Connect with us

ACTUALITATE

Alegeri în America: între naţiune şi imperiu

Publicat


Americanii, spre deosebire de unele naţiuni europene şi ele foste imperii, au prostul obicei să-şi asasineze preşedinţii sau să încerce destituirea lor (impeachment) în timpul mandatului. Au fost asasinaţi : Abraham Lincoln (în 1865), James Garfield (în 1881), William McKinley (în 1901) şi John F. Kennedy (în 1963). S-a încercat destituirea prin procedura de impeachment cu Andrew Johnson (în 1868), Bill Clinton (în 1998) şi, recent, Donald Trump (în 2019). Richard Nixon a demisionat în 1974 ca să evite impeachment-ul. Nici un preşedinte american n-a murit de moarte naturală în timpul mandatului său.

Alegerile din noiembrie 2016 nu au reuşit să dea Americii un preşedinte acceptat de toată lumea. Mulţi dintre suporterii lui Hillary Clinton, activiştii şi liderii Partidului Democrat nu au recunoscut şi nu recunosc nici astăzi, la aproape patru ani, victoria lui Donald Trump, magnat imobiliar, producător şi vedetă de televiziune.

Trump nu a fost recunoscut timp de aproape patru ani ca adevăratul preşedinte al SUA nici de media mainstream – Washington Post, New York Times, CNN, ABC, MSNBC etc. – şi nici de o parte importantă a reţelelor sociale. A fost, în schimb, susţinut de Fox News, cea mai puternică televiziune din America.

„Alegerea lui Trump (…) a bulversat probabil ireversibil America”

Nici Wall Street-ul, Silicon Valley, GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft), giganţii tehnologici care sunt azi coloana vertebrală a SUA, Hollywood-ul, pe lângă sponsorii Partidului Democrat, miliardarii oligarhi susţinători ai clanului Clinton, ai lui Barack Obama nu şi l-au însuşit pe Donald Trump ca preşedinte legitim.

Nici Partidul Republican, pentru care până la urmă Trump a candidat, nu a fost în întregime convins că acesta este preşedintele său. Alegerea lui Trump de la finele anului 2016, neaşteptată, surprinzătoare, împotriva establishment-ului imperial de mult constituit, a bulversat probabil ireversibil America.

Alegerea de altfel celebrului Donald Trump contra favoritei absolute Hillary Clinton, după ce Trump îi umilise grav pe contracandidaţii săi în alegerile primare, baroni de drept ai Partidului Republican (printre care Jeb Bush, Ted Cruz, Marco Rubio), a fost începutul haosului în care se găseşte America de peste trei ani, până la „revoluţia culturală” (de fapt, o contrarevoluţie a barbariei) în curs. O revoluţie culturală de culoare în care sunt net majoritari albii…

În aproape patru ani de trumpism, imperiul american a fost zguduit din temelii. Fără să renunţe la dominaţia mondială, deşi nu a mai declanşat până acum nici un nou război major, cu excepţia, poate, a amestecului în Siria şi Libia, preşedintele Donald Trump s-a declarat partizanul lui „America First”. Sloganul „America First” a fost imediat contrazis de sloganul „Make America Great Again !”, adică acelaşi imperiu dominant şi dominator, în vreme ce a susţinut suveranismul, protecţionismul, naţiunea.

„America îi datorează Chinei perpetuarea puterii sale economice globale din ultimii 20-30 de ani”

Dar Donald Trump nu s-a oprit la un paradox sau o contradicţie. Le-a înmulţit în toate direcţiile cu o energie ieşită din comun. Mai ales în relaţiile cu principalul său partener şi concurent economic, China. Dar, foarte recent, a atacat şi Germania şi Franţa, laolaltă cu UE, pentru taxele normale instituite de acestea pentru GAFAM.

Cu toate că nu va recunoaşte niciodată, America îi datorează Chinei perpetuarea puterii sale economice globale din ultimii 20-30 de ani. Tot aşa cum America le-a datorat mare parte din dezvoltarea şi creşterea sa după 1945 protectoratelor sale (Germania, Japonia, Italia) şi Coreei de Sud după Războiul Coreei de la începutul anilor ’50.

Atâta doar că fostele protectorate au reuşit treptat să se elibereze de ocupaţia „protectoare” americană, iar China a făcut, cu preţul unui efort colosal al poporului chinez, cel mai mare şi mai rapid transfer de tehnologie din istorie, mai ales noile tehnologii, şi a devenit cea mai industrializată ţară, „uzina lumii”, astăzi inconturnabilă.

„Aproape toate pericolele pentru America vin din interior”

Românii, cei mai mulţi, populaţia tăcută, s-au bucurat sincer la alegerea lui Donald Trump în 2016. Pentru că o detestau la fel de sincer pe Hillary Clinton, cea care conducea Departamentul de Stat (Ministerul de Externe) în timpul preşedintelui Barack Obama şi l-a menţinut la Cotroceni pe Traian Băsescu împotriva unui referendum popular pierdut categoric de preşedintele impostor-marionetă. E adevărat că în 2012 pe Traian Băsescu l-a menţinut în funcţie şi cancelarul german, Angela Merkel, şi astfel, Băsescu şi România au devenit slugă la doi stăpâni.

Mai târziu, acelaşi Băsescu, cel menţinut în funcţie împotriva votului popular, încă din februarie 2014 (aşa s-a spus atunci), împreună cu Noua Securitate (Florian Coldea), cu expertul în neant Vasile Dâncu şi reprezentantul deep state-ului american la Bucureşti, ne-a potcovit cu Klaus Iohannis – un fel de Vladimir Putin faţă de Elţin, dar român, care-i garantează imunitatea celebrului Petrov. Cu toată echipa lui „globalistă”, antisuveranistă, de la Eduard Hellvig, Emil Hurezeanu, Rareş Bogdan, la Sandra Pralong, Mădălina Dobrovolschi, Ludovic Orban, Lucian Pahonţu, Raluca Turcan, etc.

Aproape toate pericolele pentru America vin din interior. Primul mare pericol este cel al secesiunii. Ruptura de azi dintre democraţi şi republicani, cu state democrate, albastre, şi state republicane, roşii, e aproape paroxistică. Dacă va fi ales preşedinte Donald Trump, democraţii pot face secesiune, şi invers, dacă vor câştiga democraţii, „progresiştii” (neocomunişti, de fapt), neomarxiştii, statele republicane, sub presiunea evangheliştilor, a fundamentaliştilor, ar putea să nu mai răspundă la comenzile federale.

„Aflată la „răspântia imperiilor”, România, de pe vremea Daciei, a fost mereu călcată de imperii”

Datoria de peste 28 000 de miliarde de dolari e un alt pericol abisal. Mai poate fi onorată această datorie ? E greu de crezut. Poate doar prin tipărire de bancnote fără acoperire, prin care datoria e pusă în spinarea tuturor, inclusiv a partenerilor economici, China, de exemplu, creditor major al SUA. Criza Covidului, oricum ai judeca-o, criza economică deja în desfăşurare, politica financiară turbulentă, şomajul de masă, instabilitatea socială, conflictele identitare agravate şi războiul politic intern exacerbat de anul electoral se constituie în acceleratori ai haosului.

Aflată la „răspântia imperiilor”, România, de pe vremea Daciei, a fost mereu călcată de imperii, începând cu cel Roman şi continuând cu Imperiul Bizantin, „mileniul tăcut” al românilor, când, de fapt, făcea parte integrantă, liber consimţită, din imperiul cu capitala la Constantinopol. Au venit apoi Imperiul Otoman, cel Habsburgic în Transilvania, Imperiul Ţarist şi apoi cel sovietic după cel de-al doilea război mondial. După anul 2000 au sosit să ne „elibereze”, „au cerut pământ şi apă”, imperiul european, condus de Germania, UE, şi cel american, NATO.

Alegerile americane din noiembrie 2020 sunt de o importanţă crucială pentru România, aşa cum sunt, de altfel, şi pentru Germania, pentru Polonia şi pentru UE în general, pentru Asia, unde s-a mutat centrul de greutate economică al lumii, şi pentru America de Sud.

Ele sunt însă, poate, mai puţin importante pentru americanii de acasă (cum ar putea Donald Trump sau Joe Biden, republicanii sau democraţii, să influenţeze marea criză ?!) şi pentru cei mai apropiaţi aliaţi ai Americii (Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă). Pentru că foarte mulţi specialişti citesc în evoluţia recentă a Americii o foarte probabilă cotitură istorică pentru toată planeta. (Petru Romoșan)

Cine este Petru Romoșan

Poet, editor, negustor și expert de artă. S-a născut la 30 martie 1957 în comuna Orăştioara de Sus (Hunedoara). A absolvit în 1976 Liceul “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, după trei ani la Liceul “Ady Şincai”. Activează pentru început în cenaclul literar “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Din 1972 devine membru al grupului de scriitori format în jurul revistei culturale “Tribuna” (seria Dumitru Radu Popescu). În anii ’80 se stabileşte în București și lucrează în comerțul de artă ca galerist al Fondului Plastic. Urmează Şcoala de Comerţ de artă a UAP.

Între 1988 și 1998 trăiește la Paris, unde își deschide o galerie şi activează pe piaţa de artă pariziană. Revine în țară în 1998, tot la București. Debutează publicistic în 1972 cu poezie în revista “Tribuna” (Cluj-Napoca). Debutul editorial are loc în 1977 cu volumul de versuri “Ochii lui Homer”, publicat la Editura Dacia din Cluj-Napoca. Au urmat alte două volume de poezie.

A alcătuit cinci antologii de poezie românească, printre care şi cea intitulată “Cele mai frumoase 100 de poezii ale limbii române” (Ed. Compania, 2001). Este deținătorul premiului pentru poezie acordat de revista “Tribuna” din Cluj-Napoca (1976) și al premiului pentru debut în poezie acordat de Uniunea Scriitorilor din România (1977).

Este administrator și editor al Editurii Compania din București, împreună cu soţia sa, Adina Kenereş, scriitoare şi editoare la rândul său.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Femeie găsită moartă la Tureni. Polițiștii suspectează că e vorba de crimă: Prezenta urme de violență

Publicat

De

Moarte suspectă Cluj

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au deschis o anchetă după ce o femeie de 50 de ani a fost găsită moartă într-un imobil din Tureni

Femeia fost găsită fără suflare marți dimineața, în jurul orei 9.50.

Femeie găsită moartă la Tureni. Polițiștii suspectează că e vorba de crimă: Prezenta urme de violență

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Turda – Secția 9 Rurală au fost sesizați în această dimineață cu privire la găsirea unei femei decedate, în vârstă de 50 de ani, într-un imobil din comuna Tureni, sat Tureni.

”Din primele verificări, aceasta prezenta urme de violență pe corp”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Acum se fac cercetări pentru stabilirea circumstanțelor în care a survenit decesul.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EDUCATIE

Daniel David, rectorul UBB Cluj, ales PREȘEDINTE al Alianței Europene EUTOPIA

Publicat

daniel david

Prof. univ. dr. psih. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a fost ales președinte al Alianței Europene EUTOPIA pentru o perioadă de doi ani, 2025-2026, la întâlnirea EUTOPIA de la Paris, din cadrul evenimentului EUTOPIA week (noiembrie 2024).

„Așa cum spuneam în urmă cu câteva săptămâni, sunt puține organizații pentru care sunt dispus să mai acord timp managerial suplimentar de acum încolo. EUTOPIA este una dintre aceste instituții, deoarece este fundamentală pentru dezvoltarea UBB în următorii ani. Le mulțumesc colegilor rectori pentru alegere – mai ales că noi nu avem un sistem de rotație, ci unul electiv – și rectorului Universității din Warwick pentru acceptarea poziției de vicepreședinte”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David.

Daniel David, rectorul UBB, ales PREȘEDINTE al Alianței Europene EUTOPIA

Alianța Europeană EUTOPIA este formată din 10 universități europene: (1) Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca/România); (2) Vrije Universiteit Brussel (Bruxelles/Belgia); (3) Ca’Foscari University of Venice (Veneția/Italia); (4) CY Cergy Paris Université (Paris/Franța); (5) University of Gothenburg (Goteborg/Suedia); (6) University of Ljubljana (Liubliana/Slovenia); (7) NOVA University Lisbon (Lisabona/Portugalia); (8) Pompeu Fabra University-Barcelona (Barcelona/Spania); (9) Technische Universität Dresden (Dresda/Germania) și (10) University of Warwick (Regatul Unit), incluzând și alte universități internaționale ca parteneri (ex. din Africa, Asia, Australia și SUA).

Citește mai departe

EVENIMENT

Remus Lăpușan, candidat PSD la Camera Deputaților: Dacă sprijinim producătorii locali, păstrăm vie moștenirea noastră culturală

Publicat

Remus Lăpușan, prim-vicepreședintele PSD Cluj, candidat pe locul doi pe lista pentru Camera Deputaților, face un apel la promovarea credinței, culturii și tradițiilor românești.

„Dragi clujeni,

În această perioadă decisivă pentru viitorul nostru, haideți să ne unim forțele pentru a păstra și promova esența a ceea ce ne definește ca români: credința, cultura și tradițiile noastre.

„Împreună putem construi un viitor stabil”

Mă numesc Remus Lăpușan și sunt candidatul PSD Cluj pentru Camera Deputaților. Împreună putem construi un viitor stabil, bazat pe valorile care ne-au călăuzit de mii de ani. Vreau să fiu vocea dumneavoastră la București, omul care găsește soluții după ce ascultă care sunt îngrijorările și nevoile dumneavoastră!

Credința este una dintre pietrele de temelie ale identității noastre naționale, ne oferă puterea de a rămâne uniți în momentele grele și inspirația de a merge mai departe. În satele și orașele noastre, bisericile sunt nu doar locuri de închinare, ci și centre de sprijin și solidaritate. Voi promova inițiative care să pună în valoare rolul credinței în viața comunităților și să sprijine proiectele care încurajează unitatea și respectul reciproc.

Angajament pentru sprijinirea culturii și tradițiilor

Cultura românească este extrem de bogată și diversă, iar promovarea acesteia este esențială pentru păstrarea identității noastre. Mă angajez să sprijin proiecte care să valorifice patrimoniul nostru artistic, istoric, literar și culinar. Evenimentele culturale, festivalurile și activitățile artistice au rolul de a ne uni comunitățile și de a le insufla tinerilor respectul pentru rădăcinile noastre,  descoperind și apreciind bogățiile culturii românești.

Tradițiile sunt legătura noastră cu trecutul, cu strămoșii noștri, iar păstrarea lor ne ajută să înțelegem mai bine cine suntem. Voi susține inițiativele care promovează obiceiurile și tradițiile românești, atât în țară, cât și în diaspora. Este esențial ca fiecare român, indiferent de locul în care trăiește, să simtă că face parte dintr-o comunitate unită și mândră de moștenirea sa.

Ajutor pentru producătorii locali

Cred cu tărie că producătorii locali sunt depozitarii tradițiilor noastre culinare și economice. Prin sprijinirea acestora, dezvoltăm comunitățile și păstrăm vie moștenirea noastră culturală. Investițiile în agricultura și industria alimentară autohtonă nu doar că vor stimula economia locală, dar vor oferi consumatorilor produse de calitate superioară. Voi lupta pentru politici care să încurajeze consumul de produse românești, să deschidă noi piețe pentru micii producători și să promoveze alimentele tradiționale, care ne leagă de identitatea noastră rurală și autentică. Producem românește, consumăm românește!

Sunt convins că, prin acțiuni concrete, putem construi împreună o Românie puternică, unită și prosperă. Vă invit să fiți parte din această călătorie, să ne implicăm activ în viața comunității și să luptăm împreună pentru valorile noastre.

Un candidat care pune în prim-plan valorile românești

Credința, cultura, tradițiile și sprijinirea producătorilor locali nu sunt elemente separate, ci firele care țes identitatea noastră ca popor. Împreună, ele ne oferă puterea de a păstra ceea ce ne face unici și de a crea un viitor bazat pe respect pentru rădăcinile noastre.

Votați Remus Lăpușan – PSD, un candidat care pune în prim-plan valorile românești, pentru un viitor mai bun pentru toți!

Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a transmis acesta.

CMF 11240017

Citește mai departe

EVENIMENT

Profilul alegătorilor lui Călin Georgescu. Tinerii și persoanele cu studii medii, cei mai numeroși susținători

Publicat

INSCOP Research a publicat primul set de date privind profilul alegătorilor lui Călin Georgescu, bazat pe un sondaj realizat în ziua votului. Călin Georgescu, candidatul-surpriză din turul I al alegerilor prezidențiale, a obținut 22,94% din voturi.

Datele arată că 31% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au votat pentru Călin Georgescu, în timp ce doar 8% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și-au exprimat sprijinul pentru acesta. Totodtă, sondajul nu relevă diferențe semnificative între bărbați și femei în ceea ce privește susținerea pentru Călin Georgescu.

Sprijinul pentru Călin Georgescu este mai ridicat în rândul persoanelor cu studii medii (23%) și al celor cu studii primare sau fără studii (20%). În schimb, doar 13% dintre persoanele cu studii superioare au optat pentru candidatul populist.

Profilul alegătorilor lui Călin Georgescu

„Așa cum am promis, am decis să publicăm profilul alegătorilor dlui Călin Georgescu, extras din sondajul realizat de INSCOP Research în ziua votului, aceasta fiind o informație de interes public. La fel vom proceda și cu profilul alegătorilor dnei Lasconi. Câteva concluzii rapide din acest prim slide, care se raportează la ultimele date extrase din sondajul realizat în ziua votului (19,9% vot Călin Georgescu pe ultima raportare de la ora 21.00).

  • 31% dintre tinerii de 18-24 de ani au votat cu dl. Georgescu, în contrast cu doar 8% dintre alegătorii cu vârsta de peste 65 de ani care au optat pentru domnia sa.
  • Alegătorii tineri, până în 44 de ani au fost mai mobilizati să voteze cu dl. Georgescu, decât votanții cu vârsta de peste 45 de ani.
  • Bărbații și femeile nu se diferențiază în ceea ce privește intenția de vot pentru dl. Georgescu. Poate fi un posibil indicator al necunoașterii unora dintre opiniile domniei sale cu privire la rolul femeii în societate.
  • 20% dintre persoanele cu studii primare și fără studii și 23% dintre persoanele cu studii medii au votat cu dl. Georgescu, comparativ cu 13% dintre persoanele cu studii superioare care au optat pentru domnia sa”, arată Remus Ioan Stefureac, politolog și director al INSCOP Research, pe rețelele de socializare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax