Connect with us

ACTUALITATE

Alin Tișe: Bugetul județului pentru 2021 este mic

Publicat


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, joi, în cadrul ședinței ordinare a consilierilor județeni, că bugetul preconizat pentru anul 2021 este unul mic.

Cel mai probabil, bugetul va fi votat la începutul lunii aprilie, întrucât trebuie să fie afișat public timp de 45 de zile.

La proiectul de buget consilierii județeni pot să aducă amendamente.

Alin Tișe i-a rugat pe aceștia să discute amendamentele în comisiile de specialitate, astfel încât să fie adoptat cât mai rapid bugetul.

Printre provocările pentru anul acesta se numără faptul că unele firme au renunțat la reabilitarea drumurilor județene, iar acestea trebuie să intre în procedură de întreținere până la finalizarea noilor licitații.

Tot în acest an se dorește alocarea de fonduri pentru viitorul Spital Pediatric Monobloc, din Borhanci. Pentru acest proiect este estimat un cost de aproximativ 150 de milioane de euro. Deja a fost lansat concursul de soluții pentru spital, primul de acest fel din România, cu premii totale în valoare de 38.431.286 de lei.

Proiectele prioritate pentru anul 2021

Primul dintre proiectele nou-anunțate, “Clujul Milion“, este unic în România și vizează plantarea de către Consiliul Județean Cluj, în baza unui acord de parteneriat deja semnat cu U.S.A.M.V. Cluj, a nu mai puțin de 1.000.000 de arbori, în întreg județul Cluj, în zonele care au cea mai mare nevoie de împădurire. Costurile vor fi minimale, U.S.A.M.V. urmând a furniza gratuit materialul dendrologic.
Un alt proiect anunțat cu acest prilej, “Velo Cluj“, presupune realizarea într-o primă etapă, cu finanțare din bugetul multianual al Consiliului Județean, a 100 de km de piste de biciclete, pe trei trasee principale ce leagă Cluj-Napoca de unele dintre cele mai importante zone turistice ale județului, Cheile Turzii și Muntele Băișorii.
“Toate școlile clujene, racordate la apă, canalizare și internet“ reprezintă un alt proiect prioritar prin intermediul căruia Consiliul Județean urmărește racordarea integrală, în 2021, a tuturor unităților școlare din județ, la aceste utilități indispensabile derulării unui învățământ de calitate. În contextul în care toate școlile și grădinițele din județ dispun deja de apă și toaletă în clădire, se va urmări ca acest procent să fie atins, cu finanțare de la Consiliul Județean și în ceea ce privește accesul la apa potabilă și la internet de mare viteză.
Cel de-al patrulea proiect nou anunțat se referă la crearea în comuna Ciurila, satul Sălicea, a “Centrului Sportiv Metropolitan Cluj“. Urmând a beneficia atât de finanțare de la Compania Națională de Investiții cât și din bugetul Consiliului, prin intermediul proiectului va fi construit, pe o suprafață de 7 ha pusă la dispoziție de Primăria Ciurila, un complex sportiv multifuncțional unic în România și care va dispune de numeroase facilități.

Totodată, președintele Consiliului Județean Cluj a prezentat la finele anului trecut o serie de alte proiecte prioritare ale mandatului, aflate deja în derulare, indicând stadiul implementării acestora:

1. SPITALUL PEDIATRIC MONOBLOC

După obținerea, prin lege, a terenului de 16,9 ha, a fost semnat protocolul de predare-primire a acestuia iar proiectul a fost inclus în Lista de investiții strategice din domeniul medical și în Planul Regional privind Serviciile de Sănătate. Au fost deja recepționate studiile topografic și cadastral, geotehnic și dendrologic. Concursul de soluții pentru proiectare va fi lansat în cursul lunii ianuarie 2021. Valoarea proiectului este de 120 de milioane de euro, banii urmând a fi solicitați prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

2. DRUMURILE JUDEȚENE

Obiectivul forului administrativ județean este acela ca județul Cluj să beneficieze până la finele anului 2021 de 100% drumuri județene reabiliate cu covor asfaltic. În acest sens, anul viitor se va interveni cu covor asfaltic pe cei 225 de km care au mai rămas de realizat. Anterior, în perioada 2016-2020, Consiliul Județean a intervenit pe 934 de kilometri de drumuri județene, dintre care 585 de kilometri au beneficiat de lucrări de întreținere, iar 349 de kilometri de lucrări de modernizare. Valoarea totală a investițiilor în drumurile județene a fost de 121 de milioane de euro, bani proveniți atât din fonduri europene cât și de la bugetul Consiliului Județean. De asemenea, forul administrativ județean are în vedere modernizarea a 10 noi drumuri județene, cu o lungime totală de 144 de kilometri, prin fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

3. CENTRUL INTEGRAT DE TRANSPLANT

Cu o valoare de 90 de milioane de euro, Centrul Integrat de Transplant ce urmează să fie edificat la Cluj va fi unic în România și printre extrem de puținele de acest fel din Europa. Pentru realizarea obiectivului, Consiliul Județean a desemnat deja câștigătorul concursului internațional de soluții pentru proiectare. De asemenea, miercuri, 4 noiembrie 2020, a avut loc prima rundă de negocieri pentru încheierea contractului de proiectare, urmând ca în anul 2021 să fie scoasă la licitație execuția lucrărilor.
Durata de realizare a Centrului de Transplant multiorgan va fi de 3 ani.

4. REVITALIZAREA PARCULUI HOIA

Cu o valoare estimată de cca. 59 de milioane de lei, proiectul de revitalizare a Parcului Hoia și de extindere a acestuia de la 12 la 42 de ha a făcut pași importanți în ultima perioadă. După aprobarea PUZ-ului de către Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca sunt deja în curs de desfășurare acțiuni de plantare de arbori pe pajiștea est, urmând ca în etapele ulterioare să fie amenajată o barieră vegetală către Tetarom și să fie realizată infrastructura de drumuri, inclusiv alei, piste și parc de biciclete, locuri de joacă și de picnic etc. Totodată, vor fi amenajate un sat de vacanță, un centru pentru vizitatori și o clădire administrativă. Finalizarea proiectului tehnic și scoaterea la licitație a execuției sunt preconizate pentru luna ianuarie 2021. Pentru acest proiect Consiliul Județean va solicita finanțare europeană prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

5. PARK & RIDE

În valoare de cca. 62 de milioane de lei, facilitatea ce va fi construită de Consiliul Județean în proximitatea Aeroportului va contribui la decongestionarea traficului în municipiul Cluj-Napoca. Prin intermediul proiectului vor fi create 855 de locuri de parcare pentru autoturisme, o miniautogară pentru 8 autocare, stații de încărcare electrică, dar și o clădire administrativă în cadrul căreia Consiliul Județean intenționează să ofere spații inclusiv pentru desfășurarea activității serviciilor publice de permise și înmatriculări auto și chiar pașapoarte. Încheierea contractului de execuție este preconizată pentru primăvara anului 2021, construcția efectivă fiind estimată a dura 12 luni.

6. TETAROM 5

Eforturile de impulsionare a dezvoltării Zonei Turda-Câmpia Turzii continuă prin edificarea celui de-al 5-lea parc industrial Tetarom. În prezent se află în derulare procedurile care vizează asigurarea infrastructurii de acces în parc prin realizarea conexiunilor la cele mai importante artere rutiere din zona: A3 și DN 15. După ce a fost deja elaborat Planul Urbanistic Zonal, începerea execuției efective este prevăzută a avea loc anul viitor. Pentru derularea proiectului, Consiliul Județean Cluj a aprobat un buget multianual în valoare de 48, 8 milioane de lei.

7. CENTRU DE INOVARE, TESTARE ȘI PROMOVARE

În valoare de cca. 53 de milioane de euro, din care jumătate vor proveni din fonduri europene, deja aprobate, Centrul de Inovare, Testare și Promovare este un alt proiect ambițios al Consiliului Județean care va fi destinat testării autovehiculelor autonome și a tehnologiilor tip „Smart City”. Pentru proiect și-au manifestat deja interesul și susținerea atât Universitatea Tehnică cât și investitori importanți din județ precum Bosch sau Porche.

8. SMART TERRITORY – digitalizarea activității Consiliului Județean Cluj

În vederea debirocratizării administrației și a digitalizării activității, Consiliul Județean derulează un proiect european, în valoare de 3 milioane de euro, care vizează informatizarea serviciilor oferite cetățenilor. În prima etapă, va fi realizat un Atlas Teritorial unde toți cei interesați vor putea să afle în mod interactiv toate informațiile urbanistice corespunzătoare unei anumite parcele, respectiv toate restricțiile și condiționalitățile de construire. De asemenea, va fi realizat un Ghișeu Unic Virtual, prin care se va digitaliza întregul proces de emitere a autorizațiilor de construire, certificatelor de urbanism, avizelor etc. În cea de-a doua etapă, Consiliul Județean urmărește digitalizarea tuturor celorlalte servicii publice oferite, respectiv o interoperabilitate funcțională a datelor gestionate, care vor fi disponibile în format deschis, pentru a putea fi reutilizate de orice persoană interesată. Totodată, arhiva urbanistică a Consiliului Județean va fi digitalizată, sens în care scannerul necesar a fost deja achiziționat.

9. INFRASTRUCTURA DE DEȘEURI

În ceea ce privește definitiva rezolvare a problemei deșeurilor și deplina intrare în normalitate, după darea în folosință a celulei nr. 1 a CMID se află în curs de derulare o serie de proceduri care vizează optimizarea tehnologiilor de selectare și depozitare a deșeurilor, pentru a crește cât mai mult durata de utilizare a celulei numărul 1. În prezent se lucrează la Stația de Tratare Mecano Biologică, perioada preconizată de finalizare fiind luna aprilie 2021.
În perioada următoare Consiliul Județean Cluj va optimiza Stația de Tratare Mecano Biologică conform noilor tehnologii prin realizarea unei stații de sortare, a unei stații de tratare (TMB) cu biouscare și digestie anaerobă. Investițiile vor fi finanțate prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL DEZVOLTARE DURABILĂ 2021 – 2027.

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Când va fi SOLSTIȚIUL de iarnă, cea mai SCURTĂ zi din an

Publicat

solstitiu de iarna

Pe 21 decembrie, la ora 11.21, are loc solstițiul de iarnă 2024. Din acest punct durata zilei începe să crească timp de șase luni, până la solstițiul de vară. Ziua ține sub nouă ore, iar noaptea are peste 15 ore.

În ultimii patru ani, solstițiul de iarnă a fost pe 21 decembrie, cu excepția anului trecut, când a fost pe data de 22. În ziua solstițiului, Soarele va răsări cu câteva minute înainte de ora 8.00 şi va apune în jurul orei 16.30, scrie Hotnews.

Când va fi SOLSTIȚIUL de iarnă, cea mai SCURTĂ zi din an

În 2025, solstițiul va fi tot pe 21 decembrie, la ora 17.03.

Deși normal este ca vremea să fie rece în această perioadă, în ultimii ani au fost câteva cazuri în care temperaturile au depășit 15 grade C în zonele de deal și de câmpie, culminând și cu temperaturi de 20 grade C. Astfel de zile anormal de calde au fost în 2015 și 2019. Prognoza ANM indică pentru data de 21 decembrie, maxime cuprinse între 0 și 9 grade C.

Ce se întâmpla în istorie în ziua solstițiului de iarnă

Populațiile din vechime țineau multe sărbători în preajma solstițiului, chiar dacă nu aveau așa de multe cunoștințe de astronomie precum are omenirea în prezent.

Erau procesiuni în locurile considerate sfinte, se țineau festinuri cu mâncare, băutură și ritualuri magico-religioase. Oamenii sărbătoreau faptul că ziua începea să crească, mai ales după luni întregi de frig și de întuneric, în condițiile în care era scump să iluminezi casele cu lumânări sau opaițe. Aceste sărbători erau un mod grozav de a rupe monotonia.

Cultul Soarelui era extrem de important pentru oamenii din vechime.

Celții țineau ospețe uriașe cu mâncare, băutură și focuri întreținute prin arderea multor trunchiuri de copac, în cinstea faptului că zilele începeau să devină tot mai lungi, după solstițiu.

Cum arată cerul în aceste zile

Seara se vede planeta Venus, care apune la ora 20:10. Saturn și Jupiter se află deja pe cer când se face noapte. Marte răsare la ora 19:20. Venus se vede seara, începând cu ora 17, înspre sud-vest, direcția în care a apus Soarele. Planeta se vede ca o stea foarte strălucitoare pe fundalul cerului destul de aproape de orizont. Se poate vedea până pe la ora 20, când apune. Se află în constelația Capricornus.

Imediat cum se face seară (în jurul orei 17) se vede și Saturn, care la acea oră se află deja înspre sud. Nu este foarte strălucitor și nu se vede foarte sus pe cer, dar nu pâlpâie și asta o deosebește de o stea. Planeta rămâne pe cer până la ora 22:50.

Ce stele se văd

Cea mai strălucitoare stea din Perseus se numește Mirfak (alpha Persei) și se poate identifica ușor ca steaua strălucitoare de sub W-ul format de stelele din Cassiopeia. A doua stea ca strălucire din Perseus se numește Algol (Ochiul diavolului), o stea a cărei strălucire variază în timp, din cauza acoperirii reciproce a două stele. Locul unde se află Algol reprezintă poziția capului Meduzei, monstrul decapitat de Perseus.

Ce spun astronomii

Momentul solstițiului de iarnă, respectiv al începutului iernii astronomice, are loc în jurul datelor de 21 și 22 decembrie. Începând de la această dată, până la 22 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător.

La această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 15 ore și 10 minute (pentru București). În emisfera sudică a Pământului fenomenul are loc invers, momentul respectiv marcând începutul verii astronomice.

Denumirea de solstițiu („Soarele stă”) este dată de faptul că la data respectivă are loc schimbarea gradientului mișcării Soarelui în raport cu declinațiile acestuia.

„Axa polilor Pământului își păstrează direcția fixă în spațiu”

Iarna meteorologică începe teoretic la 1 decembrie, iar începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă. El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcării reale a Pământului în jurul Soarelui.

Axa polilor Pământului își păstrează (în primă aproximație) direcția fixă în spațiu, ea fiind înclinata cu 66° 33′ față de planul orbitei terestre. Din acest motiv, Soarele parcurge în decurs de un an cercul sferei cerești numit „ecliptică”, a cărui înclinare față de ecuatorul ceresc este de 23° 27′.

La momentul solstițiului de iarnă, Soarele se află în emisfera australă a sferei cerești, la distanța unghiulară maximă de 23° 27′ sud față de ecuator, el efectuând mișcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit „tropicul Capricornului”. Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor și a nopților, precum și succesiunea anotimpurilor.

La data solstițiului de iarnă, Soarele răsare cu 23° 27′ la sud de punctul cardinal est și apune tot cu același unghi spre sud față de punctul cardinal vest. La momentul amiezii el „urcă” – ținând cont de latitudinea medie a tării noastre, de 45° – la numai 21° față de orizont.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi sportivi de la CS Universitatea Cluj, pregătiti pentru a obține rezultate excepționale pe GHEAȚĂ

Publicat

patinatori

În perioada 20-21 decembrie, la Inzell, în Germania, se vor desfășura Cupa României și Campionatul Național de poliatlon pentru seniori la patinaj viteză. Sportivii clubului Universitatea Cluj sunt pregătiți pentru a obține rezultate excepționale pe gheață.

„Raluca Ștef  va lua startul în probele de 500 m, 1.000 m, 1.500 m și 3.000 m. De asemenea, Adrian Firar va concura în probele de 500 m, 1.000 m, 1.500 m și 5.000 m.  Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Gheorghe Pârv și Horia Timiș.

Doi sportivi de la CS Universitatea Cluj, pregătiti pentru a obține rezultate excepționale pe GHEAȚĂ

Ambii sportivi sunt hotărâți să își pună în valoare abilitățile, oferindu-si oportunitatea de a-și îmbunătăți recordurile personale.

Vă urăm mult succes”, scrie pe site-ul clubului.

Foto: CSU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO SPECTACULOASE. Asaltul clujenilor înainte de Crăciun la mall-ul Vivo

Publicat

Clujenii au luat cu asalt mall-ul Vivo, vineri seara, pentru cumpărăturile de Crăciun. Coloana de mașini de la ieșirea din Cluj spre Florești creează imagini spectaculoase surprinse din dronă.

În prag de sărbători, traficul de pe DN1 s-a transformat într-o adevărată provocare pentru șoferi. Un cititor Cluj24 a surprins imagini impresionante din dronă care arată coloanele nesfârșite de mașini la ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești, în zona mall-ului Vivo. Aglomerația pare să anunțe un weekend la fel de intens.

Imaginile aeriene surprinse cu drona dezvăluie o perspectivă spectaculoasă asupra șirurilor lungi de mașini, care se întind pe mai mulți kilometri, dar și parcările pline ale centrului comercial.

Un weekend la fel de aglomerat, înainte de Crăciun?

Aglomerația de vineri seara va continua, cel mai probabil, și în weekend, pe măsură ce oamenii se grăbesc să finalizeze lista de cumpărături pentru masa de Crăciun și cadouri.

Sursa: Sergiu Răzvan

   

Citește mai departe

EVENIMENT

Sepsi OSK – „U” Cluj, 0-0. Clujenii nu PROFITĂ de omul în plus, RATÂND cât pentru trei meciuri

Publicat

u cluj

„U” Cluj a întâlnit-o, vineri seara în deplasare, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a 24 a Superligii de fotbal. A fost meciul cu numărul 100 pentru Alex Chipciu în tricoul lui „U”. În tur, clujenii au câștigat cu 3-0. Covăsnenii își doreau să intre în play-off, în timp ce clujenii sperau să termine anul pe primul loc. După un meci controlat autoritar, deși cu un om în plus, clujenii ratând cât pentru trei partide, „U” termină la egalitate cu Sepsi, 0-0.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – Haruț, Ciobotariu, F. Ștefan – Oteliță, Siger, Mino, Dumitrescu – Oberlin, Neskovic, C. Matei
Rezerve: Gyenge, Gedo, Oroian, Hajdin, Popșa, Kallaku, Drăghiceanu, Breij, M. Coman, Cîmpean
Antrenor: Valentin Suciu

Sepsi OSK – „U” Cluj, 0-0. Clujenii nu PROFITĂ de omul în plus, RATÂND cât pentru trei meciuri

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Simion, Bic – Rață, Nistor, Thiam – Blănuță
Rezerve: Gorcea, Mitrea, Lasure, O. Popescu, Codrea, Oaidă, Bota, Silaghi, Tchassem, Bettaieb, Miranyan
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion Sepsi OSK
Arbitru George Găman (Craiova). Asistenți Adrian Popescu (Craiova), Florian Vișan (Galați)
Arbitru VAR Florin Andrei (Târgu Mureș). Asistent VAR Stelian Slabu (Brașov)

Clujenii au dominat prima repriză, au pus presiune pe poarta lui Niczuly, însă n-au reușit să înscrie, deși, din min.5, erau în superioritate numerică, Ștefan fiind eliminat pentru un fault dur asupra lui Masoero. Covăsnenii au absorbit bine presiunea însă cea mai mare ocazie au avut-o abia în min.33, când șutul puternic al lui Neskovic trece de puțin perte poarta lui Gertmonas.

Blănuță a fost cel mai periculos jucător al Universității, având două ocazii mari în prelungirile reprizei, o minge fiind scoasă de pe linia porții de Ciubotariu.

Repriza a doua a fost controlată aproape în totalitate de clujeni, ratând cu nonșalanță ocazii cât pentru trei meciuri. Mingea refuza să intre în poartă iar când a făcut-o, golul lui Masoero a fost anulat după un henț al fundașului clujean.

„U” nu reușește să profite de omul în plus și este nevoită să aștepte jocul rezultatelor pentru a vedea dacă iernează pe primul loc.

Notele Cluj24:

Gertmonas 6 – Oancea 6, Masoero 6, I. Cristea 6, Chipciu 6 – Simion 6, Bic 5 – Rață 5, Nistor 6, Thiam 6 – Blănuță 6,
Mitrea, O. Popescu 6, Silaghi 6, Bettaieb 5, Miranyan 5

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax