janos – Târgu Mureș, Cătălin Angheru – București și Alin Moldovan – Cluj-Napoca, dar avem și doi juniori – Paul Cordea – Cluj-Napoca și Petre Niță – București, care vor concura la proba ucenicilor în preziua competiției.

Căpitanul echipei este Gabriel Arghir, care a lucrat în Italia de 17 ani la o măcelărie de familie și care are 2 magazine de carne în Torino

În vederea pregătirilor pentru competiția de la Paris, echipa îl are ca designer culinar pe Marius Verdeși, fondatorul Zimbria, iar drept consilier și creator de rețete pe Gelu Vișan, managerul Cantinei Primăriei Cluj-Napoca”, a menționat Cosmin Moldovan, cel care va reprezenta în calitate de jurat România în cadrul WBC.

Antrenamente o dată pe lună

Acesta a precizat că antrenamentele au loc o dată pe lună, dar la începutul anului viitor se vor dubla. Măcelarii primesc cantități de carne – pui și carcase de porc, vită și miel, iar din acestea trebuie să scoată cât mai multe produse și să facă cât mai puțină risipă.

”Trebuie să valorifice cât mai eficient tot ce rezultă din carcasă, inclusive oasele pentru ciorbă. Măcelarii nu doar că tranșează carne, ci și pregătesc diverse preparate finite, pe care consumatorul doar le pun la cuptor.

Printre produsele noastre care ies la antrenament sunt pulpă de porc cu pesmet și marinadă, coaste de porc marinate, ruladă din ceafă cu prune, spanac și sparanghel, ruladă din pulpă de porc cu șuncă, cașcaval și baby spanac, ruladă din cotlet umplută cu spanac și cașcaval, sau frigăruie de porc cu roșii.

La Campionatul Mondial de la Paris, România va participa în premieră cu o echipă națională, iar speranța noastră este că vom face o figură frumoasă, deorece măcelarii români lucrează în foarte multe abatoare și fabrici de carne din Europa și nu numai, fiind foarte pricepuți și apreciați”, a mai spus CEO-ul Carmangeriei Moldovan.

Onorat să conducă echipa României

Căpitanul echipei de măcelari, Gabriel Arghir, este din Iași, dar locuiește la Torino de 17 ani, iar în urmă cu 8 ani a deschis prima sa măcelărie, urmată de cea de-a doua în urmă cu doi ani și jumătate.

”Aveam un unchi care era măcelar în Italia și am mers și eu acolo, descoperind această pasiune. Am lucrat 14 ani alături de un măcelar italian, după care am încercat pe cont propriu.

Diferența din noi și Italia este că acolo se consumă mai multă carne de vită, în special felii de pulpă. Și la noi ar trebui ca măcelarul din spatele bancului să te spună clienților cum trebuie pregătită”, a spus Arghir,

Acesta este onorat să fie căpitanul echipei naționale de măcelari a României și subliniază că este și o mare responsabilitate.

”O să încerc să dau tot ce pot la Campionatul Mondial de la Paris și să încerc să-i determin pe băieți să lucrăm împreună în așa fel încât să ducem la bun sfârșit această provocare, să înțeleagă rolul fiecăruia în echipă.

Pentru mine, un măcelar trebuie să aibă mai multe calități, în primul rând să aibă imaginație, să poată crea anumite lucruri.

E nevoie și de îndemânare”, a adăugat Arghir, care are o carne preferată, cea de vițel.

Nu există doi măcelari la fel

Clujeanul Alin Moldovan este una din rezervele echipei naționale, iar în cadrul antrenamentelor urmărește un titular.

”Trebuie să știu cât mai multe faze, iar în cazul în care un titular are vreo problemă să pot să îl înlocuiesc. Sunt măcelar de 27 de ani, meserie pe care am practicat-o în Cluj, dar și în Germania. Experiența din străinătate m-a ajutat foarte mult. Mie îmi place și bucătăria, astfel că practicarea măcelăriei mă ajută și în acest domeniu”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, unui măcelar trebuie, în primul rând, să îi placă această meserie și să își formeze un stil propriu de tranșare a cărnii.

”Nu există doi tranșatori la fel, fiecare are stilul lui de tăietură. Trebuie să încerce să minimizeze tăieturile, lucru care te face să fii mai rapid, să fii cursiv. Asta înseamnă îndemânare”, a explicat.

Acesta nu are vreo preferință privind tipul de carne pe care să o tranșeze, fiind obișnuit și cu pui, porc, miel sau vită.

Juniorul care s-a perfecționat în meserie

Paul Cordea are 25 de ani și este unul dintre cei doi măcelari juniori, practicând meseria de doi ani.

”M-a atras o pasiune moștenită de la tatăl meu. Copil fiind, se practica acasă, în familie, și m-a atras. Mi-am propus să dezvolt această meserie și să o duc la un alt nivel. M-am perfecționat, aducând preparate noi, să fac tăieturi cât mai bune.

Un măcelar trebuie să aibă, în primul rând, o finețe aparte, să aibă încredere în el, dar cel mai important este să cunoască foarte bine părțile anatomice ale animalelor”, a precizat Cordea, care este absolvent al USAMV Cluj-Napoca.

Juniorul consideră că porcul este baza în această meserie, dar vita vine puternic din urmă, fiind atras și de carnea de miel.

Campionat Mondial din 2011

World Butchers’ Challenge a început în anul 2011 în Australia, cu doar două echipe participante, la ediția din 2025 fiind înscrise 15 echipe.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Doi bărbați reținuți de polițiștii clujeni pentru trafic de DROGURI de mare risc

Publicat

politia

Doi bărbați, unul de 32 celălalt de 36 de ani, au fost reținuți de polițiștii clujeni pentru trafic de droguri de mare risc. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 32 și 36 de ani, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

VIDEO. Doi bărbați reținuți de polițiștii clujeni pentru trafic de DROGURI de mare risc

În sarcina bărbatului de 36 de ani s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din probele administrate a rezultat că, pe parcursul lunii octombrie 2024, cei doi ar fi procurat, deținut și vândut diverse cantități de drog de mare risc sub formă de substanță cristalină (4-CMC) către consumatori din județul Cluj.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate aproximativ 2 kilograme de canabis (drog de risc), care ar fi aparținut bărbatului de 36 de ani.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 31 octombrie a.c., au fost descoperite și ridicate aproximativ 900 de grame de 4-CMC (drog de mare risc), o cantitate de canabis (drog de risc), cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, peste 260 de plicuri ziplock noi, precum și alte mijloace de probă.

La data de 31 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor 2 bărbați, pentru 24 de ore.

Astăzi, 1 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis IPJ Cluj.

Foto: Arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax