Connect with us

EVENIMENT

Anunț TRIST pentru festivalieri. Doi DJ au anunțat că NU vor mai veni la Electric Castle. Peggy Gou, COVID pozitiv

Publicat


148889595 2792908897630844 1776323575112074405 n

Un anunț de ultimă oră din partea Electric Castle (EC) a întristat oamenii care voiau să o vadă pe DJ-ul Peggy Gou la festival. Aceasta a postat un story spunând că a fost diagnosticată cu Covid-19. În plus, o altă artistă a anunțat că nu va mai veni la cea de-a opta ediție a evenimentului.

„Mă simt îngrozitor pentru că trebuie să anulez, dar nu pot călători săptămâna asta, prin urmare nu pot ajunge la St. Tropez & România. Îmi pare foarte rău, trebuie să mă însănătoșesc. Sper să mă pot revanșa față de voi”, se arată în postarea acesteia.

Echipa EC a transmis anunțul și pe pagina oficială de Facebook a festivalului.

„Nu ne place să dăm astfel de vești, dar uneori se întâmplă lucruri pe care nu le putem controla. Din păcate, Peggy Gou e Covid pozitivă, ceea ce înseamnă că nu va putea ajunge la Castel. Sperăm să se simtă mai bine în curând”, au precizat organizatorii.

Cine s-a anunțat că nu mai vine

Ei au mai făcut un anunț.

„De asemenea, din motive ce nu depind de noi, Nastia nu va mai cânta la EC8. Dacă ai bilet pentru ziua de vineri și nu îți mai dorești să ajungi, dă un mail la contact@electriccastle.ro până în data de 31 iulie pentru a-ți restitui banii.

Doar biletele nefolosite din 15 iulie vor putea fi returnate”, conchid cei de la EC.

Nastia e un DJ techno din Ucraina a cărei prezență fusese confirmată în data de 20 aprilie.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

S-a lansat HUB-ul de Protecție și Suport pentru Ucraina la Cluj

Publicat

primarie 3

Clujul este solidar cu oamenii afectați de război. Vineri s-a lansat HUB-ul de Protecție și Suport pentru Ucraina.

primarie 1

„Astăzi, în Sala de sticlă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca am primit vizita reprezentanților PATRIR – Institutul Român pentru Pace și UNHCR – Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Discuțiile au vizat lansarea în Cluj-Napoca a proiectului „Casa Internațională” care va servi drept HUB de Protecție și Suport pentru comunitatea ucraineană din oraș și zona metropolitană. Proiectul va include servicii de suport juridic, consiliere economică și îndrumări privind ocuparea forței de muncă, mijloacele de trai și dezvoltarea afacerilor, precum și sprijin psihologic și consiliere pentru traume.

primarie 2

De asemenea, Hub-ului de Sprijin pentru Protecție a fost solicitat să faciliteze coordonarea lunară cu autoritățile administrației publice locale și ONG-urile din Cluj pentru a asigura colaborarea, complementaritatea și consolidarea capacității de a sprijini comunitatea ucraineană din Cluj. În acest scop PATRIR va oferi, de asemenea, instruire personalizată și servicii de asistență pentru autoritățile locale și de stat pentru a sprijini refugiații ucraineni. În paralel, vor lucra cu refugiații din Ucraina pentru a sprijini dezvoltarea unui „consiliu” care îi va ajuta să interacționeze cu instituțiile și serviciile guvernamentale pentru a asigura, împreună, cel mai bun sprijin comunității ucrainene.

„Peste 200 de copii și tineri ucraineni sunt înscriși pentru ceea ce va deveni un model de școală a Ucrainei”

Într-un proiect separat, PATRIR în colaborare cu UNICEF și alți parteneri colaborează pentru a lansa Școala Ucrainei din Cluj – un proiect care a avut o fază pilot de succes covârșitor în această vară (iulie) cu 130 de copii și tineri ucraineni. Acum, peste 200 de copii și tineri ucraineni sunt înscriși pentru ceea ce va deveni un model de școală a Ucrainei.

primarie 4

PATRIR a fost solicitat de UNHCR din România pentru a colabora într-un program cuprinzător de sprijin pentru refugiații ucraineni din nordul României. Orașul nostru alături de PATRIR au fost selectați datorită amplorii masive a sprijinului și răspunsul față de comunitatea ucraineană.

La întâlnire au participat:
Kai Brand-Jacobsen – Președinte PATRIR
Asel Sharsheeva – Șef birou UNHCR Suceava
Bethany Serengheu – Manager de Proiect „Support Ukraine”
Iuliana Niga – Support Ukraine: Coordonator „Protection & Wellbeing Hub”
Emilia Botezan – Șef birou Relații externe și investitori”, scrie primarul Emil Boc pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un urs a dat ATACUL în Livada, județul Cluj. Un câine a fost RĂNIT

Publicat

urs

În urmă cu câteva zile un urs a pătruns până în satul Livada, aproape de Gherla, rănind grav un câine al unei familii, care a adus la cunoștința autorităților locale situația, însă deocamdată nu au fost luate măsuri.

„A apărut un urs care coboară în sat, mi-a atacat un câine. Am sesizat primăria comunei dar se pare că nu se face nimic în acest sens”, scrie un sătean din Livada.

Sursa: Facebook Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Conac exclusivist de vânzare în Feleacu, județul Cluj. Ce oferă imobilul la prețul de 930.000 de euro

Publicat

screenshot (324)

În comuna Feleacu se oferă spre vânzare un conac la prețul de 930.000 de euro. Proprietatea e construită în stilul Kos Karoly, celebrul arhitect din Transilvania, și se află într-o locație cu multă vegetație și liniște.

„Conacul se află 5 km de Cluj-Napoca și la 12 minute de centrul orașului”, se arată în anunțul de pe compariimobiliare.ro.

Pe suprafața de 1450 de metri pătrați sunt 2 construcții: una mare, cu suprafața utilă de 242 metri pătrați și o casă de oaspeți cu suprafața de 74 metri pătrați.

screenshot (325)

Facilități

„Conacul dispune de cele mai moderne și eficiente instalatii: încălzire în pardoseală Schluter, termoșemineu pe porumb (ambele sisteme controlate prin telefon, pe fiecare încăpere în parte), șemineu monumental în living, cu senzor de distribuție a căldurii în dormitoare, câte un șemineu independent în cele două dormitoare de la mansardă.

La parter există un living generos de 33 mp, o bucătărie de 20 mp, un dormitor, care poate fi folosit ca birou, o cămară, baie și un dressing de 14 mp. Mansarda are două dormitoare, fiecare de 26 mp, plus baie și dressing proprii, iar unul dintre dormitoare are și o nișă, care poate fi folosită ca loc de studiu sau un mic birou, dar și o terasă de 12 mp cu o priveliște plină de natură.

screenshot (326)

La demisol există un salon-bibliotecă de cca 60 mp, cu o mică bucătărie și baie, plus camera tehnica. Designul mobilierului de aici este rustic, semnat de un sculptor slovac. Mansarda are dublă izolație – exterioară cu polistiren de 10 cm, interioară cu 5 cm vată bazaltică, folie Isoflect Gold, pernă de aer 4 cm”, spune proprietarul.

Ansamblul se vinde cu 0% comision, mobilat, mobila fiind adusă din Polonia, Danemarca, Germania, cu excepția elementelor rustice românești.

screenshot (327)

Sursa foto: compariimobiliare.ro

Ce poți cumpăra de aceiași bani

La suma de aproape 1 milion de euro se găsesc multe alte proprietăți în diferite părți ale lumii. Un exemplu ar fi o casă de 279 de metri pătrați din sudul Dubaiului, pe un teren de 399 mp.

Imobilul are 4 dormitoare și tot atâtea băi și costă 933.000 de euro.

screenshot (329)

screenshot (331)

Și în Amsterdam există oferte similare, un apartament cu 2 dormitoare și o baie, cu un teren de 477 mp și o suprafață utilă de 130 mp costă 920.000 de euro. Imobilul a fost complet renovat în 2006, este și complet izolat, are o baie și o bucătărie modernă utilată, livingul e luminos și spațios, având o vedere frumoasă către exterior. Nu lipsește nici terasa de pe acoperiș, de 39 mp, de unde se poate admira orașul. La câțiva pași se află centrul istoric al acestuia, dar și gara centrală.

screenshot (332)

screenshot (333)

screenshot (334)

screenshot (336)

screenshot (337)

Desigur că, la aproape 1 milion de euro, se găsesc nu doar locuințe, ci și alte lucruri în care se poate investi. Dincolo de mașinile și evenimentele scumpe, la 900.000 de euro, Foutaine Pajot MY 44 e un yacht din anul 2020, disponibil în Franța. Acesta a fost conceput pentru croaziere lungi, fiind confortabil datorită salonului de 20 de metri pătrați. Are, de asemenea, o bucătărie complet utilată, un dormitor spațios cu un televizor mare cu ecran plat, și un flybridge de 12 mp care oferă o vedere de 360°.

Așadar, sunt multe lucruri sub milionul de euro în care se poate investi. Cât timp ai posibilități și inspirație, te poți bucura fie de o locuință, fie de o mașină, un yacht sau orice altceva îți face cu ochiul. Iar dacă ești în Cluj, piața locală oferă din ce în ce mai multe opțiuni în acest sens.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferi DROGAȚI în Turda. Unul dintre ei avea doar 18 ani

Publicat

drugtest etilotest politie (9)

Din ce în ce mai mulți șoferi aflați sub influența drogurilor sunt depistați în trafic. Polițiștii turdeni au oprit doi tineri, unul de 27 de ani iar celălalt de doar 18 ani, ambii drogați, în urma unor controale efectuate în 21 și 22 septembrie.

„În perioada 21-22 septembrie a.c., în cadrul acțiunilor derulate de polițiștii rutieri ai municipiului Turda pentru siguranța participanților la trafic și prevenirea accidentelor de circulație, au fost constatate două situații în care aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise.

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 17.50, autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Turda a fost oprit de polițiști în timpul deplasării pe strada Libertății.

Testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor psihotrope, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice.

Doar 18 ani și drogat la volan

Ieri, 22 septembrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, pe Calea Victoriei.

La testarea conducătorului auto, aparatul drug test a indicat un rezultat pozitiv la consumul subtanțelor interzise.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice.

În ambele situații sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax