Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Angajații APIA se pregătesc de grevă generală în plină campanie de preluare a cererilor, inclusiv la Cluj. Ce revendicări au

Publicat


apia greva

Sindicatul National APIA si Federatia AGROSTAR la care este afiliat duc de peste patru ani o lupta acerba cu cei care se opun egalizarii salariilor din centrele judetene si locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu cele ale salariatilor din APIA Central.

”Este o nedreptate care persista de ani de zile, intrucat guvernantii nostri nu inteleg ca APIA este o singura institutie iar in cadrul ei nu trebuie sa existe diferente salariale intre aceleasi categorii de salariati”, au spus sindicaliștii de la APIA Cluj.

Pptrivit acestora, cea mai mare nedreptate a facut-o Legea 153/2017, cand s-au pus salariatii Agentiei pe doua anexe de salarizare: una, “evident” superioara, in care sunt  cuprinsi ceiaproximativ 500 de salariati din cadrul APIA Central si restul lumii, adică cei aproximativ 4000 de functionari de la Centrele judetene si locale.

”Acestia din urma sunt cei care primesc cererile fermierilor, le gestioneaza, executa controale pe teren si autorizeaza platile. Mai precis, fac aproape intrega munca in ceea ce priveste cererea unica de plata. Cu toate acestea, au salarii mai mici. De ce? Pentru ca asa li s-a parut normal unor guvernati rupti de realitate. Salariatii APIA din teritoriu nu solicita mariri salariale ci indreptarea unei anomalii”, au precizat angajații.

Ei susțin că, în mod eronat, Guvernul vorbeste de noi cresteri salariale ale unor functionari cu salarii ”deja mari”.

98% absorbție fonduri

Cu toate acestea, avand in vedere complexitatea muncii la APIA si procentul de absorbtie al fondurilor de peste 98 %, salariile nu sunt deloc mari.

”Iar in acest caz nu se doreste marirea salariilor ci doar egalizarea lor cu APIA Central. In plus, sa nu se uite ca la APIA nu sunt doar consilieri superiori ci si consilieri debutanti si asistenti  ale caror salarii nete sunt undeva in jur de 3000 de lei.

Dupa lungi tergiversari din partea tuturor celor implicati in rezolvarea acestui caz, un amendament initiat de cele doua sindicate din cadrul APIA, care a avut avizul conducerii agentiei  si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a ajuns in Parlament.

Un grup de parlamentari PSD si PNL a avut o initiativa  parlamentara, in acest sens care urma sa solutioneze o evidenta nedreptate. Proiectul legislativ a trecut de comisiile din Parlament, a fost votat de Senat cu o mare majoritate de voturi, a trecut si de  Comisia de Agricultura si cea de Munca, urmand a fi pus, in mod firesc, in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor in data de 5 aprilie a.c. Dar, asa cum se intampla la noi, s-a amanat.

De ce? Probabil pentru ca premierul  a descoperit pe ultimele luni ale mandatului sau ca are deficit bugetar si trebuie sa reduca cheltuielile. S-a facut referire de catre unii parlamentari liberali si la faptul ca sindicatele din cadrul Ministerului de Interne ameninta cu greva in cazul in care proiectul privitor la APIA va fi votat iar lor nu li se va accepta cresterile salariale solicitate. Probabil, este doar o scuza a politicienilor pentru a justifica o promisiune neonorata.

De aceea, amanarea dezbaterii parlamentare le pare salariatilor APIA o noua amagire, asa cum s-a intamplat in ultimii 4-5 ani, pe care nu mai sunt dispusi sa o accepte. Drept urmare,vor actiona in consecinta”, au mai spus sindicaliștii APIA.

15 miliarde în conturi

Sindicatul National APIA a emis un comunicat de presa in care isi exprima regretul cu privire la blocarea proiectului legilativ  constand in uniformizarea personalului APIA, institutie publica in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Trebuie mentionat ca institutia gestioneaza peste 100 de scheme de plati, masuri si submasuri de plata, extrem de complexe iar  anual, la centrele locale si judetene ale agentiei se depun circa 850.000 de cereri de plata, cu o suprafata de peste 9 milioane de hectare.

In plus, structura de personal din cadrul Agentiei  este subdimensionata fata de volumul si complexitatea activitatii institutiei, de aceea, salariatii se considera indreptaiti sa solicite continuarea procedurii legislative, cu privire la proiectul de uniformizare a salariilor la APIA.

De remarcat ca, anual, conturile Agentiei sunt alimentate cu peste 15 miliarde lei, bani care ajung in buzunarele fermierilor nostri. Oare ce intitutie mai aduce in tara o asemenea suma?

Pregătiri de grevă

”In cazul respingerii proiectului de lege, salariatii APIA avertizeaza ca vor fi dificultati in derularea optima a activitatii, cu consecinta iminenta a scaderii absorbtiei fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei. Mai ales ca ne aflam in plina campanie de prelare a cerilor pentru plati directe, cu numerosi fermieri care bat la portile APIA, nerabdatori sa-si depuna cererea pe anul in curs, al carui termen, fara penalizari, este 15 mai.

Evident, vor urma  proteste ale salariatilor, conform Legii 367/2022. Iar potrivit declaratiilor liderilor sindicatului, se va ajunge la greva generala, in cazul in care revendicarile angajatilor APIA din teritoriu nu vor fi satisfacute”, au atras atenția angajații APIA.

 

 

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tradiții și obiceiuri de Miercurea Mare. Spălarea picioarelor, trădarea lui Iisus de către Iuda și zi de POST sever

Publicat

miercurea mare

Miercurea Mare cade în Săptămâna Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerată una dintre cele mai importante zile din perioada Paștelui. 

În tradiția creștină, Miercurea Mare este asociată cu mai multe evenimente din viața lui Iisus Cristos, inclusiv trădarea lui Iuda și pregătirile pentru Paște, scrie Alba24.ro.

Tradiții și obiceiuri de Miercurea Mare. Spălarea picioarelor, trădarea lui Iisus de către Iuda și zi de POST sever

Conform evangheliilor, Miercurea Mare este ziua în care Iuda a convenit să-l trădeze pe Iisus, fiind de asemenea asociată cu rugăciunea lui Iisus la Muntele Măslinilor și cu ultima cină, Euharistia.

Această zi este marcată de servicii religioase speciale în bisericile creștine, în care se rememorează evenimentele ce au condus la răstignirea lui Iisus.

În unele tradiții, Miercurea Mare este și ziua în care se spală picioarele credincioșilor în cadrul unei ceremonii speciale, reprezentând umilința lui Iisus față de ucenicii săi.

Miercurea Mare este o zi de post strict în calendarul ortodox, în care credincioșii se abțin de la consumul de carne și produse lactate.

Se poate ține chiar și post negru, iar unii credincioși chiar o fac.

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, semnificație

Miercurea Mare: Denia din a treia din Săptămâna Mare este cea în care Maria Magdalena, aflată în casa lui Iosif cel Lepros, i-a spălat lui Iisus Hristos picioarele cu lacrimi.

Cu sufletul împovărat a luat un vas cu mir și i l-a turnat Mântuitorului pe creștet, apoi cu propriul păr a șters picioarele Fiului lui Dumnezeu. În această sfântă zi se săvârșește Taina Sfântului Maslu, chiar în amintirea acestei ungeri.

Tot în Miercurea Mare, Iuda l-a vândut pe Iisus fariseilor, în schimbul a 30 de arginți. Tocmai din cauza acestui gest, pomenit adesea când se vorbește despre trădări, a treia zi din săptămână este de post pe tot parcursul anului.

Miercurea Mare: Tradiții și obiceiuri

Miercurea Săptămânii Patimilor este ultima zi din săptămână în care se mai pot face treburi casnice. În această zi mai este permis doar să se spele rufe și să se calce, dar și treburile câmpenești.

Este bine să te împaci cu oamenii cu care nu ai avut o relație tocmai bună în ultima perioadă.
E indicat să spui rugăciuni în Miercurea Mare.
Nu este bine să te enervezi, să arunci vorbe necurate sau să te superi pe ceilalţi.
În anumite zone se obișnuiește, ca în Miercurea Mare, copiii să meargă cu colindul la asfințitul soarelui, la final primind ouă pentru a le înroși.
O altă tradiție spune că, bărbații trebuie să arunce cenușa din sobă peste ogor, pentru ca roadele pământului să fie cât mai bogate.
Femeile nu torc și nu cos, ci spală ferestrele pentru ca lumina să pătrundă în fiecare colțișor al casei, în zilele de Paște.
Muncile la câmp sunt permise doar până marți, în timp ce în alte zone până miercuri.
De joi, bărbaţii rămân pe lângă casă, ajutându-şi nevestele la treburile casnice.

Casele trebuie să strălucească de curăţenie, pentru a întâmpina Învierea Domnului aşa cum se cuvine.

Citește mai departe

CULTURA

Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai, alte SĂRBĂTORI în această zi. TRADIȚII și obiceiuri

Publicat

vin

Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai sunt alte sărbători în ziua de 1 mai, pe lângă Ziua Muncii.

Armindeni sau Armindenul este o sărbătoare în tradiția română cunoscută mai puțin, dar care în trecut era sărbătorită, scrie Alba24.ro.

Este un simbol al vegetației care proteja recoltele si animalele. În tradiția populară, acestei zile i se mai spune si „ziua pelinului” sau „ziua bețivilor” si semnifica începutul verii.

Armindenul se serbează pentru rodul pământului, ca să nu bată grindina, împotriva dăunătorilor, pentru sănătatea vitelor, vinul bun, oamenii sănătosi, prin petreceri la iarba verde, unde se mănâncă miel și caș si se bea vin rosu cu pelin.

Armindeni: Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai

Tradiţia spune că acum se pun ramuri verzi la porţi, pentru noroc şi belşug. De asemenea, pelinul se pune pe masă, alături de tacâm şi între aşternut şi haine pentru a îndepărta spiritele rele.

Armindeni este cunoscută în popor drept ziua pelinului, sau ziua bețivului. Este o sărbătoare populară, cu data fixă 1 mai.

Aceasta data este considerata începutul verii, iar sărbătoarea se ținea pentru roadele pământului și pentru a evita dezastrele naturale precum grindina sau seceta.

Predicții meteorologice de Armindeni

Tot de Armindeni se fac şi predicţii meteorologice, care condiţionau activităţile agricole. În trecut se credea că dacă în acea zi ploua, şi în următoarele 40 de zile vor fi precipitaţii.

Armindeniul mai este cunoscută şi ca sărbătoarea boilor. În această zi nu se pune mâna pe coarnele boilor şi nu se înjugă, existând temerea că animalele ar putea muri. Sărbătoarea era respectată cu sfinţenie de viticultori care sperau că vinul va fi protejat de pelin şi nu va face floare.

1 mai – Arminden, o sărbătoare cu origini păgâne

Arminden este de fapt o zeitate a vegetației, așadar sărbătoarea are origini păgâne. Se obișnuiește ca în aceasta zi sa se pună câte un pom sau câte o crenguță verde la poartă, ușa sau ferestrele caselor.

Este supranumită și sărbătoarea lui Ieremia, de la vechiul slav Ieremii nidini (ziua lui Ieremia).

În tradiția rurală, armindenul era un copac curățat de crengi și împodobit cu spice de grâu.

Ce se mai sărbătorește de 1 mai?

„Tinerii plecau în pădure, în munte și tăiau cel mai înalt copac (brad sau fag), pe care îl puteau aduce ei pe umeri. Îl curățau de crengi, dar la vârf îi lăsau câteva, pe care le împodobeau.

Armindenul era ridicat, până la prânz, în centrul satului. Pe tulpină se puneau cununi de flori și spice de grâu. Urma o întrecere a tinerilor care se adunau și puneau uneori pariuri, câștigând cel ce putea să se urce până sus.

În această dimineață se împodobesc cu ramuri verzi stâlpii porților și caselor, dar și intrările în adăposturile vitelor, pentru ca oameni și animale, deopotrivă, să fie protejați de forțele distrugătoare ale spiritelor malefice.

Legenda Armidenului

Evreii, în frunte cu împăratul Irod, și-au pus de gând să-I ucidă pe copilul Iisus Hristos. Dar nu-L găseau. Au umblat în cete prin Ierusalim, ca să-L afle, și de-abia spre seară au găsit casa în care se afla Pruncul.

Atunci, pentru că ei erau puțini și fricoși și ca să nu-i bată credincioșii, au pus ca semn înaintea casei o ramură verde. Dimineața au venit împreună cu ostașii, pentru a-L omorî pe Pruncul Iisus.

Când au căutat semnul lăsat, au văzut pe toate casele un semn la fel și n-au mai putut găsi casa. Toate casele arătau ca de sărbătoare, frumos împodobite cu ramuri verzi. În amintirea acestei minuni, creștinii au luat obiceiul ca, de 1 mai, să pună înaintea casei un ram verde de stejar, fag sau tei.

Armindenul se lasă înaintea casei până ce se macină grâul nou. Iar când se face pentru întâia oară pâine dintr-însul, Armindenul se taie și se aprinde cuptorul cu el. (prelucrare după Marcel Olinescu)

Tradiții populare de Armideni

În seara de Sfântul Gheorghe, flăcăii din sate se adunau și plecau împreună în pădure, pentru a alege copacul potrivit sărbătorii de a doua zi – Armidenia. Din pădure se aducea o prăjină înaltă, cu ramuri verzi în vârf, sau chiar un arbore întreg.

Acesta era curățat până spre vârf de crengi și împodobit cu cununi de flori și spice de grâu, apoi era înfipt în curțile oamenilor, în mijlocul stânelor, iar în unele zone, prăjina împodobită era bătută în casă.

Se ornau cu ramuri verzi colțurile casei, ușile grajdurilor pentru protecția animalelor.

Din lemnul Armindenului se face foc atunci când se coace prima pâine făcută din făina grâului nou.

Sătenii petreceau în această zi pe iarbă verde, pentru ca tot anul să-l treacă în veselie.

Ziua bețivilor

Până acum câțiva ani, pe 1 Mai se sărbătorea, cu fast și marșuri propagandistice comuniste, Ziua Muncii.

Dar această zi era ținută în popor cu mult timp înaintea comunismului, ca ziua bețivilor. În această zi, oamenii ieșeau și serbau în câmp, petreceau, beau vin roșu, dar nicio picătură alb.

Vinul roșu era amestecat cu pelin verde, considerându-se că în această zi se schimbă sângele. În alte zone, se bea vin roșu până la sfârșitul lunii mai sau… până se termina vinul.

Femeile și fetele, în această zi, cinstesc împreună. Cumpărau vin pe banii de argint de la gât, pe care i-au atârnat la 1 mărțișor pentru a fi frumoase. Se spunea că femeile ce nu cumpărau vin pe banii atârnați la gât vor fi urâte tot anul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprijin financiar de Sărbători prin programul ALIMENTE. Emil Boc: Vrem să majorăm suma

Publicat

De

Bani Paști programul Alimente Cluj-Napoca

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprimit sprijin financiar prin programul ALIMENTE al primăriei Cluj-Napoca anunță Emil Boc.

Cardurile au fost deja încărcate cu câte 225 de lei și reprezintă un ajutor pentru Sărbătorile de Paști.

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprijin financiar de Sărbători prin programul ALIMENTE. Boc: Vrem să majorăm suma

4.272 de clujeni care se află în situații dificile de viață s-au înscris și au fost validați ca beneficiari în Programul ALIMENTE al Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca.

Cardurile beneficiarilor au fost alimentate cu suma de 225 de lei, care reprezintă prima tranșă din valoarea anuală de 400 de lei.

Clujenii pot utiliza cardurile pentru cumpararea de alimente. De asemenea, sunt 420 de persoane nou înscrise în program care își pot ridica cardurile de la Cluburile de Pensionari și de la sediul D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală.

Restul sumei care poate fi utilizată pentru cumpărarea de alimente va fi virată în a doua parte a anului, înainte de Crăciun, însă Primăria vrea să majoreze acest ajutor încă din 2024.

Mai mulți bani pentru clujenii aflați în nevoie

Potrivit primarului Emil Boc, Primăria susține majorarea sumei la 450 lei pentru fiecare persoană începând cu 2024.

Persoanele eligibile în Programul Alimente:

  • victimele traficului de persoane;
  • victimele violenței domestice;
  • persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
  • pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate;
  • prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai Revoluției, orfani; șomeri înregistrați;
  • beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se fac angajări la pompieri. Opt posturi scoase la concurs de către ISU Cluj

Publicat

De

pompieri, isu, incendiu 1

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj a scos la concurs nu mai puțin de 8 posturi pentru încadrare din sursă externă. Informații despre aceste posturi au fost deja publicate pe portalul de servicii și informații al Ministerului Afacerilor Interne, disponibil la adresa hub.mai.gov.ro.

Mai exact, este vorba despre 6 posturi de ofițer și 2 posturi de subofițer, după cum urmează:

Ofițer Principal I Inspecția de Prevenire/Avizare – Autorizare https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1732

Ofițer I – Inspecția de prevenire/Avize – Autorizare https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1732

Ofițer Specialist I – Serviciul Logistic – Patrimoniu Imobiliar https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1806

Ofițer I – Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1879

Ofițer Principal I (economist)

https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1825

Ofițer Specialist II – Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației Comunicații

https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1804

Subofițer operativ principal – Inspecția de Prevenire – Avizare-Autorizare https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1912

Subofițer administrativ principal – Suport Operativ – Detașamentul de Pompieri Dej

https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1794

Când se depun dosarele

Depunerea dosarelor are loc pe parcursul lunii mai, în funcție de postul pentru care un candidat optează. Totodată, în această perioadă au loc recrutări  pentru participarea la concursurile de admitere organizate în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – Iulie- August 2024.

Cererea-tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, prevăzut și în anexă, la prezentul anunț, se descarcă de pe site-ul oficial al MAI, IGSU sau al unității de recrutare www.isucj.ro (secțiunea Informații publice-Carieră-Admitere), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit în format electronic la adresa de e-mail isu_cluj@cj.e-adm.ro, până la data de 19 mai 2024, ora 15.00, înclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

300 de locuri la Boldești

Nu în ultimul rând, vă anunțăm faptul că au început înscrierile și la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, fiind disponibile 300 de locuri.

Tinerii și tinerele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere, în perioada 24 aprilie – 14 mai (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail isucj.recrutare.2@gmail.com.

Informații suplimentare sunt dipsonibile pe site-ul www.isucj.ro (secțiunea Informații publice-Carieră-Admitere).

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax