Connect with us

ADMINISTRAȚIE

ANALIZĂ. Szakats Istvan: Cacealmaua numită „metrou” s-a terminat

Publicat


statie metrou cluj
Activistul Szakats Istvan, reprezentantul unui grup civic din Cluj-Napoca, a făcut o analiză a situației proiectului de metrou și a creionat scenariile care stau în fața administrației locale.
”Distinși cetățeni clujeni, vă anunț cu o oarecare ușurare că cacealmaua numită „metrou” s-a terminat.
Deznodământul, cerut de opțiunea optimă de bailout politic, este acela în care nu câștigă nimeni licitația, iar banii din PNRR (oricum prea puțini, și și ăia pe împrumut) sunt redirecționați spre trenul metropolitan. Detalii.
După o licitație scoasă oricum cu întârziere, și după o serie de prelungiri după prelungiri după prelungiri, procesul de-a alege acel ofertant care să și facă “metroul” Clujului (de facto, cu lopata) e iar împotmolit. De mai bine de două săptămâni, licitația e “suspendată” la inițiativa primarului.
Edilul se jură că “lucrurile sunt în grafic” și că licitația va fi “relansată” în “această toamnă”, dar adevărul e că graficul evocat e re- și re- și redesenat, iar „relansarea” e menită doar să pregătească dramaturgic momentul aruncării definitive a prosopului. Toate, subsumate procesului de trezire din ego-tripul numit „metrou”, și pregătirea scenariului optim de bailout politic.
În cuvinte simple, clujeñe,
1. dacă reiei licitația în toamnă
2. dacă termini licitația în 2022
3. dacă semnezi contractul până în iunie 2023
4. dacă nu o să fe contestații
5. dacă nu o să fie deloc blocaje cu exproprierile
6. dacă nu o să fie deloc blocaje cu descărcările arheologice
7. dacă proiectarea depoului și primelor patru stații dinspre Sopor durează numai un an
8. dacă între timp ce (din vara 2024) se lucrează la depou și primele 4 stații, se proiectează restul de cinci stații într-încă un an
atunci o să-ți rămână
*** drumroll ***
9. un an jumate (din vara 2025) ca să sapi și termini 5 stații care-ți duc până-n inima orașului, până-n plin centrul Clujului. Repet: 5 stații – unele mai mari ca un teren de fotbal, săpate, legate cu tunelul, cofrate, betonate, cu lucrările electrice făcute, tot reacoperit, și suprafața redată circulației, într-un an jumate, pe deadline. E imposibil. Punct.
Dar atunci sinucidere nu e să nu faci nimic din „metrou”, și să o scalzi în N dume ori M ani de ce n-ai făcut nimic. Am mai văcut asta de P ori.

Culmea sinuciderii

Culmea sinuciderii e să-ți faci tu singur eșafodul – în acest caz, să te forțezi să treci prin primele 8 scene de joc doar ca să ajungi să mori garantat în scena 9, în care trebuie să faci pe deadline 5 stații, în plin centrul Clujului, alea alea, într-un an jumate. Și care e imposibil. Clujeñe… nu japonezii, dar nici măcar ozeniștii care i-au făcut piramida lui Kheops nu s-ar aventura să se bage pe contract la un asemenea trip. Nu în ultimul rând pentru că acel an jumate de fapt nu va fi un an jumate, revezi doar p.4 și 5.
Or atunci, ca să ne mai revenim, hai să ne întrebăm:
De ce ți-ai și construi tu, în 8 scene consecutive, un decor de joc în care apoi să te expui singur, ca un fraier, la un auto-headshot public și garantat? Ca să nu pierzi tu, chipurile, un niumuruc de 300 milioane de euro swag? Pe care oricum trebuia să-i dai înapoi, că erau cu împrumut? Hai s-o lăsăm.
Dar. Atunci, cam câtă atitudine de „după mine, potopul politic” trebuie să ai ca să îi sui întreg orașul în capul Succesorului tău abia ales în 2024, năruind pohtele băeților de băeț care-l susțin, de-a pohti și ei ce-a pohti?
Cam cât ego trebuie să ai, ca să îi dai tu, prin acest fail vizibil de pe Lună (și exploatabil de către dujmanii interni și externi) un ditai autogol pentru Partid, în jihadul alegerilor parlamentaro-prezidențiale din 2024?
Well, pe din ce în ce mai multă lume o macină întrebările astea. Și din ce în ce mai multă lume (din proiect, primărie, PNL și Patronet) se uită îngrijorată la Maestru, ca să facă odată semnul de-a sări odată cu parașuta din acest autobuz care gonește, accelerând, către prăpastie.
Iar momentele de-a mai sări cu parașuta nu mai sunt multe. Să luăm scenele la rând pentru a vedea câte și sunt de fapt.

1. Reluarea licitației

Tehnic: Ministerul Transporturilor trebuie să actualizeze indicatorii proiectului. Aici, ofertanții s-ar simți confortabil cu o indexare pe la 35-40%, dar la indexare, MT va aplica o formulă simplă (care permite o indexare cu un procent mic) nu o formulă extinsă, care să permită o indexare reală. Încă nu am vorbit de recapitulație, o altă incertitudine, dezirabilă pe la 20%. La o indexare mică, s-ar putea ca MT să muncească degeaba, și noua sumă iar să nu fie destul de atractivă pentru cârâiașii de la FCC (plus PORR și STRABAG).
Dacă MT crește potul mare, dar doar prin acrobații financiare pe recapitulație, s-ar putea ca structura de buget, debalansată, iar să nu convină la ofertanți (că din asta nu prea scot profit), sau mai rău, Comisia Europeană să nu aprobe structura – caz în care ciuciu banii din PNRR. Avem deci acum o jonglerie continuă, de back-and-forth cu Comisia (și de complezență, lateral, cu firmele) ca să creadă ăia că o să fie bine.
Bailout politic: nu, și nu pentru că primarul a promis (deh, mare lucru) reluarea licitației ci pentru că nu prea e pe cine da vina. Nu o poți da pe MT, e propria ta coaliție.
*
2. Terminarea licitației în 2022.
Tehnic vorbind, asta e chiar posibil – mai ales dacă se ajunge la reluarea licitației în timp util, unde util înseamnă octombrie, ca să lase măcar 2 luni redepunerii de oferte. Dar merge și noiembrie. De fapt merge și decembrie.
Bailout politic: Da. Indexarea poate să fie atât de (convenabil de) mică încât iar să nu mai apară niciun ofertant. Războiul e de vină, și încep voios negocierile cu CE pentru a realoca banii pe altceva.
*
3. Semnarea contractului până în iunie 2023.
Tehnic: Deși conform PNRR contractul ar fi trebuit semnat în 2022 (nicio șansă), comisia mai alocă o perioadă de grație de 6 luni. E practic ultima bulă de aer. În această perioadă mingea e la primărie, care în 6 luni trebuie să analizeze și să compare tone de documente de la ofertanți.
Bailout politic: cu risc. Primăria poate descalifică toți ofertanții, dar.
Dacă face asta prea devreme, s-ar putea să se lase cu repercursiuni din partea unor frme care au acceptat să participe doar la serioase presiuni politice, și care o să fie turate. Dacă circurile se lungesc, și/sau dacă se ajunge la descalificările în masă prea târziu în 2023, s-ar putea să nu mai rămână timp pentru a negocia cu CE redirecționarea banilor din PNRR spre un alt obiectiv de investiție.

Contestații și exproprieri

4. Zero contestații
Tehnic: Improbabil.
Bailout politic: Nerecomandat, pentru că sitația nu e controlabilă poltic, și cel mai probabil se ajunge la pierderea banilor din PNRR. Până contestațiile nu se cern și praful se așează, nici măcar nu se poate deschide cu CE discuția despre realocarea banilor PNRR. Iar contestațiile durează. S-ar putea iar ciuciu bani din PNRR.
*
5. Zero blocaje cu exproprierile
Tehnic: aproape imposibil, dar avem și o ciudățenie aici. La două luni după amendamentul Drulă (care o abilita pe Primăria Clujului ca să facă expropreri) legea încă n-a ajuns la Iohannis la promulgare. Remarcabil. Gurile rele spun că PSD a înecat dosarul pe traiectorie. Dar să zicem că se promulgă legea până în iunie 2023, și primăria poate să înceapă să exproprieze. Dar zero blocaje? Vezi cazurile curente la autostradă, la centură, la orice. Mai că nu există un răzor pe care să nu iasă cu scandal. Iar în Clujul cel țâfnos pe prețul pe metru pătrat, o să iasă cu scandal fest.
Bailout politic: nu. Ar arăta ultra-ridicol să-ți omori proiectul pentru că ești tu zgârcoman și nu ești în stare să-i plătești clujeanului prețul pieței pe teren.
*
6. Zero blocaje cu descărcările arheologice
Tehnic: posibil. S-a mai băgat pumnul în gura Muzeului în repetate ocazii, vezi Ferdinand.
Bailout politic: nu. Ar arăta ridicol să-ți oprești ditai proiectul că n-ai fost în stare să prevezi că subsolul orașului colcăie de istorie (precum dealtfel chiar colcăie, dar mă rog). Negi cu ardoare, și dă-i cu buldozeru’ mai departe.
*
7. Proiectarea depoului și primelor patru stații dinspre Sopor, într-un an
Tehnic: posibil.
Bailout politic: nu mai, gata. Ești pus pe treabă, ești pe țeavă.
*
8. Se lucrează din vara 2024 la depou și primele 4 stații, și între timp se proiectează ultimele 5 stații
Tehnic: posibil. Depoul și stațiile nu se termină într-un an, ci doar la final de tot. Se câștigă astfel un an. Pentru ultimele 5 stații se ia un alt subcontractor, greucean.
Bailout politic: ca mai sus, nu merge. Ești deja pe țeavă.
*
9. Executare ultimelor 5 stații într-un an jumate, în mijlocul orașului, pe deadline.
Tehnic: imposibil. O să se acumuleze întârzieri din pașii anteriori, v. 4 și 5.
Bailout politic: nu. Deja ai orașul întors cu curu-n sus de un an.
*
Sumar
Observăm că șansele de bailout politic descresc în scenele succesive.
O mică șansă se arată la scena 3, dar acolo există un risc care nu poate fi controlat suficient de bine politic.
Șansa optimă de bailout politic se arată în scena 2 (terminarea licitației în 2022), iar aluatul conține:
1. Indexare mică, pe lege (amploaiații MT la adăpost de DNA, ușurați)
2. Relansare licitație practic oricât de târziu, chiar și în decembrie, în scârbă
3. Ofertanții constată că au pus botu, au lucrat degeaba, pleacă ofuscați, iar nu mai ofertează, ghinion ei, primarul îi transmite că îi mai așteaptă
4. Primăria dă toată vina pe război (ai fi și prost să nu folosești așa o scuză perfectă)
5. Primăria câștigă tot timpul posibil să negocieze redirecționarea împrumutului din PNRR către un alt proiect, care să fie musai
5.1. verde, ca să rămână pe linia inițială de finanțare
5.2. din Cluj, că așa e frumos
6. Spoiler no spoiler: criteriile 5.1/2 identifică, fără echivoc, trenul metropolitan.
*
Epilog
Ieeei! Succes! Am scăpat de dezastru!
.. am prădat milioane de bani publici pe tot felu’ de studii? Da.
… am mâncat rahat și am fost duși de nas ani de zile? Da.
.. OSĂ fie metrou? Sigur! Poate, cândva, peste decenii, un pic acolo, pe fund. Dar lăsați asta.
Am scăpat de dezastru? Acum? Am scăpat.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

4 persoane la AUDIERI la Poliția Cluj, în dosarul de fraudă informatică cu prejudiciu de 2 milioane de euro. Britanic înșelat

Publicat

De

perchezitii bun

3 percheziții domiciliare au fost efectuate joi, 21 septembrie, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj într-un dosare de fraudă informatică.

În urma acestora, 4 persoane au fost duse la audieri, anunță IPJ Cluj. La percheziții au fost descoperite și ridicate înscrisuri, telefoane mobile și o cutie de ambalare a unui dispozitiv de tip portofel digital.

4 persoane la AUDIERI la Poliția Cluj, în dosarul de fraudă informatică cu prejudiciu de 2 milioane de euro. Britanic înșelat

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2021, un cetățean britanic, de 35 de ani, care intenționa să vândă 41,69 de criptomonede, prin intermediul unei tranzacții directe, fără utilizarea unei platforme de tranzacționare, ar fi stabilit o legătură cu un grup de bărbați din municipiul București și din județul Mureș.

Din grupul respectiv ar fi făcut parte și un bărbat de 48 de ani, identificat drept intermediar pentru clientul principal al criptomonedelor.

Sub pretextul realizării tranzacției, acesta i-ar fi solicitat cetățeanului britanic crearea unui cont pe o platformă online, de tipul unui portofel digital care înregistrează tranzacțiile securizat, unde să transfere criptomonedele în cauză, urmând ca, ulterior, să fie finalizată tranzacția.

Citește și: VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

La câteva zile după acea întâlnire, bărbații ar fi revenit, context în care ar fi reușit preluarea fără drept a datelor de înregistrare în portofelul digital al britanicului, după care ar fi realizat un transfer fraudulos în valoare de 41,69 de criptomonede.

La scurt timp, bărbatul de 48 de ani ar fi menționat că se întoarce în câteva momente cu contractul de vânzare-cumpărare, fără a reveni.

În baza investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au constatat că volumul integral al criptomonedelor respective ar fi fost fragmentat, prin numeroase transferuri efectuate către diverse portofele digitale.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș și Prahova.

În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Reamintim că activitățile au avut loc într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și tăinuire.

La momentul săvârșirii infracțiunilor, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 2.000.000 de euro.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Zilele Recoltei și-au DESCHIS porțile pentru clujeni. Vedeți ce puteți găsi acolo și care sunt PREȚURILE

Publicat

recolta 17

Între 22 și 24 septembrie 2023 se desfășoară la Cluj-Napoca, pe platoul Sălii Sporturilor, între orele 9:00 și 21:00, Zilele Recoltei. Aceasta este a XI-a ediție a Zilelor Recoltei organizată în comun de administrațiile județeană și municipală și este derulată prin intermediul Asociației Produs de Cluj.

Citește și: Zilele Recoltei, piață în aer liber pentru clujeni, pe platoul Sălii Sporturilor

recolta 15

recolta 14

recolta 13

Evenimentul adună aproximativ 130 de mici întreprinzători și fermieri clujeni dar și producători din alte județe, cum ar fi Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Vrancea. Aceștia vor prezenta celor interesați fructe și legume de sezon provenite din fermele clujene, de la cartofii de Râșca, la ceapa de Mihai Viteazu și legumele de Jucu, cât și produse din celelalte județe participante.

recolta 12

recolta 11

recolta 10

recolta 9

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt accesibile. Iată câteva exemple:

 • ridichi: 3 lei/ legătura
 • roșii: 10 lei/ kg
 • ardei capia: 8 lei/ kg
 • ardei iute. 15 lei/ kg
 • cartofi: 3,50 lei/ kg
 • vinete: 5 lei/ kg
 • castraveți: 6 lei/ kg
 • gogoșari: 10 lei/ kg
 • mere: 5 lei/ kg
 • piersici: 10 lei/ kg
 • prune: 7 lei/ kg
 • morcovi: 5 lei/ kg
 • țelină rădăcină: 6 lei/ kg
 • ceapă verde: 2,50 lei/ legătura

recolta 8

recolta 7

recolta 5

recolta 4

recolta 2

recolta 1

Vizitatorilor le va lăsa gura apă, cu siguranță, când vor vedea preparatele gastronomice cu care îi îmbie organizatorii. Frigărui, ceafă de porc, scăriță, mâncare de ciuperci, sarmale, cârnați afumați, pomana porcului, pastramă de oaie ori aripioare, sunt doar câteva din bunătățile pe care le puteți savura la Zilele Recoltei.

recolta 3

recolta 6

recolta 20

recolta 23

recolta 21

recolta 22

 

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Săptămâna Europeană a SPORTULUI la Cluj-Napoca, între 23 și 30 septembrie

Publicat

saptamana sportului

În perioada 23-30 septembrie 2023 va avea loc la Cluj-Napoca cea de-a 9-a ediție a Săptămânii Europene a Sportului (Inițiativa Comisiei Europene) derulată sub campania #BeActive, cu scopul de a promova un stil de viață activ și sănătos prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile practicii activității fizice regulate. 

„Implicare, incluziune și inovare – cei 3I – sunt pilonii pe care se vor concentra toate inițiativele care reflectă schimbările contemporane și direcțiile către care se îndreaptă societățile noastre

La invitația Agenției Naționale a Sportului, Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu asociațiile și cluburile sportive organizează multiple evenimente și acțiuni de inițiere în sport pentru publicul de toate vârstele.

Evenimente și activități de inițiere în sport dedicate publicului de toate vârstele:

23-30 septembrie: Biletul de sănătate, stația Memorandumului

27-30 septembrie: Biletul de sănătate, stația Central

23-29 septembrie: Zilele Porților Deschise WellFit, Grand Hotel Italia

Sâmbătă, 23 septembrie:

– Volei feminin – ora 10:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Fugi în curtea școlii – între 10:00-13:00, Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”

– FC Universitatea Cluj – Universitatea Craiova – ora 21:30, Cluj Arena

– Movie Nights: Million Dollar Baby – ora 19:30, Iulius Parc

Duminică, 24 septembrie:

– Box – ora 15:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Fugi în curtea școlii – între 10:00-13:00, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”

– Crosul companiilor – ora 7:30, cartierul Grigorescu (Asociația Club Sportiv Runners Club)

– Movie Nights: The blind side – ora 19:30, Iulius Parc

Luni, 25 septembrie:

– Handbal masculin – ora 15:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Handbal feminin – ora 16:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Volei masculin – ora 16:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Atletism – ora 17:00, Baza sportivă „La terenuri” (CS Universitatea Cluj)

– Fotbal incluziv cu Ionuț Rada – între orele 17:00-19:00,  Baza sportivă Gheorgheni (Caiac SMile)

– Baschet adaptat pentru persoane cu dizabilități locomotorii – între orele 18:00-20:00,  Baza sportivă Gheorgheni (Caiac SMile)

– SportsTalk cu Alexandru Chipciu și Simone Tempestini – ora 13:30, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (Sports Festival)

– Roundnet, Kanjam, Kickit, Youfo – între orele 18:00-20:00, Baza sportivă Gheorgheni (FunSport.ro)

Marți, 26 septembrie:

– Scrabble – ora 14:00, Baza sportivă Gheorgheni  (CS Universitatea Cluj)

– Lupte – ora 17:00, Baza sportivă Gheorgheni  (CS Universitatea Cluj)

– Rugby feminin – ora 18:30, Baza sportivă Gheorgheni  (CS Universitatea Cluj)

– Volei incluziv – între orele 15:00-17:00, Baza sportivă „La terenuri” (Caiac SMile)

– Antrenament alergare – ora 19:00, Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Hațieganu” (Asociația Club Sportiv Runners Club)

– Roundnet, Kanjam, Kickit, Youfo – între orele 18:00-20:00, Baza sportivă „La terenuri” (FunSport.ro)

– Meet & Greet cu echipa FC Universitatea Cluj și U-BT Cluj-Napoca – ora 18:00, Baza sportivă „La terenuri”

Miercuri, 27 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

– Caiac – între orele 14:00-18:00, Lacul Gheorgheni din Iulius Parc (Caiac SMile)

– Antrenament alergare – ora 19:00, Esplanada dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena (Asociația Club Sportiv Runners Club)

– Street Workout – ora 18:00, Baza sportivă „La terenuri” (Asociația Poți fi și tu campion)

– Judo – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

Joi, 28 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

– Rooftop Revival – ora 18:00, Novis Plaza (Seneca Fitness Center)

– Street Workout – ora 18:00, Baza sportivă „La terenuri” (Asociația Poți fi și tu campion)

– Tenis de câmp – între orele 15:00-17:00 – Wonderland Resort (Asociația Caiac Smile)

Vineri, 29 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 19:00-20:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

Sâmbătă, 30 septembrie:

– Patinaj viteză role – între orele 09:30-11:30, Baza sportivă Gheorgheni (CS Universitatea Cluj)

– Rugby masculin – meci oficial – ora 11:00, Parcul Sportiv „Dr. Iuliu Hațieganu” (CS Universitatea Cluj)

– Fugi în curtea școlii – între 10:00-13:00, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”

– Cluj-Napoca RoundNet Open 2023 – 4th edition – între 10:00-17:00, Baza Sportivă Gheorgheni”, a comunicat Primăria Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident la Gilău între o motocicletă și o mașină. Motociclistul a fost dus de urgență la spital

Publicat

De

accident gilau

Un accident cu circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău.

În accident au fost implicate o motocicletă și o mașină, iar un bărbat a ajuns a spital.

Accident la Gilău între o motocicletă și o mașină. Motociclistul a fost dus de urgență la spital

La fața locului sau deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca.

Echipajul de pompieri, ce încadrează autospeciala de descarcerare, a acordat primul ajutor calificat conducătorului motocicletei, respectiv un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, până la sosirea echipajului SMURD.

Acesta era în stare de conștiență, era cooperant și prezenta suspiciuni de mai multe traumatisme.
Ulterior sosirii echipajului SMURD din municipiul Cluj-Napoca, bărbatului i-a fost acordată asistență medicală de urgență și a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Totodată, la locul accidentului a fost consultat și un alt bărbat, în vârstă de aproximativ 45 de ani, fără a fi transportat la spital.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax